Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-10-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν/σ για ανεξαρτητοποίηση της ΕΣΥΕ
  • [02] Μια ώρα πίσω τα ρολόγια την Κυριακή
  • [03] Τριμερής συνάντηση για South Stream
  • [04] Vivartia:Πρώτη θέση αγοράς λευκού γάλακτος
  • [05] Πόσος χρόνος χρειάζεται για να γίνουν οι σκέψεις λόγια;
  • [06] "Κλίμα αστυνομοκρατίας"
  • [07] Διαπραγματεύσεις
  • [08] Συμφώνησαν για το κλίμα
  • [09] Σε θέση μάχης

  • [01] Ν/σ για ανεξαρτητοποίηση της ΕΣΥΕ

    Τα τελικά στοιχεία για το ύψος του ελλείμματος το οποίο, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, ξεπερνά το 7% για το 2008 και φθάνει το 12,5% για το 2009 πρόκειται να διαβιβαστεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Επίσης ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε, ότι θα αποστείλει επιστολή προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το τι πραγματοποιήθηκε και ποια μέτρα ελήφθησαν (αναποτελεσματικά) για τη μείωση του ελλείμματος το τελευταίο εξάμηνο.

    Στη συνέχεια, περιέγραψε το πότε θα εξεταστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ECOFIN η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και ότι τον Ιανουάριο θα διαβιβαστεί το αναθεωρημένο πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης.

    Με βάση όλα τα ανωτέρω, το Συμβούλιο υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών (ECOFIN) θα συζητήσει το Φεβρουάριο ή το Μάρτιο το εάν θα δώσει ένα χρονικό διάστημα προσαρμογής στην Ελλάδα, για τη μείωση του ελλείμματος. Ο υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε επίσης, ότι ενημέρωσε τους ομολόγους του ότι η ύφεση στην Ελλάδα είναι χειρότερη από ότι αναμενόταν και ότι η μείωση του ρυθμού ανάπτυξης το 2009 θα φθάσει το 1,5%.

    Ο ίδιος πρόσθεσε ότι όταν μια χώρα βρίσκεται σε μια τέτοια κατάσταση θα πρέπει να ενισχύσει την ανάκαμψη. Βοηθάς, είπε χαρακτηριστικά, όσους έχουν μεγάλη ανάγκη, τους νέους να βρουν εργασία και να δοθεί μια νέα αναπτυξιακή δυναμική μέσω νέων επενδύσεων. Επίσης, ο κ. Παπακωνσταντίνου ενημέρωσε τον επίτροπο αρμόδιο για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις της ΕΕ Χοακίν Αλμούνια, ότι η προηγούμενη κυβέρνηση έδινε στοιχεία τα οποία δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα λόγω χειροτέρευσης της οικονομικής κατάστασης, υποεκτίμησης και κατάρρευσης των εσόδων και εκτόξευσης των δαπανών.

    Όσον αφορά το θέμα σχετικά με τη μη καταγραφής ορισμένων μεγεθών, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε, ότι δημιουργείται θέμα αξιοπιστίας και ότι η νέα κυβέρνηση, προχωρά για μια ανεξάρτητα Στατιστική Υπηρεσία που θα κάνει καλά τη δουλειά της, αλλά και θα ελέγχει το υπουργείο Οικονομικών.

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου δεσμεύτηκε έναντι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ότι η κυβέρνηση θα μειώσει σε μονοψήφιο αριθμό το έλλειμμα, ξεκινώντας από το 2010 ώστε τελικά μετά από τρία-τέσσερα χρόνια να περιοριστεί κάτω του 3%.

    Για να πραγματοποιηθεί αυτό, πρόσθεσε, χρειάζονται ανατροπές και ο μέχρι τώρα τρόπος κατάρτισης προϋπολογισμού δεν επιτρέπει την πραγματική αποτίμηση μεγεθών. Δήλωσε ακόμα, ότι θα τεθεί σε διάλογο από την αρχή το φορολογικό σύστημα και ότι μετά το διάλογο αυτό, το πρώτο τρίμηνο του 2010 θα υπάρχει ένα νέο φορολογικό σύστημα. Θα αλλάξει ο τρόπος φορολογίας των φυσικών προσώπων και των επιχειρήσεων και θα γίνουν διαρθρωτικές αλλαγές στο φορολογικό σύστημα.

