Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-07-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Χαριστική βολή"
  • [02] Εκρήξεις στην Τζακάρτα
  • [03] Οι αντίπαλοι στο Τσάμπιονς Λιγκ

  • [01] "Χαριστική βολή"

    Για «προσπάθεια να ξεπουλήσει ό,τι έχει απομείνει στο δημόσιο πλούτο, τον τελευταίο καιρό, μετά και την εκποίηση της ΕΥΑΘ και της ΔΕΠΑ, νομίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει να φτιάξει προϋπολογισμό τον Οκτώβρη», κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, με δηλώσεις του, μετά τη συνάντησή του με το προεδρείο της ΟΜΕ-ΟΤΕ, σχετικά με την εκχώρηση επιπλέον 5% των μετοχών του Οργανισμού, στην Ντόιτσε Τέλεκομ.

    Η συνάντηση έγινε στα γραφεία του κόμματος και συμμετείχαν οι Γ. Θεωνάς, συντονιστής της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και Δημ. Στρατούλης από την Επιτροπή Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ έκανε λόγο για «πρωτοβουλία της κυβέρνησης να δώσει τη χαριστική βολή, εκχωρώντας άλλο ένα 5% των μετοχών του ΟΤΕ από το δημόσιο, στη Ντόιτσε Τέλεκομ» και υποστήριξε πως την ίδια τακτική ακολουθούσαν και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

    Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «χάνεται από το δημόσιο έλεγχο», ο ΟΤΕ, «μια από τις πιο κερδοφόρες, αλλά και στρατηγικής σημασίας δημόσια επιχείρηση κοινής ωφέλειας». Πρόσθεσε δε, ότι «στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα "έγκλημα" ενάντια στην εθνική οικονομία και την ανάπτυξη», λόγω -όπως εξήγησε- και της σημασίας της ευρυζωνικότητας.

    «Στρατηγικής σημασίας δημόσιες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας πρέπει να βρίσκονται υπό δημόσιο έλεγχο και γι αυτό θα αγωνιστούμε το επόμενο διάστημα, όπως κάναμε και παλιότερα», ανέφερε, ο κ. Τσίπρας, υπενθυμίζοντας ότι «ο ΣΥΝ και, αργότερα, αφότου δημιουργήθηκε, ο ΣΥΡΙΖΑ», ήταν πάντα αντίθετοι με τις «μεθοδεύσεις» σχετικά με αποφάσεις κυβερνήσεων ή της διοίκησης του ΟΤΕ.

    Ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του λέγοντας ότι η ανάγκη ανάκτησης του δημόσιου ελέγχου στον ΟΤΕ, αποτελεί προτεραιότητα στην πολιτική ατζέντα του κόμματος.

    [02] Εκρήξεις στην Τζακάρτα

    Δύο διαδοχικές εκρήξεις στα δύο από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία της πρωτεύουσας της Ινδονησίας, στο Ritz-Carlton και το Marriott προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον εννέα ανθρώπων και το σοβαρό τραυματισμό 42 άλλων, σύμφωνα με την αστυνομία.

    Οι εκρήξεις που προκλήθηκαν από βόμβες μεγάλης ισχύος σημειώθηκαν λίγο πριν τις 08.00 τοπική ώρα (04.00 ώρα Ελλάδος) στα ξενοδοχεία που βρίσκονται στην εμπορική συνοικία Κουνινγκάν, στο κέντρο της Τζακάρτας, ανακοίνωσε ο υπουργός Ασφαλείας Ουιντόντο Αντι Σουσίπτο.

    Μια έκρηξη αυτοκινήτου, δυο ώρες αργότερα, κοντά σ' ένα εμπορικό κέντρο στα βόρεια της πρωτεύουσας, που αρχικά ελέχθη ότι ήταν παγιδευμένο με βόμβα, τελικά -όπως ανακοίνωσε η αστυνομία- οφειλόταν στην ελαττωματική μπαταρία του αυτοκινήτου.

    "Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε εννέα. Οκτώ σκοτώθηκαν επί τόπου και ο ένατος εξέπνευσε στο νοσοκομείο. Υπάρχουν επίσης 42 τραυματίες εκ των οποίων 14 ξένοι", δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Νάναν Σοκάμα.

