Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-09-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΜIG: Πρόταση για τις άγονες γραμμές
  • [02] Εκλογές: 23 κόμματα και συνασπισμοί
  • [03] Αρχίζει η 64η συνέλευση του ΟΗΕ
  • [04] Αιματολογικό τέστ για τον καρκίνο
  • [05] Η ατζέντα της ημέρας
  • [06] "Ταξική εκμετάλλευση"
  • [07] ''Ουσιαστικές αυξήσεις''
  • [08] "Ποσόστωση"
  • [09] Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο
  • [10] "Η Κύπρος θα δικαιωθεί"

  • [01] ΜIG: Πρόταση για τις άγονες γραμμές

    Η MIG θα προτείνει στην διοίκηση της θυγατρικής της Olympic Air να εξυπηρετήσει προσωρινά και τις 24 άγονες γραμμές, χωρίς καμία κρατική επιδότηση, έως ότου ολοκληρωθεί μια διαφανής και ορθή διαγωνιστική διαδικασία.

    Αναλυτικά, στην ανακοίνωση της MIG επισημαίνεται ότι η διαγωνιστική διαδικασία για τις άγονες αεροπορικές γραμμές ακυρώθηκε και πρόκειται να επαναπροκηρυχθεί από την επόμενη Κυβέρνηση. Ως εκ τούτου το Υπουργείο Μεταφορών και η ΥΠΑ πρέπει να αποφασίσουν με ποιον τρόπο θα καλυφθούν οι ανάγκες των άγονων γραμμών στο μεσοδιάστημα. Η Aegean "προτάσσοντας το κοινωνικό συμφέρον" έχει προτείνει προς την ΥΠΑ να αναλάβει με ανάθεση τις πτήσεις 17 δρομολογίων με το "συμβολικό" αντιστάθμισμα του 50% της υφισταμένης σήμερα επιδότησης.

    Η MIG, βάσει των αρχών πάνω στις οποίες έχει δομηθεί και λειτουργεί ο Όμιλος, δεν επιθυμεί ούτε ένα ευρώ κρατικής επιδότησης με ανάθεση, υπό περιστάσεις όπου το "συμβολικό" μπορεί να αποδειχθεί και εξαιρετικά επικερδές. Κατόπιν αυτού η MIG θα προτείνει στην Διοίκηση της θυγατρικής της OLYMPIC AIR, η οποία είναι και η μόνη εταιρεία που μπορεί να εξυπηρετήσει και τις 24 άγονες γραμμές, να το πράξει, έως ότου ολοκληρωθεί μια διαφανής και ορθή διαγωνιστική διαδικασία, χωρίς καμία κρατική επιδότηση".

    [02] Εκλογές: 23 κόμματα και συνασπισμοί

    Από το Α΄Τμήμα του Αρείου Πάγου, αργά χθες, ανακηρύχθηκαν τα κόμματα και οι συνασπισμοί κομμάτων που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009.

    Ο Άρειος Πάγος από τα 28 κόμματα που είχαν υποβάλλει αιτήσεις συμμετοχής στις εκλογές, δεν έκρινε νόμιμη την συμμετοχή πέντε κομμάτων, ενώ αντίθετα επέτρεψε σε 23 κόμματα και συνασπισμούς κομμάτων να συμμετέχουν στις επερχόμενες εκλογές.

    Ειδικότερα, τα πέντε κόμματα που δεν επέτρεψε την συμμετοχή τους στις εκλογές είναι: 1) Οικολόγοι Ελλάδας - Κ. Παπανικόλας, 2) Άμεση Δημοκρατία στην Πράξη (Γ. Κόκκας), 3) Μέλλον των Ελλήνων (Μ.Τ.Ε.) - Υπηρέτες του Ελληνικού Λαού (Υ.Τ.Ε.Λ.) (Ν. Σκοπελίτης), 4) Νέα Ελληνική Δημοκρατία (Ν. Λάσκος) και 5) Που είσαι Παπαδόπουλε - Κόμμα Ελλήνων Αλλοδαπών - Τρομοκρατείστε τους Τρομοκράτες (δεν είχε δηλώσει αρχηγό και ούτε είχε προηγηθεί ίδρυση κόμματος).

    Τα 23 κόμματα και οι συνδυασμοί κομμάτων που θα συμμετέχουν στις εκλογές είναι:

    1) Νέα Δημοκρατία (Κ. Καραμανλής)

    2) Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑ.ΣΟ.Κ.) (Γ. Παπανδρέου)

    3) Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (Αλέκα Παπαρήγα)

    4) Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) (Α. Τσίπρας)

    5) Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (ΛΑ.Ο.Σ.) (Γ. Καρατζαφέρης)

    6) Οικολόγοι Πράσινοι (εκτελεστική επιτροπή, Ε. Ζώτου, Α. Λεμπέση, Ν. Χρυσόγελος, Ιωάννα Κοντούλη, Ι. Παρασκευόπουλος, Μιχ. Πετράκος)

    7) Μαρξιστικό - Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος (Αν. Παπαδόπουλος, Π. Κουφοβασίλης).

    8) Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (Μαρξιστικό-Λενινιστικό) (Γ. Κωνσταντόπουλος, Σ. Αγκούτογλου, Β. Σαμαράς, Η. Καμαρέτσος)

    9) Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ Τροτσκιστές) (Σαμπετάι Μάτσας- Σάββας Μιχαήλ)

    10) ΟΑΚΚΕ Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ (διοικούσα επιτροπή: Γ. Ζαφειρόπουλος, Δ. Γουρνάς)

    11) Δημοκρατική Αναγέννηση (Σ. Παπαθεμελής)

    12) Ένωση Κεντρώων (Β. Λεβέντης)

    13) Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή (Ν. Μιχαλολιάκος)

    14) Δημοσθένης Βεργής - Έλληνες Οικολόγοι (Δ. Βεργής)

    15) Κοινωνία -Πολ. Παράταξη Συνεχιστών του Καποδίστρια (Εμμ. Βολουδάκης)

    16) Δημοκρατικοί (Μ. Μελετόπουλος)

    17) Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.) διοικούσα επιτροπή 12 ατόμων

    18) Φως - Αλήθεια - Δικαιοσύνη (Κ. Μελισσουργός)

    19) Φίλοι του Ανθρώπου (Κ. Σταμούλης)

    20) Περιφερειακή Αστική Ανάπτυξη (Π.Α.Α.) (Ν. Κολίτσης)

    21) Παλαιά Δημοκρατία (Α. Δασκαλόπουλος)

    22) Καπνιστικές Ομάδες για την Τέχνη και την Εικαστική Συγκρότηση (Κ.Ο.Τ.Ε.Σ.) (Ν. Λούβρος)

    23) Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος (ΠΑ.Ε.Κ.Ε.) (Μ. Τζαλαζίδης)

    Ακόμη, ο Άρειος Πάγος από το κόμμα του Στέλιου Παπαθεμελή «Δημοκρατική Αναγέννηση» αποφάσισε ότι δεν μπορούν να συμμετέχουν οι υποψήφιοι Ειρήνη Γεωργίου - Αλεξίου (περιφέρεια Καβάλας), Ι. Παπαδογιώργος (Περιφέρεια Κεφαλονιάς) και Μαριάνθη Τζανάκου (περιφέρεια Λέσβου), καθώς δεν έχουν ανακηρυχθεί από τα οικεία Πρωτοδικεία.

    [03] Αρχίζει η 64η συνέλευση του ΟΗΕ

    Σε μία, τρόπον τινά, παγκόσμια συνέλευση αναμένεται να εξελιχθεί η 64η γενική συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), οι εργασίες της οποίας αρχίζουν σήμερα και θα διεξαχθούν στην έδρα του οργανισμού, στη Νέα Υόρκη. Αυτό μπορεί να συμβεί διότι, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας της Ντόιτσε Βέλε («ΝΒ»), η γενική συνέλευση έχει ένα ασυνήθιστα φορτωμένο πρόγραμμα.

