Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-10-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κατάργηση των stage στον δημόσιο τομέα
  • [02] Με περιοδείες ξεκινούν τη μάχη οι υποψήφιοι
  • [03] Η ατζέντα της ημέρας
  • [04] "Κοροϊδεύουν το λαό"
  • [05] "Σχέδιο δράσης για την κρίση"

  • [01] Κατάργηση των stage στον δημόσιο τομέα

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής δήλωσε πως είναι οριστική η απόφαση της κυβέρνησης για την κατάργηση των stage στο δημόσιο τομέα, τα οποία και χαρακτήρισε ως "παράνομη διαδικασία" κατά τη διακυβέρνηση της ΝΔ.

    "Δεν θα ανανεώσουμε τις συμβάσεις των stage",τόνισε ο κ. Πεταλωτής και πρόσθεσε ότι για το ζήτημα θα υπάρξει ευρεία δημόσια διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους, μεταξύ των οποίων, όπως ανέφερε, μπορεί να είναι η ΓΣΕΕ, εκπρόσωποι εργαζόμενων με stage και η οικονομική επιτροπή.

    Ερωτηθείς αν μπορούν να δικεδικήσουν τη μονιμοποίησή τους εκείνοι που είχαν 24μηνη σύμβαση,ο Γ. Πεταλωτής είπε ότι δεν έχει υπόψη του κάποιο νόμο που να μπορεί να θεμελιώνει δικαίωμα μονιμοποίησής τους.

    Σε ερώτηση για το αν μπορούν όσοι έχουν συμπληρώσει τους 24 μήνες της σύμβασης να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ με 50% μοριοδότηση, όπως φέρεται να έχει υποστηρίξει ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος,ο εκπρόσωπος είπε ότι "διαφωνήσαμε και ως αντιπολίτευση με το νόμο της ΝΔ και με ένα μεγάλο ποσοστό μοριοδότησης". Τόνισε δε ότι "θα αλλάξουμε τον νόμο.

    Ερωτηθείς σχετικά,ο Γ. Πεταλωτής είπε ότι δεν υπάρχει καμία διαφωνία ανάμεσα στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, σχετικά με το ζήτημα, επισημαίνοντας ότι οι αποφάσεις είναι συλλογικές.

    Ακόμα,ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι "τα προγράμματα stage τα βλέπουμε με τελείως διαφορετική ματιά" και πως "θα βάλουμε εκείνες τις δικλείδες και τις εγγυήσεις στον ιδιωτικό τομέα ώστε να επιτελούν το ρόλο τους".

    Εξ άλλου,ο κ. Πεταλωτής είπε ότι "μέλημα" της κυβέρνησης είναι να μη χαθούν μόνιμες θέσεις στον ιδιωτικό τομέα με την αντικατάστασή τους από θέσεις μέσω προγραμμάτων stage.

    Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

    Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν καταργεί τα stage. Μεταφέρει τα συγκεκριμένα προγράμματα στον ιδιωτικό τομέα και τα γενικεύει, και ταυτόχρονα τιμωρεί τους άνεργους που είχαν καταφύγει στα stage του δημοσίου, στέλνοντάς τους ξανά στην ανεργία, στο όνομα της αξιοκρατίας, τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

    Η αντιπαράθεση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. για τα προγράμματα stage είναι υποκριτική, αφού και τα δύο αυτά κόμματα τα χρησιμοποίησαν ως εργαλεία πελατειακών σχέσεων. Ακόμα και οι «πέτρες» γνωρίζουν σε αυτή τη χώρα ότι κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ήταν που πρωτοεφάρμοσε τα προγράμματα stage το 1996, και κυβερνήσεις της Ν.Δ. ήταν που γενίκευσαν την εφαρμογή τους μετά το 2004, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

    «Ας τα ονομάσουν όπως θέλουν. Ας τα προσαρμόσουν όπως θέλουν. Μην στερήσουν, όμως, τη δουλειά από χιλιάδες νέους και νέες που βρήκαν μια ελάχιστη διέξοδο στα αδιέξοδά τους», υπογραμμίζει ο ΛΑ.Ο.Σ.

