Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-07-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αποφάσεις για το περιβάλλον
  • [02] Προτάσεις ΠΑΣΟΚ για αντιμετώπιση πυρκαγιών
  • [03] "Αδυναμία ασφαλιστικών ταμείων"
  • [04] "Σε κρίση η κοινωνία"

  • [01] Αποφάσεις για το περιβάλλον

    Συνεργασία με τους υπουργούς Απασχόλησης κ.Φ.Πετραλιά και Υγείας κ.Δ.Αβραμόπουλος, θα έχει ο πρωθυπουργός στις 12.00 στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Την εισήγηση του Υπουργείου Εσωτερικών για το μεγάλο θέμα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων ενέκρινε ομοφώνως η Κυβερνητική Επιτροπή που συνεδρίασε χθες υπό την προεδρία του κ. Κώστα Καραμανλή.

    Ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι πρόκειται για σημαντικό ζήτημα με περιβαλλοντικές και κοινωνικές διαστάσεις και πως με τις αποφάσεις που ελήφθησαν και το περιβάλλον θα προστατευτεί και το κοινωνικό σύνολο.

    Στόχος είναι να κλείσουν 3.000 χωματερές και να περάσουμε στην εποχή της επεξεργασίας των σκουπιδιών, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα 35.000 στρέμματα για άλλες χρήσεις, ακόμη και για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος είπε ο κ. Παυλόπουλος.

    Τόνισε ότι θα διαμορφωθούν φορείς που θα διαχειρίζονται τα στερεά απόβλητα από τους ΟΤΑ, είτε ως σύνδεσμοι, είτε ως ΑΕ και δίνεται η δυνατότητα για συμβάσεις παραχώρησης ή ακόμη και ΣΔΙΤ.

    Μέχρι το τέλος του 2008, είπε ο υπουργός Εσωτερικών, στόχος είναι να έχει προχωρήσει το θέμα ώστε να μην είμαστε ούτε υπόλογοι στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Απαντώντας σε ερώτηση για τα έργα στην Κερατέα και το Γραμματικό ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι υπάρχει η δυνατότητα να μην στρωθούν καν σκουπίδια, καθώς τα επόμενα δύο χρόνια δίνεται η δυνατότητα και υπάρχει σχεδιο για εργοστασιακή λύση.

    Για λίγα χρόνια, δηλαδή, θα δημιουργηθούν ΧΥΤΑ και στη συνέχεια θα μετατραπούν σε χώρους υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων, ενώ σχεδιάζονται και κίνητρα από το υπουργείο Οικονομικών ώστε τα υπολείμματα να μην θάβονται.

    Πρέπει μέχρι το 2020 να έχει λυθεί το θέμα εντελώς, όπως και στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, είπε ο κ. Παυλόπουλος.

    Ο υφυπουργός Εσωτερικών Θανάσης Νάκος ανέφερε ότι το κλείσιμο των χωματερών σημαίνει και το άνοιγμα νόμιμων χώρων για τους ΧΥΤΑ, υπολογίζονται δε ότι μεχρι το τέλος του 2008 θα έχουν κλείσει 2.500 και θα απομένουν 490.

    Με αυτή τη μεγάλη πρόοδο, είπε ο κ. Νάκος απαντώντας σε σχετική ερώτηση, θα έχουμε επιχειρήματα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για να μην επιβληθούν πρόστιμα.

    Ο Π. Παυλόπουλος συμπλήρωσε ότι πρόκειται για το απαισιόδοξο σενάριο, καθώς ο στόχος είναι να κλείσουν και οι υπόλοιπες 490 χωματερές.

    Εάν η Ευρωπαϊκή Ενωση διαπιστώσει ότι υπάρχει πρόοδος και συγκεκριμένος χρονικός ορίζοντας για την επίλυση του θέματος τότε δεν είναι υποχρεωτικό να επιβληθούν πρόστιμα ή να χαθούν και πόροι.

    Ο κυβερνητικος εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, τόνισε ότι περνάμε σε άλλη εποχή για τη χώρα μας, καθώς ελήφθη απόφαση να προχωρήσουμε σε σύγχρονες μορφές διαχείρισης των απορριμμάτων και να δημιουργηθούν σύντομα εργοστάσια ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων.

    Οι εγκαταστάσεις κι όλη η διαδικασία στηρίζονται στη μελέτη που εκπονήθηκε επί σειρά μηνών και ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών, είπε ο Θ. Ρουσόπουλος και πρόσθεσε ότι προχωρούμε αμέσως στην κατασκευή τεσσάρων εργοστασίων και θα συνεχίσουμε με άλλα εργοστάσια σε όλη την Ελλάδα.