    Ενώ θα διεξάγεται η κυρίως συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, με βασικό θέμα τις κλιματικές αλλαγές στον πλανήτη Γη, θα συνεδριάζουν - παράλληλα - και οι επιτροπές διαβουλεύσεων σχετικά με τα ζητήματα του αφοπλισμού και της φτώχειας. Επιπλέον, στη συνέλευση θα παραβρεθούν - εκτός από τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα - πάνω από 100 ηγέτες, ανάμεσά τους ο Λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι και ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούτ Αχμαντινετζάντ. Οι κινήσεις Ομπάμα Ταυτόχρονα, ο Αμερικανός πρόεδρος, που θα κάνει την πρώτη του επίσημη εμφάνιση στα Ηνωμένα Εθνη, επιδιώκει μια κοινή συνάντηση με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Νετανιάχου και τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Αμπάς, με στόχο τη δρομολόγηση νέων ειρηνευτικών συνομιλιών στη Μέση Ανατολή. Αύριο Τρίτη, εξάλλου, θα γίνει και η συνάντηση για τις κλιματικές αλλαγές, στην οποία εκτιμάται πως θα παραστούν όλοι οι αρχηγοί κρατών.

    Πάντως, στο προοίμιο των αυριανών συναντήσεων για το κλίμα και τη σύνοδο της Κοπεγχάγης, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, εξέφρασε ήδη την ανησυχία του για τους ρυθμούς των διαπραγματεύσεων, λέγοντας πως «ο χρόνος είναι ελάχιστος και οι διαπραγματεύσεις ιδιαίτερα πολύπλοκες». Επίσης, θα συζητηθεί και το ζήτημα της φτώχειας στον πλανήτη, καθώς πάνω από 100 εκατομμύρια άνθρωποι - σύμφωνα με τον ΟΗΕ - ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

    Είναι χαρακτηριστικό πως η συζήτηση πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα αποσκοπεί στο να χαραχθούν οι πρώτες κατευθυντήριες γραμμές, οι οποίες θα συζητηθούν διεξοδικά το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και στη Σύνοδο Κορυφής της "Ομάδας των 20" (G20). Παράλληλα, όμως, με τη συζήτηση στη Γενική Συνέλευση, που θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου, θα διεξαχθεί και ειδική συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών όλων των χωρών - μελών του ΟΗΕ. Η ελπίδα του Μπαν Κι Μουν Βασικός στόχος της συγκεκριμένης συνάντησης είναι η διαπραγμάτευση του πρωτοκόλλου για τον τερματισμό των πυρηνικών δοκιμών. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν περάσει 10 χρόνια από την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας για τον τερματισμό των πυρηνικών δοκιμών, αλλά πολλές χώρες -μέλη του ΟΗΕ δεν την έχουν ακόμη υπογράψει, μεταξύ των οποίων είναι και οι ΗΠΑ.

    Πάντως, ο γ.γ. του ΟΗΕ εκτιμά πως, τώρα, οι ΗΠΑ θα υπογράψουν το σχετικό πρωτόκολλο. Το ίδιο πιστεύει και ο Γερμανός πρεσβευτής στα Ηνωμένα Εθνη Τόμας Μάτουσεκ: «Νομίζω ότι ο Μπαράκ Ομπάμα μπορεί να καταστήσει σαφές ότι τώρα οι ΗΠΑ θα στρατευθούν ενεργά στην κατεύθυνση της μείωσης των εξοπλιστικών προγραμμάτων, ειδικά των πυρηνικών όπλων και του ελέγχου των πυρηνικών εξοπλισμών», είπε χαρακτηριστικά.

    [04] Αιματολογικό τέστ για τον καρκίνο

    Δύο νέα αιματολογικά τεστ μπορεί να βοηθήσουν τους γιατρούς να εντοπίζουν τους καρκίνους του παχέος εντέρου και του στομάχου απλά, φθηνά και έγκαιρα χωρίς την ανάγκη για επεμβατικές διαδικασίες ή δυσάρεστες εξετάσεις, ανακοίνωσαν σήμερα ερευνητές.

    Τα τεστ, το ένα από τα οποία ανέπτυξε η βελγική εταιρεία βιοτεχνολογίας OncoMethylome και το άλλο επιστήμονες στη Γερμανία, χρησιμοποιούν δείγματα αίματος για να εντοπίσουν συγκεκριμένα γενετικά σήματα της ασθένειας και μπορούν να βοηθήσουν τον γιατρό να προβλέψει αν είναι πιθανό να επεκταθεί.

    Ο Ερνστ Κάιπερς, ένας ειδικός στον καρκίνο του εντέρου στο Πανεπιστήμιο Έρασμος του Ρότερνταμ, ο οποίος δεν συμμετείχε στην έρευνα, δήλωσε ότι τα νέα τεστ σηματοδοτούν μια πολλά υποσχόμενη πρόοδο στο πεδίο της ανάπτυξης πιο απλών εξετάσεων.

    "Το δείγμα αίματος μπορεί να το πάρουν νοσηλεύτεριες χωρίς ειδικό εξοπλισμό ή εκπαίδευση", δήλωσε ο Γιουστ Λουβάγκι της OnkoMethylome.

    Η Ουλρίκε Στάιν, η οποία παρουσίασε τα ευρήματά της μαζί με τον Λουβάγκι στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τον Καρκίνο ECCO-ESMO στο Βερολίνο, δήλωσε πως το τεστ της είναι το πρώτο που μπορεί να εντοπίζει στο αίμα σήματα ενός συγκεκριμένου γονιδίου, του S100A4, που είναι γνωστό ότι συνδέεται με τον καρκίνο.

    Το τεστ της Στάιν βρίσκει διάφορους τύπους καρκίνων, περιλαμβανομένων του καρκίνου του παχέος εντέρου και του γαστρικού καρκίνου, και έχει επίσης δείξει ότι μπορεί να εντοπίζει σε ποιούς ασθενείς ο καρκίνος τους είναι πιθανό να επεκταθεί.

    [05] Η ατζέντα της ημέρας

  • Διαμαρτυρία του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 1 & 2 Δημοτικών Σχολείων Ασβεστοχωρίου, με κλείσιμο της κεντρικής οδικής αρτηριας του Ασβεστοχωρίου (οδός Παπανικολάου), στο ύψος του δημαρχείου Χορτιάτη (08:00:00, Θεσσαλονίκη/Ασβεστοχώρι). Θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους, με κατάληξη τον αποκλεισμό του δημαρχιακού κτιρίου

  • Ο Γ. Καρατζαφέρης θα επισκεφθεί τον ΟΑΕΔ Πειραιά όπου θα συναντηθεί με τη Διοίκηση και τους εργαζόμενους (11:00:00, Πειραιάς, Μαυρομιχάλη & Μεσολογγίου 4)

  • Η καθιερωμένη συνάντηση του δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου με τους δημοσιογράφους (12:00:00, Θεσσαλονίκη/Δημαρχείο)

  • Συνέντευξη της ελληνικής εταιρίας διαχείρισης στερεών αποβλήτων (12:00:00, Αθήνα/ΚΕΔΚΕ)

  • Ο πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφθεί την το Νοσοκομείο " Ευαγγελισμός" (12:00:00, Αθήνα/Νοσοκομείο " Ευαγγελισμός")

  • Συνέντευξη Τύπου της Aegean (12:00:00, Αθήνα/ξενοδοχείο "Μ. Βρετανία")

  • Συνέντευξη Τύπου για τις εκδηλώσεις του Megaron Plus (Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2009) (12:30:00, Αθήνα/Μέγαρο Μουσικής)

  • Εκδήλωση για την απονομή του βραβείου "Γιώργου Ζογγολόπουλου" στη γλύπτρια Αντιγόνη Βαλάκου (13:00:00, Αθήνα/Μουσείο Μπενάκη-Κουμπάρη 1)

  • Συνέντευξη Τύπου για τον 27ο Διεθνή Αγώνα Υπεραποστάσεων «Σπάρταθλον 2009» ( 13:00:00, Αίθουσα Ανταποκριτών Ξένου Τύπου)

  • Ποδόσφαιρο-Συνέντευξη Σούπερ Λιγκ και La Vie Assurances με αφορμή την ανανέωση της συνεργασίας στον τομέα της ασφάλισης των ποδοσφαιριστών (13:00:00, Ξενοδοχείο CLASSICAL ATHENS IMPERIAL)

