Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-07-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση ροδακινοπαραγωγών με τον υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης
  • [02] "Ανοιχτές παραλίες"

  • [01] Συνάντηση ροδακινοπαραγωγών με τον υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

    Στα 22 λεπτά το κιλό θα διαμορφωθεί η τιμή των συμπύρηνων ροδάκινων. Αυτό αναφέρθηκε σε σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, υπό την προεδρία του υπουργού Σωτήρη Χατζηγάκη και τη συμμετοχή εκπροσώπων των ροδακινοπαραγωγών.

    Το ποσόν αυτό προκύπτει από τα 18 λεπτά που θα δώσουν οι βιομηχανίες (υπήρξε "συμφωνία κυρίων" κατά δήλωση του κ. Χατζηγάκη) και 4 λεπτά από τη χρηματοδότηση μέσω ΛΑΕΚ του εργασιακού κόστους.

    Παράλληλα, ο κ. Χατζηγάκης έδωσε εντολή στις υπηρεσίες των ΕΛΓΑ για την άμεση εκτίμηση των ζημιών της παραγωγής και της αποζημίωσης των ροδακινοπαραγωγών.

    Μετά την εξέλιξη αυτή, ο υπουργός κάλεσε τους παραγωγούς της Βόρειας Ελλάδας να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους.

    Οι ροδακινοπαραγωγοί ζητούσαν από την κυβέρνηση ως ελάχιστη εγγυημένη τιμή τα 25 λεπτά/κιλό βιομηχανικού ροδακίνου στον παραγωγό, πλήρη αποζημίωση «στο χωράφι» των περίπου 200.000 τόνων συμπύρηνου, που δεν θα απορροφηθεί από τη βιομηχανία, και 4,5 λεπτά ανά κιλό στις ομάδες παραγωγών για τα λειτουργικά τους έξοδα, μέσω ΛΑΕΚ.

    Στο "μέτωπο" των μπλόκων στο Νομό Πέλλας, κλειστά ήταν σήμερα και τα δύο ρεύματα στους κόμβους Μελισσοχωρίου και Γυψοχωρίου στα Γιαννιτσά, και στις διασταυρώσεις του εργοστασίου Κονεξ και του Μαυροβουνίου στη Σκύδρα.

    Στη Θεσσαλονίκη, εκατοντάδες παραγωγοί από την Πέλλα και την Ημαθία έφθασαν με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα, τα οποία στάθμευσαν στην περιοχή του λιμανιού. Στη συνέχεια κρατώντας μαύρες σημαίες κατευθύνθηκαν πεζή στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης. Στην κεφαλή της πορείας τοποθέτησαν αγροτικό όχημα φορτωμένο με ροδάκινα, τα οποία και διένειμαν στους διερχόμενους πολίτες.

    [02] "Ανοιχτές παραλίες"

    "Σήμερα μπαίνει άμεσα το ζήτημα να σταματήσει να λειτουργεί ένα κράτος εν κράτει, όπου το βασίλειο της νύχτας είναι κυβέρνηση της ελληνικής δημοκρατίας", δήλωσε σχετικά με το ζήτημα της ελεύθερης πρόσβασης στις παραλίες, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, μετά από συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Ελληνικού, Χρήστο Κορτζίδη, στα γραφεία του κόμματος, στη Βουλή.

    Στη συνάντηση, συμμετείχαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Λεβέντης και ο Ρούντι Ρινάλντι, συντονιστής της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο κ. Αλαβάνος τόνισε ότι πρέπει να λυθεί το πρόβλημα της παραχώρησης της παραλίας στο Δήμο, "από το υπουργείο Οικονομικών ή έστω από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού", καθώς και "να αντιμετωπιστούν ζητήματα, όπως με το Ολυμπιακό Κέντρο Ιστιοπλοΐας".

    Ο κ. Αλαβάνος ανέφερε ότι "αξίζει τον κόπο να γίνει αυτή η προσπάθεια" και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει το θέμα στη Βουλή και πως θα υπάρξουν οι σχετικές συναντήσεις με τον υφυπουργό, Γ. Ιωαννίδη.

    "Σχεδόν όλοι στερούμαστε την πρόσβαση στις παραλίες και την άσκηση ενός συνταγματικού δικαιώματος των πολιτών", ανέφερε ο κ. Αλαβάνος.

    Ο κ. Κορτζίδης έκανε λόγο για "σοβαρή ευθύνη" της κυβέρνησης να παραχωρήσει τη διαχείριση της παραλίας για να μπορεί ο δήμος να τη διαχειρίζεται "ικανοποιητικά" και "να σταματήσει το καθεστώς αυθαιρεσίας που λειτουργούν κάποιοι επιχειρηματίες με νυχτερινά κέντρα στην παραλία μας".

    Αλαβάνος για ελληνοτουρκικά, απόφαση Επιτροπής ΟΗΕ για πρόσφυγες

    "Και οι προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο είναι ακραίες, αλλά και η πλήρης απουσία εξωτερικής πολιτικής από την κυβέρνηση της ΝΔ είναι ακραία και ανησυχητική για τον τόπο", ανέφερε ο Αλέκος Αλαβάνος σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Ελληνικού.

    Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι "δεν είναι δυνατό να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις και οι συνεννοήσεις της ΕΕ με την Τουρκία, αναφορικά με τις σχέσεις Τουρκίας-Ευρώπης, στο βαθμό που είναι μια χώρα που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, δεν πολιτεύεται με βάση τις αρχές της καλής γειτονίας και εξακολουθεί να κατέχει με στρατεύματά της ένα τμήμα εδάφους μιας χώρας - μέλους της ΕΕ, της Κυπριακής Δημοκρατίας".

    Εξάλλου, για "ράπισμα στην ελληνική κυβέρνηση, αλλά δυστυχώς και προς την Ελλάδα" μίλησε ο κ. Αλαβάνος σχετικά με την απόφαση της Επιτροπής Προσφύγων του ΟΗΕ, "να αποχωρήσει από τις γνωμοδοτικές επιτροπές προσφύγων της Ελλάδας, δεδομένου ότι θεωρεί ότι το σύστημα αυτό που εγκαθιδρύεται με το Π.Δ. του 2009, δεν εξασφαλίζει στοιχειώδεις ανθρώπινες εγγυήσεις για όσους ζητούν πολιτικό άσυλο".

    "Εδώ μας έχει οδηγήσει η τερατογέννεση ΝΔ και ΛΑΟΣ", πρόσθεσε ο κ. Αλαβάνος και κάλεσε άμεσα την κυβέρνηση να εφαρμόσει "άμεσα" όλες τις σχετικές διατάξεις του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

    -

    -


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 20 July 2009 - 14:30:21 UTC