    [02] Προτάσεις ΠΑΣΟΚ για αντιμετώπιση πυρκαγιών

    Δείπνο στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ του Α΄Θερινού Τμήματος της Βουλής, θα παραθέσει το βράδυ ο πρόεδρος του Κινήματος κ.Γ.Παπανδρέου.

    Προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την πρόληψη των πυρκαγιών

    Προτάσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών παρουσίασαν οι πολιτικοί εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ για θέματα εσωτερικών και περιβάλλοντος - χωροταξίας Χάρης Καστανίδης και Σπύρος Κουβέλης. Οι ομιλητές εξέφρασαν την ανησυχία τους για την ελλιπή όπως χαρακτηριστικά είπαν προετοιμασία της κυβέρνησης ως προς το θέμα "λόγω της μη σοβαρής αξιολόγησης των αιτίων και προβλημάτων των περσινών πυρκαγιών".

    Ωστόσο, παρουσίασαν αυτές τις αιτίες βάσει των στοιχείων μελέτης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τους παράγοντες που συμβάλουν στις δασικές πυρκαγιές στην Ευρώπη.

    Σύμφωνα με τη μελέτη - καταρτίστηκε με στοιχεία κυρίως από την Ελλάδα και την Πορτογαλία - φαίνεται πως την περίοδο 2000-2006 στην Ελλάδα καταστράφηκε το 55% της συνολικής δασικής έκτασης στην Ευρώπη, επάνω από 3.000 εκτάρια φυσικού δασικού πλούτου που καταστράφηκαν μαζί με τα οικοσυστήματά τους ανήκαν στο πρόγραμμα "NATURA".

    Το ΠΑΣΟΚ, τόνισαν οι ομιλητές, υπό το συντονισμό της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου Μαρίας Καρακλιούμη - ύστερα από αξιολόγηση τόσο των θέσεων και προτάσεων της Επιτροπής, όσο και των επιστημονικών φορέων παρουσιάζει τις παρακάτω προτάσεις και καλεί την κυβέρνηση να πάρει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την αποφυγή νέας πιθανής καταστροφής. Επίσης κάλεσαν την κυβέρνηση να απαιτήσει από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ να ανακαλέσει τις προτάσεις του περί αλλαγής του καθεστώτος σύνταξης των δασικών χαρτών. Με στόχο τη μείωση των καμμένων εκτάσεων οι προτάσεις ως προς την πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών περιλαμβάνουν άμεσα και μακροπρόθεσμα μέτρα μεταξύ των οποίων:

    - Αμεση εκπόνηση εθνικού και περιφερειακών σχεδίων πρόληψης δασικών πυρκαγιών.

    - Αξιοποίηση τεχνικών μέσων πχ δορυφορικά συστήματα κ.α.

    - Καθαρισμοί σε παροδοσιακές δασικές περιοχές και ενημέρωση πολιτών.

    - Κατανομή προσωπικού και μέσων σύμφωνα με το εθνικό και τα περιφερειακά σχέδια πρόληψης.

    - Ενδυνάμωση της συνεργασίας και του συντονισμού των εμπλεκόμενων φορέων και η θεσμοθέτηση της υποχρεωτικής παρουσίας του δασάρχη.

    - Ως προς την αποκατάσταση πρότειναν τη συνεχή παρακολούθηση των χρήσεων γης, ρύθμιση δραστηριοτήτων στις καμένες δασικές περιοχές με παροχή οικονομικών κινήτρων και αντισταθμιστικών μέτρων για όσο ζημιώνονται.

    -Συνεργασία με άλλες χώρες για την ορθή αποκατάσταση των περιοχών και τήρηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας με επιβολή αυστηρών κυρώσεων στους παραβάτες.

    Γ.Παπακωνσταντίνου: "Οι δημοσκοπήσεις δεν προδικάζουν αποτέλεσμα εκλογών

    "Στις δημοσκοπήσεις παρατηρούμε την κατάρρευση της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και την έλλειψη αυτοδυναμίας και το ότι την δυσαρέσκεια των πολιτών δεν έχει καταφέρει ακόμα να την κεφαλαιοποιήσει το ΠΑΣΟΚ", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κινήματος Γιώργος Παπακωνσταντίνου,προσθέτοντας ότι "όταν το ΠΑΣΟΚ έρχεται με προτάσεις, τότε κερδίζει".

    "Οι δημοσκοπήσεις είναι φωτογραφία της στιγμής,δεν προδικάζουν αποτέλεσμα εκλογών",είπε ο Γ.Παπακωνσταντίνου προσθέτοντας ότι η αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ δεν εξαντλείται απλώς σε διαμαρτυρίες, αλλά υπάρχουν και προτάσεις.