  • Αγώνας υπεραποστάσεως-«Σπάρταθλον 2009»-Συνέντευξη προέδρου διεθνούς Συνδέσμου Π. Τσιακίρη (13:00:00, Αίθουσα Ανταποκριτών Ξένου Τύπου)

  • Επιστημονική ημερίδα με θέμα "Λοίμωξη από τον ιό ΑΗ1Ν1 , νεώτερα δεδομένα" διοργανώνει η ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθήνας (18:00:00, Αθήνα/Νοσ. Ευαγγελισμός)

  • Εκδηλώσεις πεζών και ποδηλατών με αφορμή την Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο (18:30:00, Θεσσαλονίκη)

  • Προεκλογική Ομιλία Αλέκας Παπαρήγα (19:30:00, Κομοτηνή)

    Αθλητική ατζέντα

  • Ποδόσφαιρο-Ολλανδία (Κύπελλο, φάση «64»): Αλκμάαρ-Νέοι Άγιαξ - 21:45:00

  • Ποδόσφαιρο-Αγγλία (Λιγκ Καπ, 3ος γύρος): Άρσεναλ-Γουέστ Μπρομ - 21:45:00

  • Ποδόσφαιρο-Κύπελλο Ελλάδας (3η φάση)-Προαγγελία

  • Υδατοσφαίριση-Ευρωπαϊκό νέων ανδρών (Α` φάση, 3η ημέρα), Α΄: 09.00 Ολλανδία-Κροατία, 10.15 Γαλλία-Ρουμανία, Β΄: 11.30 Τουρκία-Σερβία, 12.45 Μαυροβούνιο-Γερμανία, Γ΄: 15.45 Πολωνία-Ουγγαρία, 17.00 Σλοβενία-Ιταλία, Δ΄: 18.15 Ρωσία-Ισπανία, 19.30 Ελλάδα-Ουκρανία

  • Ποδόσφαιρο-Σούπερ Λίγκα (εξ αναβολής): Προαγγελία

    [06] "Ταξική εκμετάλλευση"

    Περιοδεία στην Κομοτηνή πραγματοποιεί σήμερα η κ. Αλέκα Παπαρήγα. Στις 17:45 θα επισκεφτεί το καφενείο του Φαΐκ Φαΐκ και θα μιλήσει με εργαζόμενους. Στη συνέχεια, θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης. Στη συγκέντρωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας Κώστας Καζάκος.

    "Υπάρχει ολόκληρο σύστημα ταξικής εκμετάλλευσης. Αγορά σημαίνει επιχειρηματικά μεγαθήρια και γύρω τους τρωκτικά και ενδιάμεσοι. Η σπατάλη στο δημόσιο είναι λίγη, σε σχέση με τα χρήματα στα ταμεία των επιχειρήσεων, τις καταθέσεις στις τράπεζες και την έξοδο κεφαλαίων στο εξωτερικό".

    Την απάντηση έδωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρηγα ερωτηθείσα από που θα βρεθούν τα χρήματα όταν το ΚΚΕ προτείνει κατώτερο μισθό 1400 ευρώ, κατάργηση του ΦΠΑ στα σούπερ μάρκετ και του φόρου στα βενζινάδικα.

    Επίσης, επισήμανε ότι το ΚΚΕ προτείνει 45% φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου, κάτι με το οποίο διαφωνούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, καθώς και οι Βρυξέλλες, που "ενδιαφέρονται για την κερδοφορία του ευρωπαϊκού κεφαλαίου στον ανταγωνισμό του με το αμερικανικό, ρωσικό, ιαπωνικό και κινέζικο κεφάλαιο".

    Η κα Παπαρήγα τόνισε ότι "ο λαός δεν πρέπει να στριμωχτεί σε αυτόν τον ανταγωνισμό".

    Σε διευκρινιστική ερώτηση για τα 8,5 δισεκατομύρια χρέος από την γραφειοκρατία των υπουργείων και την σπατάλη η κα Παπαρήγα απάντησε ότι "οι εργαζόμενοι πρέπει να οργανώσουν την ταξική τους πάλη. Ηθική υπάρχει όταν ο λαός δει τη δύναμή του και διεκδικεί. Ολα τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες για να τον αναγκάσουν να σφίξει το ζωνάρι. Τα δε μέτρα φοροδιαφυγής που υπόσχονται αφορούν βασικά τους μικρούς επιχειρηματίες και τα λαϊκά στρώματα".

    Κοινωνική Πολιτική

    "Ο 20ός αιώνας έδειξε το πλεονέκτημα των σοσιαλιστικών χωρών στον τομέα των κοινωνικών παροχών, κάτι που μιμήθηκαν και καπιταλιστικές χώρες. Όμως, στις 4 του Οκτώβρη δεν κρίνεται ο σοσιαλισμός, αλλά το αν ο λαός θα είναι σε θέση μάχης για να αντιμετωπίσει τις κατευθύνσεις της ΕΕ, κατευθύνσεις που έχει υπογράψει ο κ. Κ. Καραμανλής, ενώ ο κ. Παπανδρέου δεν έχει τοποθετηθεί, όπως δεν έχει τοποθετηθεί και το ΛΑΟΣ".

    Την απάντηση έδωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο ερώτημα που θα έβρισκε το κόμμα τα χρήματα αν αναλάμβανε την διακυβέρνηση της χώρας, εφόσον η θέση του είναι να κλείσουν οι ιδιωτικές τράπεζες, τα ιδιωτικά σχολεία και τα ιδιωτικά νοσοκομεία και συνεπώς δεν θα υπήρχε πλούτος για να φορολογήσει.

    Η κα Παπαρήγα διευκρίνησε ότι στις κατευθύνσεις της ΕΕ είναι η μείωση των εργοδοτικών εισφορών, η ευέλικτη αγορά εργασίας και συνεπώς ένα εκλογικό αποτέλεσμα που θα αποδυναμώσει τα δύο κόμματα εξουσίας θα ετοιμάσει "την αντεπίθεση του λαού, για ένα λαϊκό κίνημα που θα διεκδικεί το χτύπημα της εισφοροδιαφυγής, την άνοδο των μισθών, το να μην αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης".

    Σε ερώτηση ότι το ΠΑΜΕ με την τακτική "εμείς και οι άλλοι", πλήττει τη μαζικότητα και αποτελεσματικότητα των αγώνων των εργαζομένων, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ απάντησε ότι "δεν είναι δυνατόν κομμουνιστές, ριζοσπάστες και αριστεροί να υποτάσσονται στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, που υπέγραψαν σύμφωνο με τους βιομήχανους για κοινή έξοδο από την κρίση. Οι ηγεσίες αυτές ευθύνονται για την κατάντια του συνδικαλιστικού κινήματος. Ενωτικό κίνημα δεν μπορεί να γίνει ποτέ μ' αυτή την εργατική αριστοκρατία".

    Εξωτερική Πολιτική

    "Η λογική της "ψωροκώσταινας" επανέρχεται συνεχώς με σύγχρονα κοσμοπολίτικα περιτυλίγματα. Είναι ασυμβίβαστη η θέση της ΕΕ με την λαϊκή ευημερία, τη φιλειρηνική θέση της Ελλάδας και την εγγύηση των συνόρων της", τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα ερωτηθείσα πως βλέπει το κόμμα της την επιβίωση της Ελλάδας έξω από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ,συνασπισμούς με ιδιαίτερη οικονομική και γεωπολιτική σημασία.

    Αναρωτήθηκε δε "από πότε ένα κόμμα κρίνεται για τις θέσεις του αναφορικά με τους διεθνείς οργανισμούς και όχι από το κατά πόσο υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού και της χώρας του".

    Υπογράμμισε ακόμα ότι "το ΝΑΤΟ ευλογεί τις παραβιάσεις των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων που κάνει η Τουρκία και μας υποχρεώνει,μαζί με την Τουρκία και παρά τους ισχυρισμούς της για γκρίζες ζώνες, να γινόμαστε χωροφύλακες άλλων λαών, που υποφέρουν από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ".

    Αναφορικά με την κοινή αγροτική πολιτική της ΕΕ, αναρωτήθηκε για ποιό λόγο θα πρέπει η Ενωση να αποφασίζει για το πόσα και ποιά προϊόντα θα παράγει η Ελλάδα.

