Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-02-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με τον Πρόεδρο συναντάται ο Γ.Παπανδρέου
  • [02] "Καμιά θυσία των εργαζομένων"
  • [03] "Ανάγκη συναίνεσης"

  • [01] Με τον Πρόεδρο συναντάται ο Γ.Παπανδρέου

    Σε πολύ καλό κλίμα, όπως φάνηκε από τον τρόπο υποδοχής του κ. Γιώργου Παπανδρέου από τον κ. Κάρολο Παπούλια, διεξάγεται αυτή την ώρα η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, την οποία είχε ζητήσει ο κ. Παπανδρέου.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ευχαρίστησε τον κ. Παπούλια, που τον δέχθηκε σε μία δύσκολη στιγμή για τη χώρα, καθώς ο ελληνικός λαός βιώνει μία πολύ δύσκολη κατάσταση και οι πολίτες βρίσκονται σε μια πολύ δύσκολη θέση.

    Ιδεολογήματα και συνταγές του παρελθόντος, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, καταρρίπτονται και στην Ελλάδα και διεθνώς.

    Όπως ανέφερε το ΠΑΣΟΚ έχει σκέψεις και προτάσεις για την έξοδο από την κρίση και επ' αυτών των προτάσεων θα ανταλλάξουμε απόψεις.

    Ο κ. Παπούλιας χαρακτήρισε πολύ ενδιαφέροντα τα όσα του είπε ο κ. Παπανδρέου και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα γίνει ένας εξαιρετικός διάλογος σε μια δύσκολη περίοδο.

    Συνεδρίαση για την Πειδία και τον Πολιτισμό

    Το πρωί, υπό την προεδρία του κ.Παπανδρέου, συνεδρίασε ο επιτελικός κύκλος του ΠΑΣΟΚ για την Παιδεία και τον Πολιτισμό, στα καινούργια γραφεία του Κινήματος, στην οδό Ιπποκράτους.

    Όπως ανέφερε ο κ. Παπανδρέου στην εισήγησή του, τα δύο αυτά ζητήματα καταλαμβάνουν κεντρικές θέσεις στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, ενώ διαπίστωσε την ύπαρξη τεράστιων προβλημάτων σε όλες τις βαθμίδες της Παιδείας, με μείζονα εκείνα της χρηματοδότησης.

    Οπως είπε ο κ. Παπανδρέου ισχύει απολύτως η δέσμευση του ΠΑΣΟΚ για 5% του προϋπολογισμού στην Παιδεία συν 2% για την έρευνα, καθώς και η απόδοση στην Παιδεία κονδυλίων ύψους 1 δισ. ευρώ παραπάνω απο τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

    Τέλος, ο κ. Παπανδρέου λαμβάνοντας υπόψη του την οικονομική κρίση, τόνισε ότι ακόμα και σε περιόδους κρίσης βρίσκεις χρήματα για να στηρίξεις τις μεγάλες προτεραιότητες, όπως η Παιδεία και ο Πολιτισμός.

  • Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο εισηγητής ΚΤΕ Απασχόλησης του Κινήματος, Χρήστος Χάιδος και ο αναπληρωτής εισηγητής ΚΤΕ, Μιχάλης Τιμοσίδης, θα δώσουν, στις 2:00 μ.μ., συνέντευξη Τύπου, για το ασφαλιστικό σύστημα, την πολιτική της κυβέρνησης και τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ.

  • Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Ρόβλιας, θα δώσει, στη 1:30 μ.μ., συνέντευξη Τύπου, με θέμα: «Παράνομες προσλήψεις στο Υπουργείο Δικαιοσύνης».

