Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 21 November 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-09-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Ωρα για δύσκολες αποφάσεις"
  • [02] ''Νοικοκύρεμα του κράτους και ανάπτυξη''
  • [03] "Να δει ο λαός τη δύναμή του"
  • [04] ''Ουσιαστικές αυξήσεις''
  • [05] "Ποσόστωση για τη μετανάστευση"
  • [06] ''Στροφή στα πράσινα επαγγέλματα''

  • [01] "Ωρα για δύσκολες αποφάσεις"

    Την ανάγκη να ληφθούν αμέσως τα αναγκαία, αν και δυσάρεστα μέτρα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση και να αποφευχθούν τα χειρότερα στο μέλλον, επεσήμανε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στο αποψινό ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών.

    Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι από το 2004 "έγινε μεγάλη προσπάθεια συμμαζέματος του δημόσιου τομέα και των δαπανών, που είχαν αποτέλεσμα το έλλειμμα από 7,5% να μειωθεί κάτω από 3%. Η προσπάθεια έγινε και γι αυτό υπήρξε αυτή η μείωση".

    Ο κ. Κ. Καραμανλής συνέχισε λέγοντας ότι στη συνέχεια λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης υπήρξε αύξηση των δημοσίων δαπανών και γι' αυτό είναι ανάγκη να ληφθούν μέτρα τώρα. Το ερώτημα, είπε ο κ. Καραμανλής, είναι: "Θα πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα τώρα, ή θα μείνουμε στα ευχολόγια και στα ευχάριστα μέτρα που προτείνει η αξιωματική αντιπολίτευση;".

    Ο δρόμος της ευθύνης, δήλωσε ο πρωθυπουργός, επιβάλλει να ληφθούν μέτρα ώστε να αντιμετωπισθεί το δημόσιο χρέος.

    Η χώρα έχει την δυνατότητα να βγει από την κρίση, είπε ο κ. Καραμανλής και σημείωσε ότι η Ελλάδα βιώνει την οικονομική κρίση λιγότερο έντονα από άλλες χώρες. Ωστόσο είναι ανάγκη να αντιμετωπισθούν τα δημοσιονομικά χρέη που κληρονομήθηκαν από το παρελθόν.

    Κάνοντας σύντομο απολογισμό, ο κ. Καραμανλής είπε ότι "έγινε σημαντική προσπάθεια, έγιναν μεταρρυθμίσεις, σε κάποια θέματα δεν προχωρήσαμε αρκετά γρήγορα, πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά, πρέπει να κάνουμε κάποιες δύσκολες πολιτικές και να τις κάνουμε τώρα. Σε κάποια θέματα πρέπει να προχωρήσουμε πιο γρήγορα".

    Ο πρωθυπουργός κατέληξε λέγοντας:

    "Καθαρές κουβέντες. Οι πολίτες με έχουν τιμήσει δύο φορές. Είναι η ώρα να πάρουμε αποφάσεις σαν λαός. Ζητώ την εμπιστοσύνη των πολιτών επί τη βάση αυτής της ειλικρίνιας".

    Κοινωνική Πολιτική

    "Δεν είναι ακριβές ότι αυξήσαμε το δημόσιο χρέος" ανέφερε ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής και πρόσθεσε ότι η ονομαστική αύξηση οφείλεται κατά 65% στην εξυπηρέτηση των τόκων από το παρελθόν και κατά 15% στα εξοπλιστικά προγράμματα. Πρόσθεσε ότι "το δίλημμα είναι ποιόν δρόμο θα ακολουθήσουμε" και κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου ότι ανέφερε "διάφορα νεφελώδη για το που θα βρεθούν τα χρήματα, ενώ εμείς λέμε ότι πρέπει να ξεκινήσουμε από την αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους".

    Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στα προγράμματα "stage" για την απασχόληση στο δημόσιο λέγοντας ότι "είναι μία απόλυτα νόμιμη διαδικασία που έχει να κάνει με την εκπαίδευση και κατάρτιση των νέων εργαζομένων και παράλληλα ένα βήμα με το οποίο ένας νέος αποκτά εμπειρία και έχει μοριοδότηση για τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ. Είναι ένα στάδιο απασχόλησης και εμπειρίας και για τελική απασχόληση στο δημόσιο".