    Σε άλλη ερώτηση αν θεωρεί ότι η πολιτική Ομπάμα θα μειώσει την ένταση στην περιοχή η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ απάντησε ότι "μπορεί να υπάρχει αλλαγή τακτικής, αλλά όχι στρατηγικής. Ισως, θέλει ο κ. Ομπάμα να μεταφέρει την ένταση στην Ευρασία και το Αφγανιστάν και αλλού. Δεν έχει πολλές διαφορές με την πολιτική του Μπους".

    Εφερε δε το παράδειγμα της μεταφοράς του αντιπυραυλικού συστήματος προς νότο με πλοία στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια,για να αναρωτηθεί για ποιό λόγο δεν τοποθετήθηκαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και κατέληξε λέγοντας ότι "ο κ. Ομπάμα είναι υπέρ των ηγετικών συμφερόντων των ΗΠΑ και το ΚΚΕ υπέρ των συμφερόντων των λαών".

    Περιβάλλον

    Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα απαντώντας σε ερώτηση για τη στάση του δημάρχου Νικαίας που αντιτάχθηκε στο σύστημα ανακύκλωσης σκουπιδιών, επειδή ήταν ιδιωτικό, χωρίς παράλληλα να προχωρήσει στη σύσταση δημοτικής εταιρείας ανακύκλωσης, δήλωσε ότι "αντιδρούμε σε πολιτικές που στόχο έχουν την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Δεν είμαστε αντίθετοι στην ύπαρξη περιβαλλοντικής πολιτικής".

    Αναρωτήθηκε δε για ποιό λόγο οι χώροι αυτοί πρέπει να αφήνονται στην κερδοφορία του κεφαλαίου, κάτι που είναι ασυμβίβαστο με την προστασία του περιβάλλοντος.

    Η κα Παπαρήγα ανέφερε ακόμη ότι στην Ελλάδα βλέπουμε "παρέλαση εταιριών, επιχειρήσεων και κρατών για την ανακύκλωση των σκουπιδιών και το βιολογικό καθαρισμό" και επισήμανε "δεν είμαστε κατά της προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά δεν θα κλείσουμε τα μάτια στην πράσινη ανάπτυξη και την πράσινη βιομηχανία. Αραγε αυτοί δεν θα απολύουν; Δεν θα διατηρήσουν το μεροκάματο στα σημερινά 30 ευρώ; Δεν θα εφαρμόσουν αντεργατική νομοθεσία;".

    Και κατέληξε λέγοντας στις σημερινές συνθήκες διεκδικούμε περιβαλλοντική πολιτική, αλλά το ζήτημα είναι για ποιόν γίνεται η ανάπτυξη και από ποιόν.

    Σε άλλη ερώτηση σχετικά με το πως θα έβλεπε το ΚΚΕ την περίπτωση ιδιωτικών επενδύσεων σε πράσινη ανάπτυξη στην περιοχή της Πτολεμαϊδας, η κα Παπαρήγα απάντησε ότι "με το σημερινό συσχετισμό δυνάμεων οι εργαζόμενοι μπαίνουν στο δίλημμα "στα Τρίκαλα στα δυό στενά".Δηλαδή να προτιμήσουν τη ΔΕΗ και το λιγνίτη που είναι ακριβός, καταστρέφει το περιβάλλον και προκαλεί καρκίνο ή να προτιμήσουν τον πράσινο βιομήχανο. Το δίλημμα πρέπει να αρθεί. Χρειάζεται αντίσταση. Οι μορφές ενέργειας που χρησιμοποιούμε να γίνονται με σεβασμό στο περιβάλλον και λαϊκό έλεγχο. Χρειάζεται ένα χειραφετημένο κίνημα που δεν θα προσκυνάει τους βιομήχανους αλλά θα τους αντιπαλεύει".

    Παιδεία

    Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κα Αλέκα Παπαρήγα ερωτηθείσα για ποιό λόγο το ΚΚΕ στερεί από τους γονείς τη δυνατότητα να επιλέγουν την ιδιωτική εκπαίδευση για τα παιδιά τους, τάχθηκε υπέρ της δημόσιας, δωρεάν και καθολικής παιδείας, χωρίς ταξικούς φραγμούς και χωρίς ιδιώτες επιχειρηματίες στον τομέα αυτό.

    "Πράγματι καμία χώρα δεν ακολουθεί το σύστημα μόνο της δημόσιας παιδείας και αυτό οφείλεται στο ότι έχουν το ίδιο μοντέλο ανάπτυξης. Οι επιχειρηματίες επενδύοντας στην παιδεία στοχεύουν όχι μόνο σε οικονομικά κέρδη, αλλά και στη χειραγώγηση των μυαλών των νέων ανθρώπων. Η κατάσταση είναι τραγική γιατί βομβαρδίζουν τόσο τις τσέπες των λαϊκών οικογενειών, όσο και τα μυαλά των παιδιών, με στόχο ένα ευέλικτο, φτηνό και πειθαρχημένο εργατικό δυναμικό", δήλωσε .

    Σε άλλη ερώτηση πώς είναι δυνατόν το ΚΚΕ να τάσσεται κατά των ιδιωτικών επιχειρήσεων στην παιδεία και υπέρ των κομματικών επιχειρήσεων, η κα Παπαρήγα τόνισε: "Να σταματήσει το παραμύθι των κομματικών επιχειρήσεων. Το ΚΚΕ έχει επιχειρήσεις που του δίνουν έσοδα για το τύπωμα του Ριζοσπάστη, του προπαγανδιστικού του υλικού και της έκδοσης κάποιων βιβλίων. Οι επιχειρήσεις αυτές δεν αποβλέπουν σε κέρδη, δεν έχουν επενδύσεις στο Χρηματιστήριο, σε πολυκλαδικές επιχειρήσεις, ούτε αποβλέπουν στον πλουτισμό των στελεχών του κόμματος . Εμείς, απλώς, επιδιώκουμε την αυτοδυναμία μας στον τομέα της προπαγάνδας και των εκδόσεων από το κράτος και τους επιχειρηματίες. Δεν έχουμε νεόπλουτους στο κόμμα μας".

    Δημόσια Διοίκηση

    Στην ενότητα Κυβέρνηση - Δημόσια Διοίκηση και στην ερώτηση σχετικά με τη θέση που παίρνει το ΚΚΕ για το ζήτημα των αυθαιρέτων τα οποία στην Ελλάδα ανέρχονται σε περίπου 1,5 εκατομμύρια ακίνητα, η Γενική γραμματέας του ΚΚΕ τοποθετήθηκε υπέρ του να κατεδαφιστούν οι βίλες. Επίσης υποστήριξε την εξαγορά από το δημόσιο ή την δήμευση της μεγάλης εκκλησιαστικής περιουσίας και της συνεταιριστικής ιδιοκτησίας.

    Όσον αφορά τα αυθαίρετα σε μπαζωμένα ρέματα και περιοχές μεγάλης σεισμικότητας, τοποθετήθηκε υπέρ δημοσίων επενδύσεων, με ευθύνη της Εργατικής Κατοικίας για την μετεγκατάσταση των ιδιοκτητών των αυθαιρέτων. Πρόσθεσε δε ότι θέση του ΚΚΕ είναι "η γη να αποτελεί λαϊκή ιδιοκτησία με σεβασμό του δικαιώματος της ατομικής ιδιοκτησίας στο πρώτο ή το δεύτερο σπίτι". Και υπογράμμισε ότι "δεν πρέπει να χτυπηθούν τα λαϊκά στρώματα που βρήκαν ένα σωσίβιο με τα αυθαίρετα και τελικά η ζωή τους έγινε πιο περίπλοκη".

    Εξάλλου, διευκρίνισε ότι "την παρανομία των αυθαιρέτων ευνόησαν οι κυβερνήσεις για ψήφους, για την ανασύνταξη του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα από την κατοχή και μετά" και κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ ότι έχουν ακολουθήσει πολιτική κερδοσκοπίας της γης και συγκέντρωσής της σε λίγα χέρια".

