Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-06-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση με τον Πρόεδρο
  • [02] "Σημαντικός ο ρόλος των νέων στελεχών"
  • [03] Ημερήσια Ατζέντα: 22/6/2009
  • [04] "Πολιτική υπερεκμετάλλευσης"
  • [05] Σήμερα η κρίσιμη συνεδρίαση
  • [06] "Αποσπασματικά μέτρα"
  • [07] Στην πορεία για τα 7 θαύματα
  • [08] Πλήγμα για την "Κόζα Νόστρα"

  • [01] Συνάντηση με τον Πρόεδρο

    Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια θα επισκευθεί σήμερα στις 12:30 ο πρωθυπουργός, για να τον ενημερώσει για τα αποτελέσμα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

    Νωρίτερα, ο Κ. Καραμανλής θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του Βιετνάμ, Phan Gia Khiem.

    "Σημείο αναφοράς του Παγκόσμιου Πολιτισμού"

    "Το Μουσείο της Ακρόπολης είναι έργο όλων των Ελλήνων, για ολόκληρο τον Κόσμο. Είναι κτήμα του Οικουμενικού Πολιτισμού" τόνισε ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής στον χαιρετισμό του στην τελετή εγκαινίων του νέου Μουσείου της Ακρόπολης. Ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στον Κωνσταντίνο Καραμανλή που "εμπνεύστηκε και δρομολόγησε από το 1976 τις αρχικές διαδικασίες" και στην Μελίνα Μερκούρη, που "έδωσε από τη δεκαετία του '80, μεγάλη ώθηση στην κοινή προσπάθεια", ενώ δεν παρέλειψε και όλους όσους "κατέθεσαν εδώ την έμπνευση, το πάθος και τη δουλειά τους", αναφερόμενος σε επιστήμονες, αρχιτέκτονες, μηχανικούς αρχαιολόγους και εργάτες. "Εργάστηκαν για την προώθηση και την ολοκλήρωση του έργου αυτού όλες οι Ελληνικές Κυβερνήσεις, όλοι οι υπουργοί Πολιτισμού της Μεταπολιτευτικής Περιόδου".

    Ο κ. Καραμανλής που χαρακτήρισε το νέο μουσείο "λαμπρό σημείο αναφοράς" του Παγκόσμιου πολιτισμού, σημείωσε ακόμα ότι: "Στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης όλος ο Κόσμος βλέπει τη μορφή που παίρνουν πανανθρώπινα και αιώνια ιδανικά. Στο Μουσείο της Ακρόπολης, όλος ο Κόσμος μπορεί τώρα να διαπιστώνει ότι αυτές οι μορφές, αυτά τα ιδανικά, μπορούν να επανενωθούν και να ανακτήσουν την ακτινοβολία τους".

    Αναλυτικά, ο χαιρετισμός του πρωθυπουργού:

    "Καλωσήλθατε στην Ελλάδα του Πολιτισμού και της Ιστορίας. Εγκαινιάζουμε μαζί το Μουσείο για το κορυφαίο μνημείο του Αρχαίου Κλασικού Πολιτισμού: Το Μουσείο της Ακρόπολης. Γιορτάζουμε μαζί ένα παγκόσμιο πολιτιστικό γεγονός. Σας ευχαριστούμε θερμά για τη συμμετοχή σας. Η Ελλάδα αποκτά από σήμερα ένα από τα μεγάλα Μουσεία της Ανθρωπότητας. Ο Παγκόσμιος Πολιτισμός αποκτά ένα λαμπρό σημείο αναφοράς.

    Τιμούμε όλους εκείνους που οραματίστηκαν και εργάστηκαν για τη δημιουργία του:

    - Τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή, που εμπνεύστηκε και δρομολόγησε, από το 1976, τις αρχικές διαδικασίες.

    - Την αξέχαστη Μελίνα Μερκούρη, που έδωσε από τη δεκαετία του β80, μεγάλη ώθηση στην κοινή προσπάθεια.

    - Τους επιστήμονες, τους αρχιτέκτονες, τους μηχανικούς, τους αρχαιολόγους και τους εργάτες, που κατέθεσαν εδώ την έμπνευση, το πάθος, τη δουλειά τους.

