Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-08-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συναντήσεις με εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων

  • [01] Συναντήσεις με εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων

    Κύκλο διαβουλεύσεων με τους κοινωνικούς εταίρους έχει ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής εν όψει της μεταβάσεώς του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

    Το πρωί συναντήθηκε με την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ, παρουσία των υπουργών Εσωτερικών κ. Πρ.Παυλόπουλου, Οικονομικών κ. Γ.Αλογοσκούφη και Ανάπτυξης κ. Χρ.Φώλια και στη συνέχεια με τα προεδρεία του ΣΒΒΕ και του ΕΒΕΑ. Το απόγευμα θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους της ΚΕΕΕ και της ΠΑΣΕΓΕΣ. Χθες, ο κ. Καραμανλής συναντήθηκε, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τους εκπροσώπους της ΓΣΕΕ, του ΣΕΒ, της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ. Αύριο στις 11.00 το πρωί θα συνεδριάσει η Κυβερνητική Επιτροπή, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού. Θα γίνει ενημέρωση από τον υπουργό Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων του κ. Καραμανλή με τους κοινωνικούς εταίρους και θα συζητηθούν θέματα ενόψει της ΔΕΘ.

    Αποτίμηση των όσων έχουν γίνει σε θεσμικό επίπεδο στο χώρο των δημοσίων υπαλλήλων έγινε κατά τη διάρκεια της συνάντησης του προεδρείου της ΑΔΕΔΥ.

    Έχουν γίνει πολλά με τη συνεργασία και της ΑΔΕΔΥ, δήλωσε ο κ.Παυλόπουλος μετά τη συνάντηση και ανέφερε ότι σε επίπεδο θεσμών τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των δημοσίων υπαλλήλων έχουν κατοχυρωθεί πλήρως.

    Σημείωσε ακόμη ότι από 1-1-2008 εφαρμόζεται το σύστημα κρίσεων ενώ και το σύστημα επιμόρφωσης των δημοσίων υπαλλήλων έχει κατοχυρωθεί πλήρως.

    Ο κ.Παυλόπουλος ανακοίνωσε ότι οι υπάλληλοι αορίστου χρόνου, που είναι αρκετοί δεν θα μπουν στο περιθώριο, σύντομα θα είναι έτοιμο το σχέδιο νόμου για την εξέλιξή τους στην ιεραρχία μέχρι το βαθμό του διευθυντή.

    Κλείνοντας ο κ.Παυλόπουλος είπε ότι θα συνεχίσει το διάλογο με την ΑΔΕΔΥ για τα θέματα της δημόσιας διοίκησης.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος δήλωσε ότι ζήτησε από τον πρωθυπουργό, άμεση προώθηση του μισθολογίου και βασικό μισθό πάνω από 1.300 ευρώ το μήνα, καθώς και την καθιέρωση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος με βάση εκκίνηση τα 900 ευρώ.

    Πόροι υπάρχουν, κλειδί είναι η δικαιοσύνη στο φορολογικό σύστημα, ανέφερε ο κ.Παπασπύρος.

    Δεν συμβιβαζόμαστε με επιδόματα και ταμεία για τη φτώχεια, ανέφερε ο κ.Παπασπύρος και πρόσθεσε ότι οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι βιώνουν την αποτυχία ενός οικονομικού κύκλου.

    Είναι ανάγκη, συνέχισε να υπάρξει αντίστροφη αναδιανομή εισοδημάτων και κοινωνικών υπηρεσιών.

    Θέλουμε περισσότερες θέσεις εργασίας και θέσεις πλήρους απασχόλησης. Να σταματήσουν οι συντάξεις και οι μισθοί πείνας.

    Ο κ.Παπασπύρος ζήτησε ακόμη "την εναρμόνιση της κυβερνητικής πολιτικής με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης καθώς επίσης να δοθεί διορθωτικό ποσό για τις απώλειες εισοδήματος του 2008".

    Ο κ.Παπασπύρος είπε ακόμη ότι ο πρωθυπουργός τους διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν αιφνιδιασμοί. Πρόσθεσε ότι μετά τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης και πριν την ψήφιση του προϋπολογισμού θα υπάρξει συζήτηση με την κυβέρνηση για το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.

    Πάντως ο κ.Παπασπύρος δήλωσε ότι η ΑΔΕΔΥ προσανατολίζεται σε κινητοποιήσεις μετά την ΔΕΘ.

    Συνάντηση με το προεδρείο του ΣΒΒΕ

    Είναι θετική η σταθερότητα της οικονομικής πολιτικής και η σταθερότητα με την οποία αντιμετωπίζονται τα προβλήματα, δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος Γιώργος Μυλωνάς, μετά τη συνάντηση που είχε το προεδρείο με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, παρουσία των υπουργών Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη και Μακεδονίας - Θράκης Μαργαρίτη Τζϊμα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Είμαστε διατεθειμένοι να δεχθούμε μέτρα, γιατί δεν θέλουμε η ελληνική οικονομία να μπει στο καθεστώς επιτήρησης, αλλά θα πρέπει να συνδυάζονται με μέτρα που να δίνουν λύση μακροχρόνια σε προβλήματα,πρόσθεσε ο κ. Μυλωνάς.

