Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-05-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων"
  • [02] Προσλήψεις άνεργων νέων

  • [01] "Στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων"

    Oι βασικές προτεραιότητες της σουηδικής προεδρίας στην ΕΕ, κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2009, αρχής γενομένης από τα ζητήματα της οικονομικής κρίσης, της διεύρυνσης, της καταπολέμησης των κλιματικών αλλαγών και της εφαρμογής της Συνθήκης της Λισσαβώνας, βρέθηκαν στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων που είχαν σήμερα στη Στοκχόλμη ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τον Σουηδό ομολογό του Φρίντριχ Ρέϊνφελντ.

    Όπως δήλωσε λίγο μετά τη συνάντηση, ο Κ. Καραμανλής είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τη σουηδική πλευρά για τις θέσεις της Ελλάδας αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού και την ονομασία της ΠΓΔΜ, καθώς και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Ελλάδας για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια.

    Αναφερόμενος ειδικότερα στην ενταξιακή προοπτική της Τουρκίας ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως η Ελλάδα τάσσεται υπέρ, υπό την προϋπόθεση ότι η Τουρκία θα ανταποκριθεί πλήρως και αποτελεσματικά στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι της ΕΕ. « Η θέση μας είναι σαφής και μπορεί να συνοψιστεί στην εξής πρόταση: πλήρης συμμόρφωση ισοδυναμεί με πλήρη ένταξη» ανέφερε χαρακτηριστικά στους εκπροσώπους του Τύπου ο Κ. Καρμανλής, σημειώνοντας όμως ταυτόχρονα πως «γνωρίζουμε ότι για το θέμα αυτό υπάρχουν διαφορετικές απόψεις στο εσωτερικό της ΕΕ».

    Από σουηδικής πλευράς ο Φ. Ρέϊνφελντ δήλωσε ότι, όπως ανέφερε πρόσφατα και στον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν, η Τουρκία θα πρέπει να προχωρήσει αποφασιστικά σε γενναίες μεταρρυθμίσεις, ώστε να μπορέσει στο μέλλον να ενταχθεί στην ΕΕ, κάτι που η Σουηδία επιθυμεί.

    Σε ότι αφορά την οικονομική κρίση, ο πρωθυπουργός δήλωσε προς τους εκπροσώπους του Τύπου ότι «οι εξελίξεις είναι συνεχείς», ότι « οι οικονομικές προβλέψεις έχουν πολλές φορές αναθεωρηθεί προς το χειρότερο» και ότι «επομένως ο διαρκής συντονισμός των κρατών της ΕΕ είναι ιδιαιτέρως σημαντικός».

    Ο Κ. Καραμανλής σημείωσε με έμφαση ότι τόσο στο επίπεδο της ΕΕ όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές αναφορικά με τις ρυθμίσεις και το συντονισμό των χρηματοπιστωτικών αγορών, ώστε να αποφευχθεί στο μέλλον η επανάληψη των αρνητικών φαινομένων που οδήγησαν στην οικονομική κρίση.

    Σε ό,τι αφορά την πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι πρώτος στόχος της είναι η δημοσιονομική ισορροπία, δεύτερος η προώθηση της ανάπτυξης και τρίτος η στήριξη, στο μέτρο του δυνατού, της οικονομίας με μέτρα υπέρ των ασθενέστερων οικονομικώς στρωμάτων. Από σουηδικής πλευράς ο Φ. Ρέϊνφελντ εξέφρασε την ανησυχία του για τις επιπτώσεις της κρίσης στον τομέα της απασχόλησης, τονίζοντας ότι για να αντιμετωπισθεί η ανεργία χρειάζεται ευελιξία στους τρόπους λειτουργίας των αγορών της εργασίας.

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης και επισήμανε ότι «είναι ανάγκη να ενδυναμώσουμε τη συνεργασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να ενισχύσουμε τα κοινά μας μέσα και τις προσπάθειές μας, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το θέμα αυτό αποτελεσματικά».

