Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-11-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανοιχτοί λογαριασμοί

  • [01] Ανοιχτοί λογαριασμοί

    Στον αγώνα του Ντόνετσκ, στις 18 Νοεμβρίου, θα κριθεί τελικά ποια από τις Ελλάδα και Ουκρανία θα ταξιδέψει στη Νότια Αφρική για να συμμετάσχει στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010. Ο πρώτος αγώνας της σειράς μεταξύ των δύο ομάδων, για τα πλέι οφ της ευρωπαϊκής ζώνης, δεν ανέδειξε νικητή στο ΟΑΚΑ, καθώς έληξε ισόπαλος 0-0. Η αναμέτρηση ήταν ποιοτικά μέτρια, καθώς ουδείς από τους αντιπάλους θέλησε να ρισκάρει στα μετόπισθεν, δεδομένης της δεύτερης συνάντησης στο γήπεδο της Σαχτάρ Ντόνετσκ, την προσεχή Τετάρτη.

    Συγκριτικά με τη σύνθεση των τελευταίων αγώνων της, η ελληνική ενδεκάδα είχε να παρουσιάσει απόψε ως "νεωτερισμό" την ύπαρξη ακόμη ενός αμυντικού. Αυτός ήταν ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, στον οποίο ο Ότο Ρεχάγκελ είχε αναθέσει την ασφυκτική επιτήρηση του Αντρέι Σεφτσένκο. Ως προς τις υπόλοιπες θέσεις, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τζόρβας, δεξιά ο Βύντρα και αριστερά ο Σπυρόπουλος, στόπερ οι Κυργιάκος και Μόρας, στα χαφ οι Κατσουράνης, Καραγκούνης και επιθετική τριάδα οι Σαλπιγγίδης δεξιά, Γκέκας στην κορυφή και Σαμαράς αριστερά, σε μια ενδεκάδα την οποία κατά τα 6/11 της συνέθεταν ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού.

    Η ελληνική ομάδα κινδύνεψε με "ψυχρολουσία" μόλις στο 3ο λεπτό, όταν ο Σεφτσένκο εκτέλεσε απευθείας φάουλ και ο Τζόρβας απέκρουσε ασταθώς στέλνοντας την μπάλα πλάγια, κι ενώ καραδοκούσε ο Ροτάν, που είχε σπεύσει να πάρει το "ριμπάουντ" από την απόκρουση του Ελληνα τερματοφύλακα. Ακόμη ένα φάουλ του "Σέβα", στο 13΄, έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Τζόρβα, αλλά στο 16ο λεπτό η ελληνική ομάδα αδικήθηκε... Ο β΄ βοηθός (Κριστόφ Καπελί) υπέδειξε λανθασμένα σε θέση οφ σάιντ τον Σαλπιγγίδη, που έφυγε μόνος στην "πλάτη" της ουκρανικής άμυνας και πάσαρε στον ευρισκόμενο σε θέση τετ α τετ με τον Πιάτοφ, Γκέκα. Τρία λεπτά αργότερα ο Ροτάν είχε την ευκαιρία να τιμωρήσει την ολιγωρία της ελληνικής άμυνας αλλά το σουτ που έκανε, από καλή θέση, πέρασε άουτ.

    Μετά την παρέλευση του πρώτου εικοσάλεπτου, τα πράγματα είχαν ξεκαθαρίσει στον αγωνιστικό χώρο. Η επιλογή του Παπασταθόπουλου ως ελεύθερου αμυντικού πάνω στον Σεφτσένκο, καθώς προτεραιότητα της τεχνικής ηγεσίας ήταν η διαφύλαξη του αμυντικού απαραβίαστου, στερούσε από την ελληνική μεσαία γραμμή την παρουσία ενός παίκτη. Αυτό είχε ως συνέπεια την αδυναμία παραγωγής ποιοτικού παιχνιδιού και φάσεων από την Ελλάδα, που πρωτίστως προσπαθούσε να απειλήσει (ως συνήθως) στις στημένες φάσεις, άρα και την "αχρήστευση" του Γκέκα, στον οποίο σπανίως έφτανε η μπάλα. Να υπογραμμιστεί επίσης η αγωνιστική επιπολαιότητα του Σαμαρά σε κάποιες φάσεις, απόρροια της κακής συνήθειας που έχει ο Έλληνας διεθνής να καθυστερεί την ανάπτυξη κρατώντας την μπάλα. Αυτό, πάντως, προκάλεσε τη δυσφορία του Ρεχάγκελ, ο οποίος νωρίς-νωρίς έδωσε εντολή προθέρμανσης στον Χαριστέα.