    Προέβλεψε ότι θα επιβληθούν έκτακτα μέτρα,λόγω του προϋπολογισμού και πρόσθεσε ότι δεν συμφωνούν με την λήψη μέτρων,πριν την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και τη μείωση των κρατικών δαπανών.

    Ο κ.Μυλωνάς δήλωσε ότι είπε στον πρωθυπουργό πως η κυβέρνηση μετακυλύει το κόστος που θα έπρεπε να υφίσταται η ίδια στον ιδιωτικό τομέα. Το κράτος μας φορτώνει με κόστος, που δεν μπορούμε να αντέξουμε και αυτό είναι καταστροφικό,ανέφερε ο κ. Μυλωνάς.

    Επισήμανε ακόμη τον κίνδυνο αν ληφθούν έκτακτα φορολογικά μέτρα να αυξηθούν τα έσοδα του κράτους,αλλά να συρρικνωθεί ακόμη περισσότερο η υγιής φορολογική βάση.

    Συνάντηση με το προεδρείο του ΕΒΕΑ

    Είκοσι στοχευμένες προτάσεις για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων κατέθεσε σήμερα το προεδρείο του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Μετά το τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κώστας Μίχαλος, εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι προτάσεις αυτές δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα στην δημοσιονομική σταθερότητα. "Οι επιχειρήσεις και οι πολίτες δεν αντέχουν άλλους νέους φόρους", είπε ο κ. Μίχαλος και πρόσθεσε ότι χρειάζεται αναδιανομή δαπανών και ενίσχυση των χαμηλόμισθων.

    Δηλώσεις Αλογοσκούφη -Ρουσόπουλου

    "Η οικονομική πολιτική έχει συνέχεια και συνέπεια. Εχει αποδώσει και έχει βοηθήσει την ελληνική οικονομία να αντιμετωπίσει την διεθνή κρίση", δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, βγαίνοντας απο το Μέγαρο Μαξίμου, όπου συμμετείχε στις σημερινές συναντήσεις του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων.

    Η ελληνική οικονομία έχει επηρεαστεί λιγότερο απ' ότι οι άλλες χώρες της Ευρώπης απο την διεθνή οικονομική κρίση, είπε ο κ. Αλογοσκούφης, αλλά πρόσθεσε ότι υπάρχουν επιπτώσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν εξαιτίας των διεθνών πληθωριστικών πιέσεων και της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

    Η οικονομική πολιτική συνεχίζεται στην ίδια βασική κατεύθυνση και οι όποιες απαραίτητες προσαρμογές θα γίνουν, τόνισε ο υπουργός, επισημαίνοντας ότι η κυβερνητική πολιτική είναι συλλογική απόφαση, που απαιτεί συλλογική προσπάθεια και δεν είναι προσωπική επιλογή.

    Χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ.Ρουσόπουλος, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις των εκπροσώπων των συνδικαλιστικών φορέων, μετά τις συναντήσεις τους με τον πρωθυπουργό, δήλωσε ότι δεν σχολιάζει δηλώσεις συνδικαλιστών, των οποίων οι θέσεις όταν διατυπώνονται δημόσια, με παρρησία και ευπρέπεια είναι απολύτως σεβαστές.

    "Η κυβέρνηση, ενόψει της ΔΕΘ, συγκεντρώνει τις απόψεις όλων για να τις συνυπολογίσει στην καθιερωμένη ετήσια ομιλία του πρωθυπουργού", είπε ο εκπρόσωπος.

    Ερωτηθείς αν ο πρωθυπουργός θα κάνει κι άλλες εξαγγελίες στη ΔΕΘ πέραν του επιδόματος θέρμανσης, ο κ.Ρουσόπουλος είπε ότι δεν έχει μιλήσει ποτέ για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

    "Δεν το κάνω εδώ και χρόνια, δεν θα το κάνω και φέτος. Κατά συνέπεια κι αυτό που περιλαμβάνεται ως στοιχείο στην ερώτησή σας δεν θα το σχολιάσω", συμπλήρωσε.

    Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση θα πάρει κι άλλες πρωτοβουλίες για να συγκρατηθούν οι τιμές στην αγορά, είπε ότι οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης είναι γνωστές και σημασία έχει να λειτουργήσουν.

    "Χρειάζεται διαρκής εποπτεία ώστε τα μέτρα αυτά να αποδώσουν τα προσδοκώμενα", πρόσθεσε και τόνισε ότι πρόκειται για πολύ δύσκολη υπόθεση και για επιμονή στο στόχο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 26 August 2008 - 16:30:19 UTC