    Γενική Τοποθέτηση

    Η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στην τοποθέτησή της στο τέλος της τηλεοπτικής αναμέτρησης απευθύνθηκε σε όσους, όπως είπε, έχουν αντιληφθεί ότι "ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν έχουν ουσιαστικές και κραυγαλέες διαφορές", για να τους ζητήσει να εμπιστευθούν στις εκλογές στις 4 Οκτωβρίου το ΚΚΕ.

    "Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα, με σαφή, καθαρή, ασυμφιλίωτη, μαχητική και ακομπλεξάριστη αντίθεση με τις επιλογές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ και του μεγάλου κεφαλαίου. Μπορεί να συμβάλλει στην αναπτέρωση της ελπίδας, τη συνειδητοποίηση της δύναμης του λαού και την απόσπαση ορισμένων κατακτήσεων" δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Επίσης, ανέφερε ότι "το 2004 οι μεγάλες επιχειρήσεις ήταν πολύ ευχαριστημένες που έβλεπαν να έρχεται στην κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία και σήμερα τρίβουν τα χέρια τους που μέσα από τις δημοσκοπήσεις βλέπουν το άλλο κόμμα τους, που έχει την ίδια πολιτική με τη Νέα Δημοκρατία και συγχρόνως την τέχνη της λαϊκής παραπλάνησης να έρχεται στην κυβέρνηση. Η Νέα Δημοκρατία έκανε απογραφή για να δικαιολογήσει τη λιτότητα. Το ΠΑΣΟΚ λέει ότι θα κάνει καταγραφή για να καταλάβει ο λαός πόσο αντέχει η οικονομία".

    [07] ''Ουσιαστικές αυξήσεις''

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, από τους Αλέξη Μπένο, καθηγητή κοινωνικής ιατρικής του ΑΠΘ, υποψήφιο στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και τον Γιάννη Μπασκόζο, γιατρό, υποψήφιο στη Β΄ Αθήνας, θα επισκεφθεί σήμερα το Νοσοκομείο « Ευαγγελισμός».

    Θα ακολουθήσει παρουσίαση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία σε συνέντευξη τύπου που θα δοθεί στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου με θέμα «Ένα ολοκληρωμένο δημόσιο σύστημα υγείας και πρόνοιας». Τη συνέντευξη θα συντονίσει ο Δημήτρης Αδαμόπουλος από το συντονιστικό του ΣΥΡΙΖΑ υγείας.

    Στην ερώτηση σε τι διαφέρουν οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ από τις προτάσεις των άλλων κομμάτων για την έξοδο από την κρίση, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Α. Τσίπρας είπε ότι είναι διαφορετικά τα προγράμματα. Στη ΔΕΘ, είπε ο κ. Τσίπρας, τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκαναν ουσιαστικά τις ίδιες προτάσεις. Αυξήσεις που δεν δίνουν ώθηση στην οικονομία, παρά την παραγωγή πλούτου, και έχουμε δανειστεί. Που πήγε ο πλούτος. Ειδικότερα ο κ. Παπανδρέου μίλησε για αυξήσεις στα όρια του πληθωρισμού που δεν μπορούν να κάνουν την οικονομία να κινηθεί.

    Στη χώρα παράγεται πλούτος, αλλά ο πλούτος αυτός πηγαίνει στις τσέπες λίγων οικογενειών, εφοπλιστών, εργολάβων μεγαλοεκδοτών, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΝ και τάχθηκε υπέρ ουσιαστικών αυξήσεων σε εργαζόμενους και συνταξιούχους, την αύξηση των δημοσίων επενδύσεων, ώστε να κινηθεί η οικονομία είπε ο κ. Τσίπρας, υποστηρίζοντας ότι οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανταγωνιστικές προς τις προτάσεις των άλλων κομμάτων.

    Στην ερώτηση γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προτείνει συνεργασία όπως κάνουν άλλα αριστερά ευρωπαϊκά κόμματα ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει συγκεκριμένες προγραμματικές προτάσεις προς το ΠΑΣΟΚ, όπως π.χ. για την ανάγκη να υπάρξει δημόσιος πυλώνας στο τραπεζικό σύστημα, όμως η απάντηση του ΠΑΣΟΚ ήταν αρνητική.

    Κοινωνική Πολιτική

    Στην ερώτηση σχετικά με την στάση του ΣΥΡΙΖΑ για τα προβλήματα που δημιουργούνται στο κέντρο της Αθήνας λόγω των πολλών διαδηλώσεων ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι το πρόβλημα του εμπορικού κόσμου δεν είναι ότι δεν μπορούν να δουλέψουν τα καταστήματα λόγω των πορειών και των διαδηλώσεων, αλλά η οικονομική ασφυξία.

    Υπάρχουν αυτή την στιγμή, πρόσθεσε, πάνω από 2 δισ. ακάλυπτες επιταγές και ενώ οι τράπεζες εισέπραξαν 28 δισ., οι μικρομεσαίοι δεν μπορούν να πάρουν δάνεια, οι τράπεζες πνίγουν τον εμπορικό κόσμο. Έρχονται δύσκολες ημέρες, είπε ο κ. Τσίπρας, και η κοινωνία θα διεκδικήσει. Το χειρότερο, πρόσθεσε, είναι να συζητήσουμε για απαγόρευση διαδηλώσεων. Είναι συνταγματικό δικαίωμα που υπερασπιζόμαστε. Από την άλλη, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, τα συνδικάτα οφείλουν να κινηθούν για τη μαζική συμμετοχή των πολιτών στις κινητοποιήσεις.

    Στην ερώτηση σχετικά με την μεγάλη άνοδο και στη συνέχεια την μεγάλη δημοσκοπική πτώση του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας είπε ότι υπήρξε αυξημένη προσδοκία του κόσμου από την Αριστερά και παραδέχθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λάθη και απογοήτευσε τον κόσμο.

    Ωστόσο, σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν η αποτελεσματικότερη αντιπολίτευση στο κοινοβούλιο και στους κοινωνικούς αγώνες. Έχουμε πάρει τα μαθήματά μας, είπε, και τώρα είμαστε ενωμένοι και στοχεύουμε να δώσουμε φωνή και δύναμη σε όσους δεν έχουν, ώστε να είναι δυνατή η κοινωνία την επομένη των εκλογών.

    Εξωτερική Πολιτική

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας στην ερώτηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της ευρωπαϊκής συμμετοχής της χώρας δήλωσε ότι η παράταξη αγωνίζεται στο ευρωπαικό πλαίσιο, σε συνεργασία με άλλα ευρωπαϊκά κόμματα και κινήματα για την αλλαγή της ΕΕ.

    Το πρόβλημα, όμως, πρόσθεσε, είναι η κυριαρχη πολιτική εντός της ΕΕ και η Ελλάδα ούτε έξω πηγαίνει καλά, επικρίνοντας την κυβέρνηση γιατί ακολουθησε πιστά τις επιταγές της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

    Επίσης,είπε ο κ.Τσίπρας,η Ελλάδα είναι εκτεθειμένη και στο θέμα της αντιπυραυλικής ασπίδας υπέρ της οποίας τάχθηκε και ενώ σήμερα ο Πρόεδρος Ομπάμα την έχει ακυρώσει.

    Η χώρα, είπε ο κ. Τσίπρας, έμεινε εγκλωβισμένη σε αυτά που ορίζουν ΕΕ,ΗΠΑ και ΝΑΤΟ. Πάντως,είπε ο κ. Τσίπρας,δεν είμαστε αισιόδοξοι με κυβερνητική εναλλαγή, ότι, δηλαδή,θα αλλαξει κάτι προς το καλύτερο.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις παραβιάσεις και παραβάσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο, ο Αλέξης Τσίπρας είπε οτι η Ελλάδα και η Τουρκία έχουν μπεί σε μιά εξωφρενική κούρσα εξοπλισμών και τόνισε ότι είναι ανάγκη να υπάρξει ισόρροπη μείωσή τους, πόσο μάλλον που σήμερα αντιμετωπίζουμε και μεγάλη οικονομική κρίση.