    Εργάστηκαν για την προώθηση και την ολοκλήρωση του έργου αυτού, όλες οι Ελληνικές Κυβερνήσεις, όλοι οι υπουργοί Πολιτισμού της Μεταπολιτευτικής Περιόδου. Το Μουσείο της Ακρόπολης είναι έργο όλων των Ελλήνων, για ολόκληρο τον Κόσμο. Είναι κτήμα του Οικουμενικού Πολιτισμού.

    Για το έργο αυτό, χρειάστηκε να ξεπεραστούν κρίσιμες προκλήσεις: Το νέο Μουσείο έπρεπε να εγκατασταθεί δίπλα στην Ακρόπολη, αλλά να μη θίξει τους πολιτιστικούς θησαυρούς, που κρύβει στο σημείο αυτό το κάθε μέτρο της γης. Έπρεπε να προστατεύσουμε και να αναδείξουμε τα μνημεία του Ιερού Βράχου, χωρίς να καταστρέψουμε τα ευρήματα του Πολιτισμού, που θα έφερναν στο φως οι ανασκαφές για τη θεμελίωση του νέου κτιρίου. Έπρεπε το νέο Μουσείο να εκφράζει το μεγαλείο του αιώνιου μνημείου. Να αναδεικνύει τον Πολιτισμό των αρχαίων χρόνων, αλλά και να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής. Να απευθύνεται σε όλες τις γενιές, σε όλες τις ηλικίες. Οι στόχοι αυτοί επιτεύχθηκαν. Η ιδέα μετουσιώθηκε σε πράξη. Στα τελευταία χρόνια, οι ρυθμοί εντάθηκαν και το όραμα έγινε πραγματικότητα.

    Το Μουσείο της Ακρόπολης είναι γεγονός για όλους τους Έλληνες, για όλους τους πολίτες του Κόσμου. Είναι ένα σύγχρονο μνημείο, ανοιχτό, φωτεινό, αρμονικά δεμένο με τον ίδιο τον Παρθενώνα. Επιτρέπει στο Αττικό Φως να διαχέεται στα πανάρχαια έργα του Πολιτισμού και στον επισκέπτη να απολαμβάνει τις λεπτομέρειές τους. Το σύγχρονο αυτό μνημείο αφηγείται την Ιστορία της Δημοκρατίας, της Τέχνης, της λατρευτικής, αλλά και της καθημερινής ζωής. Πετυχαίνει την αρμονική σύζευξη της αρχαιότητας με τη νέα εποχή της εικόνας και της τεχνολογίας. Γιβ αυτό είναι πρωτοποριακό. Είναι ένα κομβικό σημείο της διαδρομής στο χρόνο και το χώρο της Τέχνης, του Πολιτισμού και της Ιστορίας. Ένας σταθμός στη διαδρομή για την Ακρόπολη, εκεί όπου έλαμψε η Αρχιτεκτονική και η Γλυπτική, αλλά και προς την Αρχαία Αγορά, εκεί όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία. Είναι ταυτόχρονα ένας χώρος που εκφράζει τη φωνή της Παγκόσμιας Κοινότητας για τα μάρμαρα, τα μνημεία του Πολιτισμού, που λείπουν ακόμα από τον Παρθενώνα.

    Εάν η Ακρόπολη του Περικλή ήταν ένας ύμνος στο Κάλλος, την Αρμονία και την Ελευθερία, το σύγχρονο Μουσείο της Ακρόπολης, γίνεται σήμερα κιβωτός όλων των ιδεών που συμβολίζει, από τα πανάρχαια χρόνια, ο Παρθενώνας. Είναι ζωντανή έκφραση της δύναμης του Παγκόσμιου Πολιτισμού, που μπορεί και επιζητεί να προκαλέσει, ανάμεσα στβ άλλα, και την επανένωση των μαρμάρων του. Γιατί τα μάρμαρα του Παρθενώνα μιλάνε στην ολότητά τους. Έτσι αναδεικνύεται η ακεραιότητα όλων όσων συμβολίζουν. Ενώ η ακεραιότητα των μνημείων και των συμβολισμών του Παρθενώνα δεν είναι αίτημα αποκλειστικά και μόνο της Ελλάδας. Είναι διεκδίκηση της Ανθρωπότητας, στην οποία ανήκουν, τόσο ο Παρθενώνας, όσο και οι συμβολισμοί του.

    Στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης όλος ο Κόσμος βλέπει τη μορφή που παίρνουν πανανθρώπινα και αιώνια ιδανικά. Στο Μουσείο της Ακρόπολης, όλος ο Κόσμος μπορεί τώρα να διαπιστώνει ότι αυτές οι μορφές, αυτά τα ιδανικά, μπορούν να επανενωθούν και να ανακτήσουν την ακτινοβολία τους.

    Το Μουσείο της Ακρόπολης είναι προϊόν συνένωσης προσπαθειών. Είναι σύμβολο αυτοπεποίθησης. Είναι άλλη μια απόδειξη ότι ο Πολιτισμός και η Ιστορία ενώνουν την ελληνική Κοινωνία, ως αστείρευτη πηγή έμπνευσης για το μέλλον. Ο Πολιτισμός είναι δύναμη ειρήνης και δημιουργίας. Είναι δύναμη προσέγγισης Λαών και Ανθρώπων, σε εποχές που η προσέγγιση αυτή είναι πιο πολύτιμη παρά ποτέ. Αυτό είναι το μήνυμα που εκπέμπεται σήμερα, από εδώ, για ολόκληρο τον Κόσμο.

    Κυρίες και κύριοι, Εξοχώτατοι καλεσμένοι μας. Καλωσήλθατε στο Μουσείο της Ακρόπολης. Καλωσήλθατε σε ένα δημιούργημα όλων των Ελλήνων, για ολόκληρη την Ανθρωπότητα".

    [02] "Σημαντικός ο ρόλος των νέων στελεχών"

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" εκτιμά ότι οι εκλογές θα γίνουν το αργότερο έως την ερχόμενη άνοιξη. Προσθέτει ότι ο καλύτερος τρόπος για να τιμηθεί το αξίωμα και το πρόσωπο του Προέδρου είναι η εκλογή του να γίνει από ένα Κοινοβούλιο με νωπή λαϊκή εντολή. Δεσμεύεται ότι θα ερευνηθούν όλα τα σκάνδαλα ανεξάρτητα από παραγραφές. Ο κ. Παπανδρέου χαρακτηρίζει εγκληματικούς τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην τρομοκρατία. Επισημαίνει ότι θα είναι σημαντικός ο ρόλος της νέας γενιάς των στελεχών του Κινήματος στην αυριανή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

    «Η κυβέρνηση κρέμεται από μια κλωστή»

    "Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε καλό δρόμο για την επίτευξη της αυτοδυναμίας", τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Έθνος". Απορρίπτει την κριτική ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν λέει όλην την αλήθεια στον λαό και ότι έχει πρόβλημα επαφής με τα μεσαία στρώματα, λέει όχι στις ισοπεδωτικές λογικές για τη διόρθωση των προνομίων και των στρεβλώσεων στο Ασφαλιστικό, ενώ στο αίτημα για νέα ηγετική ομάδα απαντά: "Για όλα τα στελέχη δεν αρκούν οι ικανότητες. Πρέπει να σηματοδοτούνται και οι αξίες της δημοκρατικής παράταξης στη στάση ζωής". Ο κ. Παπακωνσταντίνου προκαλεί τους πολιτικούς να δουν την αποχή ως ένα "κοίτασμα δυνητικής συμμετοχής".

    [03] Ημερήσια Ατζέντα: 22/6/2009

  • Διεθνές συνέδριο "Ατομα με Αναπηρία και ΜΜΕ" - Χαιρετισμοί Πρ. Παυλόπουλου, Κ. Γκιουλέκα, Χρ. Ζώη, Μ. Σαλμά και Γ. Βαρδακαστάνη - 09:30:00, Αθήνα/ΓΓ Επικοινωνίας.

  • Συνάντηση πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό εξωτερικών του Βιετνάμ Phan Gia Khiem - 10:30:00, Αθήνα/Μέγαρο Μαξίμου.

  • Συνάντηση της ΥΠΕΞ Ντόρας Μπακογιάννη με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του Βιετνάμ Pham Gia Khiem - 11:00:00, Αθήνα/ΥΠΕΞ.