    Σχολιάζοντας δημοσιογραφική παρατήρηση ότι στο Εθνικό Συμβούλιο οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ δεν έπεισαν τα στελέχη του, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε "οι αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου ήταν ομόφωνες" και πρόσθεσε ότι δεν "πρέπει να συγχέεται ο διάλογος μέσα στο ΠΑΣΟΚ με τις προτάσεις που κάνει το ΠΑΣΟΚ".

    "Εχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο φθινόπωρο,όχι για το ΠΑΣΟΚ, αλλά για τους πολίτες και εμείς θα το κάνουμε εξαιρετικά δύσκολο για την κυβέρνηση", τόνισε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και αυτό γιατί "το πρόβλημα αυτήν την στιγμή δεν είναι το ΠΑΣΟΚ,τα στελέχη του και οι όποιες διαφωνίες, αλλά μια πολιτική που κάνει όλο και πιο δύσκολη την ζωή του έλληνα πολίτη".

    Ο Γ.Παπακωνσταντίνου είπε ότι "σε περίοδο κρίσης των θεσμών και της οικονομίας θα ήταν εγκληματικό για το ΠΑΣΟΚ να συζητά τα ζητήματα λειτουργίας του, αντί για τα προαναφερθέντα ζητήματα" και τόνισε ότι "τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ δείχνουν από ελάχιστη ως μηδενική ανοχή για τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ, αλλά θέλουν να ακούσουν τις προτάσεις του".

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ προχώρησε σε μια σύγκριση με την ΝΔ, λέγοντας ότι "υπήρξε μια συζήτηση στο ΠΑΣΟΚ όπου μερικά στελέχη διαφώνησαν" και "από την άλλη μεριά στην ΝΔ, η μισή κοινοβουλευτική ομάδα ζητά παραιτήσεις υπουργών, παραιτήσεις άλλων βουλευτών και καρατόμηση διοικητών οργανισμών. Ποιο από τα δύο κόμματα έχει πρόβλημα;".

    "Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει πει ότι είμαστε έτοιμοι για εκλογές οποιαδήποτε στιγμή, μόλις τελειώσει το πρώτο έτος μέσα στο οποίο είναι προφανές ότι δεν θα γίνουν εκλογές, γιατί γίνονται με υπηρεσιακή κυβέρνηση. Εμείς οποιαδήποτε στιγμή μετά από αυτό, είμαστε έτοιμοι για εκλογές.Έχουμε, βεβαίως, πει ότι αν γίνουν εκλογές αυτή τη στιγμή, η κυβέρνηση στην πράξη θα επιχειρήσει να κάνει μία παραγραφή των αδικημάτων.Αυτό να είναι σαφές στους πολίτες",δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπακωνσταντίνου.

    Ο εκπρόσωπος είπε ότι "εμείς ζητάμε να γίνουν εκλογές, μόλις ολοκληρωθεί η συζήτηση για τις αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε συλλογικά για την αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος και τις προτάσεις (μας) τις κάνουμε για να γίνουν τώρα: Να γίνει τώρα η Εξεταστική. Να γίνει τώρα η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.Να γίνει τώρα η καταγγελία των συμβάσεων με τη Siemens."

    Σχολιάζοντας δήλωση του Αλέξη Τσίπρα,ο κ.Παπακωνσταντίνου είπε ότι "έχουμε τον πρόεδρο ενός κόμματος,ο οποίος επιδιώκει να πάρει τη λαϊκή εντολή για να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση.Και έχετε ένα άλλο κόμμα, το ΠΑΣΟΚ, το οποίο επιδιώκει να πάρει τη λαϊκή εντολή για να κυβερνήσει τη χώρα".

    Απαντώντας στην ερώτηση αν με βάση αποτέλεσμα δημοσκόπησης σύμφωνα με την οποία το 42% θα ψήφιζε ένα συνασπισμό ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και θα δημιουργείτο αυτοδύναμη κυβέρνηση,ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι "το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα εξουσίας, άρα διεκδικεί να είναι πρώτο στις επόμενες εκλογές. Διεκδικούμε την αυτοδυναμία, διεκδικούμε να έχουμε τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό ψήφων".

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε ότι το Κίνημα έχει καταθέσει ταυτόχρονα ένα ευρύτατο πρόγραμμα αλλαγών οι οποίες απαιτούν μεγάλες συναινέσεις για να γίνουν πραγματικότητα.