    Περιβάλλον

    Στην ερώτηση αν θα συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ σε ζητήματα οικολογικής πολιτικής και συγκεκριμένα στο θέμα της "Πράσινης Ανάπτυξης" ο κ. Τσίπρας είπε ότι "η πράσινη ανάπτυξη ακούγεται πλέον από όλα τα κόμματα και όλα τα κόμματα λένε ότι έχουν περιβαλλοντική πολιτική". Εμείς, πρόσθεσε, ενσωματώνουμε στις θέσεις μας την οικολογική πολιτική. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ πρόσθεσε ότι υπάρχει ένα σοβαρό ερώτημα: Θα πρόκειται για μια προσπάθεια για αποκατάσταση του περιβάλλοντος ή θα έχει προσανατολισμό το κέρδος, γιατί αν ισχύσει το δεύτερο, συμπλήρωσε, τότε θα είναι η μεγάλη φούσκα της νέας εποχής.

    Εμείς, είπε ο κ. Τσίπρας, είμαστε υπέρ ενός οικολογικού μετασχηματισμού. Ωστόσο, κατέληξε, για να κάνεις περιβαλλοντική πολιτική πρέπει να έρθεις σε ρήξη με τα συμφέροντα που εμείς συγκρουστήκαμε, όπως συνέβη με τον Ασωπό, τον Βοτανικό όπου θα γίνει το γήπεδο του Παναθηναϊκού αλλά όχι το εμπορικό κέντρο και έτσι θα συνεχίσουμε.

    Στην ερώτηση πως βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ το ενδεχόμενο ιδιωτικών επενδύσεων στον οικολογικό τομέα ο κ. Τσίπρας είπε ότι έχει σημασία σε ποιά παραγωγική βάση θα αναπτυχθεί η Πράσινη Οικονομία. Γιατί, όπως είπε, αν οι πολυεθνικές θα κλείσουν τις μεγάλες συμφωνίες θα έχουμε ανάπτυξη οικολογική, αλλά θα έχει κοινωνικό κόστος και χαμένες θέσεις εργασίες, ενώ εμείς υποστηρίζουμε ένα μοντέλο στην υπηρεσία της κοινωνίας.

    Παιδεία

    Στην ερώτηση αν σε περιπτώσεις βανδαλισμών σε πανεπιστήμια θα πρέπει να επεμβαίνει η αστυνομία ή όχι, ο κ. Τσίπρας είπε ότι πρόκειται για μια συζήτηση εκ του πονηρού, γιατί η πρώην υπουργός Παιδείας κ. Γιαννάκου θεσμοθέτησε νόμο που επιτρέπει σε δημόσια αρχή να παρεμβαίνει όταν συντελούνται αδικήματα κατά της ζωής. Το θέμα είναι, είπε ο κ. Τσίπρας, αν θα υπάρχει ένα πανεπιστήμιο χωρίς διεκδικήσεις και πρόσθεσε ότι είναι ευθύνη της πανεπιστημιακής κοινότητας να προστατέψει και να προστατευθεί από τέτοια περιστατικά. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε ότι και την επομένη των εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στο πλάι των φοιτητών.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ είπε ακόμη ότι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεκάθαρες και ότι θα υπερασπιστεί μια δημοκρατική κατάκτηση όπως είναι το πανεπιστημιακό άσυλο.

    Δημόσια Διοίκηση

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας στην ερώτηση ότι σε λίγους μήνες θα έχουμε την επετειο από τα επεισόδια που σημειώθηκαν περυσι τον Δεκέμβριο και τί θα συμβούλευε τους νέους ή και την αστυνομία, δήλωσε ότι κατ΄αρχήν πρέπει να συγκρατήσουμε τις αιτίες που οδήγησαν στα περυσινά επεισόδια και οδήγησαν χιλιάδες νέους στους δρομους.

    Εμείς κατηγορηθήκαμε βάναυσα, είπε ο κ.Τσίπρας, αλλά το κόμμα μας ήταν που κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις εξόδου από την κρίση.

    Οι νέοι, είπε ο κ. Τσίπρας, δίκαια εξεγείρονται γιατί αντιμετωπίζουν σειρά μεγάλων προβλημάτων στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, σπουδάζουν,παίρνουν πτυχία, αλλά είναι άνεργοι, ενώ είμαστε τελευταίοι στις δαπάνες για την Παιδεία και είμαστε μιά χώρα που εχθρεύεται τη νεολαία.

    Αν οι νέοι βρεθούν ξανά στο δρομο θα έχουν δίκιο και οι αστυνομικές δυναμεις πρέπει να τους αντιμετωπίσουν όχι με ξύλο αλλά με ευπρέπεια, τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΝ.

    Στην ερώτηση γιατί στο πρόγραμμα του κόμματος υπάρχει θέση κατά των προφυλακίσεων,ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι αδιανόητο να βρίσκεται στη φυλακή κάποιος και ότι αυτό που πρέπει να αλλάξει είναι να γίνονται οι δίκες σε σύντομο χρονικό διάστημα. Οι φυλακές στενάζουν από προφυλακισμένους και αυτό πρέπει να σταματήσει,κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

    Γενική Τοποθέτηση

    Στην τελική του τοποθέτηση ο πρόεδρος του ΣΥΝ Α. Τσίπρας είπε ότι η σημαντικότερη εμπειρία που έχει ζήσει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ως πρόεδρος του κόμματος, είναι η επαφή του με τον κόσμο. Όλη αυτή την περίοδο, πρόσθεσε, συναντήθηκε με νέους με πτυχίο που πηγαίνουν στα βουλευτικά γραφεία ζητώντας ρουσφέτια, νοσηλεύτριες που εργάζονται επί δυο χρόνια συνεχώς χωρίς ρεπό, νέους επιστήμονες που περιμένουν να πάρουν ειδικότητα αλλά απογοητεύονται και φεύγουν στο εξωτερικό, απογοητευμένους αγρότες που πωλούν τα προϊόντα τους κάτω του κόστους.

    Υπάρχουν όμως και ενεργοί πολίτες που αντιστέκονται και διεκδικούν μια άλλη ποιότητα ζωής, είπε ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ αυτόν τον κόσμο θέλει να εκπροσωπήσει. Την ξεχασμένη κοινωνία, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε. Την επομένη των εκλογών θα έχουμε κυβέρνηση, αλλά το θέμα είναι αν θα έχουν φωνή και δύναμη όλοι αυτοί, δηλαδή η ξεχασμένη κοινωνία, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ και κατέληξε λέγοντας ότι "είναι στο χέρι μας να το πετύχουμε και θα το πετύχουμε".

    [08] "Ποσόστωση"

    Τον ΟΑΕΔ Πειραιά θα επισκεφθεί σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, όπου θα συναντηθεί με τη Διοίκηση και τους εργαζόμενους.

    Την καθιέρωση της ποσόστωσης ως την λύση για τον έλεγχο της μετανάστευσης στην Ελλάδα, κατά το πρότυπο του Οσκαρ Λαφοντέν στη Γερμανία, ζητεί ο ΛΑΟΣ επισήμανε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα.

    "Όχι όλοι κι όχι κανένας", είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η χώρα μας δεν αντέχει τόσους μετανάστες.

    Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε πως πρέπει να υπάρξει ένας διάλογος για το θέμα με την ΕΕ και συμπλήρωσε ότι η έως τώρα η πολιτική που ακολουθείται είναι λάθος.

    Τόνισε ακόμη ότι υπάρχει μεγάλη αύξηση της εγκληματικότητας και ένα μεγάλο ποσοστό οφείλεται στους λαθρομετανάστες.

    "Γεννιέται η τρίτη γενιά κι' όπως αντιλαμβάνεστε το πρόβλημα μεγιστοποιείται. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μας κληρονομούν ένα μεγάλο πρόβλημα", κατέληξε.

    Κοινωνική Πολιτική

    Να αξιοποιηθούν τα "νεκρά χρήματα" που βρίσκονται στις θυρίδες ώστε να βγούμε από την κρίση, ζήτησε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης, ερωτηθείς αν επιμένει στις έμμεσες παραινέσεις του να "κάνει τα στραβά μάτια" το κράτος στην παραοικονομία.

    "Να βρούμε έναν τρόπο να βγουν τα χρήματα αυτά και να πέσουν στην αγορά", είπε και τόνισε πως η αγορά δεινοπαθεί και στα λεφτά αυτά δεν υπάρχει πρόσβαση στα λεφτά που είναι ανενεργά.