    Τέλος ο Κ. Καραμανλής υπογράμμισε τη σημασία της προγραμματισμένης για το τέλος του έτους Διεθνούς Διάσκεψης στην Κοπεγχάγη για το ζήτημα των κλιματικών αλλαγών και εξέφρασε την ελπίδα ότι κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης αυτής θα επιτευχθεί νέα διεθνής συμφωνία.

    Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του σουηδού πρωθυπουργού, ο οποίος υπογράμμισε ότι το θέμα αυτό είναι υψηλής προτεραιότητας για τη σουηδική προεδρία.

  • ** Αύριο, ο πρωθυπουργός θα παραστεί στο ετήσιο μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, που θα πραγματοποιηθεί στο "Ιδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής". Στις 12 το μεσημέρι θα συνεδριάσει, υπό τον πρωθυπουργό, η Κυβερνητική Επιτροπή με θέματα του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

    [02] Προσλήψεις άνεργων νέων

    Αρχίζει άμεσα η εφαρμογή του προγράμματος της Εθνικής Τράπεζας για νέους που είναι άνεργοι, με στόχο την ουσιαστική συμβολή στην άμβλυνση των επιπτώσεων της ανεργίας. Από σήμερα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για πρόσληψη.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι αιτήσεις αυτές πρέπει να υποβληθούν μέσω της ιστοσελίδας της Τράπεζας www.nbg.gr, στη θέση "ενδιαφέρουσες συνδέσεις /Πρόγραμμα Απασχόλησης Άνεργων Νέων". Τα δικαιολογητικά θα αποσταλούν ταχυδρομικά και οι επιλεγέντες υποψήφιοι θα ανακοινωθούν μέσω της ιστοσελίδας της Τράπεζας.

    Όπως είχε ανακοινωθεί, η Εθνική Τράπεζα θα εφαρμόσει κυλιόμενο πρόγραμμα πλήρως αμειβόμενης απασχόλησης με σύμβαση διάρκειας έξι (6) μηνών σε ολόκληρη τη χώρα, εξακοσίων (600) κατ΄ αρχήν ανέργων νέων (300 ανά εξάμηνο), ηλικίας έως 30 ετών, πτυχιούχων ανωτάτων οικονομικών σχολών, με πρόθεση να διατηρήσει το Πρόγραμμα σε ισχύ για όσο διάστημα διαρκεί η τρέχουσα οικονομική κρίση. Στόχος του Προγράμματος είναι η δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης για νέους ανέργους και παράλληλα η απόκτηση γνώσεων και κατάρτισης, που θα αποτελέσουν χρήσιμα εφόδια για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

    Για την υλοποίηση του Προγράμματος συστάθηκε Επιτροπή, αποτελούμενη από τον Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς, από ανώτατα Στελέχη της Τράπεζας (Γενικούς Διευθυντές) και από τον Πρόεδρο του Συλλόγου των Υπαλλήλων της, ώστε να διασφαλιστεί η διαφάνεια των σχετικών διαδικασιών.

    Κατόπιν απόφασης της Επιτροπής, η Τράπεζα θέτει σε εφαρμογή τον πρώτο εξαμηνιαίο κύκλο του Προγράμματος που αφορά την απασχόληση, πανελλαδικά, τριακοσίων (300) άνεργων νέων, πτυχιούχων Οικονομικών Σχολών.

    Σημειώνεται ότι:

    - Ο αριθμός των προκηρυσσόμενων θέσεων για κάθε νομό είναι ανάλογος του αριθμού των κατά τόπο ανέργων που γνωστοποίησε στην Τράπεζα ο Ο.Α.Ε.Δ.

    - Οι προϋποθέσεις συμμετοχής των υποψηφίων στο Πρόγραμμα είναι: α) πτυχίο πανεπιστημιακής οικονομικής σχολής , β) ηλικία μέχρι 30 ετών και γ) εγγραφή ως ανέργων στον Ο.Α.Ε.Δ. μέχρι και 17.03.2009.

    - Το κριτήριο επιλογής είναι ο βαθμός του πτυχίου, με προσαύξηση 10% εφόσον υπάρχει μεταπτυχιακός τίτλος συναφής με τα Οικονομικά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 11 May 2009 - 16:30:19 UTC