    Αναφερόμενος στο κλίμα που υπήρχε στο Eurogroup και στο ECOFIN, είπε ότι το κλίμα είναι από επιφυλακτικό έως απαξιωτικό για τηνπορεία της χώρας τα τελευταία χρόνια. Υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τα στατιστικά στοιχεία, ενώ ο κ. Αλμούνια έθεσε το θέμα του συνδυασμού της προσαρμογής των δημοσιονομικών με τα μέτρα αναθέρμανσης της οικονομίας. Ο κ. Παπακωνσταντίνου υποστήριξε ότι ο συνδυασμός αυτός είναι απόλυτα συμβατός, διότι ανακατανέμονται και περικόπτονται δαπάνες και προβλέπονται επενδύσεις.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε, ότι δεν αισθάνεται πιεσμένος από τις Βρυξέλλες και ότι η προηγούμενη κυβέρνηση πρέπει να απολογηθεί. Πρόσθεσε δε, ότι αισθάνεται ότι έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο έργο και υπενθύμισε, ότι τα στοιχεία για το έλλειμμα πρώτος τα δημοσιοποίησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για τα πραγματικά - δυστυχώς - στοιχεία.

    Η νέα κυβέρνηση θα καταρτίσει νέο προϋπολογισμό και θα διατηρήσει ορισμένα εισπρακτικά μέτρα της προηγούμενης κυβέρνησης, όπως για παράδειγμα την έκτακτη εισφορά για τα σκάφη, τον ΕΤΑΚ για το 2008 και το 2009, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχει ζήτημα με το θέμα της απόσυρσης των αυτοκινήτων και ότι τις επόμενες ημέρες θα ληφθούν ριζικές αποφάσεις.

    Για τους ημιυπαίθριους χώρους είπε, ότι θα αντιμετωπιστεί το θέμα διαφορετικά με ριζική αντιμετώπιση. Επίσης είπε, ότι δεν θα υπάρξει κανένας νέος φόρος το 2009, αλλά ότι ήδη υπάρχει ενεργοποίηση των μηχανισμών του υπουργείου για την είσπραξη των φόρων. Το μήνυμα που έχει δοθεί στις εισπρακτικές υπηρεσίες είναι να μπορέσουν με κόσμιο τρόπο να εισπραχθούν όσα πρέπει να εισπραχθούν.

    Εξάλλου, ήταν κατηγορηματικός στο θέμα της έκτακτης εισφοράς, αφού δήλωσε ότι δεν πρόκειται να εφαρμοστεί για τα επόμενα έτη (σ.σ δεν θα επαναληφθεί η επιβολή της). Τέλος, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε, ότι οι Βρυξέλλες δίνουν περισσότερο βάρος στον περιορισμό των δαπανών.

    [02] Μια ώρα πίσω τα ρολόγια την Κυριακή

    Τα ξημερώματα της ερχόμενης Κυριακής, 25ης Οκτωβρίου 2009, λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας και επανέρχεται η κανονική.

    Έτσι, στις 04.00 το πρωί της Κυριακής, οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω, δηλ. στις 03.00.

    Το μέτρο της θερινής ώρας, εφαρμόζεται σε όλα τα κράτη -μέλη της ΕΕ.

    [03] Τριμερής συνάντηση για South Stream

    Οι πρωθυπουργοί της Ιταλίας και της Ρωσίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι και Βλαντίμιρ Πούτιν πρόκειται σήμερα να διαβουλευθούν στο θέμα του αγωγού "Σάουθ Στριμ", από κοινού με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανέφερε από την Πετρούπολη ο κ. Πούτιν, υποδεχόμενος επίσημα τον πρωθυπουργό της Ιταλίας στο διεθνές αεροδρόμιο της βορειοδυτικής ρωσικής πόλης.

    Στα σύντομα πλάνα της κρατικής ρωσικής τηλεόρασης για το θέμα, απεικονίστηκε ο κ. Πούτιν να χαιρετά τον Ιταλό πρωθυπουργό εντός της πίστας του αεροδρομίου, συνοδευόμενος από την Κυβερνήτη Πετρούπολης κυρία Βαλεντίνα Ματβιένκο.

    -Ο "Σάουθ Στριμ" είναι ένα ρωσο-ιταλικό ενεργειακό πλάνο, ανταγωνιστικό με τον αμερικανικό αγωγό "Ναμπούκο", που χαράχθηκε εξ ολοκλήρου εκτός ρωσικής επικράτειας...

    [04] Vivartia:Πρώτη θέση αγοράς λευκού γάλακτος

    Στην πρώτη θέση της συνολικής αγοράς λευκού γάλακτος βρίσκεται η Vivartia, του ομίλου της MIG, έξι μήνες μετά την ανακοίνωση για μείωση της τιμής του φρέσκου γάλακτος ΔΕΛΤΑ στο ένα ευρώ το λίτρο.

    Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Vivartia, όπως καταγράφεται και από τα επίσημα αποτελέσματα της έρευνας της Nielsen, η Vivartia κατέχει ξανά την πρώτη θέση στην αγορά του λευκού γάλακτος με μερίδιο 28%, ενώ η Friesland (ΝΟΥΝΟΥ) καταλαμβάνει πλέον τη δεύτερη θέση.

    Όπως αναφέρει η εταιρία, η επιτυχία της απόφασης αυτής, όπως διαγράφεται από το πρώτο εξάμηνο εφαρμογής της, δίνει διέξοδο στα προβλήματα διάθεσης και αξιοποίησης της Ελληνικής παραγωγής γάλακτος, προσανατολίζοντας ξανά το καταναλωτικό κοινό προς το φρέσκο ελληνικό γάλα. Το αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας της Vivartia και της MIG, αποδεικνύει για μία ακόμη φορά πως όταν η εταιρική κοινωνική ευθύνη γίνεται πράξη με αξίες, εντιμότητα, διαφάνεια και ευθύνη απέναντι στην κοινωνία, τα οφέλη είναι υπαρκτά και ουσιώδη για όλους, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    [05] Πόσος χρόνος χρειάζεται για να γίνουν οι σκέψεις λόγια;

    Μέσα σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο ο ανθρώπινος εγκέφαλος μπορεί να σκεφτεί μια λέξη, να εφαρμόσει τους κανόνες της γραμματικής σε αυτήν και να τη στείλει στο στόμα ως λόγο. Για πρώτη φορά, οι νευροεπιστήμονες παρακολούθησαν σε πραγματικό χρόνο την επεξεργασία της γλώσσας στον εγκέφαλο, κατέγραψαν αναλυτικά αυτή την αστραπιαία διαδοχή καταστάσεων και την "έσπασαν" σε διακριτά βήματα.

    Η ανακάλυψη έγινε μέσω ηλεκτροδίων που είχαν εμφυτευτεί σε εγκεφάλους εθελοντών επιληπτικών. Το "δίκτυο της γλώσσας" στον εγκέφαλο μελέτησε ομάδα επιστημόνων υπό τους Νεντ Σαχίν και Στίβεν Πίνκερ του Τμήματος Ψυχολογίας του πανεπιστημίου Χάρβαρντ των ΗΠΑ και η σχετική δημοσίευση έγινε στο περιοδικό "Science".

    Με ποιο τρόπο η πρόθεσή μας να μιλήσουμε, μετατρέπεται σε πραγματικό λόγο; Στον εγκέφαλο δημιουργείται ένα προλεκτικό μήνυμα, που διαφέρει στους ανθρώπους, ανάλογα με τη συγκεκριμένη γλώσσα που μιλάει ο καθένας. Μέσα από διαδοχικά βήματα, το προλεκτικό μήνυμα γίνεται λόγος. Τα βήματα αυτά περιλαμβάνουν την ανάκληση από τον εγκέφαλο διαφορετικών ειδών πληροφοριών (σημασιολογικών, συντακτικών, φωνολογικών), που στη συνέχεια συνδυάζονται σε μεγαλύτερες δομές, μια διαδικασία που καλείται "ενοποίηση".

    Αν και μέχρι εδώ οι επιστήμονες γενικά συμφωνούν, δεν υπάρχει συναίνεση από εκεί και πέρα για το πώς ακριβώς η σκέψη γίνεται λόγος. Μετά την ανακάλυψη από το γάλλο γιατρό Πολ Μπροκά, το 1865, του ρόλου του αριστερού κατώτερου μετωπιαίου φλοιού στην παραγωγή της γλώσσας, πολύ μικρή πρόοδος από τότε μέχρι σήμερα έχει γίνει για την κατανόηση της νευρωνικής υποδομής που υποστηρίζει την παραγωγή του λόγου. Ένας βασικός λόγος είναι ότι η γλώσσα αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο του ανθρώπου, με συνέπεια να μην μπορεί να μελετηθεί η νευροβιολογία της γλώσσας σε πειράματα με ζώα. Ένα σημαντικό ερώτημα είναι αν τα διάφορα στάδια παραγωγής της γλώσσας λαμβάνουν χώρα παράλληλα μεταξύ τους ή διαδοχικά το ένα μετά το άλλο.