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην ανεργία λέγοντας ότι στην Ισπανία έχουν ανεργία περίπου 20%, αλλού έχουν επίσης έκρηξη της ανεργίας. Στην χώρα μας, συνέχισε ο κ. Καραμανλής, από το 11% μειώθηκε στο 7,5% και σημειώνεται μικρή αύξηση λόγω της οικονομικής κρίσης. Είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση έχει δείξει το κοινωνικό της πρόσωπο και στους εργαζόμενους και στους ανέργους και επισήμανε την αύξηση του ΕΚΑΣ, των συντάξεων και του επιδόματος ανεργίας όπως και το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ανεργία καθώς και τα μέτρα για την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

    [02] ''Νοικοκύρεμα του κράτους και ανάπτυξη''

    "Ο κ. Καραμανλής ήταν ευχάριστος για τους λίγους και ισχυρούς και δυσάρεστος για τους πολλούς. Χρέωσε το κράτος κατά 100 δισ. και δεν απορρόφησε όσο έπρεπε δύο κοινοτικά προγράμματα, ενώ η δεύτερη επιτήρηση επεβλήθη πριν την κρίση. Άρα το ερώτημα δεν είναι μόνο που θα βρούμε τα λεφτά, αλλά και που πήγαν τα λεφτά", είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας στην ερώτηση "που θα βρει τα λεφτά το ΠΑΣΟΚ και πως θα διαπραγματευθεί στις Βρυξέλλες".

    Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι "τα χρήματα πήγαν στις πελατειακές σπατάλες, την αδιαφάνεια και τη διαφθορά" και πρόσθεσε οτι ο ίδιος είναι αποφασισμένος να συγκρουστεί με αυτά τα φαινόμενα.

    Έθεσε τρείς άξονες στην οικονομική του πολιτική, το νοικοκύρεμα του κράτους, την αναδιανομή μέσω του φορολογικού συστήματος και την ανάπτυξη, κυρίως μέσω της "πράσινης ανάπτυξης".

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για τόνωση της αγοράς με ρεαλιστικό πρόγραμμα μέσα στο δημοσιονομικό πλαίσιο που αφήνει η κυβέρνηση Καραμανλή.

    Ερωτηθείς αν το ΠΑΣΟΚ θα δανειστεί ή θα φορολογήσει αν καταφέρει και πείσει τον κ. Αλμούνια, ο πρόεδρος του Κινήματος είπε κατ' αρχήν ότι έχει προσωπικές επαφές με τους Επιτρόπους και τον κ. Μπαρόζο και επισήμανε ότι το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ που προβλέπει νοικοκύρεμα και ανάπτυξη και τόνωση της οικονομίας, συμπίπτει με αυτά που έχει πει η Κομισιόν.

    "Σε αυτή τη βάση θα πάμε να διαπραγματευθούμε, ξέρουμε και ξέρω να κάνω διαπραγματεύσεις" είπε ο κ. Παπανδρέου θέτοντας και το χρονικό όριο των 3 ετών για μείωση του χρέους και ανάπτυξη της χώρας.

    Κοινωνική Πολιτική

    "Δεν μπορεί να υπάρξει σοβαρή ανάπτυξη της χώρας και άνοδος της ανταγωνιστικότητας αν ο πολίτης δεν αισθάνεται ασφαλής" είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας σε ερώτηση για το ασφαλιστικό, προσθέτοντας ότι "εγγυώμαστε ότι οι συντάξεις θα πληρώνονται ακόμα και αν χρειαστεί να δανειστούμε".

    Οι ερωτήσεις ετέθησαν στα πλαίσια της θεματικής ενότητας "Κοινωνική Πολιτική και Εργασία" της τηλεμαχίας των πολιτικών αρχηγών.

    Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ θα πάρει "δύσκολες αποφάσεις, όχι για μισθωτούς και συνταξιούχους, αλλά για τα μεγάλα συμφέροντα" και έφερε ως παράδειγμα την αδιαφάνεια και την διαφθορά που επικρατεί στα νοσοκομεία, επικαλούμενος εκθέσεις διεθνών οργανισμών που χαρακτηρίζουν τα ελληνικά νοσοκομεία "άντρα διαφθοράς".

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε επίσης ότι δεν πρόκειται να χαρίσει μέσω ρυθμίσεων τις ασφαλιστικές εισφορές των τραπεζών προς τα ταμεία.

    Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου έκανε λόγο για περαιτέρω συνενώσεις ασφαλιστικών ταμείων μέσω κοινοπραξιών και για δημιουργία Ταμείου Αλληλεγγύης για τις επόμενες γενιές, ρυθμίσεις που θα κανονιστούν αμφότερες μέσω διαλόγου.

    Ερωτηθείς για τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, επέκρινε την ΝΔ ότι δεν διεκδίκησε στην ΕΕ και πρόσθεσε ότι "θα έπρεπε τουλάχιστον να υπάρχει μια μεταβατική περίοδος".

