Browse through our Interesting Nodes on Health & Medicine in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-08-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Οχι στις περικοπές των ΒΑΕ"
  • [02] "Κοινωνική αναστάτωση"
  • [03] Χορήγηση καρτών στα ΑμΕΑ
  • [04] Διαδρομές στην Πίνδο
  • [05] Πολυπληθές ακροατήριο

  • [01] "Οχι στις περικοπές των ΒΑΕ"

    Οι κυβερνητικές περικοπές στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα είναι οπισθοδρομικές, βάρβαρες αλλά και ρατσιστικές σε βάρος της νεολαίας, δήλωσε ο Δημήτρης Στρατούλης μέλος της Π.Γ. και Υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΝ.

    Ο κ.Στρατούλης μίλησε για ζημιά στα ασφαλιστικά ταμεία που χάνουν τις αυξημένες εισφορές και οδηγούν σε απολύσεις παλαιών εργαζομένων που ήταν ενταγμένοι σβ αυτά. Αποτελούν ένα νέο μεγάλο δώρο στις επιχειρήσεις που γλιτώνουν τα υψηλά ασφάλιστρα.

    "Η κυβέρνηση αυτή που σαρώνει ό,τι απέμεινε από τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό πριν αφανίσει οτιδήποτε κοινωνικό και συλλογικό υπάρχει σβ αυτή τη χώρα", ανέφερε.

    Δηλώσεις Αλέκου Αλαβάνου

    «Χρειάζεται πάλη ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος μετά τη συνάντησή του με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕ.

    Ο Αλέκος Αλαβάνος δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός «παριστάνει τον σουλτάνο, γιατί μέχρι τώρα είχαμε το μπαχτσίσι, SIEMENS, ομόλογα, άγονες γραμμές. Τώρα έχουμε το χαράτσι το οποίο επιβάλλεται σε μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες αδιακρίτως, με έναν τρόπο που είναι εντελώς άδικος και ο οποίος είναι και ανισότιμος σε σχέση με το ελληνικό Σύνταγμα. Είναι απαράδεκτο αυτό το μέτρο, όταν δει κανείς ότι το 50% των ελληνικών επιχειρήσεων, μέσα σε μια πενταετία, έχουν κλείσει. Και τους παρουσιάζει ως φοροκλέφτες και ευημερούντες».

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνθηκε στους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες, «ακόμη και σε όσους ανήκουν στη ΝΔ και αντιμετώπισαν με αθωότητα και ευπιστία τις δήθεν προγραμματικές της θέσεις» για να τους καλέσει «να κάνουν το μεγάλο βήμα, να δώσουν το παρόν στο μεγάλο ρεύμα που δημιουργείται για μια νέα πολιτική στη χώρα μας, για μια νέα πλειοψηφία, με επίκεντρο τις δυνάμεις της Αριστεράς».

    [02] "Κοινωνική αναστάτωση"

    Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης θα φέρει κοινωνική αναστάτωση και δυσπραγία, δήλωσε συνέντευξή του ο κ. Γ.Καρατζαφέρης. Είναι σκληρά τα μέτρα, δεν υπάρχει κάποιος άνθρωπος που να το αμφισβητεί αυτό, ανέφερε και τόνισε ότι "δεν είναι τρόπος για να βγούμε από την ύφεση, είναι λάθος δρόμος".

    Όσο βάζουν σκληρότερους φόρους,υπογράμμισε, τόσο δεν υπάρχουν υπόλοιπα για επενδύσεις, τόσο αδυνατεί ο άλλος να μπορέσει να κινήσει την αγορά.

    Δεν είναι τρόπος για να βγούμε από την ύφεση, είναι λάθος δρόμος τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έκανε λόγο για "λιγότερο σπάταλο κράτος και επιτέλους να πληρώσει λίγο και το κεφάλαιο".

