Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-08-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΣΟΚ: Οδικός Χάρτης για την οικονομία
  • [02] Μακελειό στη Βαγδάτη
  • [03] Ο ΠΑΟ κόντρα στην Ατλέτικο

  • [01] ΠΑΣΟΚ: Οδικός Χάρτης για την οικονομία

    «Η χώρα σήμερα χάνει τεράστιες ευκαιρίες αλλά και χρόνο. Δική μας υποχρέωση είναι να κάνουμε την καλύτερη δυνατή προετοιμασία για να καλύψουμε αυτό το χαμένο χρόνο μετά τις επόμενες εκλογές», τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Α. Παπανδρέου μιλώντας σήμερα σε σύσκεψη στο ΠΑΣΟΚ για την Οικονομία.

    Ο κ. Παπανδρέου εκτίμησε ότι η κυβέρνηση «προχωρά χωρίς στόχευση για το που θέλει να πάει τη χώρα: Είναι απούσα από τα μεγάλα διεθνή ζητήματα, από τις σχέσεις μας με τη Τουρκία, μέχρι το μεγάλο θέμα της κλιματικής αλλαγής».

    «Είναι», είπε, «μια κυβέρνηση σε ομηρία» και πρόσθεσε ότι «ο πολιτικός κόσμος όμως, δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι σε ομηρία, γιβ αυτό και έχουμε αναλάβει τις δεσμεύσεις και τις πρόσφατες πρωτοβουλίες μας για διαφάνεια».

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «όσο δεν ξεκαθαρίζει το τοπίο θα συμπαρασύρεται όλο το πολιτικό σύστημα. Δεν θα το επιτρέψουμε αυτό. Για μας ένα ευνομούμενο κράτος είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη, προϋπόθεση για να αξιοποιείται ο δημόσιος πλούτος. Η διαφθορά και η ανομία αποτελούν φρένο για την οικονομία και την ανάπτυξη της χώρας».

    Ο κ. Παπανδρέου είπε ακόμη ότι η κατάσταση στην οικονομία επιδεινώνεται συνέχεια, «βιώνουμε μια δημοσιονομική κατάρρευση και ένα τεράστιο παραγωγικό έλλειμμα».

    Αντί, τόνισε, να μιλάμε για τα μεγάλα προβλήματα που έχει η χώρα και τις αναγκαίες προτάσεις για την κρίση, κάθε φθινόπωρο, με ευθύνη της ΝΔ, η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από τα σκάνδαλα στα οποία έχει εμπλακεί. Το 2007 ήταν τα τοξικά ομόλογα και το πόρισμα Ζορμπά, που τελικά τα σκέπασαν οι πυρκαγιές. Το 2008 ήταν το Βατοπέδι και οι άγονες γραμμές. Φέτος είναι η υπόθεση Siemens, είπε.

    Και επεσήμανε ότι τα προβλήματα της οικονομίας είναι εδώ και χρειάζονται συγκροτημένη αντιμετώπιση, όχι ημίμετρα προεκλογικής φύσης. Το 2007 ο πρωθυπουργός προφασίστηκε την κατάρτιση του προϋπολογισμού για να προκηρύξει εκλογές. Φέτος πράγματι ο προϋπολογισμός είναι «εθνικό ζήτημα», είπε.

    Και ανακοίνωσε ότι το ΠΑΣΟΚ στη ΔΕΘ θα παρουσιάσει τον Οδικό Χάρτη για την ανάταξη της οικονομίας και τη νέα αναπτυξιακή κατεύθυνση της χώρας. Ξέρουμε τις δυσκολίες και την πραγματική οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση. Είμαστε έτοιμοι με συγκεκριμένες προτάσεις, σχέδιο και στελέχη για τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος, τόνισε.-

    [02] Μακελειό στη Βαγδάτη

    Τουλάχιστον 95 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο και 563 άλλοι τραυματίσθηκαν σήμερα από τις δύο βομβιστικές επιθέσεις κατά των Υπουργείων Εξωτερικών και Οικονομικών στη Βαγδάτη, σύμφωνα με τον νεώτερο απολογισμό που ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

    Παράλληλα, η σουηδική προεδρία της ΕΕ καταδίκασε σήμερα τις «κτηνώδεις» βομβιστικές επιθέσεις στη Βαγδάτη.