    Η νέα έρευνα έδειξε ότι τα διαφορετικά είδη γλωσσικών πληροφοριών επεξεργάζονται με σειριακό (διαδοχικό) τρόπο μέσα στην περιοχή του Μπροκά. Τα ηλεκτρόδια που είχαν εμφυτευτεί στις περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με τη γλώσσα, έδειξαν μια ξεχωριστή και διαδοχική νευρωνική δραστηριότητα σε τρία διαφορετικά στάδια: λεξιλογική (σχετίζεται με τις φράσεις που χρησιμοποιούνται και όχι με τη γραμματική) διάρκειας 200 χιλιοστών του δευτερολέπτου, γραμματική-συντακτική με διάρκεια 320 χιλιοστών του δευτερολέπτου και φωνολογική (οργάνωση του ήχου) με διάρκεια 450 χιλιοστών του δευτερολέπτου (συνολικά 970 χιλιοστά του δευτερολέπτου). Οι χρόνοι αυτοί αφορούν την επεξεργασία των ουσιαστικών και των ρημάτων, από τη στιγμή που συλλαμβάνεται μια σκέψη μέχρι που γίνεται λόγος.

    Links: Για τις πρωτότυπες επιστημονικές εργασίες στις διευθύνσεις: http://www.sciencemag.org/cgi/content/abstract/326/5951/445

    και http://www.sciencemag.org/cgi/content/summary/326/5951/372

    Κείμενο: Π. Δρακόπουλος

    [06] "Κλίμα αστυνομοκρατίας"

    Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προσήχθησαν μεταξύ άλλων χθες κατά τη διάρκεια επεισοδίων που δημιούργησε ομάδα νεαρών στα Εξάρχεια. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, περίπου 30 νεαροί κουκουλοφόροι που βγήκαν ξαφνικά από την Οδό Λόντου επιτέθηκαν με πέτρες, τούβλα και άλλα αντικείμενα εναντίον 4 αστυνομικών που εκτελούσαν περιπολία στη διασταύρωση των οδών Σόλωνος και Ζωοδόχου Πηγής. Σε βοήθειά τους έτρεξαν άνδρες της ομάδας Δέλτα και των ΜΑΤ που καταδίωξαν τους νεαρούς, ενώ κάποιοι αστυνομικοί έφτασαν μέχρι το καφέ - βιβλιοπωλείο Φλωράλ στην Οδό Θεμιστοκλέους, όπου γινόταν παρουσίαση του βιβλίου του Χριστόφορου Κάσδαγλη "Η Αριστερά και ο κακός ο λύκος".

    Οι παρευρισκόμενοι αντέδρασαν και οι αστυνομικοί προσήγαγαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση τον συγγραφέα και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαχρήστο, το μέλος του ΣΥΝ Στέλιο Ελληνιάδη και έναν δημοσιογράφο της ΕΡΤ που κατέγραφε τις σκηνές με το κινητό του τηλέφωνο.

    Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης, αμέσως μόλις πληροφορήθηκε το συμβάν επικοινώνησε με τον κ. Παπαχρήστο και παράλληλα έδωσε εντολή να αφεθούν όλοι ελεύθεροι. Παράλληλα ζήτησε να διερευνηθεί ποιός έδωσε την εντολή για αυτές τις προσαγωγές.

    Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε την "πρωτοφανούς προκλητικότητας εισβολή ένστολων αστυνομικών δυνάμεων κατά το τέλος της παρουσίασης του βιβλίου του Χριστόφορου Κάσδαγλη στον βιβλιοχώρο Φλωράλ στην πλ. Εξαρχείων".

    Κάνει λόγο για "απαράδεκτη συμπεριφορά των αστυνομικών δυνάμεων που εντάσσεται στην προσπάθεια διαμόρφωσης ενός μόνιμου κλίματος αστυνομοκρατίας στην περιοχή των Εξαρχείων όλο το τελευταίο διάστημα" και καλεί τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να "αναλάβει άμεσα τις πολιτικές ευθύνες που του αναλογούν".

    Και η ανακοίνωση καταλήγει:

    "Ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί αντίπαλος σε κάθε προσπάθεια επιβολής ενός νέου κλίματος αστυνομοκρατίας και καλεί για το θέμα αυτό σε συνέντευξη Τύπου σήμερα στις 12.30 στο χώρο του βιβλιοπωλείου Φλωράλ".

    [07] Διαπραγματεύσεις

    Αισιοδοξία για μια εφικτή λύση στο ζήτημα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πεταλωτής, ο οποίος τόνισε ότι "η κυβέρνηση προσπαθεί, μέσα και από επαφές που έχει με τη γερμανική εταιρεία Thyssen Krupp, να δημιουργήσει ένα πλαίσιο επίλυσης του θέματος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκα".