    Σε ό,τι αφορά τις "ενοικιάσεις εργαζομένων", μέτρο που όπως επισήμανε ο δημοσιογράφος θεσμοθετήθηκε επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου είπε κατ' αρχήν ότι "υπάρχει εργασιακός μεσαίωνας", προσθέτοντας ότι "είμαι έτοιμος για ελεγκτικά μέτρα ώστε να εφαρμοσθούν οι νόμοι, ενώ όπου χρειαστεί θα υπάρξει αναθεώρηση των νόμων".

    [03] "Να δει ο λαός τη δύναμή του"

    "Υπάρχει ολόκληρο σύστημα ταξικής εκμετάλλευσης. Αγορά σημαίνει επιχειρηματικά μεγαθήρια και γύρω τους τρωκτικά και ενδιάμεσοι. Η σπατάλη στο δημόσιο είναι λίγη, σε σχέση με τα χρήματα στα ταμεία των επιχειρήσεων, τις καταθέσεις στις τράπεζες και την έξοδο κεφαλαίων στο εξωτερικό".

    Την απάντηση έδωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρηγα ερωτηθείσα από που θα βρεθούν τα χρήματα όταν το ΚΚΕ προτείνει κατώτερο μισθό 1400 ευρώ, κατάργηση του ΦΠΑ στα σούπερ μάρκετ και του φόρου στα βενζινάδικα.

    Επίσης, επισήμανε ότι το ΚΚΕ προτείνει 45% φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου, κάτι με το οποίο διαφωνούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, καθώς και οι Βρυξέλλες, που "ενδιαφέρονται για την κερδοφορία του ευρωπαϊκού κεφαλαίου στον ανταγωνισμό του με το αμερικανικό, ρωσικό, ιαπωνικό και κινέζικο κεφάλαιο".

    Η κα Παπαρήγα τόνισε ότι "ο λαός δεν πρέπει να στριμωχτεί σε αυτόν τον ανταγωνισμό".

    Σε διευκρινιστική ερώτηση για τα 8,5 δισεκατομύρια χρέος από την γραφειοκρατία των υπουργείων και την σπατάλη η κα Παπαρήγα απάντησε ότι "οι εργαζόμενοι πρέπει να οργανώσουν την ταξική τους πάλη. Ηθική υπάρχει όταν ο λαός δει τη δύναμή του και διεκδικεί. Ολα τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες για να τον αναγκάσουν να σφίξει το ζωνάρι. Τα δε μέτρα φοροδιαφυγής που υπόσχονται αφορούν βασικά τους μικρούς επιχειρηματίες και τα λαϊκά στρώματα".

    Κοινωνική Πολιτική

    "Ο 20ός αιώνας έδειξε το πλεονέκτημα των σοσιαλιστικών χωρών στον τομέα των κοινωνικών παροχών, κάτι που μιμήθηκαν και καπιταλιστικές χώρες. Όμως, στις 4 του Οκτώβρη δεν κρίνεται ο σοσιαλισμός, αλλά το αν ο λαός θα είναι σε θέση μάχης για να αντιμετωπίσει τις κατευθύνσεις της ΕΕ, κατευθύνσεις που έχει υπογράψει ο κ. Κ. Καραμανλής, ενώ ο κ. Παπανδρέου δεν έχει τοποθετηθεί, όπως δεν έχει τοποθετηθεί και το ΛΑΟΣ".

    Την απάντηση έδωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο ερώτημα που θα έβρισκε το κόμμα τα χρήματα αν αναλάμβανε την διακυβέρνηση της χώρας, εφόσον η θέση του είναι να κλείσουν οι ιδιωτικές τράπεζες, τα ιδιωτικά σχολεία και τα ιδιωτικά νοσοκομεία και συνεπώς δεν θα υπήρχε πλούτος για να φορολογήσει.

    Η κα Παπαρήγα διευκρίνησε ότι στις κατευθύνσεις της ΕΕ είναι η μείωση των εργοδοτικών εισφορών, η ευέλικτη αγορά εργασίας και συνεπώς ένα εκλογικό αποτέλεσμα που θα αποδυναμώσει τα δύο κόμματα εξουσίας θα ετοιμάσει "την αντεπίθεση του λαού, για ένα λαϊκό κίνημα που θα διεκδικεί το χτύπημα της εισφοροδιαφυγής, την άνοδο των μισθών, το να μην αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης".