    Περιοδεία σε Ηλεία και Αρκαδία

    Την Ηλεία και την Αρκαδία επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

    Στον Πύργο Ηλείας, ο κ. Καρατζαφέρης αρχικά συναντήθηκε με το νομάρχη Ηλείας, Χαράλαμπο Καφύρα, από τον οποίο ενημερώθηκε για την πορεία αποκατάστασης των ζημιών από την περσινή φονική πυρκαγιά.

    Σε δηλώσεις του ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως "θίγει όλο τον πολιτικό κόσμο το γεγονός, ότι ένα χρόνο μετά τις φωτιές οι πυρόπληκτοι εξακολουθούν να μένουν σε κοντέινερ και δεν έχουν εκταμιευθεί τα χρήματα για αγρότες και κτηνοτρόφους".

    Επιπλέον, ο κ. Καρατζαφέρης εξέφρασε την απορία "γιατί δε συστάθηκε Υπουργείο Πυρόπληκτων, ώστε να υπάρχει ένας συντονιστής και να μην τρέχουν οι πυρόπληκτοι απ΄ τον Άννα στον Καϊάφα" και σε μια συμβολική κίνηση παρέδωσε στον νομάρχη Ηλείας επιταγή με το ποσό των 20.000 ευρώ.

    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ συναντήθηκε επίσης με το διοικητή του νοσοκομείου Πύργου, Διονύσιο Τριβιζά, και εκπροσώπους των εργαζομένων, από τους όποιους ενημερώθηκε για την λειτουργία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ίδρυμα και διαβεβαίωσε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την προβολή των αιτημάτων τους.

    Τέλος, ο κ. Καρατζαφέρης συναντήθηκε και με το μητροπολίτη Ηλείας, κ. Γερμανό, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις ζημιές που έχουν υποστεί ιεροί ναοί από τον σεισμό της 8ης Ιουνίου. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έθεσε εαυτόν στο πλευρό της Μητρόπολης και δεσμεύθηκε να κάνει ό,τι μπορεί για να εξασφαλιστούν πιστώσεις για την αποκατάσταση των ζημιών.

    Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, επισκέφθηκε την πυρόπληκτη περιοχή της Αρκαδίας και είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Φαλεσίας, Γιάννη Φουσέκη, ο οποίος του διατύπωσε ότι "βρισκόμαστε ένα χρόνο μετά τις πυρκαγιές στο σημείο μηδέν, γιατί στις υποδομές δεν έχει προχωρήσει κανένα έργο".

    Ο δήμαρχος πρόσθεσε ότι "ο δρόμος θα είναι μακρύς, αλλά απευχόμαστε την πολιτική -όπως είπε- αμνησία". Επισήμανε δε ότι σε 14 χωριά, στα όρια του δήμου του, υπάρχουν 45 λυόμενοι οικίσκοι.

    "Με υποδέχεστε στο σπίτι μου", είπε ο κ. Καρατζαφέρης και σημείωσε ότι είναι και ο ίδιος πυρόπληκτος, αφού κάηκε το πατρικό του σπίτι στην Ποταμιά, το οποίο, μάλιστα, επισκέφθηκε.

    Υπογράμμισε τη διαπίστωσή του ότι, "ένα χρόνο μετά την καταστροφή, τα λυόμενα είναι εκεί, που μπήκαν αρχικώς, και δεν έχει μπει ούτε κεραμύδι" και αντιπαρέθεσε την ταχύτητα των Κυπρίων, οι οποίοι -όπως είπε- "ανέλαβαν την κατασκευή ενός χωριού στην Ηλεία και το προχώρησαν".

    Σημείωσε ότι είναι αλληλέγγυος με τα προβλήματα που υπάρχουν στο δήμο Φαλεσίας και επέδωσε στον δήμαρχο επιταγή του κόμματος, ύψους 20 χιλιάδων ευρώ, για τις ανάγκες του δήμου, ενώ ζήτησε την τοποθέτηση υπουργού πυρόπληκτων περιοχών.