    Η ευρωπαϊκή προεδρία «καταδικάζει τις σημερινές επιθέσεις στη Βαγδάτη» και «τις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες σε διάφορα σημεία του Ιράκ», τονίζεται στο ανακοινωθέν, που κάνει λόγο για «κτηνώδεις ενέργειες».

    [03] Ο ΠΑΟ κόντρα στην Ατλέτικο

    Εξαιρετικά επικίνδυνη ομάδα, ειδικά εκτός έδρας, χαρακτήρισε την Ατλέτικο Μαδρίτης ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Χενκ Τεν Κάτε, στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

    "Είναι μία ομάδα που εκτός έδρας είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Διαθέτει μια επιθετική τετράδα, με ηγέτες τους Φορλάν και Αγουέρο που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Είναι μία ομάδα παραγωγική που μπορεί να σημειώσει πολλά γκολ. Θα παίξουμε για να διατηρήσουμε το μηδέν και παράλληλα θα προσπαθήσουμε για να σημειώσουμε κάποιο γκολ. Δείξαμε και στον προηγούμενο γύρο ότι μπορούμε με υπομονή να σημειώσουμε το γκολ και αυτό θα πρέπει να αποτελέσει τον οδηγό μας στην αυριανή αναμέτρηση. Θα είναι σημαντικό να διατηρηθεί το μηδέν στην εστία μας και παράλληλα να βάλουμε γκολ. Η Ατλέτικο προέρχεται από ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, όμως διαθέτουμε την εμπειρία απέναντι σε ομάδες τόσο δυνατές. Σεβόμαστε την Ατλέτικο, όμως σαφώς πιστεύουμε στις δυνατότητες που έχει ο Παναθηναϊκός. Τα πάντα μπορούν να γίνουν σε διπλούς αγώνες".

    Σχετικά με το πόσο έτοιμη είναι η ομάδα, ο προπονητής του Παναθηναϊκού, είπε: "Πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι. Αυτό που πρέπει να έχουμε είναι αυτοπεποίθηση και πίστη. Παίζουμε στην έδρα μας και αυτό σίγουρα αποτελεί αβαντάζ. Εκτός των άλλων, ο Παναθηναϊκός πρέπει πάντοτε να διεκδικεί τη νίκη. Αύριο θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ καλοί για να φέρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε".

    Ποιες όμως είναι οι διαφορές και οι ομοιότητες ανάμεσα στις δύο ομάδες σύμφωνα με τον κ. Τεν Κάτε. "Δοκίμασα να κάνω μία σύγκριση ανάμεσα στις δύο ομάδες. Είναι δύο ομάδες που διαθέτουν ποιότητα, ωστόσο έχουν τελείως διαφορετικό αγωνιστικό στιλ. Η Ατλέτικο στηρίζεται στην αντεπίθεση και αυτό ακριβώς το σημείο κάνει τη διαφορά. Έχω ζητήσει από τους παίκτες μου να παίξουν καλή άμυνα. Να μη δώσουν χώρους και να μην επιτρέψουν τις αντεπιθέσεις, ενώ παράλληλα θα πρέπει να παίξουν στην επίθεση με μυαλό, χωρίς να αφήνουν κενούς χώρους".

    Από την πλευρά του ο Κώστας Κατσουράνης έχρισε την Ατλέτικο Μαδρίτης ως το μεγάλο φαβορί. "Δεν έχουμε καθόλου άγχος, συγκριτικά μάλιστα με το προηγούμενο ματς για την ίδια διοργάνωση, αφού η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι το μεγάλο φαβορί. Για να μπορέσουμε να έχουμε ελπίδες, θα πρέπει ο αντίπαλός μας να μη βρει χώρους ανάπτυξης και εύκολες αντεπιθέσεις. Το βέβαιο είναι πως ένα γεμάτο γήπεδο θα μας δώσει ώθηση κι αυτό το μήνυμα θα πρέπει να περάσουμε στους φίλους του Παναθηναϊκού. Ότι με τη βοήθειά τους, θα τα δώσουμε όλα στα 90 λεπτά του αγώνα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 19 August 2009 - 16:30:24 UTC