    Σε ερώτηση ότι το ΠΑΜΕ με την τακτική "εμείς και οι άλλοι", πλήττει τη μαζικότητα και αποτελεσματικότητα των αγώνων των εργαζομένων, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ απάντησε ότι "δεν είναι δυνατόν κομμουνιστές, ριζοσπάστες και αριστεροί να υποτάσσονται στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, που υπέγραψαν σύμφωνο με τους βιομήχανους για κοινή έξοδο από την κρίση. Οι ηγεσίες αυτές ευθύνονται για την κατάντια του συνδικαλιστικού κινήματος. Ενωτικό κίνημα δεν μπορεί να γίνει ποτέ μ' αυτή την εργατική αριστοκρατία".

    [04] ''Ουσιαστικές αυξήσεις''

    Στην ερώτηση σε τι διαφέρουν οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ από τις προτάσεις των άλλων κομμάτων για την έξοδο από την κρίση, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Α. Τσίπρας είπε ότι είναι διαφορετικά τα προγράμματα. Στη ΔΕΘ, είπε ο κ. Τσίπρας, τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκαναν ουσιαστικά τις ίδιες προτάσεις. Αυξήσεις που δεν δίνουν ώθηση στην οικονομία, παρά την παραγωγή πλούτου, και έχουμε δανειστεί. Που πήγε ο πλούτος. Ειδικότερα ο κ. Παπανδρέου μίλησε για αυξήσεις στα όρια του πληθωρισμού που δεν μπορούν να κάνουν την οικονομία να κινηθεί.

    Στη χώρα παράγεται πλούτος, αλλά ο πλούτος αυτός πηγαίνει στις τσέπες λίγων οικογενειών, εφοπλιστών, εργολάβων μεγαλοεκδοτών, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΝ και τάχθηκε υπέρ ουσιαστικών αυξήσεων σε εργαζόμενους και συνταξιούχους, την αύξηση των δημοσίων επενδύσεων, ώστε να κινηθεί η οικονομία είπε ο κ. Τσίπρας, υποστηρίζοντας ότι οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανταγωνιστικές προς τις προτάσεις των άλλων κομμάτων.

    Στην ερώτηση γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προτείνει συνεργασία όπως κάνουν άλλα αριστερά ευρωπαϊκά κόμματα ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει συγκεκριμένες προγραμματικές προτάσεις προς το ΠΑΣΟΚ, όπως π.χ. για την ανάγκη να υπάρξει δημόσιος πυλώνας στο τραπεζικό σύστημα, όμως η απάντηση του ΠΑΣΟΚ ήταν αρνητική.

    Κοινωνική Πολιτική

    Στην ερώτηση σχετικά με την στάση του ΣΥΡΙΖΑ για τα προβλήματα που δημιουργούνται στο κέντρο της Αθήνας λόγω των πολλών διαδηλώσεων ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι το πρόβλημα του εμπορικού κόσμου δεν είναι ότι δεν μπορούν να δουλέψουν τα καταστήματα λόγω των πορειών και των διαδηλώσεων, αλλά η οικονομική ασφυξία.

    Υπάρχουν αυτή την στιγμή, πρόσθεσε, πάνω από 2 δισ. ακάλυπτες επιταγές και ενώ οι τράπεζες εισέπραξαν 28 δισ., οι μικρομεσαίοι δεν μπορούν να πάρουν δάνεια, οι τράπεζες πνίγουν τον εμπορικό κόσμο. Έρχονται δύσκολες ημέρες, είπε ο κ. Τσίπρας, και η κοινωνία θα διεκδικήσει. Το χειρότερο, πρόσθεσε, είναι να συζητήσουμε για απαγόρευση διαδηλώσεων. Είναι συνταγματικό δικαίωμα που υπερασπιζόμαστε. Από την άλλη, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, τα συνδικάτα οφείλουν να κινηθούν για τη μαζική συμμετοχή των πολιτών στις κινητοποιήσεις.

    Στην ερώτηση σχετικά με την μεγάλη άνοδο και στη συνέχεια την μεγάλη δημοσκοπική πτώση του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας είπε ότι υπήρξε αυξημένη προσδοκία του κόσμου από την Αριστερά και παραδέχθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λάθη και απογοήτευσε τον κόσμο.

    Ωστόσο, σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν η αποτελεσματικότερη αντιπολίτευση στο κοινοβούλιο και στους κοινωνικούς αγώνες. Έχουμε πάρει τα μαθήματά μας, είπε, και τώρα είμαστε ενωμένοι και στοχεύουμε να δώσουμε φωνή και δύναμη σε όσους δεν έχουν, ώστε να είναι δυνατή η κοινωνία την επομένη των εκλογών.

    [05] "Ποσόστωση για τη μετανάστευση"

    Την καθιέρωση της ποσόστωσης ως την λύση για τον έλεγχο της μετανάστευσης στην Ελλάδα, κατά το πρότυπο του Οσκαρ Λαφοντέν στη Γερμανία, ζητεί ο ΛΑΟΣ επισήμανε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα.

