Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-07-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μεγάλη πυρκαγιά στη Ρόδο
  • [02] Πρότυπος ενιαίος αναδασμός
  • [03] Ακριβοπληρώνουν τη μακαρονάδα
  • [04] "Οχι" για Τζιμπούρ

  • [01] Μεγάλη πυρκαγιά στη Ρόδο

    Μαίνεται ανεξέλεγκτη η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το πρωί στη Ρόδο, σε δασική έκταση με πεύκα και πουρνάρια ανάμεσα στον Άγιο Ισίδωρο και το χωριό Λάερμα. Οι δυνάμεις που έχουν ριχτεί στη μάχη για την κατάσβεση του πύρινου μετώπου είναι πολύ ισχυρές και ολοένα ενισχύονται με το Στρατό που έχει κινητοποιηθεί για να συνδράμει το δύσκολο έργο της Πυροσβεστικής.

    Το πρωί αναμένεται να φτάσει στο νησί αρματαγωγό του Στρατού με 13 πυροσβεστικά οχήματα και 39 πυροσβέστες. Νωρίτερα, χθες το απόγευμα, πεζοπόρο τμήμα 15 ατόμων και άλλο ένα, 80 ατόμων, κατέφτασαν στο πύρινο μέτωπο από την Αθήνα με Σούπερ Πούμα και C-130 αντίστοιχα. Παράλληλα, στην περιοχή επιχειρούν 22 πυροσβεστικά οχήματα με 85 πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα 30 ατόμων, 15 υδροφόρες του δήμου και 10 χωματουργικά οχήματα, ενώ από το πρωί μέχρι να πέσει το σκοτάδι, πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού, συνολικά, 6 αεροπλάνα και 4 ελικόπτερα.

    Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχουν γίνει προσαγωγές 2 ατόμων με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια, ο πρώτος για την πυρκαγιά στη Ρόδο και ο δεύτερος για την πυρκαγιά στην περιοχή Κουτσουπιάς στο Ν. Λάρισας.

    [02] Πρότυπος ενιαίος αναδασμός

    Ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο περιβαλλοντικής σημασίας αλλά και αγροτικής χρησιμότητας καθώς θα ενισχύσει την αγροτική οικονομία της επαρχίας Ελασσόνας υλοποιεί η Τοπογραφική Υπηρεσία της Νομαρχίας Λάρισας.

    Πρόκειται για έναν πρότυπο όσο και πρωτότυπο ενιαίο αναδασμό, που βρίσκεται σε εξέλιξη τα τρία τελευταία χρόνια και βαίνει προς την ολοκλήρωσή του και στην ουσία αφορά σε τέσσερις μικρότερους αναδασμούς σε περιοχές της Ελασσόνας, σε μία έκταση 36.000 στρεμμάτων. Δηλαδή το μεγαλύτερο κομμάτι του λεγομένου "κάμπου της Ελασσόνας" αναδιανέμεται προς όφελος των αγροτών και παράλληλα πραγματοποιούνται μία σειρά μεγάλα έργα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται αρδευτικά και στραγγιστικά δίκτυα.

    Το διάστημα αυτό η Νομαρχία βρίσκεται σε μία πορεία διαμόρφωσης του Νέου Κτηματικού Καθεστώτος και μέσα στους προσεχείς μήνες θα ακολουθήσει η ανάρτηση του. Με το νέο κτηματικό καθεστώς θα γίνει και η τοποθέτηση των δικαιωμάτων στις νέες θέσεις.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αναδασμός είναι εκούσιος και αφορά σε 2.200 περίπου άτομα που έχουν ιδιοκτησίες στην περιοχή και 7.000 τεμάχια γης.

    Στην προκειμένη περίπτωση το όφελος που προκύπτει για τους αγρότες είναι πολύ σημαντικό καθώς θα έχουν πλέον την ευκαιρία να ενώσουν τις περιουσίες τους, δηλαδή αγροτεμάχια που μπορεί να κατείχαν διάσπαρτα σε διάφορες περιοχές.

    [03] Ακριβοπληρώνουν τη μακαρονάδα

    Η ιταλική Ένωση Καταναλωτών "Αduc", σε ανακοίνωσή της, καταγγέλλει ότι "πλέον, ένα απλό πιάτο μακαρόνια με σάλτσα ντομάτα, στα εστιατόρια της Ρώμης, κοστίζει όσο τα εδέσματα της υψηλής μαγειρικής".

    Μετά από λεπτομερείς υπολογισμούς, η "Ιταλική Ένωση για τα Δικαιώματα των Καταναλωτών και των Πολιτών", διαπίστωσε ότι τα "spaghetti al sugo" (μακαρόνια με σάτσα) που σερβίρονται στα εστιατόρια, κοστίζουν 3.500% περισσότερο απ' ό,τι αν τα ετοίμαζε κανείς, στο σπίτι. Η "Aduc", προσθέτει ότι "τα εστιατόρια, προχωρούν σε πραγματική αφαίμαξη των πελατών": τα υλικά, για το απλό αυτό έδεσμα, δεν ξεπερνούν, σε κόστος, τα 25 λεπτά του ευρώ, ενώ η τιμή του εστιατορίου, για κάθε μερίδα, είναι, κατά μέσο όρο, εννέα ευρώ.