    [02] Με περιοδείες ξεκινούν τη μάχη οι υποψήφιοι

    Με περιοδείες ξεκινούν τη μάχη οι υποψήφιοι για την ηγεσία της ΝΔ.Η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα βρεθούν σήμερα στην Αρχαία Ολυμπία για την αφή της Ολυμπιακής φλόγας και θα έχουν παράλληλα επαφές με στελέχη του νομού Ηλείας. Ο Αντώνης Σαμαράς προγραμματίζει εντός του Σαββατοκύριακου να περιοδεύσει στη Βόρεια Ελλάδα κατά πάσα πιθανότητα.

    Το βράδυ λήγει η επίσημη προθεσμία που έχει θέσει η Οργανωτική επιτροπή για την υποβολή των υποψηφιοτήτων με τις 50 υπογραφές συνέδρων που απαιτούνται από το καταστατικό. Ένα από τα ζητούμενα είναι εάν οι υποψήφιοι θα συγκεντρώσουν υπογραφές και από νυν βουλευτές και ευρωβουλευτές. Ορισμένοι εκ των υποψηφίων θεωρούν ότι θα ήταν καλύτερο να μην υπογράφουν βουλευτές ώστε να μην «υψωθούν διαχωριστικές γραμμές στην ΚΟ».

    Ωστόσο, το καταστατικό επιτρέπει την υπογραφή υποψηφιοτήτων από μέλη της ΚΟ.

    «Κοιτάξτε, η πιο ιερή θέση που μπορεί να σου εμπιστευτεί η ελληνική κοινωνία είναι του βουλευτή. Ξέρετε, υπουργός είσαι διορισμένος από τον πρωθυπουργό. Βουλευτής όμως έχεις μια άμεση σχέση με τον πολίτη. Αυτόν τον ιερό πράγματι θεσμό πρέπει από κάθε πλευρά να τον προστατεύουμε. Εξάλλου δεν είναι και επίδειξη δύναμης. Τι σημασία έχει να μαζεύεις υπογραφές; Εγώ δεν το έκανα, κρατήθηκα στο καταστατικό, 50 λέει, 50 θα είναι. Τώρα αν έχουν έρθει 550, τι σημασία έχει;» είπε ο κ. Αβραμόπουλος στο ραδιοσταθμό "Θέμα 9,89".

    Πάντως, ακόμη δεν έχει οριστεί η ημερομηνία εκλογής από τη βάση και ο πρόεδρος της Οργανωτικής επιτροπής Δημήτρης Σιούφας με ανακοίνωσή του απάντησε σε δημοσιεύματα που επικρίνουν την επιτροπή ότι αλλάζει τις ημερομηνίες, καθώς έχουν διατυπωθεί ενστάσεις από στελέχη, όπως ο κ. Μεϊμαράκης για την 6η Δεκεμβρίου που συμπίπτει με τη δολοφονία του μαθητή Αλ. Γρηγορόπουλου.

    Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε πως "κανένας κίνδυνος δεν υπάρχει για διάσπαση. Οι διαδικασίες που έχουν ξεκινήσει οδηγούν σε έναν δρόμο. Aυτόν της ενότητας όλων μας και το κυριότερο στην ανάδειξη ενός ισχυρού, πολιτικά νομιμοποιημένου από την ευρεία βάση αρχηγού, στο πλευρό του οποίου είναι όλοι υποχρεωμένοι να σταθούν".

    Ο κ. Αβραμόπουλος κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις της Ντ. Μπακογιάνη υποστήριξε ότι δεν διακρίνει αιχμές και πρόσθεσε: «Και όλοι ήσαν, ο καθένας με τον τρόπο του, στην πρώτη γραμμή των αγώνων. Δηλαδή, το ότι δεν ήταν η κα Μπακογιάννη το 2004 και ήταν δήμαρχος σημαίνει τίποτα; Ήταν και η ίδια στην πρώτη γραμμή όλων των αγώνων. Να σας πω κάτι; Μην προσπαθείτε -όχι εσείς, οι όποιοι προσπαθούν να δώσουν ερμηνείες, στο τι λέει ο καθένας από εμάς- να ενσπείρετε ζιζάνια. Δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Η αξιολόγηση γίνεται από την κοινωνία των πολιτών, η οποία έχει στα χέρια της μια μεγάλη δύναμη. Είναι η ψήφος της. Αυτή είναι που αξιολογεί και κρίνει και τη δημόσια και την ιδιωτική πορεία κάθε προσώπου».

