Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-09-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκδήλωση για τα 34 χρόνια της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ

  • [01] Εκδήλωση για τα 34 χρόνια της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ

    Σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στο Θησείο, για τα 34 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, μιλά απόψε ο πρόεδρος του Κινήματος. Στη συνέχεια ο κ.Γ.Παπανδρέου θα παραθέσει δείπνο στους βουλευτές του Β' Θερινού Τμήματος της Βουλής.

    «Γιορτάζουμε την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, πριν 34 χρόνια, του Κινήματος που άλλαξε την χώρα και την ζωή των πολιτών. 34 χρόνια μετά οι αξίες μας και ο πυρήνας του μηνύματος της 3ης Σεπτέμβρη παραμένει πάντα επίκαιρος: Η αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης, η εμπέδωση της Δημοκρατίας, η λαϊκή κυριαρχία και η εθνική ανεξαρτησία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

    «Σήμερα η χώρα μας βρίσκεται σε κρίση και σε αυτήν, εμείς πιστοί στις αξίες μας δίνουμε απαντήσεις στον έλληνα πολίτη. Εχουμε δώσει μια διαχρονική υπόσχεση: Να διασφαλίσουμε στον έλληνα πολίτη το δικαίωμα σε μια ανθρώπινη κοινωνία.Αυτήν την υπόσχεση την τηρούμε και θα την κρατήσουμε με ένα κράτος που σέβεται τον πολίτη, τον προστατεύει και τον υποστηρίζει», είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

    Αναφερόμενος στην αποψινή ομιλία του κ. Παπανδρέου στο Θησείο, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «σήμερα περνάμε μπροστά στον αγώνα για την έξοδο της κοινωνίας από την κρίση, περνάμε μπροστά στον αγώνα για μια ανθρώπινη κοινωνία (τόσο) με την σημερινή εκδήλωση και με το ξεδίπλωμα των προτάσεών μας στην ΔΕΘ».

    Γ. Παπακωνσταντίνου: Απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου

    Την άμεση απόσυρση όλου του φορολογικού νομοσχεδίου και όχι μόνο τις ρυθμίσεις για την «γενιά των 700 ευρώ» και «μπλοκάκια», καθώς «είναι βαθιά άδικο, αντιαναπτυξιακό και δημιουργός νέων κινήτρων φοροδιαφυγής», ζήτησε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

    Ο Γ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «χθες μετά τον καταιγισμό κριτικής που δέχθηκε από όλους τους κοινωνικούς φορείς και όλα τα κόμματα, ο υπουργός Οικονομίας επιχείρησε να ρίξει «στάχτη στα μάτια» ακυρώνοντας τα πιο επαχθή σημεία του φορολογικού νομοσχεδίου».

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι παρά την εξέλιξη αυτή «δεν πρόκειται να αλλάξει η ουσία του νομοσχεδίου» και πρόσθεσε ότι «είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που μια κυβέρνηση φορολογεί το εισόδημα που είναι κάτω από το επίπεδο της φτώχειας, αυτό συμβαίνει με κυβέρνηση ΝΔ».

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για «ενιαία προοδευτική τιμαριθμοποιημένη φορολογική κλίμακα για όλους» και την «επαναφορά του αφορολόγητου ορίου για επαγγελματίες και επιτηδευματίες», μέτρο που «η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα υλοποιήσει».

    Στις άλλες προτάσεις του ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνεται η εισαγωγή δειγματοληπτικών ελέγχων βασισμένων σε αντικειμενικά κριτήρια, μοριοδότηση και επιλογή ελεγκτέων υποθέσεων κεντρικά καθώς και την φορολόγηση των εσόδων από μετοχές ως εισόδημα φυσικών προσώπων και όχι αυτοτελώς όπως προτείνει η κυβέρνηση.

    Επίσης,στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνεται η φορολογία της υπεραξίας χρηματιστηριακών συναλλαγών με συμψηφισμό κερδών και ζημιών.

    «Ο υπουργός Οικονομίας βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση αυτές τις μέρες και φοβούμαι ότι θα εξακολουθήσει να βρίσκεται. Δεν είναι όμως αυτός ο μόνος υπεύθυνος, εκτελεί απλώς τις οδηγίες του πρωθυπουργού, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την φορολογική αδικία στην χώρα μας», κατέληξε ο κ. Παπακωνσταντίνου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 3 September 2008 - 16:30:19 UTC