Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-07-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ
  • [02] Συνάντηση με Μ. Νίμιτς
  • [03] Ημερήσια Ατζέντα: 8/7/2009
  • [04] "Ανυπόστατες οι διαβεβαιώσεις"
  • [05] Επίσκεψη στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων
  • [06] "Δεν θα εφαρμοστεί"
  • [07] Προς τιμή των εθελοντών

  • [01] Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ

    Συνεδριάζει σήμερα στις 13:00 υπό την προεδρεία του πρωθυπουργού το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Αμυνας (ΚΥΣΕΑ).

    Συνεργασία με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

    Συνεργασία με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σωτήρη Χατζηγάκη, είχε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής.

    Ο κ. Χατζηγάκης διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει καμιά απολύτως περικοπή ενισχύσεων και τούτο, διότι «το υπουργείο ετοιμάζει ένα μεγάλο γεωργικό κτηματολόγιο, το οποίο θα προβλέπει και θα διασφαλίζει απόλυτα το αγροτικό εισόδημα και τις ενισχύσεις. Αυτό θα το επιτύχει με την αναβάθμιση δύο μεγάλων οργανισμών, οι οποίοι ήδη λειτουργούν, του ΟΠΕΚΕΠΕ και της ΑΓΡΟΓΗ».

    Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ανέφερε ακόμη, ότι συζητήθηκαν τα μεγάλα εγγυοβελτιωτικά έργα, καθώς ήδη το υπουργείο προχωρά ένα τεράστιο πρόγραμμα, ώστε να μπορέσει η ελληνική γεωργία να αντιμετώπισει τις σύγχρονες απαιτήσεις και τις σύγχρονες συνθήκες.

    Επίσης, συζητήθηκαν οι νομοθετικές ρυθμίσεις, που αφορούν το επιστημονικό τμήμα του υπουργείου, το ΕΦΥΑΓΕ, καθώς και σειρά ρυθμίσεων για την προστασία των ζώων, αλλά και τον ΕΦΕΤ.

    «Εκείνο το οποίο συζητήσαμε, είναι το γενικότερο νοικοκύρεμα, ώστε το υπουργείο να είναι μια μονάδα παραγωγική, αναπτυξιακή και ανταγωνιστική, η οποία θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις», κατέληξε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

    [02] Συνάντηση με Μ. Νίμιτς

    Συνάντηση με τον προσωπικό απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς, θα έχει το μεσημέρι ο Γ. Παπανδρέου.

    "Έλλειμμα εμπιστοσύνης"

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου στην εισήγησή του κατά τη συνεδρίαση του Κύκλου Πράσινης Ανάπτυξης του Κινήματος, «αναφέρθηκε στην κρισιμότητα της συγκυρίας για τη χώρα, στο τεράστιο έλλειμμα εμπιστοσύνης που υπάρχει ανάμεσα στον πολίτη και την Πολιτεία, ενώ μίλησε και για έλλειμμα δημοκρατίας και απαξίωσης θεσμών», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

    Ο Γ. Παπακωνσταντίνου είπε, επίσης, ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι «σε μια περίοδο, που βαθαίνει η οικονομική κρίση, δεν υπάρχει σχέδιο ανάταξης της οικονομίας από την πλευρά της κυβέρνησης, ενώ αντίθετα υπάρχουν σπασμωδικά μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης».

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι στους άμεσους στόχους του Κινήματος είναι η επαναφορά της εμπιστοσύνης των πολιτών στο πολιτικό σύστημα, μέσω της διαφάνειας και της κατοχύρωσης της αυτονομίας της πολιτικής, και η αντιμετώπιση της κρίσης, μέσω ενός σχεδίου, που περιλαμβάνει την ενίσχυση του οικογενειακού εισοδήματος, την αύξηση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, μέσω του τραπεζικού συστήματος, τη δημοσιονομική προσαρμογή σε μεσοπρόθεσμη βάση και σε συνδυασμό με τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές και προσανατολισμό της ελληνικής οικονομίας στην «πράσινη ανάπτυξη».