    Στις 12.00β θα πραγματοποιηθούν δηλώσεις στον Τύπο και στις 12.20β θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας.

  • Παρουσίαση των εκδηλώσεων "Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2009", από το Δήμαρχο Αθηναίων κ. Νικήτα Κακλαμάνη ,τον Πρόεδρο του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων κ. Άγγελο Μοσχονά και την Υπερνομάρχη Αθηνών- Πειραιά Ντίνα Μπέη - 12:00:00, Αθήνα/ Αθηνάς 63.

  • Η Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κα Φάνη Πάλλη - Πετραλιά θα συναντηθεί με τον Κινέζο ομόλογό της, Υπουργό Ανθρώπινου Δυναμικού και Κοινωνικής Ασφάλειας κ.Yin Weimin. - 12:00:00, Αθήνα/Σταδίου.

  • Ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής θα επισκεφθεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια και θα τον ενημερώσει για τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - 12:30:00, Αθήνα/Προεδρικό Μέγαρο.

  • Συνέντευξη τύπου του προέδρου της Marfin Investment Group (MIG) Α.Βγενόπουλου με θέμα μια νέα πρωτοβουλία Κοινωνικής Ευθύνης και Προσφοράς του Ομίλου στους τομείς της διαχείρισης του Δημοσίου χρήματος και της Δημόσιας Υγείας - 13:00:00, Αθήνα/King George.

  • Γεύμα εργασίας της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών με τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών και Ανάπτυξης Γ. Παπαθανασίου και Κ. Χατζηδάκη - 13:30:00. Αθήνα/Ξενώνας ΕΤΕ.

  • Ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης θα υπογράψει με τον Υφυπουργό Μεταφορών του Βιετνάμ κ. Pham Quy Tieu, τη Διμερή Αεροπορική Συμφωνία Ελλάδας- Βιετνάμ. 14:00:00

  • Ημερίδα με θέμα "Αγορά σε νευρική κρίση" διοργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών-Παρουσίαση έρευνας για τη διαθεσιμότητα εμπορικών χώρων - 16:00:00, Αθήνα/Electra Palace.

  • Ημερίδα διοργανώνει το Δημοσιογραφικό Συγκρότημα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" με τίτλο "Σπουδάζω τα "θέλω" μου". - 18:15:00, Θεσσαλονίκη/συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης", Ομιλητές Πρυτάνεις Α.Π.Θ. & Παν. Μακεδονίας, Κοσμήτορες Πολυτεχνικής & Νομικής κ.άλλοι.

  • Σύσκεψη φορέων από το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, τη Νομαρχική Αγωνιστική Συνεργασία, τη Δημοτική Παράταξη "Θεσσαλονίκη Τώρα" και συλλόγους γυναικών μελών της ΟΓΕ με θέμα την προστασία από τις πυρκαγιές & την καταστροφή του περ/κού δάσους της Θεσ/νίκης - 19:00:00, Θεσσαλονίκη/1ος όρ. Εργ.Κέντρο Θεσ/νίκης.

  • Εμπορικό Τμήμα Γαλλικής Πρεσβείας-Ημερίδα με θέμα τον τουρισμό, Sofitel.

    Αθλητική Ατζέντα

  • Ποδόσφαιρο-Κλήρωση Europa League (α` & β` προκριματικός γύρος) - 13:00:00 (μετέχει η Λάρισα)

  • Ποδόσφαιρο-Ευρωπαϊκό Ελπίδων 2009 (τελική φάση, 3η ημέρα)

  • Συνέντευξη Τύπου για τους Μεσογειακούς Αγώνες της Πεσκάρα, Χαλάνδρι, Εδρα Ε.Ο.Ε., (Δ. Βικέλα 52 Χαλάνδρι).

  • Ποδόσφαιρο-Κλήρωση Champions League (α` & β` προκριματικός γύρος)

    [04] "Πολιτική υπερεκμετάλλευσης"

    "Το κύριο από τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής δεν είναι η ομόφωνη πρόταση συντηρητικών και ορισμένων σοσιαλδημοκρατών ηγετών υπέρ του Ζ. Μπαρόζο για πρόεδρο της Κομισιόν, αλλά η ομόφωνη απόφασή τους να εξαπολύσουν νέα σφοδρή επίθεση στα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων". Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών.

