Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-09-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιφυλάξεις για την τηλεμαχία

  • [01] Επιφυλάξεις για την τηλεμαχία

    Τις επιφυλάξεις του για το αν και κατά πόσο θα συμμετέχει τελικώς στην τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών την ερχόμενη Δευτέρα, εξέφρασε σήμερα από τη Λάρισα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης. Όπως σχολίασε, το παιχνίδι δεν παίζεται τίμια και ισχυρίστηκε ότι προγραμματίστηκε ντιμπέιτ όλων των πολιτικών αρχηγών για τη Δευτέρα και το ντιμπέιτ του πρωθυπουργού και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την Τρίτη έτσι ώστε τελικά να ασχολούνται όλοι με τους δύο μεγάλους του δικομματισμού.

    Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, ο οποίος σήμερα το απόγευμα επισκέπτεται τη Λάρισα προκειμένου να μιλήσει σε στελέχη του κόμματος του διέβλεψε ότι είναι πιθανόν να έχουμε εκ νέου εκλογές και πριν τον Μάρτιο απαντώντας σε σχετικό ερώτημα.

    Αναφερόμενος στα θέματα της οικονομίας είπε ότι ο Πρωθυπουργός λέει τα αντίθετα από όσα πρέπει να γίνουν τονίζοντας ότι δεν ``πρέπει να στεγνώσει`` η αγορά από χρήμα ενώ οι προτάσεις του Κώστα Καραμανλή κατατείνουν προς αυτή την κατεύθυνση. Επανέλαβε δε ότι τα 28 δις που δόθηκαν στις τράπεζες θα έπρεπε να δοθούν σε πολίτες και χαμηλά εισοδήματα για την εξόφληση δανείων και καρτών.

    Τέλος για το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει Πρόεδρο της Δημοκρατίας παρά τις πιέσεις που δέχεται και από τα δύο μεγάλα κόμματα και αναρωτήθηκε γιατί πρόσφατα ο πρωθυπουργός έθεσε τρία ``αν`` σχετικά με το θέμα της εκλογής του Προέδρου.

    "Ενίσχυση του ΛΑΟΣ"

    Σε άλλη συνέντευξη Τύπου, αυτή τη φορά στην Κατερίνη, ο κ.Καρατζαφέρης ζήτησε την ενίσχυση του ΛΑΟΣ στις εκλογές και στη Βουλή, εξαπολύοντας ταυτόχρονα επίθεση στην ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

    «Χρειαζόμαστε τουλάχιστον 15 βουλευτές» είπε ο κ. Καρατζαφέρης και πρόσθεσε ότι «απουσιάζουν προεκλογικά, από την ατζέντα και των δυο πολιτικών αρχηγών των μεγάλων κομμάτων, τα εθνικά θέματα» και ότι οι εξαγγελίες τους για την οικονομική πολιτική «είναι σε λανθασμένη κατεύθυνση». Επίσης, επανέλαβε τις προτάσεις του, για την αντιμετώπιση της κρίσης, την αναδιανομή του πλούτου και την ανεργία.

    Σχολιάζοντας, τα ψηφοδέλτια τους, πρόσθεσε «ότι τον ανησυχεί ιδιαιτέρως, ο τρόπος με τον οποίον και οι δυο «αποστρατεύουν» τα στελέχη τους».

    Ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι είχε προσφέρει συνεργασία στον πρωθυπουργό, μετά από την πρόσκληση του, για «μια πιο φιλολαϊκή πολιτική» αλλά εκείνος «δεν ανταποκρίθηκε», μίλησε για «μια «παράταξη που έχει δυο κόμματα, το ένα ανεβαίνει, το άλλο καταρρέει» και πρόσθεσε ότι «την επόμενη ημέρα των εκλογών θα πρέπει να γίνει μια μεγάλη συζήτηση σχετικά με το μέλλον της».

    «Ο κ. Καραμανλής κάνει πρωθυπουργό τον κ. Παπανδρέου, μια που ο κ. Παπανδρέου δεν έχει μόνος του την δύναμη που χρειάζεται να σηκώσει το κόμμα του στην αυτοδυναμία. Το ζήτημα στις εκλογές αυτές, είναι ποιος θα μπορεί να κάνει σκληρή αντιπολίτευση στο ΠΑΣΟΚ την επόμενη μέρα; Η ΝΔ ή ο Καρατζαφέρης; Εμείς πονάμε περισσότερο την παράταξη».

    Για τη μορφή των τηλεμαχιών, τόνισε ότι «είναι προτιμότερο να ρωτούνται οι πολιτικοί αρχηγοί, εφβ όλης της ύλης και χωρίς περιορισμούς χρόνου, ή άλλους», ενώ για το «ντιμπέιτ των έξι», ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι «δεν έχει αποφασίσει αν θα πάρει μέρος, αν δεν αλλάξουν οι όροι» και ότι «εάν τελικά πάει, θα πάει για να το καταγγείλει».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 19 September 2009 - 16:30:20 UTC