    Αστυνομικοί εντόπισαν μια βόμβα τοποθετημένη σε δωμάτιο του ξενοδοχείου Marriott, την οποία εξουδετέρωσαν πυροτεχνουργοί της το πρωί, ανακοίνωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος. Επίσης, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι στο συγκεκεριμένο ξενοδοχείο, η έκρηξη πρέπει να προήλθε από επίθεση αυτοκτονίας. Ο δράστης προσποιήθηκε πως ήταν προσκεκλημένος κατά τον έλεγχο στην είσοδο. Πέρασε στο μπαρ του ξενοδοχείου, στο ισόγειο, πριν πυροδοτήσει τα εκρηκτικά που έφερε πάνω του, παρασύροντας στο θάνατο άλλους επτά ανθρώπους. Ένα κεφάλι και ένα ακέφαλο σώμα βρέθηκαν διασκορπισμένα στο σημείο της έκρηξης.

    Καταδικάζουν την επίθεση

    Ο πρόεδρος της Ινδονησίας Σουσίλο Μπαμπάνγκ Γουντογιόνο καταδίκασε τις δύο επιθέσεις, τονίζοντας πως συνιστούν "τρομοκρατική ενέργεια" και "ωμή και απάνθρωπη επίθεση".

    Σε δηλώσεις του στον Τύπο, ο Γουντογιόνο υπογράμμισε πως αυτή η διπλή επίθεση "αποσταθεροποιεί την κατάσταση της ασφάλειας στη χώρα".

    Οι υπεύθυνοι αυτών των ενεργειών "είναι απάνθρωποι και δεν έχουν καμιά αίσθηση της ζημίας που προκάλεσαν στη χώρα μας με αυτή την τρομοκρατική ενέργεια, η οποία έχει σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομία", εκτίμησε ο πρόεδρος.

    "Είμαι πεπεισμένος ότι θα μπορέσουμε να συλλάβουμε και να τιμωρήσουμε σύμφωνα με το νόμο αυτούς που διέπραξαν την τρομοκρατική ενέργεια", πρόσθεσε.

    Οι επιθέσεις αυτές σημειώνονται μια εβδομάδα μετά τις προεδρικές εκλογές οι οποίες, σύμφωνα με τα μερικά αποτελέσματα, ανέδειξαν στην προεδρία τον 59χρονο Γουντογιόνο για δεύτερη πενταετή θητεία.

    Την ίδια ώρα η σουηδική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταδίκασε τη διπλή επίθεση στη Τζακάρτα.

    "Η προεδρία της ΕΕ καταδικάζει τις σημερινές βομβιστικές επιθέσεις που σκότωσαν και προκάλεσαν τον τραυματισμό πολλών αθώων ανθρώπων".

    "Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην κυβέρνηση και το λαό της Ινδονησίας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς", αναφέρει χαρακτηρίζοντας τη διπλή βομβιστική επίθεση "ωμή ενέργεια".

    Παράλληλα η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον καταδίκασε τις φονικές επιθέσεις στην Τζακάρτα τις οποίες χαρακτήρισε "άφρονες ενέργειες βίας".

    "Καταδικάζουμε τις άφρονες ενέργειες βίας και είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε βοήθεια, αν η ινδονησιακή κυβέρνηση μάς το ζητήσει" αναφέρει σε ανακοίνωσή της από την Πράγα, ένα σταθμό του ταξιδιού της πριν μεταβεί στην Ινδία.

    "Οι επιθέσεις αυτές δείχνουν την ωμότητα των εξτρεμιστών και μάς θυμίζουν ότι η απειλή της τρομοκρατίας είναι πολύ πραγματική", είπε.

    Στη Νέα Ζηλανδία ο πρωθυπουργός Τζον Κι εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για το "τραγικό συμβάν" στον πρόεδρο της Ινδονησίας. Το υπουργείο Εξωτερικών και Εμπορίου εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία καλώντας τους πολίτες που δεν έχουν σημαντικό λόγο να μεταβούν στην Ινδονησία, να μην ταξιδέψουν στη χώρα αυτή, μετά τη διπλή βομβιστική επίθεση, στην οποία σκοτώθηκε ένας 62χρονος Νεοζηλανδός επιχειρηματίας, μαζί με άλλους τρεις ξένους και πέντε Ινδονήσιους.

    Στην ιστοσελίδα του το υπουργείο προειδοποιεί για τον αυξημένο κίνδυνο για την ασφάλεια των τουριστών, εξαιτίας της συνεχιζόμενης μεγάλης τρομοκρατικής απειλής, του κινδύνου απαγωγής και κοινωνικής ταραχής σε ορισμένες περιοχές της Ινδονησίας.

