Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-12-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το ΚΚΕ στηρίζει τα μέτρα Κακλαμάνη

  • [01] Το ΚΚΕ στηρίζει τα μέτρα Κακλαμάνη

    «Το ΚΚΕ θα υποστηρίξει τα μέτρα του δημάρχου Αθηναίων, ιδιαίτερα για τους μικρούς επαγγελματίες, που υπέστησαν ζημιές τις τελευταίες ημέρες», δήλωσε η Γενική Γραμματέας του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντησή της με το Νικήτα Κακλαμάνη.

    Η κα Παπαρήγα τόνισε ότι στο κέντρο της Αθήνας υπάρχουν και μικρά καταστήματα, που έχουν ανάγκη ιδιαίτερης μέριμνας, και υποστήριξε ότι «θα είναι θετικό μέτρο η απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη, ενώ θετικό θα ήταν να ισχύσει το ίδιο και για τη ΔΕΗ».

    Η Γραμματέας του ΚΚΕ πρόσθεσε ότι οταν ολοκληρωθεί η μελέτη των ζημιών, το κόμμα της θα κάνει μία κατανομή τι ανήκει στο δήμο της Αθήνας και τι οφείλει η κυβέρνηση να διαθέσει προς αυτήν την κατεύθυνση.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Παπαρήγα δήλωσε ότι αυτό που απασχολεί το ΚΚΕ είναι ότι «η δολοφονία ενός αθώου παιδιού οπωσδήποτε έβγαλε στην επιφάνεια οργή και αγανάκτηση που υπαρχει και αυτό που μας απασχολεί εμάς είναι να συμβάλουμε αυτή η οργή και η αγανάκτηση να μετατραπεί σε θέσεις, σε οργανωμένο αγώνα, σε αιτήματα, σε πολιτικά συνθήματα. Αυτό είναι το κυριότερο. Κι αν οι βανδαλισμοί έλυναν τα προβλήματα της Παιδείας, της Υγείας, της ανεργίας και του μεροκάματου, ας πήγαινε χαμένο και το παλιάμπελο. Αλλά, κατά τη γνώμη μας, αυτές οι ενέργειες που γίνονται από διατεταγμένες μικρές ομάδες, ανεξάρτητα αν προσελκύουν και κάποιους άλλους, αυτοί οι βανδαλισμοί είναι το άλλοθι για περισσότερη αστυνομοκρατία, για δικαίωση της αστυνομικής βίας την οποία απορρίπτουμε κι αν θέλετε, μπορεί αύριο να βγάλει λάδι και μια συντηρητική πολιτική».

    Ο κ. Κακλαμάνης, στη δήλωσή του, τόνισε ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα είναι απόλυτα συνεπές σε ό, τι έχει συμφωνήσει για στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

    «Γι αυτό, θεωρώ δεδομένο ότι εκεί που θα χρειαστούμε τη στήριξη, στα σημεία που η κυρία Παπαρήγα ανέφερε, θα την έχουμε», κατέληξε ο δήμαρχος.

    Συνάντηση με Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών

    Το ενδιαφέρον του ΚΚΕ για τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών, τόνισε η Γενική Γραμματεας του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα μετά τη σημερινή συνάντησή της με την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.

    Η κα Παπαρήγα δήλωσε ότι μας ενδιαφέρει πάρα πολύ το καθεστώς των εργασιακών σχέσεων που ισχύει γενικά αλλά και για τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό.

    Το κύριο μέλημά μας, πρόσθεσε, είναι να μην υπάρχει κανένα παράθυρο προς τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, που ξέρουμε ότι είναι ένας στρατηγικός στόχος και στην Ελλάδα και γενικότερα στην Ευρώπη.

    Οι γιατροί, είπε η κα Παπαρήγα, πρέπει να δουλεύουν έξι ώρες την ημέρα, να έχουν μία εφημερία την εβδομάδα, λαμβάνοντας υπόψη το εξής: Ότι οι καλές υπηρεσίες προσφέρονται από ανθρώπους, οι οποίοι δεν είναι καταπονημένοι, ανανεώνουν τις γνώσεις τους και βεβαίως σε συνδυασμό με ικανοποιητικούς μισθούς. Πολύ περισσότερο που εμείς υποστηρίζουμε ότι πρέπει να υπάρχει ένα και μοναδικό σύστημα Υγείας, το δημόσιο, με γιατρούς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, οι οποίοι έχουν όλα τα μέσα και τα δικαιώματα να προσφέρουν αυτό για το οποίο σπούδασαν και με βάση τις φιλοδοξίες που όλοι ξεκίνησαν σαν νέοι άνθρωποι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 11 December 2008 - 17:30:41 UTC