    Απαντώντας στην παρατήρηση ότι κατηγορείται πως εκφράζει απόψεις αναλόγως με την συγκυρία, ο κ. Καρατζαφέρης επικαλέστηκε το "βαρόμετρο" της "Καθημερινής" για να δηλώσει ότι το κόμμα του εμφανίζεται στις μετρήσεις της κοινής γνώμης ως το πιο υπεύθυνο.

    Στην ερώτηση αν τώρα υπαναχωρεί από τις απόψεις που εξέφραζε στο παρελθόν για τον Κώστα Σημίτη - την περίοδο που είχε ξεσπάσει το θέμα με τις ταυτότητες - τον οποίο σήμερα χαρακτηρίζει "εθνικό κεφάλαιο" κι αν αυτό σημαίνει ότι θα τον έβλεπε ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας,ο Γ. Καρατζαφέρης απάντησε ότι αν δεν είναι υποψήφιος ο Κάρολος Παπούλιας, πιστεύει πως στο αξίωμα αυτό πρέπει να αναδειχτεί ένα πρόσωπο με εμπειρία και ο κ. Σημίτης μπορεί να φανεί χρήσιμος, όπως και κάποιος άλλος που κατείχε τέτοια αξιώματα (Πρόεδρος της Βουλής κ.α).

    Για το θέμα των ταυτοτήτων που εθίγη, ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε ότι το κόμμα του δεν βάζει ταφόπλακα, όπως έκανε ο κ. Καραμανλής.

    Εξωτερική Πολιτική

    "Δεν ωφελούν τα ζεϊμπέκικα, οι κουμπαριές και τα γελάκια" είπε ο Γ. Καρατζαφέρης ερωτηθείς για την στάση που πρέπει να τηρεί η χώρα μας απέναντι στην Τουρκία. "Εμείς είμαστε Ελλάδα και πρέπει να αμυνθούμε, να πάρουμε παραδείγματα από χώρες όπως το Ισραήλ που έχουν προβλήματα γύρω τους" είπε και συμπλήρωσε ότι τώρα με την Τουρκία δεν έχουμε εμπλοκή γιατί λέμε σε όλα ναι, όταν δεν θα λέμε θα έχουμε, συμπλήρωσε.

    Χαρακτήρισε αντιφατική την πολιτική που αυξάνει τους εξοπλισμούς και μειώνει τη θητεία και τόνισε ότι πρέπει να σηκώσουμε το ανάστημα, να έχουμε θάρρος και σοβαρότητα και όχι να σκύβουμε το κεφάλι. Εκτίμησε δε ότι η κατάσταση είναι τραγική λόγω της πολιτικής που άσκησε η κυβέρνηση.

    "Να οριοθετήσουμε τα σύνορα", είπε εξάλλου ο Γ. Καρατζαφέρης ερωτηθείς για το που πρέπει να στοχεύει ένας διάλογος για την λαθρομετανάστευση με την ΕΕ. "Είμαστε ξέφραγο αμπέλι" τόνισε και πρόσθεσε ότι χρειαζόμαστε την συνδρομή της Ευρώπης.

    Περιβάλλον

    Το περιβάλλον είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό θέμα, αλλά πρέπει να φτιάξουμε τη ζωή τόσων ανθρώπων που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχιας, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης, ερωτηθείς αν και μετά τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες επιμένει στην τοποθέτησή του στην τηλεμαχία των ευρωεκλογών ότι το περιβάλλον κατέχει τη δεύτερη θέση και στην θέση του σύμφωνα με την οποία όταν οι άνθρωποι δεν έχουν να φάνε, λίγο τους ενδιαφέρει για την πρασινάδα".

    Έχουμε 2,5 εκατ. ανθρώπους κάτω από το όριο της φτώχιας,ανέφερε και πρόσθεσε ότι η ευαισθησία του για το Περιβάλλον φαίνεται από τις πάρα πολλές ερωτήσεις που ο ίδιος ως ευρωβουλευτής κατέθεσε στο Ευρωκοινοβούλιο και από το γεγονός ότι στη Βουλή των Ελλήνων κατέθεσε πρόταση νόμου να εισαχθεί το μάθημα της περιβαλλοντικής συνείδησης στα σχολεία.

    Έχουμε ευαισθησίες, είπε, όμως ξέρουμε και τη δομή της κοινωνίας.

    Συμπλήρωσε δε λέγοντας ότι ματαιοπονούμε όλοι, αν δεν συμφωνήσουμε να πείσουμε τις μεγάλες δυνάμεις να συμπλεύσουν με τους μικρούς.

    Παιδεία

    "Αν ο άνθρωπος που φοράει κουκούλα πάει να κάψει ένα μαγαζί και εμμένει σε εγκληματικές ενέργειες πρέπει να ελεγχθεί, πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος", είπε ο Γ. Καρατζαφέρης. Πρόσθεσε ωστόσο ότι με τους ανθρώπους που έχασαν τον προσανατολισμό τους πρέπει να κάνουμε διάλογο, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για το ποιά τελικά είναι η θέση του στο ζήτημα της "κουκούλας".

    "Όποιος κρύβει το πρόσωπό του κάτι έχει να κρύψει" είπε εκφράζοντας την ελπίδα ότι δεν θα επαναληφθούν σκηνές σαν του Δεκεμβρίου και επανέλαβε την ανάγκη να ακούσουμε τους ανθρώπους που βρίσκονται στους δρόμους, ώστε να μη επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα.

    Δημόσια Διοίκηση

    "Όλοι πρέπει να φορολογηθούμε. Και η Εκκλησία", απάντησε ο Γιώργος Καρατζαφέρης στο σχετικό ερώτημα προσθέτοντας ότι μεσούσης της οικονομικής κρίσης και όταν υπάρχουν άκληροι αγρότες, η περιουσία της Εκκλησίας δεν είναι δυνατόν να μένει ανενεργή.

    "Να το δούμε αυτό το θέμα", είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. "Λυπάμαι" είπε "γι αυτό που γίνεται να μην συνδράμει η Εκκλησία" και πρόσθεσε ότι η Εκκλησία πρέπει να αρκεστεί στα θρησκευτικά καθήκοντά της και να μείνει μακριά από επιχειρηματικές δραστηριότητες. "Όχι μπίζνες. Όχι στα τραστ, ακόμη και της Εκκλησίας. Όλοι πρέπει να φορολογηθούμε" κατέληξε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

    Γενική Τοποθέτηση

    "Έχετε μπροστά σας τους πέντε αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Οι δύο από αυτούς κληρονόμησαν κόμματα και οι άλλοι δύο πήραν τα κόμματα πολλών ετών. Εγώ το έχτισα, μάτωσα για να φτιάξω αυτό το κόμμα. Έχω άλλη αντίληψη. Δεν τα βρήκα έτοιμα".

    Με την επισήμανση αυτη ξεκίνησε την γενική τοποθέτησή του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης.

    Συνέχισε δε λέγοντας πως ο ίδιος έχει μονάδα Τύπου, διοικεί ανθρώπους και δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ.

    "Μπορώ να το κάνω και για την Ελλάδα",ανέφερε.

    Αντίθετα - όπως είπε - τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν πάρει προκαταβολές από τις επιχορηγήσεις για τρία και τέσσερα χρόνια "κι αυτό είναι αδιανόητο".

    "Είμαστε το μικρότερο και το φτωχότερο κόμμα και δώσαμε 1 εκατ. ευρώ στο Ταμείο κατά της Φτώχειας, δώσαμε χρήματα για τους πλημμυροπαθείς της Ηλείας" είπε.

    Πιστεύω στη Δικαιοσύνη και αυτή τη Δικαιοσύνη, θα φέρω στην Ελλάδα, κατέληξε ο κ. Καρατζαφέρης.

    [09] Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο

    Δωρεάν θα μετακινούνται σήμερα όσοι χρησιμοποιήσουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στα πλαίσια της "Ευρωπαϊκής Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο".

    Η δωρεάν μετακίνηση θα ισχύει για όλες τις αστικές συγκοινωνίες και θα καλύπτει μόνο το αστικό κομμάτι του δικτύου μεταφορών. Πιο συγκεκριμένα, για το Μετρό και τον Προαστιακό θα ισχύσει μέχρι το σταθμό «Κορωπί» και για τον Προαστιακό μέχρι το σταθμό «Μαγούλα».