    Σε δηλώσεις του ο κ. Καρατζαφέρης διατύπωσε πικρία για τα καμένα, αλλά και χαρά που επέστρεψε, όπως είπε, στο γενέθλιο τόπο του. "Χρειάζεται δουλειά και θα συμβάλουμε και εμείς και η δημοτική αρχή", δήλωσε. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι δεν αρκούν οι προσπάθειες της δημοτικής αρχής, γιατί, όπως ανέφερε, "το κεφάλι πάσχει απο ισχυρό πονοκέφαλο".

    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ διατύπωσε την εκτίμησή του για εκλογές πριν το τέλος του χρόνου, αν και, όπως ισχυρίσθηκε, "ο κ. Καραμανλής προσπαθεί να τις αποφύγει με κάθε τρόπο". Μίλησε τέλος και για την ακρίβεια, δηλώνοντας ότι "ο κόσμος την αισθάνεται στο πετσί του, γι' αυτό και η κυβέρνηση θα τον αφήσει πετσί και κόκκαλο".

    [03] Χορήγηση καρτών στα ΑμΕΑ

    Αρχίζει από τη Δευτέρα και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου 2008, η χορήγηση των καρτών απεριορίστων διαδρομών του ΟΑΣΑ στα άτομα με αναπηρία (ΑμΕΑ).

    Οι δικαιούχοι της Νομαρχίας Αθηνών, μπορούν να παραλάβουν τις κάρτες τους από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) των δήμων και από τις Διευθύνσεις Κοινωνικής Πρόνοιας. Η Νομαρχία Αθηνών θα διαχειριστεί συνολικά 48.000 κάρτες.

    Μετά την 31.12.2008, όσοι προσκομίσουν γνωμάτευση υγειονομικής επιτροπής που θα έχει εκδοθεί μετά την 01.01.2009, θα λαμβάνουν Δελτίο που θα χρησιμοποιούν για όσο χρονικό διάστημα του έτους 2009 παραταθεί η ισχύς των καρτών του 2008.

    Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι των καρτών είναι άτομα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, εφόσον το ετήσιο συνολικό ατομικό τους εισόδημα δεν είναι μεγαλύτερο των 23.000 ευρώ ή το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα δεν είναι μεγαλύτερο των 29.000 ευρώ. Τα παραπάνω ποσά προσαυξάνονται με 5.600 ευρώ για κάθε επιπλέον ανάπηρο άτομο, που συνοικεί και βαρύνει την οικογένεια, εφόσον αυτό παρουσιάζει αναπηρία 67%.

    Όσοι υπερβαίνουν το παραπάνω όριο εισοδήματος δικαιούνται κάρτα με έκπτωση 50% για τις διαδρομές εσωτερικού των υπεραστικών λεωφορείων των ΚΤΕΛ και τις διαδρομές εσωτερικού δικτύου του ΟΣΕ.

    Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Υπουργού Οικονομίας & Οικονομικών τα δικαιολογητικά, που υποχρεούνται να υποβάλουν οι δικαιούχοι είναι:

    1. Αίτηση του ενδιαφερόμενου ή του κηδεμόνα του ή από άλλο εξουσιοδοτημένο άτομο με συνημμένα τα δικαιολογητικά που ακολουθούν

    2. Γνωμάτευση της Υγειονομικής Επιτροπής, όπου θα αναγράφεται το παθολογο-ανατομικό ποσοστό αναπηρίας (τουλάχιστον 67%) και η διάρκεια ισχύος της:

    Β§ Όσοι λαμβάνουν επίδομα από τις Διευθύνσεις και τα Τμήματα Κοινωνικής Πρόνοιας ή Υγιεινής των Νομαρχιών, με βάση γνωματεύσεις Υγειονομικών Επιτροπών, δικαιούνται κάρτα χωρίς την προσκόμιση της γνωμάτευσης. Η πιστοποίηση θα γίνεται μέσω του μητρώου επιδοματούχων, που υπάρχει στις Διευθύνσεις και τα Τμήματα Κοινωνικής Πρόνοιας των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων

    Β§ Όσοι λαμβάνουν γνωματεύσεις από Μονάδες Τεχνητού Νεφρού ή Τμήματα Νοσηλείας Μεσογειακής Αναιμίας, μπορούν να τις προσκομίσουν εναλλακτικά

    Β§ Όσοι παίρνουν σύνταξη από τον ΟΓΑ, λόγω αναπηρίας βάσει γνωματεύσεων Υγειονομικών Επιτροπών, μπορούν να προσκομίσουν το τελευταίο απόκομμα της σύνταξής τους, στο οποίο αναγράφεται εντύπως το γράμμα «Α» που σημαίνει αναπηρία. Για τους υπόλοιπους ασφαλισμένους απαιτείται απόφαση Διοικητικού Διευθυντή Ασφαλιστικού Φορέα ή γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής, από την οποία να πιστοποιείται παθολογοανατομική βλάβη 67% τουλάχιστον, καθώς και η διάρκεια ισχύος της

    3. Για τους υπηκόους κρατών εκτός Ε.Ε. που έχουν καταστεί ανίκανοι για εργασία ύστερα από εργατικό ατύχημα σε ελληνικό έδαφος, απαιτείται εκτός από την παραπάνω Γνωμάτευση και Ιατρική Βεβαίωση Νοσηλείας από δημόσιο νοσοκομείο, στο οποίο θα βεβαιώνεται η νοσηλεία μετά το ατύχημα

    4. Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Φωτοαντίγραφό της (διπλή όψη)

    5. Υπεύθυνη Δήλωση (του Ν. 1599/86) περί της ακριβούς διεύθυνσης του τόπου διαμονής

    6. Φωτοτυπία Εκκαθαριστικού Σημειώματος της οικείας Οικονομικής Εφορίας για το έτος 2007 ή Υπεύθυνη Δήλωση θεωρημένη από την Εφορία, για όσους δεν υποχρεούνται στην υποβολή δήλωση

    7. Δύο πρόσφατες φωτογραφίες (για την έκδοση νέας κάρτας)

    8. Ασφαλιστικό Βιβλιάριο Υγείας

    Οι δικαιούχοι μπορούν να προμηθεύονται τις κάρτες τους από τις 08:00 το πρωί ως τη 01:30 το μεσημέρι από τις Διευθύνσεις Κοινωνικής Πρόνοιας της Νομαρχίας Αθηνών:

    Β§ Κεντρικού Τομέα: Λ. Αλεξάνδρας 196, Αμπελόκηποι (τηλ. 210-6453458 & 210-6452307)

    Β§ Ανατολικού Τομέα : Λ. Μεσογείων 448Α, Αγ. Παρασκευή (τηλ. 210-6087041)

    Β§ Δυτικού Τομέα: Μαρμαρά 26 & Κωνσταντινουπόλεως, Αιγάλεω (τηλ. 210-5319043 & 5319912)

    Β§ Νότιου Τομέα: Ελ. Βενιζέλου & Σόλωνος 133, Καλλιθέα (τηλ. 210-9408280)

    Και από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ):

    1. Αγ. Αναργύρων: Ν. Πλαστήρα 50, τηλ. 210-8323617

    2. Αγ. Βαρβάρας: Ελευθερίου Βενιζέλου 75, τηλ. 210-5613030

    3. Αγ. Παρασκευής: Λ. Μεσογείων 419, τηλ 210-6019436

    4. Αγ. Δημητρίου : Γ. Ψυχογιού 8, τηλ. 210-9702574

    5. Αιγάλεω: Μάκρης 4 & Πλ. Ελευθερίας, τηλ. 210-5988115 [και στο Παράρτημα, Παλαιάς Καβάλας 36, τηλ. 210-5311974 και στο Παράρτημα, Δημοκρατίας 49, τηλ. 210-5622632]

    6. Αλίμου: Θουκυδίδου 43, τηλ. 210-9810685 (και στο Παράρτημα, Δωδεκανήσου 63, τηλ. 210-9946001, 9944406)

