Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-06-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Ανθρωποκεντρική μεταναστευτική πολιτική"
  • [02] Αυξημένα μέτρα της τροχαίας

  • [01] "Ανθρωποκεντρική μεταναστευτική πολιτική"

    ''Η παράνομη μετανάστευση είναι ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα σήμερα που αντιμετωπίζει η ΕΕ. Για τη χώρα μας, που λόγω της γεωγραφικής της θέσης, είναι πύλη εισόδου μεγάλου αριθμού τέτοιων μεταναστών, το πρόβλημα είναι ακόμη πιο πιεστικό. Η Ελλάδα σηκώνει, μέχρι σήμερα μόνη της, με τις δικές της δυνάμεις, με τα δικά της μέσα, ένα τεράστιο βάρος'', δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής λίγο μετά την επίσκεψή του στο Πρότυπο Κέντρο Υποδοχής Λαθρομεταναστών στο Βαθύ της Σάμου. Και συνέχισε,''η ιστορία και ο πολιτισμός μας, μας επιβάλλουν να παρέχουμε φιλόξενο καταφύγιο σε απελπισμένους ανθρώπους που μέχρι την επαναπροώθησή τους ή την εξέταση της αίτησης παροχής ασύλου χρειάζονται φροντίδα, στήριξη, αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.

    Τα νέα πρότυπα κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας παράνομων μεταναστών που ιδρύσαμε εδώ στη Σάμο και στον Εβρο, το ειδικό κέντρο για τους ανηλίκους στην Αμυγδαλέζα, το κέντρο στη Λακωνία, που παραδίδεται το επόμενο διάστημα, καθώς κι εκείνα που προγραμματίζονται ανταποκρίνονται πλήρως στις προδιαγραφές της ύπατης αρμοστίας του ΟΗΕ.

    Αναδεικνύουν τη νέα σύγχρονη ανθρωποκεντρική μεταναστευτική πολιτική που ακολουθούμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Για μια ακόμη φορ , όμως, θέλω να επισημάνω ότι το μεγάλο αυτό και σύνθετο πρόβλημα δεν μπορεί παρά να αντιμετωπιστεί μόνο με κοινή προσπάθεια και ενιαία πολιτική των κρατών μελών της ΕΕ.

    Η Ελλάδα με βάση τη γνώση και την εμπειρία της έχει καταθέσει συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνεται και η σύσταση ευρωπαϊκής δύναμης ακτοφυλακής για την από κοινού φύλαξη των εξωτερικών θαλασσίων συνόρων της Ένωσης.

    Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες εξασφαλίζοντας πλέον κοινοτικούς πόρους ύστερα από οργανωμένη και τεκμηριωμένη προσπάθεια, δυστυχώς, ουδέποτε είχε γίνει στο παρελθόν. Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπιστώνω, ότι κάθε μέρα που περνά, τη δική μας οπτική, τη δική μας αντίληψη υιοθετούν όλο και περισσότερες χώρες. Και είμαι σήμερα περισσότερο αισιόδοξος γιατί μια από αυτές τις χώρες είναι και η Γαλλία, η οποία σε λίγες μέρες, αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ.''

    Ο κ.Καραμανλής είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το νομάρχη Σάμου και τις τοπικές αρχές για τα θέματα που αφορούν το νέο πρότυπο κέντρο λαθρομεταναστών και να περιηγηθεί σε όλους τους χώρους.

  • ** Σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός είχε συνεργασία με τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστή Χατζηδάκη.

    [02] Αυξημένα μέτρα της τροχαίας

    Σύμμαχο τον καλό καιρό θα έχουν οι πολίτες που θα εγκαταλείψουν τα αστικά κέντρα για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Τροχαία με αυξημένα μέτρα για την ασφαλή μετακίνηση και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.

    Σήμερα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη -κυρίως στα ορεινά.

    Αύριο και τη Δευτέρα ο καιρός θα παραμείνει αίθριος, με τη θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, ενώ οι άνεμοι δεν θα δυσκολέψουν τις μετακινήσεις με πλοίο καθώς δεν θα ξεπεράσουν σε ένταση τα πέντε μποφόρ.

    Μέτρα της Τροχαίας

    Μεταξύ των μέτρων είναι η απαγόρευση κίνησης στο βασικό οδικό δίκτυο της χώρας φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου χθές Παρασκευή και τη Δευτέρα 16/06 (16:00-23:00). Αύριο Κυριακή 15/06 δεν θα ισχύσουν απαγορεύσεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 14 June 2008 - 21:52:42 UTC