    Ο κ. Σαμαράς και ο κ.Ψωμιάδης μίλησαν σε εκδήλωση γυναικών της ΝΔ στην Αθήνα. Ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι πήραμε μηνύματα και για το παρελθόν και για το μέλλον και στείλαμε ταυτόχρονα και εμείς και τα δικά μας. Μιλώντας στις γυναίκες, ανέφερε πως η ψήφος στον Αντώνη Σαμαρά σημαίνει ενότητα και τόνισε ότι στόχος είναι να ξαναμπεί μπροστά η παράταξη, ενώ ο κ. Ψωμιάδης ζήτησε συγγνώμη, αν και δεν είναι όπως είπε, πρωτοκλασσάτο στέλεχος γιατί δεν φώναζε όσο έπρεπε. Μίλησε για αλαζονικές συμπεριφορές υπουργών και στελεχών και έριξε "βολές" κατά μέσων ενημέρωσης που μιλούν για τρεις και όχι τέσσερις υποψηφιότητες.

    Διάλογος Ντ. Μπακογιάννη με πολίτες στην Ηλεία

    Με διάλογο με τους πολίτες της Ηλείας εγκαινίασε η Ντόρα Μπακογιάννη τις περιοδείες της σε όλη την Ελλάδα. Η υποψήφια για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας παρουσίασε τις τέσσερεις δεσμεύσεις της για την παράταξη, για την λειτουργία, τη δομή, για τις θέσεις που εκφράζει και για το μέλλον της όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε. Η κ. Μπακογιάννη δεσμεύτηκε για τον Εκσυγχρονισμό του πολιτικού λόγου, την ανανέωση της εικόνας του κόμματός και τη δημιουργία ενός ανοιχτού, δημοκρατικού κόμματος με σύγχρονες δομές που θα ασκεί αξιόπιστη και αποτελεσματική αντιπολίτευση στο ΠΑΣΟΚ.

    Στόχος της κας Μπακογιάννη, όπως επεσήμανε η ίδια, είναι ανατροπή της σημερινής κατάστασης, χαρακτηρίζοντας πάντως τη διαδρομή δύσκολη. "Χρειάζεται οργάνωση, ομοψυχία, συντονισμός και αγωνιστικότητα. Να διαμορφώσουμε μια νέα, σύγχρονη, πειστική προγραμματική πρόταση. Μια πρόταση που είναι σε συνέπεια με την ιδεολογία μας - τον κοινωνικό φιλελευθερισμό - και την κεντροδεξιά φυσιογνωμία της παράταξής μας. Να αρθρώσουμε έναν σύγχρονο, αξιόπιστο πολιτικό λόγο, ανοιχτό σε νέα ρεύματα σκέψης και σε νέες ιδέες", τόνισε η κ. Μπακογιάννη, η οποία και επεσήμανε πως η επόμενη μέρα πρέπει να είναι μέρα ενότητας για την παράταξη. "Στη δύσκολη ανηφορική πορεία που έχουμε μπροστά μας δεν περισσεύει κανείς, κανείς δεν πρέπει να λείψει" ξεκαθάρισε.

    Το πρωί η κ. Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό "Σκάι" αναφέρθηκε στην ανάγκη ενός εσωτερικού διαλόγου μέσα στη Νέα Δημοκρατία: "Νομίζω ότι αν πρέπει να κάνουμε ευθέως μια αυτοκριτική, είναι ακριβώς αυτό, ότι υπήρχε ένα έλλειμμα εσωτερικού διαλόγου μέσα στη Νέα Δημοκρατία, το οποίο εν πάση περιπτώσει -γιατί αυτή τη στιγμή δεν έχει νόημα να κλαίμε πάνω στο χυμένο γάλα, αλλά έχει νόημα να αναλάβει ο καθένας από εμάς τις δεσμεύσεις του- είναι το πρώτο, το οποίο πρέπει να αλλάξει. Κι αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο προσωπικά ξεκινώ μια περιοδεία και μια πορεία, περισσότερο διαλόγου, περισσότερο για να ακούσω από ότι για να μιλήσω".

