Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-07-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Προεκλογικό κόλπο"
  • [02] "Ντόμινο καταρρεύσεων"
  • [03] "Δεν ελέγχεται το έλλειμμα "

  • [01] "Προεκλογικό κόλπο"

    «Τα 3,7 δις που η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα δοθούν στους ΟΤΑ, δεν αξίζουν ούτε ως προεκλογικό κόλπο» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ και αναφέρει ότι «το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ τροφοδοτείται με πάνω από 72% από την τοπική διοίκηση, δηλαδή από χρήματα των εργαζομένων», ενώ «οι στόχοι του προγράμματος καθορίζονται από την κυβέρνηση, με βασικό κριτήριο για την υλοποίηση έργων τη σύμπραξη με το ιδιωτικό κεφάλαιο, που σημαίνει παραπέρα ιδιωτικοποίηση τομέων και αρμοδιοτήτων της τοπικής διοίκησης».

    Στην ίδια ανακοίνωση το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ χαρακτηρίζεται «μέρος του οικονομικού προβλήματος των δήμων» που τα βασικά του χαρακτηριστικά είναι «τα ελάχιστα κονδύλια που δίνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό, οι μεγάλες παρακρατήσεις εσόδων της τοπικής διοίκησης από το κράτος και η λειτουργία των δήμων στη βάση της επιχειρηματικότητας, της ανταγωνιστικότητας και της ανταποδοτικότητας σε βάρος των εργαζομένων».

    Καταλήγοντας το ΚΚΕ ζητάει:

    «Να ελαχιστοποιηθεί το ποσοστό συμμετοχής της τοπικής διοίκησης με προοπτική το μηδενισμό του.

    Να αυξηθεί η συμμετοχή του κράτους στο σύνολο του προγράμματος.

    Να εξασφαλιστεί η δίκαια κατανομή και τα κριτήρια κατανομής ανά δήμο να εξυπηρετούν πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων.

    Καμία σύμπραξη με το ιδιωτικό κεφάλαιο, γιατί αυτό σημαίνει νέες επιβαρύνσεις για το λαό κυρίως μέσω της πρόσθετης φορολογίας».

    [02] "Ντόμινο καταρρεύσεων"

    «Εξελίσσεται ένα ντόμινο καταρρεύσεων στα μεγαλύτερα Ασφαλιστικά Ταμεία της χώρας. Κινδυνεύουν οι συντάξεις και οι παροχές των Ταμείων», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οπίος μαζί με τον Γ. Γαβρίλη Γραμματέα της Αυτόνομης Παρέμβασης και αντιπρόεδρο της ΓΣΕΕ, τον Γ. Χαρίση Οργανωτικό Γραμματέα της Αυτόνομης Παρέμβασης και αντιπρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ και τον Χ. Κόνιαρη μέλος της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ, συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο του ΤΠΔΥ κ. Γερ. Θωμόπουλο και τα μέλη της Διοίκησης του Ταμείου.

    Ο πρόεδρος και τα μέλη της διοίκησης του ΤΠΔΥ ενημέρωσαν την αντιπροσωπεία για την οικονομική κατάσταση του Ταμείου και το δάνειο των 200 εκ. που πρόκειται να συνάψει το Ταμείο υπό την εγγύηση του Δημοσίου για να εκπληρώσει άμεσες υποχρεώσεις του.

    Ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε ότι ο δανεισμός των Ασφαλιστικά Ταμεία «συνιστά καταστροφή, αδιέξοδο και υποθηκεύει το μέλλον τους» και τόνισε ότι «το κράτος οφείλει να χρηματοδοτήσει τα Ασφαλιστικά Ταμεία, αντί να τα σπρώχνει στο δανεισμό».

    «Κυρίως όμως πρέπει να σταματήσει η λεηλασία των Ταμείων από τις κεφαλαιαγορές, τις Τράπεζες, τις επιχειρήσεις, τις φαρμακευτικές εταιρείες και το ίδιο το κράτος» κατέληξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

    [03] "Δεν ελέγχεται το έλλειμμα "

    «Το έλλειμμα δεν ελέγχεται πλέον. Οι οποιεσδήποτε κινήσεις της κυβέρνησης δεν το συγκρατούν, αλλά αντίθετα τροφοδοτούν την ξέφρενη πορεία του» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ Κωστής Αϊβαλιώτης σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην οικονομίας και πρόσθεσε: «Είναι μια βραδυφλεγής βόμβα και όταν σκάσει, οι συνέπειες θα είναι ανυπολόγιστες. Και ενώ το έλλειμμα καλπάζει, το υπουργείο Εσωτερικών φέρνει ρυθμίσεις για μονιμοποίηση και άλλων υπαλλήλων. Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι».

    Αναφερόμενος στις κυβερνητικές εξαγγελίες για την επιδότηση μόνωσης των σπιτιών, ο κ. Αϊβαλιώτης δήλωσε: «Η Ν.Δ, με την επιδότηση των μονώσεων, δείχνει ότι έχει "μονωθεί" απβ τη λογική, ενώ το ΠΑ.ΣΟ.Κ με την εμμονή του να χρησιμοποιεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στα εκλογικά του παιχνίδια δείχνει ότι είναι "μονωμένο" με πολιτικές αλχημείες⦻.

    Τέλος, σχολιάζοντας τις εξελίξεις αναφορικά με τις κάμερες, ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ δήλωσε: «Η τοποθέτηση του ΛΑ.Ο.Σ μέσα στη Βουλή για τις κάμερες δικαιώθηκε πλήρως από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Επιβεβαιώθηκε παράλληλα, ότι από την κυβέρνηση λείπει, δυστυχώς, ο κοινός νους».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 29 July 2009 - 14:30:25 UTC