Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-07-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαφάνεια στις δημόσιες προμήθειες
  • [02] Στο δρόμο οι ροδακινοπαραγωγοί
  • [03] Συνάντηση με Α. Βγενόπουλο

  • [01] Διαφάνεια στις δημόσιες προμήθειες

    Συνεργασία με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής. Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι συζητήθηκε υπό κατάρτιση σχέδιο νόμου για την απλοποίηση της διαδικασίας στην ίδρυση επιχειρήσεων, ώστε από 17-18 βήματα, που χρειάζονται σήμερα, να απαιτούνται μόλις 3 με 4.

    «Στόχος είναι να γίνει πιο εύκολη η ζωή των νέων επιχειρηματιών και ιδίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων», είπε ο κ. Χατζηδάκης.

    Επίσης, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα προωθήσει περαιτέρω τη διαφάνεια στις προμήθειες του δημόσιου τομέα, με ένα πιο σύγχρονο, πιο διαφανές και πιο ευρωπαϊκό σύστημα, το οποίο θα αξιοποιεί και τις δυνατότητες του διαδικτύου.

    «Η διαφάνεια είναι ψηλά στις κυβερνητικές προτεραιότητες», τόνισε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι στόχος είναι να θα δημοσιοποιούνται, μέσω διαδικτύου, όλες οι προμήθειες και οι διαγωνισμοί.

    Απαντώντας σε ερώτηση για δημοσιεύματα σχετικά με τη δημιουργία πυρηνικών εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τη ΔΕΗ, ο κ. Χατζηδάκης είπε «δεν είναι στις προτεραιότητές μας, ισχύουν οι παλαιότερες τοποθετήσεις μας».

    Νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των υπηρεσιών

    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού συνεδρίασε χθες η Διυπουργική Επιτροπή για την Οικονομία και όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός, Γιάννης Παπαθανασίου, η κυβέρνηση προχωρά στην κατάθεση σχεδίου νόμου, με το οποίο θα ενσωματώνεται στην εθνική νομοθεσία η οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την απελευθέρωση των υπηρεσιών.

    «Είναι το πρώτο βήμα και θα ακολουθήσουν, μετά από μελέτη και διάλογο, οι αλλαγές στις κλειστές αγορές και στα κλειστά επαγγέλματα, που δεν περιλαμβάνονται στην Οδηγία», είπε ο κ. Παπαθανασίου.

    Ο υπουργός Οικονομίας μίλησε για «πολύ σημαντική μεταρρύθμιση, η οποία σε πλήρη εξέλιξη θα συμβάλει στη μείωση των τιμών για τον καταναλωτή, στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, στην οικονομική ανάπτυξη και στην αύξηση της απασχόλησης, πράγμα ιδιαίτερα σημαντικό για τους νέους».

    «Είναι ένα σημαντικό βήμα, που θα βοηθήσει και στην εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας», κατέληξε.

    [02] Στο δρόμο οι ροδακινοπαραγωγοί

    Στην Αθήνα κρίνεται σήμερα το μέλλον των κινητοποιήσεων των ροδακινοπαραγωγών από την Ημαθία και την Πέλλα, οι οποίοι παραμένουν στα "μπλόκα" που έστησαν με τα τρακτέρ τους από χθες το πρωί, σε κομβικά σημεία της Εγνατίας, της Νέας και της Παλαιάς Εθνικής Οδού.

    Η αντιπροσωπεία τους, που θα έχει σήμερα, στις 2.30 μ.μ., συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σωτήρη Χατζηγάκη, αποτελείται από το γενικό διευθυντή του συνεταιριστικού εργοστασίου ΑΛΜΕ Χρήστο Γιαννακάκη, τον πρόεδρο της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδος (ΕΚΕ) Κώστα Αποστόλου, τον πρόεδρο της Οργάνωσης Παραγωγών Πέλλας ΚΑΣΟ Μέγας Αλέξανδρος Κώστα Παπαδόπουλο, τον πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Σκύδρας - Έδεσσας Σάββα Μωυσιάδη, τον πρόεδρο της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Γιαννιτσών Σίμο Καράνθιμο, τον πρόεδρο του αγροτικού συνεταιρισμού Μέσης Βέροιας Θανάση Παπαφωτίου, τον πρόεδρο της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών Τάσο Χαλκίδη και τον γραμματέα της κίνησης Γιάννη Βρανά.