    Δεσμεύτηκε μάλιστα ότι η Νέα Δημοκρατία του αύριο θα είναι ένα ανοιχτό κόμμα και στη διαφορετική προσέγγιση και στις διαφορετικές ιδέες. "Ένα πολυσυλλεκτικό Κόμμα για να κρατήσει το ιδεολογικό του εύρος και την πολυσυλλεκτικότητά του, πρέπει ακριβώς να είναι ανοιχτό στη διαφορετικότητα. Κάποια στιγμή βεβαίως ο διάλογος οδηγεί σε μια κοινή συνισταμένη".

    Η κ. Μπακογιάννη μάλιστα απάντησε αν θα έκανε ποτέ δικό της κόμμα και αν θα έφευγε από τη Νέα Δημοκρατία. "Πιστεύω πως δεν θα χρειαστεί να το κάνω ποτέ. Διότι έχω κάποιες αρχές οι οποίες είναι απαράβατες για εμένα. Το είπα πριν, με ένα τρόπο. Αυτή την Παράταξη την πιστεύω, την πιστεύω βαθιά. Και πιστεύω ότι η Παράταξη αυτή έχει ακριβώς ένα σημαντικό ρόλο να παίξει για τους Έλληνες.

    Δεν είναι αυτοσκοπός η Νέα Δημοκρατία. Δεν υπηρετούμε τη Νέα Δημοκρατία για τη Νέα Δημοκρατία. Υπηρετούμε τη Νέα Δημοκρατία ως ένα παράγοντα σταθερότητας και ισορροπίας στο κοινοβουλευτικό μας σύστημα, για να μπορέσουμε ακριβώς να ανταποκριθούμε στο χρέος μας και να μην διαψεύσουμε ελπίδες Ελλήνων, πολλών Ελλήνων όταν μας δώσανε την εντολή ή λιγότερων, όπως τώρα.

    Αλλά αυτή την Παράταξη αξίζει να την υπηρετούμε κατά διαστήματα ακόμη και κόντρα στα δικά μας συμφέροντα, με απόλυτη ανιδιοτέλεια και αυτό πρέπει να το κάνουμε. Διότι όπως και να το κάνουμε, η Παράταξη είναι πάνω από εμάς".

    Δηλώσεις Β.Μεϊμαράκη

    Την ανησυχία του για την πορεία που έχει πάρει η Νέα Δημοκρατία σε σχέση με την εκλογή αρχηγού εξέφρασε σήμερα με δηλώσεις του ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

    Δήλωσε ότι τηλεφώνησε στον κ. Σιούφα για να του πει ότι η ΚΕ της ΝΔ θα έπρεπε να συγκληθεί πριν από τις δηλώσεις των υποψηφιοτήτων για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Εκείνος όμως, όπως είπε ο κ. Μεϊμαράκης, τον παρέπεμψε στον γραμματέα του κόμματος κ. Ζαγορίτη.

    Ο κ. Μεϊμαράκης πρόσθεσε ότι η διαδικασία για την εκλογή αρχηγού έχει μεγάλο ορίζοντα, δεν είναι συσπειρωτική και δημιουργεί αντιπολιτευτικό έλλειμμα. Δεν μπορεί να ψηφίσουν οι περαστικοί της τελευταίας ημέρας, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης και κατέληξε λέγοντας ότι οφείλουν να τοποθετηθούν πάνω σε αυτά τα θέματα οι υποψήφιοι για την ηγεσία για να κριθούν από τους ψηφοφόρους.

    Τέλος, ανέφερε ότι από το 1974 που είναι στη Νέα Δημοκρατία κινήθηκε πάντα με γνώμονα την ενότητα και το συμφέρον της παράταξης.

    Δηλώσεις Π. Ψωμιάδη

    Τις 50 υπογραφές μελών του συνεδρίου της ΝΔ που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του για τη θέση του Προέδρου του κόμματος κατέθεσε σήμερα ο Παναγιώτης Ψωμιάδης στην Οργανωτική Επιτροπή του συνεδρίου.

    Παράλληλα, με επιστολή προς τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Δημήτρη Σιούφα εκφράζει την αντίθεση του στη διεξαγωγή debate μεταξύ των υποψηφίων προέδρων της ΝΔ, διότι, όπως τονίζει, κάτι τέτοιο θα ανέβαζε, ενδεχομένως τις τηλεθεάσεις των τηλεοπτικών σταθμών, αλλά μοιραία θα οδηγούσε σε όχι θετική εικόνα τoυ κόμματος. Γι' αυτό τον λόγο, προτείνει να διεξαχθεί με την αποκλειστική φροντίδα της Οργανωτικής Επιτροπής οποιαδήποτε συζήτηση για την πραγματοποίηση ή όχι debate,όπως και για τη συμφωνία των σχετικών όρων.