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ απέρριψε το χαρακτηρισμό «νέο φετίχ του ΠΑΣΟΚ», όταν πρόκειται για την «πράσινη ανάπτυξη», ενώ, απαντώντας σε ερώτηση πώς θα καλυφθεί το 97% της ανάπτυξης, όταν στις χώρες που προωθούν την «πράσινη ανάπτυξη» καλύπτεται μόλις το 3%, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε πως «η κατεύθυνση είναι παγκόσμια και τα ποσοστά αυτά είναι παραπλανητικά, γιατί "πράσινη ανάπτυξη" σημαίνει επενδύσεις από τις μεταφορές, τη γεωργία, την οικοδομή, την έρευνα, το περιβάλλον και την ενέργεια και σωρευτικά μπορεί να φέρει πάρα πολλές θέσεις εργασίας και ανάπτυξη».

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι στη ΔΕΘ θα υπάρξει περαιτέρω εξειδίκευση της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για την «πράσινη ανάπτυξη», υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα ότι το Κίνημα έχει εκδώσει ένα τόμο 100 σελίδων για το συγκεκριμένο θέμα.

    [03] Ημερήσια Ατζέντα: 8/7/2009

  • Επίσκεψη της Υπ.Απασχόλησης Φ. Πετραλιά στο ΚΕΠ - 08:45:00, Ανω Γλυφάδα/Όλγας 4.

  • Ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλ. Τσίπρας, θα επισκεφθεί την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα - 09:00:00, Αθήνα/Κηφισίας 1 - 3.

  • Την 7η συνάντηση νέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με θέμα "Περιβαλλοντική Διαχείριση και Τοπική Αυτοδιοίκηση" διοργανώνει το Δίκτυο Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης. - 11:00:00, Θεσσαλονίκη/δημαρχείο Αμπελοκήπων.

  • Η ΥΠΕΞ Ν. Μπακογιάννη, θα συναντηθεί με τον Προσωπικό Απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ Μάθιου Νίμιτς - 11:00:00, Αθήνα/ΥΠΕΞ.

  • Συνέντευξη τύπου της ΑΔΕΔΥ με θέμα : "Εξελίξεις - εκτίμηση - διεκδικήσεις Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για μισθολογική πολιτική, ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό, εργασιακές σχέσεις". - 12:00:00, Φιλελλήνων και Ψύλλα 2.

  • Παρουσίαση της νέας έκδοσης του Ιδρύματος της Βουλής με τίτλο:"Πρόεδροι της Βουλής (Εθνοσυνελεύσεων και Γερουσίας) 1821-2008". - 12:00:00, Αθήνα/Εντευκτήριο Βουλής.

    Ομιλητές θα είναι ο Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του Ιδρύματος, Δ. Σιούφας, η πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα, και ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Απ. Κακλαμάνης. Την έκδοση θα παρουσιάσει ο επιστημονικός υπεύθυνος, Αντώνης Μακρυδημήτρης, Καθηγητής της Διοικητικής Επιστήμης στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

  • Συνέντευξη Τύπου από τον ΓΓ Νέας Γενιάς Ελ. Μπούλια και τον πρόεδρο της PRAKSIS Τζ. Αντύπα αναφορικά με την καλοκαιρινή εκστρατεία ενημέρωσης του προγράμματος «ΠΡΩΤΑ ΡΩΤΑ». - 12:00:00, Αθήνα/Βιβλιοπωλείο Ιανός-Σταδίου 24. Η ΓΓ Νέας Γενιάς, η PRAKSIS και 8 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις υλοποιούν μια πρωτότυπη καμπάνια ενημέρωσης που βασίζεται στη δραστηριοποίηση νέων εθελοντών που θα πλησιάσουν συνομηλίκους τους για να συζητήσουν για σημαντικά θέματα όπως η υγεία, και η ποιότητα ζωης τους.

  • Συνεδρίαση του Άτυπου Συμβουλίου Περιφερειακής Τουριστικής Ανάπτυξης Β. Ελλάδας, στο Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. - 12:00:00, Θεσσαλονίκη/ΥΜΑ-Θ.

  • Επίσκεψη της Υπ. Απασχόλησης Φ. Πετραλιά στο ΙΚΑ - 12:00:00, Αθήνα/Αγ. Κων/νου.

  • Συνέντευξη Τύπου των "Δημοκρατικών" για το «Πλαίσιο Δημοκρατικής Συνεργασίας» που προτείνουν σε προσωπικότητες και ομάδες που επιδιώκουν την ριζική πολιτική μεταρρύθμιση - 12:30:00, Αθήνα/Ένωση Ξένων Ανταποκριτών.