    "Είναι ομόφωνη απόφασή τους να διαχειριστούν την κρίση προς όφελος των στρατηγικών συμφερόντων των ευρωπαϊκών μονοπωλίων με στόχο να θωρακίσουν μακροπρόθεσμα την ανταγωνιστικότητά τους. Να στείλουν στους λαούς το χρεωστικό των τρισεκατομμυρίων ευρώ που διέθεσαν για να τα στηρίξουν. Να παγώσουν μισθούς, να περικόψουν ακόμα πιο πολύ τις κοινωνικές δαπάνες, αποδεικνύοντας τον ταξικό προσανατολισμό στην πολιτική δημοσιονομικής εξυγίανσης".

    "Η Σύνοδος Κορυφής ενέκρινε πλήρως τα αντιδραστικά μέτρα της Κομισιόν που οδηγούν στη γενίκευση της ελαστικής, μερικής εργασίας. Στην εκ περιτροπής δουλειά με μισό μισθό και στην ανεργία. Την κινητικότητα των εργαζομένων. Την επιδείνωση των όρων και αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, αποδεικνύοντας ότι η ΕΕ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την ανεργία. Επιτίθεται με αγριότητα στα στοιχειώδη εργατικά δικαιώματα για να στηρίξει την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου της. Για τον ίδιο λόγο επεκτείνει τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στην Παιδεία, στην Υγεία και Πρόνοια, στην κοινωνική μέριμνα συνολικότερα, προωθώντας την παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίησή τους".

    Την ίδια στιγμή που η ΕΕ έχει μεγάλη ευθύνη για τη δημιουργία του κύματος μετανάστευσης, εμμένει στην πολιτική της άγριας δίωξης και της υπερεκμετάλλευσης των εξαθλιωμένων μεταναστών. Με ευθύνη και της ελληνικής κυβέρνησης η ΕΕ μετατρέπει τη χώρα μας σε ένα μεγάλο στρατόπεδο συγκέντρωσης οικονομικών μεταναστών, εφόσον αρνείται τη μετεγκατάστασή τους στο εσωτερικό της, όπως επιθυμούν. Η ενίσχυση του FRONTEX θα εντείνει την καταστολή και τους θανάτους στα σύνορα, χωρίς να σταματήσει το μεταναστευτικό ρεύμα. Το ίδιο και οι λεγόμενες συμφωνίες επανεισδοχής.

    Οι λεγόμενες νομικές εγγυήσεις - δεσμεύσεις προς τον Ιρλανδικό λαό, αποτελούν απόπειρα συγκάλυψης ενός ωμού εκβιασμού, προκειμένου να ψηφίσει υπέρ της συνθήκης της Λισσαβόνας που απέρριψε με δημοψήφισμα. Αυτή είναι η δημοκρατία τους", καταλήγει η ανακοίνωση.

    Για τα εγκαίνια του Νέου Μουσείου

    "Για μια ακόμα φορά διαπιστώνουμε ότι τα μεγάλα λόγια και οι λαμπρές τελετές χρησιμοποιούνται για τον πλήρη αποπροσανατολισμό του λαού και για την απόκρυψη της πολιτικής που εμπορευματοποιεί την πολιτιστική κληρονομιά", τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

    [05] Σήμερα η κρίσιμη συνεδρίαση

    Εβδομάδα πυκνών και κρίσιμων διεργασιών για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά σήμερα με τη συνεδρίαση της Γραμματείας της παράταξης, κατά την οποία αναμένεται να οριστικοποιηθεί η παραίτηση ή όχι του κ. Α. Αλαβάνου.

    Με επίκεντρο το θέμα της παραίτησης του κ. Αλαβάνου και την φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ, κλιμακώνεται η συζήτηση αλλά και η αντιπαράθεση μεταξύ διαφόρων τάσεων με τελευταίο παράδειγμα την ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση της ΚΟΕ, βασικής συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ, που τονίζει ότι η ανάκληση της παραίτησης του κ. Αλαβάνου είναι μονόδρομος, ενώ ζητάει ενιαία ηγεσία, ουσιαστικά την μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα και παράλληλα καλεί τα μέλη και τους φίλους της παράταξης, να συγκεντρωθούν αύριο έξω από τα γραφεία όπου θα συνεδριάζει η Γραμματεία προς υποστήριξη του κ. Αλαβάνου.