    "Στο πλαίσιο, λοιπόν, αυτό,ακόμα κι αν έχουμε αυτοδυναμία, που αναγνωρίζουμε ότι με το ισχύον εκλογικό σύστημα δεν είναι το ευκολότερο για οποιοδήποτε κόμμα, θέλουμε προγραμματικές συγκλίσεις με πολιτικούς χώρους, με τους οποίους μπορούμε να βρούμε κοινό προγραμματικό τόπο", είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η πρόσκληση αυτή "προς το παρόν δεν βρίσκει αποδέκτες" και τόνισε ότι "ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του".

    "Εμείς θα κάνουμε τη δουλειά μας και θα επιχειρήσουμε να κάνουμε αυτό που ξέρουμε να κάνουμε καλά, που είναι να πείθουμε τους πολίτες ότι αποτελούμε φορέα ευθύνης και φορέα αλλαγής σε αυτή τη χώρα",κατέληξε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

    Παπακωνσταντίνου για Επιτροπή Ζορμπά

    Για "διεθνή εξευτελισμό της χώρας από τον χειρισμό της Επιτροπής Ζορμπά από την κυβέρνηση", έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, επικαλούμενος καταγγελία 14 βουλευτών του Κινήματος για έγκληση του υπουργού Οικονομίας από τον πρόεδρο του διεθνούς οργανισμού αντιμετώπισης του βρώμικου χρήματος του ΟΟΣΑ,με προσωπική επιστολή του προς τον κ. Αλογοσκούφη.

    Στην επιστολή αυτή,σύμφωνα με όσα είπε ο κ.Παπακωνσταντίνου,ο υπουργός εγκαλείται για υπονόμευση του έργου της Εθνικής Αρχής καταπολέμησης του βρώμικου χρήματος και πρόσθεσε ότι "η χώρα μας έχει συμμορφωθεί μόνο με δύο από τις 40 συστάσεις που μας έχει κάνει αυτός ο διεθνής οργανισμός".

    "Εχουμε μια κυβέρνηση που όταν ο κ.Ζορμπάς και η Επιτροπή του γίνονται ενοχλητικοί,όταν αρχίζουν και ψάχνουν εκεί που δεν έπρεπε να ψάχνουν, την καρατομούν" είπε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

    Ο Γ. Παπακωνσταντίνου επέκρινε την κυβέρνηση ότι "δεν έχει αφήσει να κάνει την δουλειά της η Επιτροπή, διότι ενδιαφέρεται να συγκαλύψει και όχι να αποκαλύψει".

    [03] "Αδυναμία ασφαλιστικών ταμείων"

    Με το Σύνδεσμο εργαζομένων στη Siemens θα συναντηθεί το μεσημέρι η κ.Αλέκα Παπαρήγα.Αύριο και μεθαύριο θα πραγματοποιήσει διήμερη περιοδεία στο Κιλκίς.

    Διήμερη περιοδεία στο Κιλκίς, την Πέμπτη 24 και την Παρασκευή 25 Ιούλη, θα πραγματοποιήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

    ΚΚΕ για τις τιμές των φαρμάκων

    Οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμία ευθύνη και καμία υποχρέωση να βάλουν και πάλι το χέρι στην τσέπη, εξαιτίας της αδυναμίας των ασφαλιστικών ταμείων να καταβάλλουν στους φαρμακοποιούς τα χρέη και της άρνησης των τελευταίων να χορηγούν φάρμακα στους ασθενείς.

    Η ευθύνη αντιμετώπισης του προβλήματος βρίσκεται στην κυβέρνηση. Οι κυβερνήσεις είναι εκείνες - και όχι οι εργαζόμενοι - που οδήγησαν τα ασφαλιστικά ταμεία στη σημερινή κατάσταση.

    Το θέμα πρέπει να αντιμετωπιστεί εδώ και τώρα.

    [04] "Σε κρίση η κοινωνία"

    Η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της για την υποθεση Siemens και να βγουν όλα στα φως, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση που είχε με το Δ.Σ. του Συνδέσμου Εργαζομένων της Siemens.

    "Η Siemens δεν είναι το ίδιο γενναιόδωρη απέναντι στους εργαζόμενους της όσο γενναιόδωρη φάνηκε τουλάχιστον απέναντι στην εξουσία και τα πολιτικά της στελέχη", είπε ο κ. Τσίπρας και τόνισε ότι σήμερα κινδυνεύουν άμεσα εκατοντάδες εργαζόμενοι που δουλεύουν εδώ και δεκαετίες στη Siemens και κινδυνεύουν γιατί η μητρική εταιρία έχει αποφασίσει να αλλάξει κατεύθυνση και να μειώσει τις παραγωγικές της δραστηριότητες στη χώρα μας.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ πρόσθεσε, ότι η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της, ωστόσο είπε, έχουμε μια κυβέρνηση ανίκανη να επιλύσει οποιοδήποτε πρόβλημα και έναν πρωθυπουργό που βρίσκεται εκτός πραγματικότητας και που πηγαίνει στην καμμένη Αρχαία Ολυμπία προκειμένου να κάνει φιέστες νεολαίας.