  • Συνέντευξη Τύπου ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ για την ανακοίνωση των «Στόχων Αειφορίας 2012», των δεσμεύσεών της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ για βιώσιμη ανάπτυξη. - 12:30:00, Αθήνα/Αίγλη Ζαππείου.

  • Συνέντευξη Τύπου των Οικολόγων Πράσινων για τη διαχείριση των αποβλήτων - 12:30:00, Αθήνα/Κολοκοτρώνη 31.

  • Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ - 13:00:00, Αθήνα.

  • Συνάντηση του Γ.Α.Παπανδρέου με τον Μάθιου Νίμιτς. - 13:00:00, Αθήνα/Βουλή.

  • Υποδοχή αλλοδαπών φοιτητών του Σχολείου Νέας Ελληνικής Γλώσσας - 13:30:00, Θεσσαλονίκη/Νομαρχία.

  • Συνάντηση της Υπ.Απασχόλησης Φ Π Πετραλιά με αντιπροσωπεία εργαζομένων στον Ελ.Τύπο - 14:30:00, Αθήνα/Σταδίου.

  • Ο Υπουργός Μεταφορών Ευριπίδης Στυλιανίδης θα συναντηθεί με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Δημόσιας Τάξης Χρήστο Μαρκογιαννάκη - 16:00:00, Αθήνα/ΥΜΕ προκειμένου να αποφασίσουν τη λήψη μέτρων για την προστασία του τροχαίου υλικού και της επιδομής του ΟΣΕ (γραμμές κ.α.) από κλοπές και κακόβουλες ενέργειες.

  • Με την συμμετοχή της Υπ. Απασχόλησης Φ Π Πετραλιά 1η συνεδρίαση της επιτροπής βαρών και ανθυγιεινών - 16:00:00, Αθήνα/Σταδίου.

  • 2ο Διεθνές Συμπόσιο στα Εύκαμπτα Οργανικά Ηλεκτρονικά (IS-FOE), στη Χαλκιδική (Porto Carras). - 17:00:00, Ν.Μαρμαράς/Χαλκιδική.

    Το συμπόσιο, που θα διαρκέσει έως τις 10 Ιουλίου, διοργανώνει το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας του Τμήματος Φυσικής του Α.Π.Θ. και ο Διεθνής Οργανισμός Πλαστικών Ηλεκτρονικών.

  • Παρουσίαση της ειδικής έκδοσης "Eurocharity Yearbook 2008" - Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και Πράσινη Ανάπτυξη - 19:00:00, Αθήνα/Ledra Marriot.

  • Παρουσίαση των δράσεων του προγράμματος "Επιχειρώ 2009", που υλοποιείται στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα 2007-2013". Ομιλητής ο ειδικός γραμματέας Ανταγωνιστικότητας του ΥΠΑΝ Ελευθέριος Σταυρόπουλος - 19:30:00, Θεσσαλονίκη/ΒΕΘ (Αριστοτέλους 27).

  • Εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο «Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004. Κοστούμια - Σκηνικά - Τιμή στους Εθελοντές», από τον υπουργό Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά - 20:00:00, Αθήνα/Πάρκο Στρατού, Γουδή.

  • Συναυλία Κάρλος Σαντάνα , Αθήνα/Ολυμπιακό Στάδιο.

  • Διεθνές Συνέδριο ΣΕΒ, Αθήνα/Divani Apollon Palace-Καβούρι.

    Αθλητική Ατζέντα

  • Ποδόσφαιρο-Α` προκριματικός γύρος Τσάμπιονς Λιγκ (α` αγώνες)

  • Ποδόσφαιρο-Γιουρόπα Λιγκα-Προαγγελία α` προκριματικού γύρου (Β` αγώνες)

  • Μπάσκετ-Κλήρωση Ευρωλίγκα, EuroCup, EuroChallenge - 12:00:00, Βαρκελώνη

  • Μπάσκετ-Ευρωπαϊκό Νέων Γυναικών (Β' κατηγορία-Α' όμιλος-3η ημέρα): Ελλάδα-Ουγγαρία - 17:30:00, Οχρίδα, ΠΓΔΜ

  • Μπάσκετ-Ευρωπαϊκό Νεανίδων Β΄ κατηγορίας (Β΄ φάση-3η Αγωνιστική): Ελλάδα-Δανία - 19:00:00

    [04] "Ανυπόστατες οι διαβεβαιώσεις"

    "Εντελώς ανυπόστατες" χαρακτηρίζει το ΚΚΕ τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι δεν θα υπάρξει καμία περικοπή στις αγροτικές ενισχύσεις και ότι θα εξασφαλιστεί το αγροτικό εισόδημα και προσθέτει ότι "έχουν στόχο να καθησυχάσουν και να κρύψουν την οδυνηρή πραγματικότητα από την αγροτιά".