    Οι αγρότες διαβεβαιώνουν ότι δεν πρόκειται να ββανοίξουνββ τους δρόμους, εάν στη συνάντηση με τον υπουργό δε λάβουν σαφείς δεσμεύσεις πάνω στα μέτρα που ζητούν για την απορρόφηση της φετινής πλεονάζουσας παραγωγής συμπύρηνου ροδακίνου και την τιμή αποζημίωσης τους για τις αδιάθετες ποσότητες.

    Η φετινή παραγωγή υπολογίζεται σε 400.000 τόνους, εκ των οποίων οι κονσερβοποιίες δηλώνουν ότι μπορούν να απορροφήσουν μόνο 170.000-200.000, εξαιτίας της μειωμένης ζήτησης από τη διεθνή αγορά, λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας. Οι ροδακινοπαραγωγοί ζητούν από την Κυβέρνηση ως ελάχιστη εγγυημένη τιμή τα 25 λεπτά ανά κιλό βιομηχανικού ροδακίνου στον παραγωγό, πλήρη αποζημίωση στο χωράφι των περίπου 200.000 τόνων συμπύρηνου που δεν θα απορροφηθεί από τη βιομηχανία και 4,5 λεπτά ανά κιλό στις ομάδες παραγωγών για τα λειτουργικά τους έξοδα, μέσω ΛΑΕΚ.

    Αποκλεισμένοι και στα δύο ρεύματα παραμένουν, στην Εγνατία Οδό οι κόμβοι της Κουλούρας και της Βέροιας, η Γέφυρα Μακροχωρίου στο 66ο χιλιόμετρο Θεσσαλονίκης- Βέροιας, και η διασταύρωση Μελισσίου, στο 53ο χιλιόμετρο Νέα Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης- Έδεσσας.

    Η Τροχαία Εθνικών Οδών εξυπηρετεί και σήμερα την κυκλοφορία από Θεσσαλονίκη προς Βέροια και Κοζάνη από παρακαμπτήριες οδούς, ενώ τα μεγαλύτερα προβλήματα με "ουρές" αυτοκινήτων εντοπίζονται στον κόμβο της Βέροιας.

    "Ζητούμε συγγνώμη από τον κόσμο γιατί αισθανόμαστε πολύ άσχημα που τον ταλαιπωρούμε, αλλά πραγματικά πρώτη φορά είμαστε σε τόσο δεινή θέση, ποτέ τα προβλήματα που είχαμε δεν ήταν τέτοιου μεγέθουςββ, ανέφερε στο Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Ένωσης Ομάδων Παραγωγών Αγίου Παύλου Ημαθίας, Αντώνης Νεστορόπουλος.

    [03] Συνάντηση με Α. Βγενόπουλο

    Ημίωρη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, είχε το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος της Marfin Investment Group (MIG), Ανδρέας Βγενόπουλος.

    Σε ερώτηση του κ. Παπούλια για την Ολυμπιακή, κατά την άφιξη του κ. Βγενόπουλου στο προεδρικό γραφείο, ο πρόεδρος της MIG απάντησε ότι «οι προετοιμασίες εξελίσσονται πολύ ικανοποιητικά».

    Ερωτηθείς από τον Πρόεδρο για την πορεία των εργασιών στη MIG και την κρίση γενικότερα, τόνισε:

    «Δουλεύουν όλοι σκληρά σε πολύ δυσμενείς συνθήκες. Η κρίση φαίνεται ότι συνεχίζεται. Υπάρχουν αισιόδοξα μηνύματα, κυρίως από την Αμερική, που δείχνουν ότι στο τέλος του χρόνου θα υπάρξει κάποια αναστροφή. Δυστυχώς, όμως, αν αυτό επιβεβαιωθεί, δεν θα υπάρξει άμεση επίδραση στην Ελλάδα. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια πολύ δύσκολη περίοδο».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 17 July 2009 - 10:30:24 UTC