    Σημειώνεται ότι από την 1η Μαΐου ισχύει το νέο μειωμένο εισιτήριο για τις ηλικίες άνω των 65 ετών και για μαθητές και σπουδαστές ΙΕΚ και Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών.

    Το επιβατικό κοινό, για περισσότερες πληροφορίες, μπορεί να επικοινωνεί με το Τηλεφωνικό Κέντρο 185 του ΟΑΣΑ και μέσω διαδικτύου στη διεύθυνση http://www.oasa.gr .

    [10] "Η Κύπρος θα δικαιωθεί"

    «Οι υποχωρήσεις έχουν τα όριά τους», τόνισε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την άφιξή του στη Νέα Υόρκη, υπογραμμίζοντας ότι «δεν έχω, σε καμία περίπτωση, κατά νου να πουλήσω πατρίδα».

    Ο κ. Χριστόφιας, ο οποίος θα συναντηθεί την Τετάρτη με το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι μουν, την Πέμπτη θα προσφωνήσει τη Γενική Συνέλευση, ενώ στο περιθώριο των εργασιών της 64ης Γενικής Συνέλευσης θα έχει συναντήσεις με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων. Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις που γίνονται στη Λευκωσία είπε ότι υπάρχει «σχετική πρόοδος», προσθέτοντας ότι «η μέχρι στιγμής πρόοδος δεν μας δίδει τη δυνατότητα να είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι για σύντομη λύση του προβλήματος».

    Απαντώντας σε ερώτηση πως θα αντιμετωπίσει το γεγονός αν κάποιοι μεσολαβητές επιδιώξουν να πιέσουν ή να επιρρίψουν ευθύνες στην ελληνοκυπριακή πλευρά ο κ. Χριστόφιας δήλωσε: ««Θα απαντήσω με ένα χαμόγελο όπως απαντώ τώρα, ένα χαμόγελο διαμαρτυρίας. Η Τουρκία ακολουθεί μία επικοινωνιακή πολιτική η οποία είναι δυστυχώς εμποτισμένη και με λίγο θράσος. Η Τουρκία είναι που αντί να εφαρμόσει τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας έχει ιδρύσει το λεγόμενο κράτος στην Κύπρο. Η Τουρκία είναι που αγωνίζεται στην Ισλαμική Διάσκεψη για την αναβάθμιση του λεγόμενου κράτους, για να ονομάζεται τουρκικό κράτος της Κύπρου, για άρση της λεγόμενης απομόνωσης, με στόχο την αναβάθμιση δεύτερου κράτους. Η Τουρκία δεν μίλησε ως τώρα για λύση ομοσπονδίας. Ολες οι αποφάσεις του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας ουσιαστικά μιλούν για λύση συνομοσπονδίας. Κατά συνέπεια η απάντηση είναι απλή: Ο δυνατός θέλει να επιβάλει τη θέλησή του. Ο αδύναμος αρνείται να δεχθεί την επιβολή της δύναμης του δυνατού και απευθύνεται στη διεθνή κοινότητα ως το αποκούμπι, για να βρει δικαίωση. Αυτό εμείς συνεχίζουμε να πράττουμε και στα Ηνωμένα Εθνη και στην Ε.Ε. και στο Συμβούλιο της Ευρώπης και σβ όλους τους διεθνείς οργανισμούς».

    Ο πρόεδρος Δ. Χριστόφιας εξέφρασε την ελπίδα ότι «τελικά η Κύπρος θα δικαιωθεί. Δεν μπορεί στις σύγχρονες συνθήκες να δημιουργήσει η κατοχή δίκαιο. Να επιβληθεί η δύναμη του ισχυρού για πάντα. Περάσαμε βεβαίως τη νέα τάξη πραγμάτων, η οποία ως φιλοσοφία ήταν η επιβολή της δύναμης του ισχυρού, εν πάση περιπτώσει, πάντως, νομίζω οι λαοί δεν την αποδέχονται κι αυτό νομίζω το έχει κατανοήσει και ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, ο κ. Ομπάμα».

    Μιλώντας για τις συνομιλίες στη Λευκωσία υπογράμμισε: «θα σημειώσουμε τη σχετική πρόοδο που έχει σημειωθεί, όμως με σαφήνεια θα τονίσουμε ότι η μέχρι στιγμής πρόοδος στις συνομιλίες δεν μας δίδει τη δυνατότητα να είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι για σύντομη λύση του προβλήματος. Οι διαφορές που υπάρχουν σε κεφαλαιώδη θέματα, όπως είναι το περιουσιακό, το θέμα της ασφάλειας, το θέμα της αποκατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (και εννοώ τα δικαιώματα των προσφύγων και των βασικών ελευθεριών) είναι πολύ μεγάλες».

    Στη συνέχεια, ο κ. Χριστόφιας τόνισε: «Εύχομαι να αλλάξει στάση η τουρκική πλευρά, να αλλάξει φιλοσοφία, ούτως ώστε να δυνηθούμε να προχωρήσουμε με ταχύτητα σε λύση των διαφόρων πτυχών του Κυπριακού. Αυτό βεβαίως έχει να κάνει με την ίδια την Τουρκία, την πολιτική της και την φιλοσοφία της. Εχει βεβαίως να κάνει με τις υποχρεώσεις τις οποίες έχει αναλάβει η Τουρκία απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ενωση, που είναι και υποχρεώσεις απέναντι στην Κύπρο».

    Επίσης, επεσήμανε ότι κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Γενική Συνέλευση θα θέσει το ερώτημα: «Πόσο παράδοξο είναι, μία χώρα η οποία είναι τώρα μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, να παραβιάζει δεκάδες ψηφίσματα του Σ.Α. και της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, να διατηρεί στρατεύματα κατοχής σε μία χώρα μέλος των Ηνωμένων Εθνών; Το ίδιο ισχύει και με τις υποχρεώσεις της Τουρκίας που αφορούν στην ευρωπαϊκή της πορεία».

    Στην ερώτηση πως σχολιάζει τις κινήσεις και τις δηλώσεις του ειδικού συμβούλου του Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών στο Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ, ο Πρόεδρος της Κύπρου ανέφερε: «Δεν είμαι απβ αυτούς που κρύβουν τις σκέψεις τους. Τονίζω κάθε φορά ούτε έμμεσα, ούτε άμεσα είναι αποδεκτή η επιδιαιτησία, ούτε έμμεσα, ούτε άμεσα είναι αποδεκτά συγκεκριμένα και πιεστικά χρονοδιαγράμματα. Τονίζω με κάθε ευκαιρία ότι εγώ προσωπικά δεν είμαι πλασιέ και δεν έχω σε καμιά περίπτωση κατά νου να πουλήσω πατρίδα. Πολύ έντιμα τοποθετούμαι, έχω κάνει γενναίες προσφορές προς την τουρκοκυπριακή κοινότητα και αναμένω από την Τουρκία, αλλά και από τα Ηνωμένα Έθνη να εκτιμήσουν δεόντως αυτές τις προσφορές που έχουν γίνει. Από κει και πέρα έχουμε τα όριά μας και αυτά τα όρια τα τονίζω και στον κ. Ντάουνερ και σε όποιους συνομιλητές έχω απέναντί μου».

    Επαφές Ταλάτ

    Στο μεταξύ, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ βρίσκεται από χθες στην Ουάσιγκτον και προγραμματίζει συναντήσεις με μέλη του Κογκρέσου και με εκπροσώπους ινστιτούτων εξωτερικής πολιτικής.

    Στη συνέχεια, ο κ. Ταλάτ θα επισκεφθεί τη Νέα Υόρκη, επιδιώκοντας να έχει επαφές στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης και της Ισλαμικής Συνόδου.

    Ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αλεξάντερ Ντάουνερ, σε συνέντευξη τύπου την περασμένη εβδομάδα στον ΟΗΕ τόνισε ότι δεν θα γίνει κοινή συνάντηση του Μπαν Κι μουν με τους ηγέτες των δυο κοινοτήτων, αλλά ο Γ.Γ. θα συναντηθεί χωριστά μαζί τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 22 September 2009 - 4:30:36 UTC