    7. Αμαρουσίου: Β. Σοφίας 9, τηλ. 210-8760090

    8. Αργυρούπολης: Κύπρου 162, τηλ. 210-9622592

    9. Βριλησσίων: Σισμανογλείου 9, τηλ. 210-8033033

    10. Βύρωνα: Κολοκοτρώνη 66, τηλ. 210-7608320-2 (και στο Παράρτημα Βύρωνα, Λ. Καρέα, τηλ. 210-7608340-1)

    11. Γαλατσίου: Τραλλέων 114, τηλ. 210-2910539 [και στο Παράρτημα Ελ. Βενιζέλου (Ελ. Βενιζέλου 18-20,τηλ. 210-2132490) και Παράρτημα Καμίνι (Καλογήρου Σαμουήλ 7,τηλ. 210-2912200)]

    12. Γλυφάδας: Γεννηματά 62, τηλ. 210-9652152 (και στο Παράρτημα, Όλγας 4, τηλ. 210-9607305)

    13. Δάφνης: Έλλης 14, τηλ. 210-9709736, 213-2024807 [και στο Παράρτημα (Πλούτωνος 33, τηλ. 210-9711026)

    14. Ελληνικού: Τριπόλεως 36, τηλ. 210-9634056

    15. Ζωγράφου: Μπισκίνη 39 & Ισοκράτους, τηλ. 210-7712340 [και στο Παράρτημα (Θεοδάμαντος 29 & Μαικήνα, τηλ. 210-7700727)]

    16. Ηλιουπόλεως: Μπουμπουλίνας 35, τηλ. 210-9943638 [και στο Παράρτημα Αγίας Μαρίνας (Αγ. Μαρίνας 8, τηλ. 210-9706466) και στο Παράρτημα Ηλιούπολης Β (Ηρώς Κωνσταντοπούλου 52, τηλ. 210-9922630)

    17. Ηρακλείου: Ωραιοπούλου 9, τηλ. 210-2714617

    18. Ιλίου: Αίαντος & Χρυσηίδος, τηλ. 213-2037900 μέχρι 213-2037909

    19. Καισαριανής: Εθνικής Αντιστάσεως 12, τηλ. 210-7526200

    20. Καλλιθέας: Ελ. Βενιζέλου 176, τηλ. 210-9537790

    21. Καλογρέζας: Βοσπόρου 121, τηλ. 210-2779360

    22. Καματερού: Θεσσαλονίκης 17 & Πηνειού 1, τηλ. 213-2060300 μέχρι 213-2060320

    23. Κηφισιάς: Λ. Κηφισίας 267, τηλ. 210-6234607-8

    24. Λυκόβρυσης: Αγίας Βαρβάρας 25, τηλ. 210-2830956

    25. Μελισσίων: Καλαμβόκη 2Α, τηλ. 210-8105820

    26. Μεταμόρφωσης: Ι. Ράλλη 7, τηλ. 210-2852304

    27. Μοσχάτου: Λ. Κατσώνη 69, τηλ. 213-2019700

    28. Νέας Ερυθραίας: Ηρώων Πολυτεχνείου 26, τηλ. 210-6255980-1

    29. Νέας Ιωνίας: Π. Ιωακείμ 4, τηλ. 210-2718550

    30. Νέας Πεντέλης: Πλ. Ηρώων Πολυτεχνείου 9, τηλ. 210-8105311

    31. Νέας Σμύρνης: Κων/νου Παλαιολόγου 22, τηλ. 210-9336000

    32. Νέας Φιλαδέλφειας: Πίνδου 22, τηλ. 210-2583085-6

    33. Νέας Χαλκηδόνας: Λ. Δεκελείας 13, τηλ. 210-2582794

    34. Νέου Ψυχικού: Τερτσέτη 41, τηλ. 210-6727111

    35. Παπάγου: Ελλησπόντου 1, τηλ. 210-6542560

    36. Πετρούπολης: 25ης Μαρτίου & Κανάρη, τηλ. 210-5065720

    37. Π. Φαλήρου: Αγ. Αλεξάνδρου, 75Α, τηλ. 210-9888040 (και στο Παράρτημα, Θεμοπυλών 1, τηλ. 210-9888556)

