Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-09-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απεργία στα ΜΜΕ
  • [02] Ελεγχοι για το κινέζικο γάλα

  • [01] Απεργία στα ΜΜΕ

    Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιείται στον Τύπο και τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ από τις 05.00 το πρωί της Τετάρτης 1 ης Οκτωβρίου έως τις 05.00 το πρωί της Πέμπτης 2 Οκτωβρίου 2008, "κατά του πρόσφατου αντιασφαλιστικού νόμου και όλων των αντιδημοσιογραφικών, αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων και διατάξεων".

    Στην απεργία συμμετέχουν όλοι οι συνάδελφοι και εργαζόμενοι σε εφημερίδες, περιοδικά, ειδησεογραφικά sites και portals, την Ε.Ρ.Τ και τα άλλα ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε., το Α.Π.Ε. / Μ.Π.Ε., το Δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ., τις επιχειρήσεις ευρύτερου δημόσιου τομέα και σβ οποιονδήποτε εργοδότη.

    Στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης θα γίνει συγκέντρωση των εργαζομένων στο πεζόδρομο Βουκουρεστίου και Ακαδημίας.

    Κατά τη διάρκεια της απεργίας, που κήρυξε η ΠΟΕΣΥ:

    Δεν θα μεταδοθεί κανένα δελτίο ειδήσεων, καμία δημοσιογραφική, αθλητική και ενημερωτική εκπομπή από το εσωτερικό ή το εξωτερικό.

    Το ίδιο ισχύει και για τις ενημερωτικές εκπομπές, που είναι εξωτερικές παραγωγές της ΕΡΤ και των ιδιωτικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, καθώς και για τους συναδέλφους που απασχολούνται σε αυτές.

    Στις περιπτώσεις αυτές δεν θα μεταδοθεί ούτε μαγνητοσκοπημένη ή ηχογραφημένη εκπομπή.

    Δεν θα εκδοθεί κανένα Δελτίο Τύπου και οι συντάκτες δεν θα παραστούν σε καμία συνάντηση, συνέντευξη ή briefing.

    Την Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου δεν θα κυκλοφορήσει καμία εφημερίδα, πρωινή ή απογευματινή, πολιτική, οικονομική, αθλητική, free press.

    Στην απεργία σύμφωνα με το άρθρο 20 του Ν. 1264/1982 συμμετέχουν και τα μη μέλη των Ενώσεων.

    Ανακοίνωση των Ενώσεων

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.), η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου και τα Διοικητικά Συμβούλια πρωτοβάθμιων Ενώσεων, κηρύσσουν 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου 2008, μέρα έναρξης των διαδικασιών υλοποίησης των διατάξεων του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης, εγκαινιάζοντας μαζί με τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις του χώρου των ΜΜΕ (Ε.Π.Η.Ε.Α., Ε.Π.Η.Ε.Θ., Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α., Ε.Τ.Ε.Ρ., Ε.Τ.Ι.Τ.Α., Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε., Ε.Φ.Ε., Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων, Ένωση Εφημεριδοπωλών Πειραιά και η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων, Ε.Τ.Η.Π.Τ.Θ., Ε.Τ.Ε.Ρ.Μ.-Θ., Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.) νέο κύκλο αγωνιστικών κινητοποιήσεων με αιτήματα:

    " Την απόσυρση του νέου ασφαλιστικού νόμου που εκτός των άλλων στρεβλώσεων, οδηγεί στην υπεξαίρεση του 10% των πόρων των Ταμείων των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

    " Να μην αποδεχτούν ορισμό εκπροσώπου των εργαζομένων στο Δ.Σ. του δήθεν ενιαίου ταμείου ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και να προσβληθούν δικαστικά όλες οι διοικητικές πράξεις του αντιασφαλιστικού νόμου σχετικά στην εφαρμογή του.

    " Να διεκδικήσουν από κοινού κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους και μετά της 1ης Οκτωβρίου 2008 τη δημιουργία ενιαίου Ταμείου όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ, με διασφάλιση των κεκτημένων και ταυτόχρονη ένταξη και αναβάθμιση όλων των παροχών για όλες τις ειδικότητες των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

    " Την απόσυρση κάθε διάταξης που αφορά τους νεόπτωχους συναδέλφους, οι οποίοι απασχολούνται με ΔΠΥ με ψευδεπίγραφες συμβάσεις.