    Απάντηση σε όλα αυτά αναμένεται να δώσει από την πλευρά της η Ανανεωτική Πτέρυγα του Συνασπισμού σε συγκέντρωση που οργανώνει αύριο και η οποια ζητάει επίσημα αλλαγή πολιτικής αλλά προς την αντίθετη κατευθυνση από αυτή που π.χ. ζητάει η ΚΟΕ.

    Ειδικότερα σήμερα ο Γραμματέας του ΣΥΝ Ν. Χουντής δήλωσε ότι η ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ, η συσπείρωση και η κοινή δράση των ευρύτερων αριστερών δυνάμεων ήταν και παραμένει βασική προϋπόθεση:

    -Για να αλλάξει το πολιτικό τοπίο και να σταματήσει η δικομματική εναλλαγή,

    και για να ανατραπούν οι συντηρητικές πολιτικές και να ανοίξουν ελπιδοφόρες προοπτικές για τον τόπο

    Η ΚΟΕ με μακροσκελή ανακοίνωσή της επανέρχεται με μια εφόλης της ύλης τοποθέτηση που προδιαγράφει την ένταση των εξελίξεων. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι εξελίξεις της τελευταίας εβδομάδας με τη υποβολή παραίτησης του Αλέκου Αλαβάνου θέτουν -με καλό ή κακό τρόπο- στο κέντρο του προβλήματος το πώς και από ποιους καθορίζεται η πολιτική φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ και άρα και το πρόβλημα της σχέσης του ΣΥΡΙΖΑ με τις συνιστώσες του και ειδικά με τη μεγαλύτερη.

    Η ΚΟΕ υπογραμμίζει ότι είναι φανερό και αυτονόητο, τουλάχιστον για μας, ότι σημασία δεν έχουν τα προσωπικά στοιχήματα, αλλά οι συγκεκριμένες ανατροπές στην πολιτική και οργανωτική λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ που θα μπορέσουν να ξανακάνουν την ενωτική και ριζοσπαστική Αριστερά πρωταγωνίστρια δύναμη και προσθέτει:

    "Η απαίτηση του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ να μην παραιτηθεί ο σ. Αλαβάνος σημαίνει ταυτόχρονα και απαίτηση να προσδιοριστούν η πολιτική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ, οι διαδικασίες και οι οργανωτικές λειτουργίες του ΣΥΡΙΖΑ. Στην ουσία ανοίγει ο δρόμος, κάτω από όρους, να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα μπροστά και να μετατρέψουμε την εκλογική ήττα σε μια νίκη για το ενωτικό εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ". Ειδικότερα η ΚΟΕ προτείνει:

    -Να μπει στο κέντρο της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ η απάντηση της αριστεράς στην κρίση. Να μπει τέρμα στην επικοινωνιακή διαχείριση - διαστρέβλωση του λόγου και της δράσης της ενωτικής αριστεράς,

    -Να μετατεθεί το κέντρο βάρους στον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι στις γραφειοκρατικές, απαρχαιωμένες και ιντριγκαδόρικες λειτουργίες και ισορροπίες μηχανισμών, άτυπων ηγετικών ομάδων, τάσεων ή συνιστωσών. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σχήμα εκλογικής υποστήριξης, είναι ένα ριζοσπαστικό και πρωτότυπο εγχείρημα πολιτικής ενότητας της αριστεράς. Η παραμονή του Α. Αλαβάνου, ως επικεφαλής του εγχειρήματος, αντικειμενικά θα βοηθήσει στην κατοχύρωση αυτής της ταυτότητας,

    -Να αποκτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ μία και ενιαία ηγεσία, κόβοντας μαχαίρι τα πολλαπλά κέντρα, τα καπελώματα, την αντιφατική και αλλοπρόσαλλη εκφώνηση, την αντιδημοκρατική πρακτική των τετελεσμένων, τις αιφνιδιαστικές ηγετικές ανακοινώσεις από τα μικρόφωνα ή τα μεγάφωνα,

    -Να αποκτηθεί κοινή λειτουργία σε επίπεδο βάσης, από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στην κατεύθυνση της πολιτικής γραμμής της ενότητας της αριστεράς και του μετώπου στον νεοφιλελευθερισμό.