    Λ. Κατσέλη για έκθεση ΤτΕ

    "Η Τράπεζα της Ελλάδος επιβεβαίωσε σήμερα, με τον ποιο κατηγορηματικό τρόπο, τη σοβαρή επιδείνωση της ελληνικής οικονομίας και τις μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των εκτιμήσεων της κυβέρνησης και της πραγματικής κατάστασης. Επιβεβαιώνει, επίσης, την απουσία αξιόπιστου κυβερνητικού σχεδίου, που θα πείσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις διεθνείς αγορές για την ικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί και να υπερβεί την κρίση", αναφέρει σε δηλώσεις της η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας Λούκα Κατσέλη, σχετικά με τη δημοσιοποίηση της Έκθεσης της ΤτΕ για τη Νομισματική Πολιτική 2008-2009.

    "Για μια ακόμα φορά, επιμένουμε πως ο τόπος χρειάζεται αλλαγή πορείας. Χρειάζεται ένα πακέτο άμεσων μέτρων για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας και μεγάλες τομές για ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο και ένα αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος. Ένα κράτος, που θα νοιάζεται τον πολίτη. Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε ένα τέτοιο σχέδιο, που αποτελεί την μόνη εγγύηση για έξοδο από την κρίση", αναφέρει κα Κατσέλη.

    [02] "Καμιά θυσία των εργαζομένων"

    Με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας, θα συναντηθεί σήμερα η κ.Αλέκα Παπαρήγα.

    "Η απάντηση στους τραπεζίτες, στους βιομήχανους, στους εφοπλιστές πρέπει να είναι μία: Η κρίση είναι δική σας και να την πληρώσετε. Καμία θυσία των εργαζομένων για τα κέρδη σας. Λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση", δήλωσε ο κ.Μ.Μαΐλης αναφερόμενος στην έκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ.Προβόπουλου.

    Ξεκινά αύριο το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ

    Με κεντρικό σύνθημα «ΚΚΕ ισχυρό - αντεπίθεση», αρχίζουν αύριο Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου οι εργασίες του 18ου Συνέδριου του κόμματος, που θα διαρκέσουν μέχρι την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου.

    «Το 18ο Συνέδριο αποτελεί κρίκο της επίπονης αλλά σταθερά ανοδικής πορείας του Κόμματος στις συνθήκες νίκης της αντεπανάστασης και υποχώρησης του παγκόσμιου εργατικού κινήματος» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ.

    Στο Συνέδριο θα συζητηθούν η Έκθεση της Κεντρικής Επιτροπής με τον απολογισμό δράσης του ΚΚΕ από το 17ο Συνέδριο και τα καθήκοντά του μέχρι το 19ο καθώς και οι «εκτιμήσεις και τα συμπεράσματα από τη σοσιαλιστική οικοδόμηση στον 20ο αιώνα - η αντίληψη του ΚΚΕ για το σοσιαλισμό».

    «Οι Θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής και για τα δύο θέματα βρήκαν τη γενική επιδοκιμασία στις Κομματικές Οργανώσεις και στις προσυνεδριακές Συνδιασκέψεις, κατά τη διάρκεια της πολύμηνης δημόσιας και εσωκομματικής συζήτησης στις οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ» σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

    Στο Συνέδριο θα παρευρεθούν αντιπροσωπείες 90 Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων και Εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων από 72 χώρες, καθώς και εκατοντάδες προσωπικότητες της κοινωνικοπολιτικής ζωής του τόπου.

    Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί σύνοδο της ομάδας εργασίας των κομμουνιστικών κομμάτων που θα καθορίσει τον τόπο και το θέμα της 11ης παγκόσμιας συνάντησης των κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων, καθώς και σειρά πρωτοβουλιών αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό λαό και κοινών δράσεων ενάντια στην επίθεση των μονοπωλίων και των κυβερνήσεων τους με αφορμή το ξέσπασμα της καπιταλιστικής κρίσης.

    Οι αντιπροσωπείες των κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων θα συμμετέχουν στην μεγάλη συγκέντρωση διεθνιστικής αλληλεγγύης στις 18 Φεβρουαρίου στο γήπεδο του Απόλλωνα, στην Αθήνα, όπως και σε άλλες 11 συγκεντρώσεις μέχρι τις 21 του Φλεβάρη σε συνοικίες της Αθήνας, του Πειραιά, στην Ελευσίνα, στο Μενίδι, στη Πάτρα, στη Λάρισα και στη Χαλκίδα.