    Στο μεταξύ, σε διαδικασία διαπραγματεύσεων έχει εισέλθει η εταιρία Νεώριον, με στόχο να διερευνηθούν οι όροι για την πιθανή αγορά από εταιρία του Ομίλου της των μετοχών των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

    Σημειώνεται ότι η διοίκηση της εταιρίας Νεώριον δεν δύναται να κάνει άλλες δηλώσεις, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδιακασία.

    [08] Συμφώνησαν για το κλίμα

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα συμφώνησαν να εντείνουν τις προσπάθειες για να επιτευχθεί συμφωνία στις συνομιλίες της Κοπεγχάγης για τις κλιματικές αλλαγές, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, μετά τη συζήτηση του θέματος ανάμεσα στους προέδρους των δύο χωρών, Μπαρακ Ομπάμα και Χου Ζιντάο.

    Κάθε χώρα αναλαμβάνει "σημαντικές πρωτοβουλίες για να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή και να μειώσει τις εκπομπές αερίων", αναφέρει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου. "Προς αυτό το στόχο, οι δύο πρόεδροι δεσμεύτηκαν ότι θα ζητήσουν από τις ομάδες τους να εντείνουν τις προσπάθειες και να συνεργαστούν για να στεφθεί με επιτυχία η σύνοδος της Κοπεγχάγης", προστίθεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

    Στη σύνοδο της Κοπεγχάγης, το Δεκέμβριο, 190 χώρες θα επιδιώξουν να καταλήξουν σε συμφωνία για την επιτάχυνση των διαδικασιών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την αντικατάσταση του Πρωτοκόλλου του Κιότο.

    [09] Σε θέση μάχης

    Με τις αναμετρήσεις της 3ης αγωνιστικής, συνεχίζεται σήμερα η φάση των ομίλων στο Γιουρόπα Λιγκ και το πρόγραμμα περιλαμβάνει αρκετούς σημαντικούς αγώνες.

    Στον 6ο όμιλο, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Στουρμ Γκρατς, με μοναδικό στόχο την νίκη που θα τον φέρει σε πλεονεκτική θέση για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Οι «πράσινοι» προέρχονται από εκτός έδρας ισοπαλία 2-2 με την Καβάλα και καλούνται να ξεπεράσουν το «σοκ» από την πρώτη απώλεια στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ωστόσο, ο Χενκ Τεν Κάτε επαναλαμβάνει την πλήρη στήριξη στους παίκτες και αναμένεται να βασισθεί για ακόμη μία φορά στην εμπειρία των ποδοσφαιριστών του, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει σε τέτοιους αγώνες το «ειδικό βάρος» που έχει ο Παναθηναϊκός σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Από την πλευρά τους, οι Αυστριακοί που πάντα παίζουν ανοικτό και επιθετικό ποδόσφαιρο, θα παραταχθούν στο ΟΑΚΑ για τους τρεις βαθμούς, αφού με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα μείνουν μακριά από την πρόκριση. Στον άλλο αγώνα του ομίλου, η Γαλατασαράι, φιλοξενεί την Ντιναμό Βουκουρεστίου, με τους Τούρκους να είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί που θα τους διατηρήσει στην κορυφή της βαθμολογίας.

    Παράλληλα, στο πλαίσιο του 9ου ομίλου, η ΑΕΚ φιλοξενείται στην Λευκορωσία από την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ. Η «Ενωση» θέλει θετικό αποτέλεσμα, προκειμένου να μην πάει «στράφι» η νίκη επί της Μπενφίκα στο ΟΑΚΑ, ωστόσο το έργο της δεν είναι εύκολο, αφού οι Λευκορώσοι είναι κυρίως ομάδα έδρας. Στην άλλη αναμέτρηση του ομίλου, η Μπενφίκα θα υποδεχθεί την Εβερτον, με τους «αετούς της Λισαβόνας» να θέλουν τους τρεις βαθμούς, προκειμένου να παραμείνουν «ζωντανοί» για την πρόκριση. Από την πλευρά τους, οι Αγγλοι, θα παίξουν για δύο αποτελέσματα, έτσι ώστε να παραμείνουν το φαβορί για ένα «εισιτήριο» που οδηγεί στην επόμενη φάση.

    Από το υπόλοιπο πρόγραμμα, ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις Αγιαξ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Λιλ-Τζένοα, Σέλτικ-Αμβούργο, Χάποελ Τελ Αβίβ-Ραπίντ Βιένης, Φούλαμ-Ρόμα, Λάτσιο-Βιγιαρεάλ, Στεάουα Βουκουρεστίου-Φενερμπαχτσέ, και Μπιλμπάο-Νασιονάλ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 22 October 2009 - 6:30:31 UTC