    Η ΚΟΕ αναφέρει ότι η συγκέντρωση φίλων και μελών του ΣΥΡΙΖΑ τη Δευτέρα, έξω από τη συνεδρίαση της γραμματείας, μπορεί να αποδειχθεί απολύτως προωθητική, αν πέρα από τις εκκλήσεις ενότητας, πετύχει την ενότητα όχι με όρους ήττας, αλλά με όρους ανατροπής των αιτιών της ήττας. Να μην προχωρήσουμε όπως πριν. Η ανάκληση της παραίτησης του Α. Αλαβάνου είναι αυτή τη στιγμή μονόδρομος για έναν πραγματικό, ισχυρό, ενωτικό, αριστερό ΣΥΡΙΖΑ, είναι μονόδρομος για να διατηρηθεί και να φουντώσει η ελπίδα για μια μεγάλη στροφή στην πολιτική και κοινωνική ζωή.

    Τέλος ο Χρήστος Λάσκος, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού, σε δήλωσή του, τονίζει ότι "εκεί που θα έπρεπε να πρυτανεύει η συλλογικότητα, η αλληλεγγύη, ο δημοκρατικός διάλογος εμφανίζεται ως εάν συγκρούονται "αρχηγοί" με προσωπικά, μάλιστα, και όχι πολιτικά διακυβεύματα" και προσθέτει ότι "αυτό θα πρέπει να τελειώσει αμέσως", καθώς "η συνέχισή του μπορεί να αποβεί καταστροφική για μια πολιτική προσπάθεια, που ακόμη έχει τις προϋποθέσεις να είναι αποτελεσματική και χρήσιμη για τους πολλούς".

    [06] "Αποσπασματικά μέτρα"

    «Ξανατοποθετείται απ΄ότι φαίνεται, ο κ. Μπαρόζο στη θέση του Προέδρου της Κομισιόν. Θα μπορούσε να είναι και χειρότερα. Ο ΛΑ.Ο.Σ - όπως και το 2004 - δεν πρόκειται να του δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην Ευρωβουλή», τόνισε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣ, Κ. Αϊβαλιώτης, σχετικά με την επανεκλογή του κ. Μπαρόζο ως Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Ακόμη, αναφορικά με την τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την λαθρομετανάστευση, ο κ. Αϊβαλιώτης δήλωσε:

    «Ο οποιοσδήποτε εισέρχεται στην χώρα λαθραία και χωρίς χαρτιά δεν είναι εκ προοιμίου ακίνδυνος. Πρώτα απ΄ όλα να κοιτάξουν να ασφαλίσουν τα σύνορα μας και μετά να λάβουν σοβαρά και όχι αποσπασματικά μέτρα».

    [07] Στην πορεία για τα 7 θαύματα

    Εντείνεται η καμπάνια της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας για την υποστήριξη της υποψηφιότητας του Ολύμπου για τα νέα επτά θαύματα της φύσης. Ο Όλυμπος, που αποτελεί και τη μόνη ελληνική υποψηφιότητα, κατέχει πλέον τη δεύτερη θέση της κατάταξης στην ψηφοφορία, χάρη στις συντονισμένες ενέργειες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας, που είναι και ο επίσημος φορέας υποστήριξης της υποψηφιότητας.

    «Αισιοδοξώ ότι θα περάσουμε και στην τρίτη φάση, πετυχαίνοντας τον έναν και μοναδικό στόχο μας, να προβάλλουμε τον Όλυμπο, το παγκόσμιο μνημείο της ιστορίας και της φύσης, που αποτελεί έναν από τους τρεις πολιτιστικούς πόλους της Ελλάδος, μαζί με την Ακρόπολη και την Ολυμπία», τονίζει ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου.