    Ακόμη, στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Κόμμα αναφέρεται ότι "η κυβέρνηση έχει ήδη αποδεχτεί και συνυπογράψει την απόφαση της ΕΕ που μειώνει τις επιδοτήσεις. Αυτό που τώρα συζητά είναι o τρόπος με τον οποίο θα υλοποιηθούν αυτές οι μειώσεις.

    Ο κίνδυνος να μην δικαιούνται καμία ενίσχυση όσοι έπαιρναν μέχρι τώρα 400 ευρώ ή έχουν μέχρι 4 στρέμματα είναι μεγάλος. Αυτό θα οδηγήσει στην εξαφάνιση των πολύ φτωχών αγροτών. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση και η ΕΕ προωθούν το να μην θεωρούνται πια αγρότες οι μικρομεσαίοι, που κάνουν συμπληρωματικά εξωαγροτικά μεροκάματα, για να ζήσουν τις οικογένειες τους.

    Καμιά εφησύχαση δεν πρέπει να έχει η φτωχή και μεσαία αγροτιά. Τα χειρότερα για αυτήν έρχονται. Η κοινή πολιτική της ΕΕ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που περιορίζει ασφυχτικά το εισόδημα και οδηγεί στο ξεκλήρισμα τη μικρομεσαία αγροτιά, πρέπει να συναντήσει την καταδίκη των εργατικών λαϊκών στρωμάτων της πόλης, γιατί οδηγεί σε ακόμα πιο ακριβά αγροτικά προϊόντα και στην επικίνδυνη διατροφική εξάρτηση από τους επιχειρηματικούς ομίλους", καταλήγει η ανακοίνωση.

    Για τις αποφάσεις του Ecofin

    "Η ουσία των αποφάσεων του ΕΚΟΦΙΝ και των δεσμεύσεων της κυβέρνησης είναι ότι τα ακόμη χειρότερα μέτρα σε βάρος των εργασιακών - ασφαλιστικών - συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, του εισοδήματος και των μεγαλύτερων περικοπών στις κοινωνικές δαπάνες δεν έχουν τελειωμό", τονίζει το ΚΚΕ.

    "Είναι καιρός να πάρει ο λαός τις δικές του αποφάσεις και να πει δυνατά και καθαρά ΟΧΙ στην πολιτική της ΕΕ - πλουτοκρατίας και των κομμάτων τους. Να μη δεχτεί καμία θυσία για την κρίση και την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων. Με την οργάνωση και την πάλη του μπορεί να τους σταματήσει", καταλήγει η ανακοίνωση.

    [05] Επίσκεψη στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων

    Ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Φώτη Κουβέλη, και τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αβ Πειραιά, Θοδωρή Δρίτσα θα επισκεφθούν στις 9 το πρωί την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, για να συζητήσουν σχετικά με την τελευταία γνωμοδότηση του Εισαγγελέα κ. Σανιδά για το απόρρητο των επικοινωνιών του διαδικτύου και των κινητών τηλέφωνων.

    Συνάντηση με ΠΟΣΠΕΡΤ

    Συνάντηση με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης, είχε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνος.

    Σε δηλώσεις του, μετά το τέλος της συνάντησης, μίλησε για «εκφυλισμό των εργασιακών σχέσεων, απολύσεις, ανεργία, ανυπαρξία συλλογικών συμβάσεων», «πρωτοφανείς καταστάσεις, τις οποίες αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ», ενώ έκανε γνωστό πως τις επόμενες μέρες ο ίδιος, μαζί με το Φώτη Κουβέλη, θα έχουν συνάντηση «για μια σειρά από τέτοια θέματα» με τον υπουργό Δημόσιας Διοίκησης, Πρ. Παυλόπουλο.