    Από την πλευρά της, η ιταλική ομοσπονδία ιδιοκτητών εστιατορίων, απαντά ότι "τα στοιχεία αυτά, είναι μάλλον υπερβολικά, και αφορούν κυρίως μαγαζιά που βρίσκονται σε γνωστές τουριστικές περιοχές". "Αλλά, όπως και να 'χει, πρέπει να συμπεριληφθεί και το όλο κόστος του ενοικίου, του προσωπικού και των διαφόρων αδειών", προσθέτει η ομοσπονδία ιδιοκτητών εστιατορίων.

    Είναι πάντως γεγονός, ότι, τον φετινό Ιούνιο, σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2007, η πελατεία, στα εστιατόρια της Αιώνιας Πόλης, μειώθηκε κατά 30%. Το ίδιο ισχύει και για γνωστά θέρετρα, νότια της Ρώμης, όπως το Σαν Φελίτσε Τσιρτσέο. Βάσει των τελευταίων αυτών στοιχείων, η Ένωση των Ιταλών Καταναλωτών, με δημόσια έκκληση προς τους εστιάτορες, ζητά να "παγώσουν", και ει δυνατόν να μειώσουν τις τιμές τους, "από τη στιγμή που τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια οι μέσες αποδοχές των Ιταλών έχουν παραμείνει αμετάβλητες, ενώ οι τιμοκατάλογοι, συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η μεγάλη οικονομική αβεβαιότητα που χαρακτηρίζει την καθημερινότητα των πολιτών".

    [04] "Οχι" για Τζιμπούρ

    Σε ναυάγιο φαίνεται πως οδηγείται η υπόθεση που αφορά στην μεταγραφή του Ραφίκ Τζιμπούρ από τον Πανιώνιο στον Παναθηναϊκό. Οι «κυανέρυθροι» ανακοίνωσαν επίσημα ότι δεν παραχωρούν τον παίκτη στους «πράσινους» και το θέμα μάλλον έχει λήξει. Παράλληλα οι διοικούντες τον Παναθηναϊκό κινούνται για την απόκτηση ενός επιθετικού που θα κάνει την «διαφορά» καθώς και ενός κεντρικού αμυντικού, στοχεύοντας στην αγορά της Γαλλίας και της Αργεντινής. Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα και ο Γκάμπριελ προπονήθηκαν για πρώτη φορά στην Παιανία, ενώ στόχοι αποτελούν οι Ζίγκιτς και Πιζάρο.

    Στον Ολυμπιακό, πρώτος στόχος είναι ο Αργεντινός Λέτο, ενώ ο Βαλβέρδε που μίλησε θετικά για τον Μπασινά, θέλει να έχει κλείσει σημαντικό μέρος του ρόστερ μέχρι την Παρασκευή. Σήμερα ενδέχεται να ξεκαθαρίσει το θέμα του Βορονίν, ενώ συνεχίζονται οι επαφές με τον Σμολάρεκ και δεν αποκλείεται να υπάρξει επαφή για τον Τζιμπούρ. Απόψε το φιλικό με την Γκρόνινγκεν (20:00, ΕΤ-1).

    Στο «στρατόπεδο» της ΑΕΚ, ανησυχία προκάλεσε η αποχώρηση του Γιούργκεν Μάχο, η κατάσταση του οποίου θα ξεκαθαρίσει σήμερα, ενώ γίνονται επαφές με τους Ροντρίγκεζ, Κουφρέ, Πλασέντε και Μπρόγκι.

    Παράλληλα, ο Τζος Τσίλντρες αποφάσισε να μείνει για λίγο ακόμη στην χώρα μας, προκειμένου να διαπραγματευτεί με την διοίκηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός, τους όρους μίας ενδεχόμενης συνεργασίας.

    Τέλος, στον διεθνή χώρο, αίσθηση προκάλεσε η είδηση ότι ένα σκέλος της ιταλικής μαφίας επιχείρησε στο πρόσφατο παρελθόν να αποκτήσει τον έλεγχο της Λάτσιο, ενώ η ομοσπονδία στίβου των ΗΠΑ, ζήτησε από τον Τζορτζ Μπους να μην δώσει χάρη στην Μάριον Τζόουνς και να μην μειώσει την καταδίκη που της έχει επιβληθεί μετά τις ψευδείς καταθέσεις της για τη χρήση από μέρους της απαγορευμένων ουσιών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 23 July 2008 - 6:30:18 UTC