    "Όχι όλοι κι όχι κανένας", είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η χώρα μας δεν αντέχει τόσους μετανάστες.

    Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε πως πρέπει να υπάρξει ένας διάλογος για το θέμα με την ΕΕ και συμπλήρωσε ότι η έως τώρα η πολιτική που ακολουθείται είναι λάθος.

    Τόνισε ακόμη ότι υπάρχει μεγάλη αύξηση της εγκληματικότητας και ένα μεγάλο ποσοστό οφείλεται στους λαθρομετανάστες.

    "Γεννιέται η τρίτη γενιά κι' όπως αντιλαμβάνεστε το πρόβλημα μεγιστοποιείται. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μας κληρονομούν ένα μεγάλο πρόβλημα", κατέληξε.

    Κοινωνική Πολιτική

    Να αξιοποιηθούν τα "νεκρά χρήματα" που βρίσκονται στις θυρίδες ώστε να βγούμε από την κρίση, ζήτησε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης, ερωτηθείς αν επιμένει στις έμμεσες παραινέσεις του να "κάνει τα στραβά μάτια" το κράτος στην παραοικονομία.

    "Να βρούμε έναν τρόπο να βγουν τα χρήματα αυτά και να πέσουν στην αγορά", είπε και τόνισε πως η αγορά δεινοπαθεί και στα λεφτά αυτά δεν υπάρχει πρόσβαση στα λεφτά που είναι ανενεργά.

    Απαντώντας στην παρατήρηση ότι κατηγορείται πως εκφράζει απόψεις αναλόγως με την συγκυρία, ο κ. Καρατζαφέρης επικαλέστηκε το "βαρόμετρο" της "Καθημερινής" για να δηλώσει ότι το κόμμα του εμφανίζεται στις μετρήσεις της κοινής γνώμης ως το πιο υπεύθυνο.

    Στην ερώτηση αν τώρα υπαναχωρεί από τις απόψεις που εξέφραζε στο παρελθόν για τον Κώστα Σημίτη - την περίοδο που είχε ξεσπάσει το θέμα με τις ταυτότητες - τον οποίο σήμερα χαρακτηρίζει "εθνικό κεφάλαιο" κι αν αυτό σημαίνει ότι θα τον έβλεπε ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας,ο Γ. Καρατζαφέρης απάντησε ότι αν δεν είναι υποψήφιος ο Κάρολος Παπούλιας, πιστεύει πως στο αξίωμα αυτό πρέπει να αναδειχτεί ένα πρόσωπο με εμπειρία και ο κ. Σημίτης μπορεί να φανεί χρήσιμος, όπως και κάποιος άλλος που κατείχε τέτοια αξιώματα (Πρόεδρος της Βουλής κ.α).

    Για το θέμα των ταυτοτήτων που εθίγη, ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε ότι το κόμμα του δεν βάζει ταφόπλακα, όπως έκανε ο κ. Καραμανλής.

    [06] ''Στροφή στα πράσινα επαγγέλματα''

    Ένα διαφορετικό μοντέλο της οικονομίας με στροφή στη πράσινη ανάπτυξη, προκειμένου η Ελλάδα να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση, ήταν η πρόταση του επικεφαλής των Οικολόγων - Πράσινων Νίκου Χρυσόγελου.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις θέσεις του κόμματος του για τα θέματα της οικονομίας και στην επισήμανση του πως μπορεί σε περίοδο ύφεσης και μεγάλης ανεργίας να σταματήσουν τα έργα, ο κ. Χρυσόγελος τόνισε ότι η οικονομική δραστηριότητα μπορεί να επιβιώσει αν γίνει ποιοτική στροφή της οικονομίας προς τα "πράσινα επαγγέλματα". ΄Είναι κάτι, όπως είπε, στο οποίο ήδη η Ευρώπη έχει αρχίσει να στρέφεται.

    Παράλληλα, χαρακτήρισε αποτυχημένες τόσο την πολιτική λιτότητας της ΝΔ όσο και την πολιτική κατανάλωσης που προτείνει το ΠΑΣΟΚ.

    "Πέρσι δαπανήσαμε 1 δισ. ευρώ για να εισάγουμε ρεύμα από το Κοσλοντούι. Αν αυτά τα λεφτά τα επενδύαμε για την εξοικονόμηση ρεύματος, θα μπορούσαμε να είχαμε 100.000 νέες θέσεις εργασίας", σημείωσε ο επικεφαλής των "Οικολόγων Πράσινων".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 21 September 2009 - 18:30:34 UTC