    Επίσης, με επιστολή του προς την ΕΣΗΕΑ, την ΕΣΗΕΜΘ και το ΕΣΡ, διαμαρτύρεται ότι είναι άνιση η μεταχείριση της δικής του υποψηφιότητας από πολλά ΜΜΕ, καθώς αναφέρονται μόνο σε τρεις υποψηφιότητες και όχι σε τέσσερις.

    Κατάθεση 50 υπογραφών από κ. Σαμαρά

    Από το γραφείο του υποψήφιου προέδρου της ΝΔ και πρώην υπουργού Πολιτισμού κ. Αντώνη Σαμαρά, έγινε γνωστό ότι οι 50 υπογραφές που θα καταθέσει την Πέμπτη, ημέρα λήξης της υποβολής των υποψηφιοτήτων, ο βουλευτής Μεσσηνίας και οι οποίες στηρίζουν την υποψηφιότητά του, θα είναι υπογραφές που θα σηματοδοτούν την παράταξη και το εύρος της, την σύνθεση και την προοπτική.

    Δεν θα υπάρχει κανένας βουλευτής γιατί - όπως αναφέρεται από το γραφείο του - ο κ. Σαμαράς παραμένει σταθερός στην άποψή του ότι δεν πρέπει να μπει η Κοινοβουλευτική Ομάδα σε λογικές ρευμάτων και παρέας.

    [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • Διεθνές workshop, με θέμα, "εκτίμηση του κινδύνου έκθεσης του ανθρώπινου οργανισμού σε τοξικούς παράγοντες", στο Αμφιθέατρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Α.Π.Θ. (09:00:00, Θεσσαλονίκη/ΑΠΘ)

  • Ημερίδα με θέμα, "προωθώντας την ενεργειακή αειφορία σε δήμους της Θεσσαλονίκης", διοργανώνει ο δήμος Συκεών σε συνεργασία με το Περιφερειακό Ενεργειακό Κέντρο Κ. Μακεδονίας "Ανατολική Α.Ε.".(09:30:00, Θεσσαλονίκη/Συκιές )

  • Συνεδρίαση της ολομέλειας της Διοίκησης της ΓΣΕΕ (11:00:00, Αθήνα/Αμφιθέατρο ΓΣΕΕ)

  • Συναντήσεις ΑΝΥΠΕΞ Δημήτρη Δρούτσα (Ωρα 11.00 θα δεχθεί στο Υπουργείο Εξωτερικών τον Πρέσβυ του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αθήνα, Dr. David Landsman και στις 11.30 από κοινού τον Πρέσβυ της Ολλανδίας κ. Cornelis Van Rij τον Πρέσβυ του Λουξεμβούργου κ. Conrad Bruch, και τον Επιτετραμμένο του Βελγίου κ. Joris Rοnse)

  • Επίσκεψη του ΥΠ Εσωτερικών Γ. Ραγκούση στο ΑΣΕΠ (11:00:00, Αθήνα/Πουλίου 6 )

  • Συνέντευξη Τύπου για την 25η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού "Philoxenia 2009", στην αίθουσα Helexpo Corona. της ΔΕΘ. (12:00:00, Θεσσαλονίκη/ΔΕΘ)

  • Συνέντευξη Τύπου της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας, στον Ιατρικό Σύλλογο. (12:00:00, Θεσσαλονίκη/πλ. Αριστοτέλους 4)

  • Συνέντευξη Τύπου του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Θεσσαλονίκης, με θέμα, "Ανεργία- Κοινωνική Ασφάλιση- Προγραμματισμός Δράσης", στα γραφεία του Συνδικάτου (Σουρή 2) (12:00:00, Θεσσαλονίκη/Σουρή 2)

  • Συνέντευξη Τύπου Δήμου Αθηναίων - Επιτροπή Αξιολόγησης Moody's (12:00:00, Αθήνα/δημαρχείο-πλ. Κοτζιά)

  • Συνέντευξη Τύπου της υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου (12:00:00, Αθήνα/Αριστοτέλους 17)

