Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-12-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Παπούλια - "Γενιάς 700 ευρώ"
  • [02] Νέο κύμα κακοκαιρίας
  • [03] ΟΠΕΚ: Μείωση παραγωγής
  • [04] Ομπάμα: Πρόσωπο της χρονιάς
  • [05] "Αντιλαϊκός ο προϋπολογισμός"
  • [06] Κράισλερ: διακόπτει την παραγωγή

  • [01] Συνάντηση Παπούλια - "Γενιάς 700 ευρώ"

    Συνάντηση με την κίνηση πολιτών "Γενιά των 700 ευρώ" θα έχει σήμερα το μεσημέρι στις 13:00 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

    [02] Νέο κύμα κακοκαιρίας

    Για επικίνδυνα καιρικά φαινομένα προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας , η οποία εφιστά την προσοχή των πολιτών και προτείνει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα. Μέτρα αυτοπροστασίας διατίθενται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Π.Π. και επιπλέον διανέμονται στις Νομαρχίες και Περιφέρειες ανά την Επικράτεια.

    Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες από τα ξημερώματα της Πέμπτης στη Δυτική Ελλάδα.

    Τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, αλλά το απόγευμα στις περισσότερες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί.

    Λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού των επομένων ημερών θα δίνονται στα Τακτικά Δελτία της Ε.Μ.Υ.

    Ήδη έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι φορείς και οι υπηρεσίες από τη Γ.Γ.Π.Π. και βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας πολιτικής προστασίας, ώστε να παρέμβουν άμεσα εάν αυτό απαιτηθεί.

    [03] ΟΠΕΚ: Μείωση παραγωγής

    Ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (ΟΠΕΚ) κατέληξε σε συναίνεση για τη μείωση της παραγωγής του κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, ανακοίνωσε στο Οράν της Αλγερίας ο σαουδάραβας υπουργός Πετρελαίου Άλι αλ-Νουαΐμι.

    "Υπάρχει συναίνεση για να μειώσουμε την παραγωγή κατά δύο εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως", δήλωσε ο σαουδάραβας υπουργός λίγο μετά την έναρξη της συνόδου του καρτέλ.

    Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚ, η μείωση αυτή, η τρίτη μέσα σε τέσσερις μήνες, είναι η σημαντικότερη μετά την εισαγωγή του συστήματος των ποσοστώσεων στην παραγωγή, το 1982. Η τελευταία μεγαλύτερη μείωση, κατά 1,7 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως, χρονολογείται από το 1999.

    Από τη μεριά του, ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε "κοντόφθαλμη" την απόφαση αυτή του ΟΠΕΚ ότι οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες έχουν υποχρέωση να φροντίσουν για την ομαλή προμήθεια της αγοράς.

    "Δεν είναι σαφές ότι οι ενέργειες του ΟΠΕΚ θα έχουν αποτελέσματα, δεδομένης της αλλαγής στη ζήτηση διεθνώς", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τόνι Φράτο.

    "Εκτός αυτού, ο ΟΠΕΚ έχει την υποχρέωση να διατηρήσει την ομαλή προμήθεια της αγοράς και να λάβει υπόψιν την υγεία της διεθνούς οικονομίας, άρα οι προσπάθειες για να περιοριστούν τα οφέλη

    από τις χαμηλές ενεργειακές τιμές είναι κοντόφθαλμες", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

    Ο ΟΠΕΚ συμφώνησε να μειωθούν κατά 2,2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως η παραγωγή πετρελαίου, κάτι που αποτελεί την πλέον δραστική μείωση της παραγωγής στην ιστορία του καρτέλ του πετρελαίου.

    [04] Ομπάμα: Πρόσωπο της χρονιάς

    Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ανακηρύχθηκε "προσωπικότητα της χρονιάς" για το 2008 από το περιοδικό Time.

    "Για τη βεβαιότητα που προσέφερε με τον σχεδιασμό ενός φιλόδοξου μέλλοντος στη διάρκεια αυτής της ζοφερής περιόδου και για την ικανότητά του να δείξει αρετές που δίνουν την ελπίδα στους Αμερικανούς ότι θα μπορέσει να το κάνει πραγματικότητα, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος είναι η προσωπικότητα της χρονιάς του Time", σχολιάζει το περιοδικό.