    Απαντώντας σε ερώτηση για την οικονομική πολιτική ο κ. Τσίπρας είπε, ότι ο κ. Αλογοσκούφης αδυνατεί να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα της οικονομίας και πρόσθεσε ότι η κοινωνία βρίσκεται σε κρίση, αλλά παρόλα αυτά η κυβέρνηση επιμένει στις ίδιες αποτυχημένες και δοκιμασμένες συνταγές.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ προέβλεψε ότι η κοινωνική κρίση θα μετατραπεί αργά ή γρήγορα σε έκρηξη.

    Απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετικά με την αίτηση αποφυλάκισης του πραξικοπηματία Δημήτρη Ιωαννίδη, ο κ. Τσίπρας δήλωσε: "Η δημοκρατία έχει το μεγαλείο να συγχωρεί, όχι όμως να λησμονεί, όχι να ξεχνά. Τριάντα τέσσερα χρόνια μετά δεν ξεχνάμε ούτε τους υπαίτιους, ούτε τις αιτίες για τόσους θανάτους. Σήμερα, βεβαίως, κανείς από αυτούς δεν είναι επικίνδυνος. Η δημοκρατία έχει θωρακιστεί, έχει όμως άλλου είδους απειλές και πρέπει να φροντίζουμε προκειμένου να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για να μη διαβρώνεται η δημοκρατία".

    Συνεδρίαση Πολιτικής Γραμματείας

    Συνήλθε χθες η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ και μεταξύ άλλων συζήτησε τις δραστηριότητες του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς το επόμενο διάστημα με επίκεντρο τη διαμόρφωση της διακήρυξης του ΚΕΑ για τις ευρωεκλογές, με κεντρικό στόχο την καλύτερη ανταπόκριση του ΣΥΝ στις υποχρεώσεις του.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση,συζητήθηκαν, επίσης, οι επόμενες κινήσεις για την υλοποίηση των αποφάσεων της ΚΠΕ και της ΠΓ όσον αφορά την αναβάθμιση της λειτουργίας των ΜΜΕ του χώρου.

    Το όργανο ενημερώθηκε για τις συναντήσεις του Προέδρου με τις γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων και τα Δ.Σ. της "Αυγής" και του σταθμού "Στο Κόκκινο", οι οποίες έγιναν με πρωτοβουλία του κόμματος σύμφωνα με προηγούμενη απόφαση της ΠΓ, με στόχο την ενημέρωση και τη διαβούλευση όλων των εμπλεκομένων στα ΜΜΕ του χώρου.

    Στη σχετική ανακοίνωση προστίθεται ότι:

    "Συγκεκριμένα, αποφάσισε κατά πλειοψηφία, εν όψει των γενικών συνελεύσεων των μετόχων των δύο εταιρειών, να καλέσει τους μετόχους να στηρίξουν την πρωτοβουλία του ΣΥΝ για ενοποίηση και αναβάθμιση των ΜΜΕ του χώρου με στόχο: α) την ανάπτυξη της απαραίτητης οικονομίας κλίμακας σε τομείς όπως η διοίκηση, το εμπορικό, η διαφήμιση κλπ. τόσο για λόγους μείωσης κόστους, όσο και για την επίτευξη καλύτερων εμπορικών συμφωνιών, β) την καλύτερη διάταξη και αξιοποίηση του προσωπικού, γ) τον στρατηγικό σχεδιασμό στον χώρο των ΜΜΕ και δ) τη δυνατότητα στοχοθεσίας αλλά και εκπόνησης κατάλληλων επιχειρηματικών σχεδίων για την επίτευξή των στόχων.

    Η εν λόγω πρόταση πλειοψήφισε έναντι της ακόλουθης: «Για λόγους αρχής και σεβασμού προς την αυτόνομη ΑΥΓΗ οι σχεδιασμοί που αφορούν την εφημερίδα να αποφασιστούν όχι από την ΠΓ του ΣΥΝ και μάλιστα με προχειρότητα, αλλά από το ΔΣ της εφημερίδας, φυσικά σε συνεργασία με τον ΣΥΝ»".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 23 July 2008 - 4:30:21 UTC