Read the Latest International Press Articles on Greece and Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-09-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Οχι" στη συμφωνία Google-εκδοτών

  • [01] "Οχι" στη συμφωνία Google-εκδοτών

    Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κάλεσε την Παρασκευή το αρμόδιο αμερικανικό δικαστήριο να μην επικυρώσει τον συμβιβασμό στον οποίο κατέληξε η εταιρεία Google με τις ενώσεις συγγραφέων και εκδοτών, διότι παραβιάζει τη νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων και δημιουργίας μονοπωλίου.

    Ύστερα από αγωγή που είχε καταθέσει το 2005 η Ένωση Αμερικανών Συγγραφέων και ο Σύνδεσμος Αμερικανών Εκδοτών, τα δύο μέρη κατέληξαν πέρσι σε συμφωνία ύψους 125 εκατομμυρίων δολαρίων η οποία θεωρείται ότι ανοίγει ουσιαστικά το δρόμο στη Google να αυξήσει δραματικά τη διαθεσιμότητα βιβλίων σε ψηφιακή μορφή στο διαδίκτυο.

    Επικριτές και ανταγωνιστές ωστόσο, όπως για παράδειγμα η Amazon και η Yahoo, θεωρούν ότι η συμφωνία αυτή ουσιαστικά θα καταστήσει τη Google μονοπώλιο στον εκδοτικό τομέα σε παγκόσμιο επίπεδο.

    Οι συγγραφείς και οι εκδότες συμφώνησαν να συνεργαστούν με την Google για την ανάπτυξη του προγράμματος BookSearch, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει πρόσβαση σε βιβλία εκτός κυκλοφορίας, εξεύρεση νέων τρόπων για νόμιμη ηλεκτρονική αγορά βιβλίων, καθιέρωση συλλογικής συνδρομής για κολλέγια, πανεπιστήμια και άλλους οργανισμούς και παροχή ελεύθερης ηλεκτρονικής πρόσβασης σε βιβλία από συγκεκριμένους ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε αμερικανικές δημόσιες και πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες.

    Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ωστόσο απεφάνθη ότι το αρμόδιο δικαστήριο δεν πρέπει να δεχθεί τη συμφωνία και ότι τα συμβαλλόμενα μέρη θα πρέπει να αναζητήσουν εναλλακτικούς τρόπους συνεργασίας.

    Η αμερικανική κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι υποστηρίζει την δυνατότητα διάθεσης των βιβλίων σε ηλεκτρονική μορφή, αλλά θεωρεί ότι η συγκεκριμένη συμφωνία επιχειρεί να επιφέρει θεμελιώδεις αλλαγές στον τρόπο διαχείρισης των πνευματικών δικαιωμάτων, αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν μόνο από το νομοθετικό σώμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 19 September 2009 - 10:30:20 UTC