  • Παρουσίαση αξόνων ελληνικής εξωτερικής πολιτικής από τον ΑΝΥΠΕΞ Δ. Δρούτσα (12:00:00, Αθήνα/ΥΠΕΞ)

  • Συλλαλητήριο φοιτητών και μαθητών (12:00:00, Αθήνα/Προπύλαια)

  • Συλλαλητήριο εκπαιδευτικών (12:00:00, Αθήνα/Υπουργείο Παιδείας)

  • Ενημέρωση δημοσιογράφων από την Υπουργό Αγρ. Ανάπτυξης Κ Μπατζελή για τα απότελέσματα συμβουλίου αλιείας (12:30:00, Αθήνα/Αχαρνών)

  • Τακτική Συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου (13:00:00, Θεσσαλονίκη/Νομαρχία)

  • Συνέντευξη Τύπου του Μουσείου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για το τριήμερο αφιέρωμα "Σινεμά στο Δρόμο", στους χώρους του Μουσείου. (13:00:00, Θεσσαλονίκη/Αποθήκη Α', Λιμάνι)

  • Συνάντηση της Υπ. Παιδείας με την ΟΙΕΛΕ (13:00:00, Μαρούσι/ΥΠΕΠΘ)

  • Συνέντευξη Τύπου της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής ΑλλαγήςΤ. Μπιρμπίλη για τα αποτελέσματα του συμβουλίου υπουργών για το θέμα των κλιματικών αλλαγών (13:00:00, Αθήνα/υπουργείο-Αμαλιάδος)

  • Συνάντηση αναπληρωτή υπουργού Αμυνας Π.Μπεγλίτη με τον βοηθό υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για Πολιτικο-στρατιωτικές υποθέσεις, κ. Αντριου Σάπιρο (15:00:00, Αθήνα/Πεντάγωνο)

  • Επίδειξη μόδας με τη στήριξη της αντιδημαρχίας Πολιτισμού. Η επίδειξη μόδας έχει στόχο τη στήριξη των κατασκευαστών ενδυμάτων της αγοράς της Θεσσαλονίκης (16:30:00, Θεσσαλονίκη/Συγγρού & Πτολεμαίων)

  • Συνάντηση Δ. Δρούτσα με βοηθό ΥΠΕΞ ΗΠΑ Αντριου Σαπίρο (17:30:00, Αθήνα/ΥΠΕΞ)

  • Συμπόσιο του ΣΕΒ με θέμα το Βιώσιμη Ανάπτυξη και Νερό (18:00:00, Αθήνα/Μέγαρο Μουσικής)

  • Εκδήλωση του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών και των εκδόσεων Μαμούθ Comix με αφορμή τα 50ά "γενέθλια" του Αστερίξ (19:00:00, Αθήνα/Γαλλικό Ινστιτούτο-Σίνα 31)

  • Επίσκεψη ΥΦΕΞ Σπ. Κουβέλη στο Αζερμπαϊτζάν

  • Εγκαίνια Fashion Week (19:30:00, Αθήνα/Γκάζι-Τεχνόπολις)

  • H ΑΡΣΙΣ στο πλαίσιο του προγράμματος "Youth & Violence", στο οποίο είναι εταίρος, διοργανώνει τη 4η διακρατική συνάντηση του προγράμματος που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη (Ξενοδοχείο Kinissi)

    Αθλητική ατζέντα

  • Μπάσκετ-Κύπελλο Γυναικών-Β΄ Φάση - 21:30:00, 21:30 Αναγέννηση Ρυσίου-Εσπερίδες

  • Υδατοσφαίριση-LEN Trophy ανδρών (Α΄ προκρ. φάση), Β΄ Ομιλος (Ματαρό/Ισπανία)

    2η ημέρα: 12:30 Σόρι-Παναθηναϊκός

    3η ημέρα: 19:30 Παναθηναϊκός-Ζβούλουν

    Δ΄ Ομιλος (Αμερσφόορτ/Ολλανδία)

    1η ημέρα: 21:50 ΝΕ Πατρών-Μπέλφαστ Γουλφχάουντς

    [04] "Κοροϊδεύουν το λαό"

    O λαός δεν πρέπει να καταπιεί τη χοντροκομμένη και επικίνδυνη κοροϊδία που από κοινού διαπράττουν η κυβέρνηση, η ΝΔ και η ΕΕ σχετικά με το μέγεθος του ελλείμματος και του δημοσίου χρέους. Τα ίδια κάνουν όλες οι κυβερνήσεις στην ΕΕ, τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

    Και προσθέτει:

    "Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει για κανένα λόγο και με καμία δικαιολογία να δεχθούν τα νέα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που έχουν έτοιμα από καιρό ανεξάρτητα από τα ελλείμματα. Μια πρέπει να είναι η απάντηση και μόνο: Τα ελλείμματα και το δημόσιο χρέος να τα πληρώσει η πλουτοκρατία εδώ και τώρα".