    38. Περιστερίου: Εθνάρχου Μακαρίου 44, τηλ. 210-5759265 [και στο Παράρτημα, Αγίας Μαρίνης 77, Ανθούπλη, τηλ. 210-5714526 και στο Παράρτημα, Πελοπίδα 168, Νέα Ζωή, τηλ. 210-5752031]

    39. Πεύκης: Λ. Ειρήνης 20, τηλ. 210-6146500

    40. Ταύρου: Πειραιώς 225, τηλ. 210-3462235

    41. Υμηττού: Χρ. Σμύρνης 8 & Περγάμου 1, τηλ 210-7613058-9

    42. Φιλοθέης: Βεκιαρέλη 11, τηλ. 210-6897117-8

    43. Χαϊδαρίου: Λ. Αθηνών 277, τηλ. 210-5324624 [και στο Παράρτημα, Αγωνιστών Στρατοπέδου Χαϊδαρίου 34, τηλ. 210-5810905]

    44. Χαλανδρίου: Γρ. Γυφτοπούλου 2, τηλ. 213-2024600 (και στο Παράρτημα του ΚΕΠ Χαλανδρίου στο Σταθμό Χαλανδρίου του ΜΕΤΡΟ, Δουκ. Πλακεντίας, τηλ. 210-6003518 και στο Παράρτημα, Ιθώμης 34, τηλ. 210-6755854)

    45. Χολαργού: 17ης Νοεμβρίου 58, τηλ. 210-6560686-8

    46. Ψυχικού: Γράμμου 2, τηλ. 210-6753466

    47. Π. Πεντέλης: Ηγ. Μακρυγιάννη 2, τηλ. 210-8105202

    48. ΚΕΠ Υπερνομαρχίας 1: Όθωνος & Αμαλίας, τηλ. 213-2027900

    49. ΚΕΠ Υπερνομαρχίας 2: Λ. Κηφισίας 125-127, τηλ. 210-6993628, 6993629 & 6993630

    50. ΚΕΠ Δήμου Αθηναίων (Σεπόλια): Δυρραχίου 30 & Αμβρακίας, τηλ. 210 5157500 & 210-5157289

    51. ΚΕΠ Δήμου Αθηναίων (Ν. Κόσμος): Κασομούλη 33, τηλ.210-9270230 & 210-9270228

    52. ΚΕΠ Δήμου Αθηναίων (Πετράλωνα): Κειριάδων 70, τηλ. 210-3421280 & 210-3421207-8

    53. ΚΕΠ Δήμου Αθηναίων (Πατησίων): Αγίας Λαύρας 24, τηλ. 210-2283182

    54. ΚΕΠ Δήμου Αθηναίων (Πλατεία Βικτωρίας): Αριστοτέλους 84 & Φερών, τηλ. 210-8848142-6

    55. ΚΕΠ Δήμου Αθηναίων (Λουίζης Ριανκούρ): Λουίζης Ριανκούρ, τηλ. 210-6990823

    56. ΚΕΠ Δήμου Αθηναίων: Ακαδημίας 88, τηλ. 2103303075 & 3303235

    Για περισσότερες πληροφορίες, οι δικαιούχοι μπορούν να επικοινωνούν με το γραφείο της Αντινομάρχου για θέματα Κοινωνικής Πρόνοιας, κας Λιλίκας Βασιλάκου, στα τηλ. 210-69 98 366 & 69 98 501.

    [04] Διαδρομές στην Πίνδο

    Άπειρες τουριστικές διαδρομές για κάθε επισκέπτη προσφέρει η Πίνδος η οποία είναι αναμφισβήτητα από τα ομορφότερα φυσικά στολίδια της χώρας. Επιβλητικό και πανέμορφο τοπίο, με το πλουσιότερο δάσος σε έλατα και τον Αχελώο ποταμό να κυλά ανάμεσά τους. Λόγω του υπέροχου κλίματος και της ποικιλίας του τοπίου, η περιοχή προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες για αυτούς που αγαπούν το φυσικό περιβάλλον και για εκείνους που ενδιαφέρονται για υπαίθρια αθλήματα.