    Ο αμερικανός υπουργός Οικονομίας Χένρι Πόλσον, ο συντάκτης του σχεδίου διάσωσης του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος από την κρίση με τη διάθεση 700 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην κατάταξη του Time.

    Τον Πόλσον ακολουθούν ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, η πρώην υποψήφια των Ρεπουμπλικάνων για την αντιπροεδρία των ΗΠΑ Σάρα Πέιλιν και ο κινέζος κινηματογραφιστής Ζανγκ Γιμού ο οποίος εμπνεύστηκε τις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου.

    [05] "Αντιλαϊκός ο προϋπολογισμός"

    O Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης, μετά από συνάντηση που είχε με τους εργαζόμενους του εργοταξίου του Βοτανικού, που διαδήλωναν την αντίθεσή τους για το σταμάτημα των εργασιών ανάπλασης του Ελαιώνα δήλωσε: "Σε αντίθεση με την επιθυμία του Συμβουλίου Επικρατείας εγώ προτιμώ από το βάλτο να προέλθει ένα έργο αξιοποίησης της Αθήνας.

    Δεν με ενδιαφέρει ποιος κάνει το έργο, ας φροντίσει η Πολιτεία να πάρει μεγαλύτερο ποσοστό. Αρκεί να αναπλάσουμε τον Ελαιώνα. Το απαιτούν οι καιροί. Κυρίως όμως πρέπει να καταλάβει η Κυβέρνηση πως δεν μπορεί να μείνετε χωρίς μεροκάματο τα Χριστούγεννα.

    Εγώ δεσμεύομαι να συνεχίσω αυτό που ξεκίνησε η Κοινοβουλευτική μου ομάδα με επερώτηση της στον αρμόδιο Υπουργό και θα βρίσκομαι στο πλευρό σας για να αξιοποιηθεί ένας χώρος που έμεινε αναξιοποίητος για εκατοντάδες χρόνια.

    Να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας για να αναπλάσουμε τα Δυτικά προάστια, να αλλάξουμε χρώμα στον Ελαιώνα", κατέληξε ο κ. Καρατζαφέρης.

    Για τον προϋπολογισμό

    "Αντιλαϊκό" χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Κυριάκος Βελόπουλος κληθείς να σχολιάσει τη συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό.

    "Ένας αντιλαϊκός και ωμός στη μέθοδο και στην ουσία προϋπολογισμός που φανερώνει ξεκάθαρα τις επιλογές της κυβέρνησης", δήλωσε ο κ. Βελόπουλος και συνέχισε: "Στο μέσο μιας κρίσης που σαρώνει σαν λίβας εργασία, εισοδήματα και απασχόληση, ο κ. Καραμανλής επιλέγει για μία ακόμη φορά την ανακατανομή των πόρων υπέρ των τραπεζών και του κεφαλαίου. Η ΝΔ συνεχίζει να οδηγεί τη χώρα προς την οικονομική κατάρρευση δεμένη με τους κεφαλαιοκράτες και την ασυδοσία της αγοράς. Όλοι το ξέρουν, στις περιόδους των πιο καταστροφικών οικονομικών κρίσεων πάνω στα ανθρώπινα συντρίμμια χτίζονται οι πιο μεγάλες περιουσίες".

    [06] Κράισλερ: διακόπτει την παραγωγή

    Σε μία προσπάθεια να αποφύγει την χρεωκοπία, η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Κράισλερ ανακοίνωσε ότι θα κλείσει όλες τις μονάδες παραγωγής για τουλάχιστον ένα μήνα, εξαιτίας της μείωσης των πωλήσεων.

    Η ανακοίνωση της Κράισλερ έγινε λίγες μέρες μετά την αποτυχία των αμερικανών βουλευτών να συμφωνήσουν επί ενός σχεδίου ύψους 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη στήριξη της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

    Η Κράισλερ και η Τζένεραλ Μότορς έχουν προειδοποιήσει ότι δεν πρόκειται να επιβιώσουν αν δεν λάβουν βοήθεια από τα ομοσπονδιακά ταμεία. Σύμφωνα με την Κράισλερ, οι πωλήσεις στις ΗΠΑ έχουν μειωθεί τους τελευταίους μήνες περίπου κατά 35%, φθάνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 25 χρόνων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 18 December 2008 - 7:30:38 UTC