Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-05-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας"

  • [01] "Κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας"

    Το νέο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο "Αγιοι Ανάργυροι" στην Κηφισιά, επισκέφθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, συνοδευόμενος από τον υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο.

    Το νοσοκομείο είχε καταστραφεί από το σεισμό του 1999 και στη θέση του κατασκευάστηκε και λειτουργεί νέα σύγχρονη μονάδα, όπου στεγάζονται είκοσι κλινικές συνολικής δυναμικότητας 335 κλινών.

    Ο κ. Καραμανλής αφού περιηγήθηκε στο νοσοκομείο στους θαλάμους και είδε το σύγχρονο εξοπλισμό, δήλωσε: "Κάνοντας πράξη τις δεσμεύσεις μας δώσαμε πνοή στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, με νέες υποδομές και προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού".

    Ακολούθως αναφέρθηκε στις αλλαγές και στις μεταρρυθμίσεις λέγοντας ότι η κυβέρνηση "θεσπίζει για πρώτη φορά ολοκληρωμένο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας, δημιούργησε το εθνικό κέντρο επιχειρήσεων υγείας, οργάνωσε το σύστημα εφημεριών ώστε να διασφαλίζεται αξιοπρεπής περίθαλψη και εξάλειψη των ράντζων, κάνει λειτουργικότερη τη διοίκηση των υπηρεσιών υγείας, μειώνοντας σε επτά τις υγειονομικές περιφέρειες κατά τρόπο που να εξοικονομούνται 70 εκατομμύρια ευρώ ετησίως".

    Ο κ. Καραμανλής είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση ενισχύσει την αποδοτική λειτουργία των νοσοκομείων και την χρηστή διαχείριση του δημοσίου χρήματος με σύνταξη ισολογισμών και την εφαρμογή του διπλογραφικού συστήματος και των διεθνών λογιστικών προτύπων σε όλα τα νοσοκομεία μέχρι το 2010.

    «Με έργα -και όχι στα λόγια- ισχυροποιούμε, ενισχύουμε το ΕΣΥ. Με αλλαγές και μεταρρυθμίσεις σε όλα τα επίπεδα κάνουμε το Σύστημα πιο ευέλικτο, πιο ανθρώπινο, πιο διαφανές, πιο αποτελεσματικό» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

    Επίσκεψη στον ΟΑΕΔ

    Χθες, ο κ.Καραμανλής επισκέφθηκε τα γραφεία του ΟΑΕΔ στον Αλιμο και ενημερώθηκε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Απασχόλησης και τον διοικητή του Οργανισμού για τις πολιτικές και τις δράσεις που ακολουθούνται.

    Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «κάποιοι επέλεξαν να επενδύσουν στα κούφια λόγια και τις ανεύθυνες υποσχέσεις. Η κυβέρνηση έχει επιλέξει το δρόμο της υπευθυνότητας. Επενδύουμε στην αλήθεια του έργου μας, έργου που παράγει χειροπιαστά αποτελέσματα και θεμελιώνει ένα καλύτερο αύριο για όλους».

    Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της διεθνούς οικονομικής κρίσης, είπε, η κυβέρνηση δίνει βασική προτεραιότητα στη διατήρηση της απασχόλησης και στον περιορισμό της ανεργίας. Πρόσθεσε ακόμα, ότι το εθνικό σχέδιο, που έχει εκπονήσει η κυβέρνηση, αφορά 1,35 εκατ. εργαζομένους και ανέγους και είναι συνολικού ύψους 3,2 δισ. ευρώ.

    «Ο ΟΑΕΔ θα δαπανήσει φέτος 1,6 δισ. ευρώ σε δεκάδες δράσεις για τους εργαζομένους, τους ανέργους, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες», σημείωσε ο κ. Καραμανλής, επισημαίνοντας πως οι πρώτες 120.000 θέσεις δουλειάς, από τις 200.000 που θα δημιουργηθούν φέτος, είναι ήδη ανοικτές, ενώ περισσότερα από δέκα προγράμματα βρίσκονται σε εξέλιξη.

    «Η έγνοια μας δεν είναι μόνο στο παρόν, αλλά και στο μέλλον. Διαμορφώνουμε σήμερα τις συνθήκες που θα μας επιτρέψουν να τρέξουμε με αξιώσεις στην κούρσα, που θα ξεκινήσει μετά την κρίση», υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε πως: «Eπενδύουμε στην επαγγελματική εκπαίδευση, την κατάρτιση και την επανακατάρτιση δίνοντας έμφαση σε νέα επαγγέλματα, που σίγουρα θα έχουν ζήτηση αύριο».

    Επιπλέον, ο πρωθυπουργός είπε ότι χρηματοδοτούνται σύγχρονα εκπαιδευτικά προγράμματα και ένα τέτοιο, προηγμένης τεχνολογίας, με τρισδιάστατα συστήματα προσομοίωσης, διδάσκεται στο ΟΑΕΔ.

    «Η επένδυση στη γνώση, τις νέες τεχνολογίες και τη νέα γενιά είναι η καλύτερη απάντηση στις προκλήσεις της διεθνούς συγκυρίας», κατέληξε ο κ. Καραμανλής.