    Στην ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζεται ιδαίτερα «η συμμετοχή αντιπροσωπείας της ΚΕ του ΚΚ Κούβας, με επικεφαλής τον Φερνάντο Ρεμίρεζ, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚ Κούβας και υπεύθυνος για τις διεθνείς σχέσεις στις εργασίες στο Συνέδριο, όπως και οι συναντήσεις που θα έχει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και άλλους εκπρόσωπους των πολιτικών κομμάτων και των οργανώσεων του λαϊκού κινήματος στη χώρα μας».

    «Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας του ΚΚ Κούβας θα συμβάλει στην ανάπτυξη της αλληλεγγύης με τη Σοσιαλιστική Κούβα, που φέτος γιορτάζει τα 50χρονα της επανάστασης, όπως και στην πάλη ενάντια στο εμπάργκο και στην πολιτική διακρίσεων της ΕΕ ενάντια στο νησί της επανάστασης, στην απελευθέρωση των 5 Κουβανών αγωνιστών» αναφέρει η ανακοίνωση.

    [03] "Ανάγκη συναίνεσης"

    Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό με θέμα την ανάγκη συναίνεσης για την αντιμετώπιση της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής κρίσης κατέθεσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

    «Η παρούσα κοινωνική, οικονομική και πολιτική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας απαιτεί την ευρύτερη δυνατή συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας» σημειώνει ο κ.Καρατζαφέρης και καταλήγει:

    «Θεωρώντας ότι η αναφορά σας για την "ανάγκη συναίνεσης" είναι ουσιαστική και πραγματική και δεν έγινε μόνο στα πλαίσια επικοινωνιακών αναγκών της κυβέρνησής σας, ερωτάσθε: Στην ανάγκη ποιας μορφής συναίνεσης αναφέρεστε; Ποιοι, θεωρείτε, ότι θα πρέπει να συναινέσουν με ποιους, πάνω σε ποια βάση και πάνω σε ποιο σχέδιο;»

    Συνάντηση με την ΟΣΠΑ

    "Πιστεύουμε ότι το μέλλον της Ολυμπιακής θα μπορούσε να είναι στο Δημόσιο, εφ΄ όσον όμως η Πολιτεία αδυνατεί, από λόγους δικούς της, να κρατήσει τον μεγάλο αυτό αερομεταφορέα στα χέρια της, τότε μιλάμε και συζητάμε προτάσεις, με την προϋπόθεση όμως να εξεταστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων", δήλωσε ο κ.Γ.Καρατζαφέρης μετά τη συνάντησή του χθες με το προεδρείο της ΟΣΠΑ.

    «Δεν διασφαλίζει ο νόμος όλο το προσωπικό της Ολυμπιακής. Προκύπτει ένα μεγάλο θέμα. Ότι έχουμε δύο και τριών και τεσσάρων διαφορετικών καταστάσεων υπαλλήλους. Υπάρχουν συμβασιούχοι οι οποίοι δεν καλύπτονται. Πιστεύω ότι πρέπει να υπάρξει ένα σχέδιο, πλήρους εξασφαλίσεως των εργαζομένων. Ο κ. Βγενόπουλος έχει μία σειρά τράπεζες, θα μπορούσε να εγγυηθεί ότι θα εξασφαλιστούν μέσα στις τράπεζές του. Αυτό που πρέπει να υπάρχει σαν συνέχεια, είναι ότι οι εργαζόμενοι θα έχουν το δικαίωμα της μετάταξης στο το δημόσιο μέχρι και 3 χρόνια από την στιγμή που θα αλλάξει χέρια η Ολυμπιακή. Να δουν εάν τους πηγαίνει, η νέα Ολυμπιακή διαφορετικά να μπορούν να πάνε στο Δημόσιο. Όλα τα άλλα θα είναι κινήσεις εκ του πονηρού», ανέφερε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 17 February 2009 - 11:30:28 UTC