    Επίσκεψη Παπαρήγα στα Ναυπηγεία

    Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα επισκεπτόμενη τα Ναυπηγεία του Σκαραμαγκά, κάλεσε τους εργαζόμενους "να μην ζητήσουν από την κυβέρνηση να πιέσει τους Γερμανούς, ώστε να μην συρρικνωθούν οι δραστηριότητες στα ναυπηγεία, αλλά να απαιτήσουν να αναλάβει το κράτος τόσο το Σκαραμαγκά όσο και το σύνολο της ναυπηγοεπισκευής στη χώρα".

    Πρόσθεσε, δε, ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί "ένας ενιαίος δημόσιος φορέας που θα αναγκάσει ακόμα και τους εφοπλιστές να αναθέτουν δουλειές στα ναυπηγεία, περιορίζοντας έτσι τα κέρδη τους".

    Η κ. Παπαρήγα, είχε συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων και επισκέφθηκε και το τμήμα Τροχαίου Υλικού. Αναφερόμενη στην οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα, υπογράμμισε ότι πρέπει τρία πράγματα να απαιτηθούν από την κυβέρνηση:

    α.να πληρώσουν τα σπασμένα της κρίσης αυτοί που κέρδισαν πριν από την κρίση,

    β.να πληρώσουν όσοι κέρδισαν κατά τη διάρκεια της κρίσης, και

    γ.εδώ και τώρα να μπει τέλος στο μεγάλο κόστος των εξοπλισμών που πάνε για επιθετικούς σκοπούς και όχι για αμυντικές ανάγκες.

    Συμπλήρωσε επίσης ότι όσα δήλωσε αναφορικά με την κρίση, συνδέονται άμεσα με τα Ναυπηγεία, διότι δεν θα πρέπει "οι εργαζόμενοι που βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού να πληρώσουν τα σπασμένα της κρίσης".

    Χαρακτήρισε "απαράδεκτο" να υπάρχουν άνθρωποι που είναι απλήρωτοι εδώ και έξι μήνες "επειδή φτιάχτηκε μια εταιρία μαϊμού στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης".

    Ακόμη, αναφέρθηκε και στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο της κυβέρνησης και υποστήριξε, ότι επενδύσεις γίνονται όπου είναι πολλά τα κέρδη και ότι η θέση του ΚΚΕ συνίσταται "σε μια φιλολαϊκή ανάπτυξη για την Ελλάδα, μια ανάπτυξη όπου δεν θα γίνονται όλες οι επενδύσεις στους τομείς του τουρισμού, της ναυτιλίας και της πράσινης ανάπτυξης".

    [05] "Σχέδιο δράσης για την κρίση"

    «Η πολυδιαφημισμένη ιδιωτικοποίηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά κατέληξε σε ένα μεγάλο φιάσκο. Εκατοντάδες εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ελπίζουμε ότι θα βρεθεί βιώσιμη λύση αλλά ταυτοχρόνως η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι πιο προσεκτική σε μελλοντικές ιδιωτικοποιήσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ.

    Ο κ.Κ.Αϊβαλιώτης, σχετικά με τη δημόσια αντιπαράθεση για την Οικονομία, ανέφερε τα εξής:

    «Αντί να κλαψουρίζει η νέα ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, να προτείνει δημοσίως ένα σχέδιο δράσης για την καταπολέμηση της κρίσης και επαναφοράς στον δρόμο της ανάπτυξης. Οι δημόσιοι τσακωμοί των κ.κ. Παπακωνσταντίνου και Παπαθανασίου δεν βοηθούν καθόλου στην απόκτηση θετικής ψυχολογίας στην αγορά».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 22 October 2009 - 4:30:23 UTC