    " Είμαστε αντίθετοι στην κατάργηση της υπαγωγής στα "βαρέα και ανθυγιεινά" των τεχνικών συναδέλφων μας όπως ίσχυε ως τώρα και υπέρ της διεύρυνσης της υπαγωγής στα "βαρέα και ανθυγιεινά" νέων ειδικοτήτων συναδέλφων μας που το δικαιούνται.

    Η 24ωρη Πανελλαδική απεργία στον Τύπο και τα ΜΜΕ θα ισχύσει από τις 05:00 π.μ. την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου 2008 έως 05:00 π.μ. την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2008.

    Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας προς τους άλλους εργαζόμενους που διεκδικούν τα δικαιώματά τους για μισθούς αξιοπρεπείς και όχι ανεργία και μερική απασχόληση για κοινωνικό-ασφαλιστικά δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας, ενάντια στις απολύσεις (Siemens, κλωστοϋφαντουργία) και τα ξεπουλήματα της δημόσιας περιουσίας και τις ιδιωτικοποιήσεις, όπως στην Ολυμπιακή, τον ΟΤΕ, τη ΔΕΗ, κ.λπ.

    Δηλώνουμε την απόφασή μας να διεκδικήσουμε -μαζί με την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων- και όλα τα εργασιακά κοινωνικά δικαιώματα, τη δημοκρατική, αντικειμενική πληροφόρηση από τα ΜΜΕ.

    [02] Ελεγχοι για το κινέζικο γάλα

    Συνεχίζει ο ΕΦΕΤ τους ελέγχους για τον εντοπισμό τυχόν παρανόμως διακινούμενων γαλακτοκομικών προϊόντων από την Κίνα στα πλαίσια και των συστάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σημειώνει ο φορέας σε ανακοίνωσή του κατόπιν δημοσιευμάτων, περί Κινέζικου γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων, που εισήλθαν και πωλούνται παράνομα στο κέντρο στης Αθήνας

    Ο ΕΦΕΤ σημειώνει ότι μετά από στοχευμένους ελέγχους σε δεκάδες καταστημάτων λιανικής πώλησης και μαζικής εστίασης σε Αθήνα (περιοχές Μεταξουργείου, Ομόνοιας, Βοτανικού και Αμπελοκήπων) και Θεσσαλονίκη (περιοχή Βαρδαρίου) που διακινούν κινέζικα προϊόντα, ακόμα και σε εκείνα που ανέφεραν δημοσιεύματα, δεν βρέθηκε κανένα γαλακτοκομικό προϊόν κινέζικης προέλευσης και επισημαίνεται ότι απαγορεύεται η εισαγωγή και η διακίνηση γαλακτοκομικών προϊόντων από την Κίνα στην Ευρωπαϊκή Ένωση άρα και στην Ελλάδα.

    ''Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους Έλληνες καταναλωτές'' δηλώνει η η Cadbury Plc η οποία γνωστοποίησε χθες ότι αποσύρει προληπτικά έντεκα προιόντα της που παράγονται στην Κίνα.

    Κανένα από τα προϊόντα και κανένα από τα γαλακτοκομικά συστατικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή των προϊόντων που διανέμονται στην Ελλάδα δεν προέρχεται από την Κίνα, όπως αναφέρει η εταιρεία. Επομένως, οι καταναλωτές στην Ελλάδα μπορούν να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τα προϊόντα της Cadbury Hellas με απόλυτη ασφάλεια.

    Αναφορικά με την προληπτική απόσυρση προϊόντων που παράγονται στην Κίνα, η Cadbury ενημερώνει ότι τα συγκεκριμένα προϊόντα διατίθενται αποκλειστικά σε Ταϊβάν, Χονγκ Κονγκ και Αυστραλία και δεν εξάγονται σε καμία άλλη χώρα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 30 September 2008 - 6:30:18 UTC