    Σύμφωνα με στοιχεία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Τρικάλων, δραστηριότητες όπως το ψάρεμα, το κυνήγι, η ορεινή ποδηλασία, η πεζοπορεία, η ορειβασία, το πέταγμα με ανεμόπτερο, η ιππασία, η τοξοβολία, το ράφτιγκ, και το σκι κατά τους χειμερινούς μήνες, δεν είναι παρά μερικές από τις ευκαιρίες που προσφέρει η περιοχή της Πίνδου.

    Ξεκινώντας από τα Τρίκαλα και ανεβαίνοντας προς την Πίνδο συναντάμε την Πύλη στα ριζά της. Συνεχίζοντας από την Πύλη προς τα βόρεια, μέσα από ένα καταπράσινο τοπίο μοναδικής ομορφιάς βρίσκουμε τα πρώτα χωριά, για να φτάσουμε στα φημισμένα Περτουλιώτικα λιβάδια. Ακολουθώντας διάφορες διαδρομές συναντάμε διάσπαρτα ήσυχα μικρά χωριά όπου φαίνεται να έχει σταματήσει ο χρόνος.

    Στο χωριό Κρανιά βρίσκεται ο εντυπωσιακός Ναός του Τιμίου Σταυρού Δολιανών με τους 12 τρούλους, σπουδαίο βυζαντινό μνημείο, με χαρακτηριστική αρχιτεκτονική. Όπου και να βρεθεί κανείς στην Πίνδο περιβάλλετε από την ισχυρή Ελληνική Παράδοση που κρατήθηκε ζωντανή και ατόφια από γενιά σε γενιά μέσα από τις ποικίλες εκδηλώσεις του λαού. Ζωντανά μένουν στο πέρασμα του χρόνου τα υπαίθρια πανηγύρια που πραγματοποιούνται, στην μνήμη των Αγίων, στα εξωκκλήσια των χωριών.

    Το αντάμωμα των Σαρακατσαναίων στο Περτούλι είναι από τις πιο γνωστές εκδηλώσεις που γίνονται κάθε χρόνο. Τους χειμερινούς μήνες με το άφθονο χιόνι, η περιοχή προσφέρεται για σκι στο χιονοδρομικό κέντρο με τις μεγάλες πίστες ή ακόμα και για χιονοδρομίες.

    Τέλος μετά την Καλαμπάκα και τα Μετέωρα και μέσω πάλι της Εθνικής οδού Θεσ/νίκης- Τρικάλων - Ιωαννίνων, συνδέεται και ο Δήμος Μαλακασίου με φυσικές ομορφιές όπως ο, ?κάμπος του Δεσπότη? και με πολύ καλό κλίμα που στα χρόνια της Τουρκοκρατίας παραθέριζαν πολλοί πασάδες των Ιωαννίνων στη μαγευτική τοποθεσία ?Σαϊτ Πασά?, όπου υπήρχε και Χάνι. Η ανάδειξη του παλιού μονοπατιού που ένωνε τα χωριά του Ασπροποτάμου απ΄όπου ξεκινούσαν οι έμποροι για τις περιοχές των Ανατολικών Βαλκανίων μέσω Μαλακασίου καθώς και η κατασκευή του νέου διεθνούς αυτοκινητοδρόμου Ε65 είναι στοιχεία που συμβάλλουν σε μόνιμη τουριστική κίνηση και όχι μονομερή για τους θερινούς μήνες. Η αναστήλωση επίσης της παλαιάς μεγάλης μονής Λιμποχόβου θα προσθέτει και πολιτισμική αξία στην περιοχή. Σημαντικό μνημείο και η γέφυρα στη θέση ?Μουκόσι? της Πεύκης, η οποία παλιά ήταν το μοναδικό πέρασμα από την περιοχή των Τρικάλων προς τα Γιάννενα.

