Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-11-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανεβαίνει το θερμόμετρο στην κούρσα διαδοχής

  • [01] Ανεβαίνει το θερμόμετρο στην κούρσα διαδοχής

    Ανεβαίνει το θερμόμετρο στην κούρσα διαδοχής της ΝΔ, ενόψει της εκλογής της 29ης Νοεμβρίου.

    Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να διευρύνει την επιρροή της και προς το κέντρο και προς τα δεξιά. Όχι με ευκαιριακές συμμαχίες και με κινήσεις τακτικής, αλλά με συστηματική εξωστρεφή δράση. Κάνοντας ανοίγματα στα σύγχρονα, στα νέα ρεύματα σκέψης. Βρίσκοντας τον συγχρονισμό μας με την κοινωνία, η οποία μοιάζει να κινείται πιο γρήγορα από μας, τόνισε η κ. Ντόρα Μπακογιάννη σε ομιλία της σε συγκέντρωση οπαδών της στο Περιστέρι.

    «Η μάχη για την ηγεσία του κόμματος δεν είναι προσωπική αντιδικία. Είναι μια καθαρά πολιτική μάχη. Από την μία μεριά έχετε μια πρόταση περιχαράκωσης η οποία αλλάζει από ημέρα σε ημέρα ανάλογα με τις ανάγκες για να εξυπηρετήσει μια ευκαιριακή συμμαχία προσώπων. Βεβαίως όμως πρέπει να ακούσετε τι προτείνουν. Προτείνουν να κλειστούμε στον εαυτό μας και μετά με το καλό να δούμε ποιους θα μπορέσουμε να τραβήξουμε στη ΝΔ. Αλλά έχει σημασία και ποιοι το προτείνουν. Ποια ήταν η δική τους πορεία», υπογράμμισε.

    Η κ. Μπακογιάννη έκανε σήμερα δήλωση για το θέμα της ΠΓΔΜ, τονίζοντας:

    «Το θέμα των Σκοπίων μπαίνει σε μια κρίσιμη καμπή. Οι τελευταίες εξελίξεις προκαλούν ανησυχία. Το μήνυμα της Ελλάδας δεν μπορεί να είναι θολό. Καλώ την κυβέρνηση να ακολουθήσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση την ίδια αποφασιστική και καθαρή πολιτική, που ακολουθήσαμε εμείς στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο Βουκουρέστι, πετυχαίνοντας τη μεγαλύτερη νίκη μας στο θέμα τα τελευταία 17 χρόνια».

    Η κ. Μπακογιάννη θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στην Κρήτη αύριο και μεθαύριο και θα πραγματοποιήσει ομιλίες σε συγκεντρώσεις Νεοδημοκρατών στους τέσσερις νομούς του νησιού.

    Την πρόθεσή του να αξιοποιήσει, εάν εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ, όλα τα άξια στελέχη του κόμματος ανεξάρτητα από το τι θα ψηφίσουν στις εκλογές της 29ης Νοεμβρίου, εξέφρασε ο υποψήφιος αρχηγός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μιλώντας απόψε στο Νέο Ηράκλειο.

    Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και τις αντιδράσεις που προκάλεσε η συμμαχία του με τον κ. Αβραμόπουλο, αλλά και στα περί περιχαράκωσης του κόμματος που ακούστηκαν.

    «Μιλώντας για την ιδεολογική μας ταυτότητα δεν προωθώ την περιχαράκωση. Προωθώ την επέκταση της επιρροής μας παντού. Δεν θα αφήσουμε να μετακινηθεί η Ν.Δ. Δεν θα γίνουμε το κόμμα των μεταλλαγμένων» ήταν η απάντηση του κ. Σαμαρά.