    [06] "Δεν θα εφαρμοστεί"

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Κ. Αϊβαλιώτης, δήλωσε αναφορικά με τις επαφές του Υπουργού Οικονομίας κ. Ι. Παπαθανασίου στην τακτική μηνιαία συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες ότι «ο κρατικός προϋπολογισμός, κουτσά - στραβά θα σχεδιασθεί. Από εκεί και πέρα και επί της ουσίας δεν πρόκειται να εφαρμοσθεί ούτε για ένα μήνα».

    [07] Προς τιμή των εθελοντών

    Ένα μεγάλο πάρτυ οργανώνεται για σήμερα στους χώρους της Εθνικής Γλυπτοθήκης στο Γουδή, προκειμένου να τιμηθούν οι 7.000 εθελοντές των τελετών των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας 2004, σηματοδοτώντας και τα εγκαίνια -το ίδιο βράδυ- της έκθεσης με κοστούμια και σκηνικά από την τελετή έναρξης των Αγώνων.

    Το κτήριο των περιοδικών εκθέσεων της Γλυπτοθήκης θα φιλοξενήσει την έκθεση με τίτλο «Mια ελληνική Γιορτή - Αθήνα 2004», που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Πεκίνο, στο πλαίσιο της πολιτιστικής Ολυμπιάδας.

    Οι οικονομικοί και τεχνικοί λόγοι καθυστέρησης ξεπεράστηκαν και με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Ολυμπιακής Αξιοποίησης του ΥΠΠΟ -όπου φυλάσονται και συντηρούνται τα αντικείμενα- και του Οργανισμού Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού, η έκθεση πραγματοποιείται και στην Αθήνα.

    «Περιμέναμε να ξαναζήσουμε το θέαμα της κλεψύθρας, που οραματίστηκε ο Δημήτρης Παπαϊωάννου και υλοποίησε με τη συνεργασία του εικαστικού Άγγελου Μέντη και τη βοήθεια των εθελοντών, για να αναπλάσουν τον ιστορικό χρόνο της Ελλάδας», είπε σήμερα η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα.

    Ζωγραφισμένα κοστούμια από χαρτοπολτό, που φορούσαν οι εθελοντές, με αποτέλεσμα τις στυλιζαρισμένες μορφές της αρχαιότητας, που είδαμε στις τηλεοράσεις το βράδυ της τελετής έναρξης, πανοπλίες, άλογα, ο περιστρεφόμενος κύβος, φυσικά το καραβάκι - έμβλημα της τελετής, 47 παραδοσιακές στολές απ΄όλη την Ελλάδα, βίντεο της Αθηνάς Τσαγγάρη με τις προετοιμασίες και πολλά ακόμα αντικείμενα επέλεξε για τις ανάγκες της έκθεσης η Λίλη Πεζανού, σκηνογράφος της τελετής του 2004.

    «Τα αντικείμενα θα εκτεθούν στο Μουσείο Ελληνικών Ολυμπιακών Αγώνων, στο Μαρούσι (κτήριο Διεθνούς Ραδιοτηλεοπτικού Κέντρου), ίσως το 2010, μόλις ολοκληρωθεί ο ηλεκτρονικός τους εξοπλισμός», εξήγησε ο Κ. Μπούρας, επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Ολυμπιακής Αξιοποίησης του ΥΠΠΟ και πρόσθεσε: «Έως τότε, τα κοστούμια και τα σκηνικά φυλάσσονται και συντηρούνται, διαδικασία πολυδάπανη και χρονοβόρα, αφού πρόκειται για ευπαθή υλικά (λάστιχο, χαρτοπολτός), επεξεργασμένα με ιδιαίτερη καλλιτεχική αξία».

    «Μια σπίθα χρειαζόμαστε και τότε μπορούμε να κάνουμε πολλά», είπε η εκπροσωπος των εθελοντών του Αθήνα 2004, κ. Ελευθεριάδη, εκ μέρους των 60.000 Eλλήνων και ξένων εθελοντών, που συνέβαλαν σε όλη τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Η ίδια κρατά «νωπές τις αναμνήσεις από τις πρόβες των τελετών στον Ασπρόπυργο και το ωραίο συναίσθημα, που τους μετέδιδε ο καθοδηγητής τους, Δημήτρης Παπαϊωάννου, ο οποίος με ήρεμο και γαλήνιο τρόπο μεταμόρφωνε τα πάντα».

    Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιήσει ο υπουργός Πολιτισμού, Αντώνης Σαμαράς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 8 July 2009 - 4:30:30 UTC