    [05] Πολυπληθές ακροατήριο

    Περισσότεροι από 38 εκατομμύρια Αμερικανοί παρακολούθησαν από την τηλεόραση την ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα με την οποία αποδέχθηκε το χρίσμα του κόμματός του για τις προεδρικές εκλογές, πολύ περισσότεροι απ΄όσους είχαν παρακολουθήσει τις ομιλίες αποδοχής του χρίσματος προηγούμενων προεδρικών υποψηφίων των Δημοκρατικών.

    Το τηλεοπτικό ακροατήριο του Ομπάμα ήταν μακράν το πιο πολυπληθές κατά τη διάρκεια του τετραήμερου Εθνικού Συνεδρίου των Δημοκρατικών, ξεπερνώντας την ακροαματικότητα των ομιλιών του υποψήφιου αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν και της πρώην αντιπάλου του για το χρίσμα Χίλαρι Κλίντον.

    Η ακροαματικότητα της ιστορικής ομιλίας του Ομπάμα, του πρώτου Αφρο-αμερικανού που έχει επιλεγεί να ηγηθεί ενός μεγάλου κόμματος στην αναμέτρηση για το Λευκό Οίκο, έφθασε τα 38,4 εκατομμύρια σε όλα τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα, ανέφερε η εταιρία ερευνών για τα ΜΜΕ, Nielsen.

    Συγκριτικά, 24,4 εκατομμύρια θεατές παρακολούθησαν την ομιλία του υποψηφίου των Δημοκρατικών για το χρίσμα το 2004 γερουσιαστή Τζον Κέρι και ακόμα λιγότεροι, 21,8 εκατομμύρια, παρακολούθησαν το τελευταίο βράδυ του συνεδρίου του 2000 που έδωσε το χρίσμα στον τότε αντιπρόεδρο Αλ Γκορ.

    Επιλογή-έκπληξη του Μακέιν

    Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την αμερικανική προεδρία, Τζον Μακέιν επέλεξε για αντιπρόεδρό του, στην περίπτωση που γίνει ο επόμενος ένοικος του Λευκού Οίκου, την κυβερνήτη της Αλάσκας, Σάρα Πάλιν.

    Η ανήκουσα στη συντηρητική πτέρυγα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, Σάρα Πάλιν, 44 ετών, η οποία επελέγη για τη θέση της αντιπροέδρου των ΗΠΑ στο ψηφοδέλτιο των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές της 4ης Νοεμβρίου, είναι η κυβερνήτης της Αλάσκα μετά τον Δεκέμβριο 2006, πρώτη γυναίκα που φθάνει στο ύπατο αξίωμα της πετρελαιοπαραγωγού αυτής αμερικανικής πολιτείας. Τις κυβερνητικές εκλογές στην Αλάσκα τις κέρδισε από τον επίσης Ρεπουμπλικάνο Φρανκ Μουρκόφσκι, που επιχείρησε να της προσφέρει δημόσιο αξίωμα για να μην μετάσχει στις εκλογές, αλλά αυτή αρνήθηκε και τελικά κέρδισε.

    Προηγούμενα, η Πάλιν διετέλεσε για χρόνια δήμαρχος της πόλης της πολιτείας Ουασίλα.

    Γεννημένη την 11η Φεβρουαρίου 1964, η Πάλιν είναι σήμερα έγγαμη, μητέρα πέντε παιδιών και πολέμια των αμβλώσεων. Επίσης είναι υπέρμαχος της οπλοφορίας των πολιτών και επίσημο μέλος του "Εθνικού Σωματείου Τυφεκιοφόρων" .

    Η Πάλιν διαθέτει πανεπιστημιακό δίπλωμα στην επικοινωνία και στη δημοσιογραφία. Εχει ταχθεί --παρά τις αντιρρήσεις των Οικολόγων-- υπερ της κατασκευής πετρελαιαγωγού, που να διασχίζει μεγάλα τμήματα της Αλάσκα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 30 August 2008 - 6:30:22 UTC