    Ο Νεοζηλανδός Τίμοθι Μακέι, πρόεδρος-διευθύνων σύμβουλος της ελβετικής εταιρίας σκυροδέματος Holcim Ltd, έχασε τη ζωή του στη βομβιστική επίθεση στο ξενοδοχείο Marriott, όπου είχε μεταβεί για επιχειρηματική συνάντηση. Ζούσε πέντε χρόνια στην Ινδονησία.

    Στη Μαλαισία η αστυνομία λαμβάνει ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας στα κεντρικά ξενοδοχεία της χώρας, τα εμπορικά κέντρα και τους δημόσιους χώρους μετά τις βομβιστικές επιθέσεις νωρίς σήμερα το πρωί στην Τζακάρτα της Ινδονησίας, ανακοίνωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Μούσα Χασάν.

    Ο Μούσα είπε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος ανησυχίας για την κατάσταση της ασφάλειας στη Μαλαισία και ότι όλα τα μέτρα λαμβάνονται προληπτικά.

    "Τηλεφώνησα (στους διευθυντές των ξενοδοχείων) και ζήτησα να αυξήσουν τα μέτρα ασφαλείας. Έχω δώσει οδηγίες στους αστυνομικούς διοικητές όλων των περιοχών της χώρας ώστε να υπάρχουν εγγυήσεις για την ασφάλεια σε δημόσιους χώρους όπως μεγάλα εμπορικά κέντρα", δήλωσε ο αξιωματούχος της αστυνομίας.

    [03] Οι αντίπαλοι στο Τσάμπιονς Λιγκ

    Μία εκ των Ζρίνσκι Μόσταρ (Βοσνία) και Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία) θα βρεθεί απέναντι στον Ολυμπιακό, στον Γ΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, όπως προέκυψε από την κλήρωση που διενεργήθηκε σήμερα στη Νιόν.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρωταθλήτρια Βοσνίας επικράτησε 1-0 εντός έδρας στην πρώτη αναμέτρηση του β΄ προκριματικού γύρου, ενώ η ρεβάνς για το ζευγάρι αυτό θα γίνει την προσεχή Τρίτη (21/7), στην Μπρατισλάβα.

    Επανάληψη της περσινής περιόδου, για το Παπαθηναϊκό, ο οποίος θα αναμετρηθεί με τη Σπάρτα Πράγας. Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν και πέρυσι στα προκριματικά της διοργάνωσης, με τους «πράσινους» να πετυχαίνουν δύο νίκες (2-1 στην Πράγα και 1-0 στην Αθήνα) και να παίρνουν την πρόκριση για τη φάση των ομίλων. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στην τσεχική πρωτεύουσα, ενώ η ρεβάνς θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ.

    Οι πρώτοι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στις 28 & 29 Ιουλίου, με τις ελληνικές ομάδες να αγωνιζόνται εκτός έδρας (28 ή 29 Ιουλίου), με τους «ερυθρόλευκους» φιλοξενούμενους, ενώ οι επαναληπτικοί θα διεξαχθούν στις 4 & 5 Αυγούστου στο «Γ. Καραϊσκάκης» και ΟΑΚΑ για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, αντίστοιχα.

    Υπενθυμίζεται ότι από φέτος υπάρχει και τέταρτος προκριματικός γύρος, από τον οποίο θα προκύψουν οι δέκα ομάδες που θα συμπληρώσουν τη φάση των ομίλων. Η κλήρωση των πλέι-οφ (όπως αναφέρεται από την UEFA ο τελευταίος προκριματικός) θα γίνει στις 7 Αυγούστου.

    Αυτή την ώρα πραγματοποιείται η κλήρωση του γ΄ προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ, στον οποίο θα συμμετάσχουν συνολικά 70 ομάδες. Ο ΠΑΟΚ είναι στο γκρουπ των ισχυρών, ενώ η Λάρισα, η οποία βεβαίως θα πρέπει πρώτα να προκριθεί σε βάρος της Ρέικιαβικ, είναι στους αδύναμους και ενδέχεται να βρεθεί απέναντι σε πολύ ισχυρό αντίπαλο (Ρόμα, Αμβούργου, Αϊντχόφεν, Αθλέτικ Μπιλμπάο, Φούλαμ, Γαλατάσαραϊ είναι μερικές από τις πολύ γνωστές ομάδες που μπαίνουν σε αυτή τη φάση των προκριματικών).

    Από ελληνικής πλευράς μετέχει στη διοργάνωση και η ΑΕΚ, η οποία θα μπει στη μάχη από τον τέταρτο προκριματικό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 17 July 2009 - 12:30:22 UTC