    Στον διαγωνισμό έχουν ενεργοποιηθεί πολυάριθμοι φορείς, με πρωτοπόρα τη νεολαία που αποτελεί την κύρια ομάδα χρήσης του διαδικτύου, αλλά και οι πρεσβείες της Ελλάδας και οι υπηρεσίες τουρισμού ανά τον κόσμο, τουριστικοί φορείς, οι ΟΤΑ, εκπαιδευτικοί φορείς και μαθητές, καθώς και οι ομογενείς μας στο εξωτερικό.

    Επιπλέον, για την υποστήριξη του Ολύμπου στον διαγωνισμό έχει ενεργοποιηθεί και το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, ενώ την υποψηφιότητα του Ολύμπου στηρίζει και ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων Κυριάκος Μητσοτάκης. Επίσης, στο πλαίσιο της αδελφοποίησης του Ολύμπου με το ιερό βουνό των Κινέζων Τάι, και των συμφωνιών που έχει υπογράψει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας με την κινεζική επαρχία Σαντόγκ υπάρχει ένθερμη υποστήριξη του Ολύμπου από τους Κινέζους πολίτες.

    - Η εξέλιξη του διαγωνισμού

    Από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και από τις 7 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ οι υπάλληλοι της Νομαρχίας Πιερίας βρίσκονται στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης, διανέμοντας πληροφοριακό υλικό στους πολίτες και είναι στη διάθεση του καθενός να δώσουν οποιαδήποτε πληροφορία και βοήθεια για να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας στον διαγωνισμό.

    Αυτή τη στιγμή ο Όλυμπος βρίσκεται στη δεύτερη θέση της κατάταξης στην κατηγορία "Βουνά και Ηφαίστεια". Στη 2η φάση της ψηφοφορίας για την ανάδειξη των ΝΕΩΝ 7 ΘΑΥΜΑΤΩΝ της ΦΥΣΗΣ εφαρμόζεται ένα νέο σύστημα κατάταξης των υποψηφιοτήτων. Οι 261 υποψηφιότητες έχουν χωριστεί σε 7 ομάδες. Ο Όλυμπος είναι στην τρίτη ομάδα (Group C: Mountains, Volcanoes (Βουνά και Ηφαίστεια).

    Στόχος είναι στις 7 Ιουλίου ο Όλυμπος να είναι στις πρώτες 11 θέσεις αυτής της ομάδας. Η Νομαρχία Πιερίας προτρέπει όλους να συνεχίσουν να ψηφίζουν στο:

    http://www.new7wonders.com/nature/en/vote_on_nominees/?firstselect=5:278

    Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Νομαρχία Πιερίας στη ηλεκτρονική διεύθυνση: olympus@pieria.gr . Επίσης μπορούν να ψηφίσουν από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο, χρησιμοποιώντας τη νέα διεθνή τηλεφωνική γραμμή ψηφοφορίας, η οποία είναι διαθέσιμη όλο το 24ωρο (0041 77 312 4041 και ο αριθμός 324 είναι ο κωδικός που αντιστοιχεί στον ΟΛΥΜΠΟ).

    [08] Πλήγμα για την "Κόζα Νόστρα"

    Ένας από τους αρχηγούς της σικελικής μαφίας, το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται στον κατάλογο των ιταλικών αρχών με τους 30 πιο επικίνδυνους κακοποιούς, συνελήφθη στη Βενεζουέλα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

    Ο Σαλβατόρε Μικέλι, 63 ετών, που καταζητείται από το 2001 για δεσμούς με τη μαφία και εμπόριο ναρκωτικών, συνελήφθη τη νύχτα στο Καράκας σε συνδυασμένη επιχείρηση της ιταλικής αστυνομίας και της Ιντερπόλ.

    "Η σύλληψη του Μικέλι είναι ένα ισχυρό πλήγμα για την Κόζα Νόστρα", δήλωσε ο Τζουζέπε Λούμα, πρώην επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής για την αντιμετώπισης της μαφίας.

    Ο Μικέλι ανήκε στο δίκτυο του πανίσχυρου "νονού" Ματέο Μεσίνα Ντενάρο. Σύμφωνα με τον Λούμα επέβλεπε τις συμφωνίες που αφορούσαν το εμπόριο ναρκωτικών σε συνεργασία με την καλαβρέζικη μαφία και τα κολομβιανά καρτέλ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 22 June 2009 - 4:30:33 UTC