    Ισχυρή Ελλάδα σε μια ενωμένη Ευρώπη

    "Είμαστε οι αυθεντικοί εκφραστές του ευρωπαϊκού προσανατολισμού και εργαζόμαστε σταθερά, συνεχώς για μια δυνατή Ελλάδα σε μια ενωμένη και ισχυρή Ευρώπη», τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μιλώντας στο Ζάππειο, σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» για τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την υπογραφή της συνθήκης προσχώρησης της Ελλάδας στην ΕΟΚ.

    Ο πρωθυπουργός τάχθηκε υπέρ της διατήρησης του Συμφώνου Σταθερότητας και εξήρε τη σημασία της επιλογής που πραγματοποίησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής την δεκαετία του 1970, καθώς και τα οφέλη που αποκόμισε η χώρα μας από τη συμμετοχή της στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

    Αναφερόμενος στην Ευρωζώνη επισήμανε ότι αποτελεί την εμπροσθοφυλακή της ΕΕ ειδικά αυτή την κρίσιμη οικονομική συγκυρία, και δεν είναι ώρα για παραπληροφόρηση. Ανέφερε ότι η εφαρμογή της Μεταρρυθμιστικής Συνθήκης αποτελεί ένα σοβαρό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση και μπορεί να σηματοδοτήσει την έξοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την περίοδο περίσκεψης και να δώσει απαντήσεις σε καίριας σημασίας ζητήματα.

    «Ξέρουμε, βέβαια, ότι είναι μια συμφωνία στον ελάχιστο κοινό παρονομαστή. Ξέρουμε ότι δεν στερείται αδυναμιών. Ξέρουμε, όμως, ότι έχει νέα και πολύ ισχυρά στοιχεία» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι προωθεί τις αξίες της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της ισότητας, του Κράτους Δικαίου και δρομολογεί λειτουργίες, που βάζουν την Ένωση στην τροχιά της πολιτικής ενοποίησης.

    Ο Πρωθυπουργός τάχθηκε υπέρ της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, λέγοντας «εμείς θέλουμε μια πιο ισχυρή και ενωμένη Ευρώπη» και πρόσθεσε ότι η Ευρώπη πρέπει να κάνει διττή παρέμβαση στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα και στις εθνικές οικονομίες, πάντα, όμως, με κατανόηση στις ιδιαιτερότητες της κάθε χώρας.

    «Το συμπέρασμα είναι ξεκάθαρο: Η διεθνής κρίση υποδεικνύει, με τον πιο επιτακτικό τρόπο, όσα υπέδειξαν δεκαετίες πρωτύτερα οι μεγάλοι Ευρωπαίοι οραματιστές. Υποδεικνύει την ανάγκη να συνεχίσουμε τη μεγάλη πορεία στο δρόμο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Να συνεχίσουμε ακόμη πιο τολμηρά, ακόμη πιο γρήγορα. Υποστηρίζουμε σθεναρά το όραμα της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης, γιατί πιστεύουμε ότι η ασφάλεια, η ανάπτυξη και η πρόοδος, περνούν μέσα από τη συλλογικότητα» είπε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι τα κράτη γίνονται πιο δυνατά όταν ενώνουν τις δυνάμεις, τις προσπάθειες, τα οράματά τους.

    Ανέφερε ακόμη ότι η συμμετοχή στην ευρωπαϊκή οικογένεια σημαίνει μεγαλύτερη δύναμη, για όλους και αυτό ισχύει πολύ περισσότερο στη σημερινή εποχή της αλληλεξάρτησης των οικονομιών, και ακόμη πιο πολύ, στις σημερινές, τις δύσκολες περιστάσεις για ολόκληρο τον κόσμο. «Μια σειρά ευρωπαϊκές αποφάσεις, από την πρώτη στιγμή της χρηματοπιστωτικής κρίσης, ενίσχυσαν τις αντοχές των εθνικών οικονομιών μας και απέτρεψαν ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Μια σειρά ευρωπαϊκές αποφάσεις στόχευσαν και στοχεύουν στην ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της απασχόλησης», είπε ο πρωθυπουργός.

    Τόνισε την ανάγκη να προχωρήσει η Ευρώπη τις προσπάθειες ευρωπαϊκού συντονισμού για την πολιτική προστασία και την από κοινού ανταπόκριση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Πρότεινε ακόμη τη δημιουργία Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και την από κοινού προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης.

    «Τα πρώτα βήματα έγιναν και είναι, πράγματι, σημαντικά. Πραγματοποιούνται, ήδη, κοινές ευρωπαϊκές επιχειρήσεις στη Μεσόγειο και τον Ατλαντικό, με στόχο την αποτροπή της παράνομης μετανάστευσης. Είμαστε σε στενή συνεργασία με τους εταίρους μας και χαιρόμαστε που βλέπουμε να προχωρά και αυτή η σημαντική ελληνική πρωτοβουλία» κατέληξε ο πρωθυπουργός.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 22 May 2009 - 10:30:11 UTC