Check our bulletin board of Hellenic Public Events Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-12-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρωτοχρονιάτικα μηνύματα ΚΚΕ και ΣΥΝ
  • [02] Συνεχίζονται οι έρευνες
  • [03] Τριήμερη προθεσμία για τους οκτώ συλληφθέντες
  • [04] Ο γιος της Μπεναζίρ Μπούτο στην ηγεσία

  • [01] Πρωτοχρονιάτικα μηνύματα ΚΚΕ και ΣΥΝ

    "Μπορούμε, έχουμε τη δύναμη, να κάνουμε το 2008 χρονιά λαϊκής αντεπίθεσης, για την απόκρουση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων που απαιτούν οι ανάγκες του κεφαλαίου, για τα σύγχρονα δικαιώματα της λαϊκής οικογένειας, για τη λαϊκή εξουσία", τονίζει σε μήνυμά της, "μήνυμα αισιοδοξίας και εμπιστοσύνης στις εργάτριες, τους εργάτες, στις νέες και τους νέους των λαϊκών οικογενειών, στα μικρομεσαία στρώματα της πόλης και της υπαίθρου",η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ.

    Η Κεντρική Επιτροπή επισημαίνει ότι "η ενίσχυση του κόμματος στις εκλογές με την ταυτόχρονη αποδυνάμωση των κομμάτων της δικομματικής εναλλαγής αποτελεί ένα βήμα που πρέπει να διευρυνθεί" και προσθέτει ότι "η επιτυχία της πρόσφατης απεργίας κατά των αντιασφαλιστικών μέτρων της κυβέρνησης της ΝΔ που σφραγίστηκε από τις μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις του ΠΑΜΕ,είναι στοιχεία που περιέχουν δυναμική".

    Και τούτο διότι "δυσκολεύουν τον κυβερνητικό σχεδιασμό, ανησυχούν την πλουτοκρατία και τους μηχανισμούς της. Δείχνουν ότι ο μόνος δρόμος για να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής των εξελίξεων είναι η δυναμική παρέμβαση του ίδιου του εργατικού κινήματος με την ανάπτυξη των αγώνων, της κοινωνικής συμμαχίας και την πολιτικοποίηση των στόχων του".

    Από την πλευρά της η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της τονίζει ότι: "Τη χρονιά που φεύγει γίναμε όλοι πιο σοφοί. Αποκτήσαμε μια βαθιά και ποιοτικά διαφορετική επίγνωση ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε άλλο έτσι. Οι κλιματικές αλλαγές, η εργασιακή ανασφάλεια και αναξιοπρέπεια και η συρρίκνωση της δημοκρατίας καθιστούν σαφές ότι η ριζική ανατροπή αυτής της πορείας είναι η μόνη εύλογη επιδίωξη", τονίζει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της.

    "Γίναμε όμως πιο σοφοί τη χρονιά αυτή και για έναν ακόμη λόγο: Μάθαμε να νικάμε. Από το άρθρο 16 και το ασφαλιστικό μέχρι την αποδυνάμωση του δικομματισμού και την ανίσχυρη πλέον κυβέρνηση, βλέπουμε ότι κανένας δεν είναι ανίκητος και ότι η ανατροπή έχει ήδη ξεκινήσει. Βαδίζουμε στο 2008 με αισιοδοξία και πίστη ότι ο σεβασμός στο περιβάλλον, η κοινωνική δικαιοσύνη, η αποδοχή της διαφορετικότητας και η διασφάλιση της ειρήνης και της αξιοπρεπούς διαβίωσης σε όλον τον πλανήτη θα αποτελέσουν τη βάση για ακόμα περισσότερους νικηφόρους αγώνες και την απαρχή μιας νέας ελπιδοφόρας προοπτικής για τον τόπο αλλά και τον πλανήτη ολόκληρο".

    [02] Συνεχίζονται οι έρευνες

    Στον ανακριτή παραδίδεται μέχρι το μεσημέρι το πόρισμα της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας για το DVD που σχετίζεται με την υπόθεση Ζαχόπουλου και το οποίο ζήτησε να εξεταστεί ο εισαγγελέας, την περασμένη Πέμπτη.

    Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές από την εξέταση προέκυψε ότι το DVD είναι γνήσιο και περιλαμβάνει προσωπικές ερωτικές σκηνές του τέως γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού με την πρώην 35χρονη συνεργάτιδά του που φέρεται ότι άσκησε εκβιασμό σε βάρος του κ. Ζαχόπουλου.