    Με αφορμή την συμμαχία με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για σύγκλιση σε βασικά σημεία, και τόνισε: «Η σύγκλισή μου με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο κάποιους ενόχλησε. Δεν συμπίπτουμε σε όλα, συμπέσαμε στα πιο βασικά. Έχουμε ευθύνη στην παράταξη για την ενότητά της. Μπορούμε να την κατοχυρώσουμε και την κατοχυρώνουμε καθημερινά» είπε και πρόσθεσε αναφερόμενος στις αντιδράσεις:

    «Όσο προσπαθούν να τραυματίσουν την προσπάθειά μας με προσωπικούς υπαινιγμούς δεν ενοχλούν εμάς, θυμώνουν τον απλό κόσμο της παράταξης. Τον κόσμο που ζητάει μόνον ένα: Ενότητα. Αληθινή Ενότητα. Δεν μειώνουν την απήχηση των προτάσεων μας. Την ενισχύουν. Δεν θα μας εκτρέψουν στην πόλωση».

    Ο Μεσσήνιος πολιτικός έστειλε ένα σαφές μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος και σε όσους πιστεύουν ότι η θέση τους στη ΝΔ την επόμενη ημέρα εξαρτάται από το τι θα επιλέξουν τώρα.

    «Σχεδιάζω την μεγαλύτερη και καλύτερη Ν.Δ., στην οποία χωράνε όλοι. Όποιον κι αν ψήφισαν. Δεν αισθάνομαι ότι έχω εσωκομματικό αντίπαλο. Αντίπαλός μου είναι η ήττα» είπε.

    Ο κ. Σαμαράς τόνισε επίσης ότι ο κόσμος δίνει εντολή ενότητας στον ίδιο και την εντολή να προχωρήσει μπροστά αυτή η παράταξη για να γίνει και πάλι ικανή να κυβερνήσει. Σε κάθε μέρος της χώρας αυτό το ρυάκι έχει ήδη γίνει ποτάμι. Το ποτάμι, η βάση μας, πρέπει να πάει στις κάλπες. Πρέπει να ψηφίσει, είπε.

    Αναφερόμενος στην ιδεολογική ταυτότητα της ΝΔ, ανέφερε ότι μιλά και για τις διαχρονικές αξίες αλλά και για τις πιο σύγχρονες κεντροδεξιές αντιλήψεις. «Ο στείρος κυβερνητισμός μας χαντάκωσε. Πρέπει να αποφύγουμε τη διαχειριστική μιζέρια. Δεν πρέπει να αφοπλιστούμε ιδεολογικά, αλλιώς θα συρρικνωθούμε. Η σιωπή των ιδεών είναι ουσιαστικά η σιωπή των αμνών. Λέμε όχι στη σιωπή των ιδεών. Η ιδεολογική ηγεμονία είναι εφαρμοσμένη συνταγή σε όλα τα σύγχρονα κεντροδεξιά κόμματα» τόνισε.

    Στη συνέχεια, μετά το πέρας της εκδήλωσης στο Νέο Ηράκλειο, ο κ.Σαμαράς μίλησε σε εκδήλωση στα Μέγαρα.

    Επαφές με κομματικά στελέχη και φίλους έχει ο υποψήφιος Πρόεδρος της ΝΔ Παναγιώτης Ψωμιάδης στους νομούς Δράμας και Καβάλας.

    Σε συνάντηση που είχε με μέλη της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ο κ. Ψωμιάδης δήλωσε ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσει από την κούρσα διαδοχής στη Ν.Δ. και θα συνεχίσει μέχρι το τέλος. Εξέφρασε ανησυχία για την «επόμενη μέρα» στη Ν.Δ., τόνισε την ανάγκη της ενότητας και μιλώντας σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς είπε ότι δέχεται πιέσεις και από εκκλησιαστικούς κύκλους για να αποχωρήσει, όμως δεν αποχωρεί όσες πιέσεις κι αν του ασκηθούν.

    Αύριο ο κ. Ψωμιάδης θα περιοδεύσει στην Πτολεμαϊδα, την Κοζάνη, τα Γρεβενά, την Καστοριά και τη Φλώρινα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 12 November 2009 - 19:30:27 UTC