    Στο 36΄ ο Γκούσεφ δέχθηκε την πάσα του Ροτάν στον κενό χώρο αλλά από θέση πλάγια δεν είχε μεγάλη γωνία και πλάσαρε πάνω στον Τζόρβα, ενώ στο 39΄ ο διαιτητής Ντουαμέλ φάνηκε απρόθυμος να δείξει την κίτρινη κάρτα στον ομογενή Κατσερίντι (σκληρό μαρκάρισμα σε Σαμαρά), προκαλώντας τις ελληνικές διαμαρτυρίες. Η καλύτερη στιγμή για την εθνική, στο πρώτο ημίχρονο, ήταν στο 45΄, όταν ο Γκέκας πήρε την κεφαλιά στο φάουλ του Καραγκούνη, αλλά ο Πιάτοφ απέκρουσε σταθερά.

    Στην επανάληψη η Ελλάδα προσπάθησε να πιέσει, κέρδισε μερικά φάουλ που δεν απέφεραν όφελος, αλλά ήταν οι Ουκρανοί που απείλησαν πρώτοι, όταν στο 55΄ και σε ταχύτατη αντεπίθεση, ο Μιλέφσκι σούταρε βιαστικά και άστοχα από πολύ καλή θέση. Στο 65΄ ο Χαριστέας αντικατέστησε τον Γκέκα σε μια προσπάθεια να αυξηθεί η πίεση στον γιγαντόσωμο κεντρικό αμυντικό Κατσερίντι. Ένα καλό σουτ του Κατσουράνη έφυγε ελάχιστα πάνω από το ουκρανικό οριζόντιο δοκάρι (66΄), για να "απαντήσει" στο 68΄ ο Μίχαλικ που υποχρέωσε τον Τζόρβα σε θεαματική απόκρουση, σουτάροντας από περίπου 25 μέτρα.

    Στο 71΄ ο Κώστας Μήτρογλου πήρε το "βάπτισμα του πυρός" στην εθνική Ανδρών αντικαθιστώντας τον Σαλπιγγίδη, με τον Χαριστέα να περνά δεξιά και τον νεαρό επιθετικό του Ολυμπιακού να λαμβάνει θέση στο κέντρο της επίθεσης, που επίσης διέθετε τα σωματικά προσόντα για να κοντραριστεί με τον στόπερ της Ντιναμό Κιέβου. Στο 80΄ ο Σαμαράς "ζύγισε" το πόδι του και εξαπέλυσε ένα πολύ δυνατό σουτ, στέλνοντας τη μπάλα ελάχιστα ψηλότερα από το οριζόντιο δοκάρι του Πιάτοφ. Ο αγώνας έληξε με την απώλεια της καλύτερης ελληνικής ευκαιρίας στην αναμέτρηση, όταν στις καθυστερήσεις και σε σέντρα του Κατσουράνη, ο Κυργιάκος, στην κεφαλιά που έπιασε, είδε τη μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πιάτοφ.

    Διαιτητής: Λοράν Ντουαμέλ (Γαλλία)

    Κίτρινες: Παπασταθόπουλος

    Οι συνθέσεις:

    ΕΛΛΑΔΑ (Ότο Ρεχάγκελ): Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Μόρας, Κυργιάκος, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης (71΄ Μήτρογλου), Σαμαράς, Γκέκας (65΄ Χαριστέας).

    ΟΥΚΡΑΝΙΑ (Αλεξέι Μιχαϊλιτσένκο): Πιάτοφ, Ρακίτσκι, Κούτσερ, Τίμοστσουκ, Κατσερίντι, Γκούσεφ (83΄ Αλίεφ), Μιλέφσκι, Κόμπιν, Μίχαλικ, Ροτάν (46΄ Γερμολένκο), Σεφτσένκο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 14 November 2009 - 21:30:19 UTC