    Κατά τις ίδιες πηγές από το οπτικοακουστικό υλικό έχουν αφαιρεθεί σκηνές, ενώ δεν υπάρχει τρίτο πρόσωπο γιατί η κάμερα με την οποία ελήφθη ήταν στημένη σε ένα σημείο και κατέγραφε σε μία και μόνη κατεύθυνση.

    Το συγκεκριμένο υλικό προέρχεται από μία συνάντηση του κ. Ζαχόπουλου με τη γυναίκα, σε συγκεκριμένο χρόνο και υπάρχει αντιστοιχία εικόνας και ήχου.

    Ο ανακριτής αφού μελετήσει το πόρισμα θα αποφασίσει για τον τρόπο που θα αξιοποιηθεί το συγκεκριμένο υλικό στην υπόθεση.

    Τo ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε εκ νέου την κυβέρνηση και το υπουργείο Δικαιοσύνης ότι επιχειρούν να βάψουν «ροζ» την υπόθεση Ζαχόπουλου για να αποφύγουν την αποκάλυψη σκανδάλων με αποχαρακτηρισμούς.

    "Η κυβέρνηση είναι απολύτως εκτεθειμένη. Δεν θα σταθώ στη διαδικασία αλλά στην πολιτική που αποτελεί θερμοκήπιο για νόμιμα και παράνομα σκάνδαλα",δήλωσε για τις εξελίξεις στην υπόθεση Ζαχόπουλου η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

    Σε ανακοίνωση του ΣΥΝ τονίζεται ότι " το χρώμα του σκανδάλου Ζαχόπουλου δεν είναι ροζ. Είναι γαλάζιο, έχει δηλαδή το χρώμα της Ν.Δ. που κυβερνά τον τόπο, και έχει να κάνει με τις ευθύνες της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού και για τη διαχείριση των κονδυλίων του Υπουργείου Πολιτισμού και για τους μαζικούς αποχαρακτηρισμούς αρχαιολογικών χώρων προς όφελος μεγάλων οικονομικών κατασκευαστικών συμφερόντων".

    Όσον αφορά την πορεία της υγείας του κ. Ζαχόπουλου, ο οποίος νοσηλεύεται με πολλαπλά κατάγματα στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός", η κατάστασή του εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

    [03] Τριήμερη προθεσμία για τους οκτώ συλληφθέντες

    Τριήμερη προθεσμία ζήτησαν και πήραν οι 8 κατηγορούμενοι για τις ληστείες των ΑΤΜ και σειρά άλλων κακουργηματικών πράξεων μετά τη μετάβασή τους στον εισαγγελέα.

    Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι 8 κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης σε βαθμό κακουργήματος με την επιβαρυντική περίπτωση κατοχής όπλων. Επίσης τους έχει ασκηθεί δίωξη για ληστεία από κοινού και κατά συρροή για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής ΑΤΜ και αυτοκινήτων καθώς και για απόπειρα ανθρωποκτονιών από κοινού και κατά συρροή. Επίσης τους έχει ασκηθεί δίωξη για φθορά ξένης περιουσίας και εμπρησμό οχημάτων.

    Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Ηρακλείου με δικογραφία η οποία αποτελείται από 4.500 σελίδες. Κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες κλοπές και ληστείες σε ATM, χρηματαποστολές και πιστωτικά ιδρύματα, κλοπές και εμπρησμούς οχημάτων, καθώς και για σωρεία άλλων αδικημάτων.

    Μεταφέρθηκαν από τα κρατητήρια της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηράκλειου στο Δικαστικό Μέγαρο, ενώ έξω από αυτό είχαν συγκεντρωθεί πολλοί συγγενείς τους. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν και πάλι στα κρατητήρια και ένας-ένας οδηγείτο στον εισαγγελέα Ηρακλείου. Λίγο νωρίτερα ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ κ. Βολυράκης αναφέρθηκε στη δράση των οκτώ συλληφθέντων, καθώς και στην εξάρθρωση της σπείρας από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου σε συνεργασία και με άλλες υπηρεσίες της Αστυνομίας.

    Οι κατηγορούμενοι ξεκίνησαν τη δράση τους στις 19 Δεκεμβρίου 2006 με τη ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα (ΑΤΕ) Κρουσώνα και παράλληλα κατηγορούνται για τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας την ίδια ημέρα, καθώς επιτέθηκαν σε άτομα που προσπάθησαν να τους σταματήσουν.

    Στους οκτώ συλληφθέντες αποδίδεται και η απόπειρα ληστείας σε βάρος της χρηματαποστολής της ΑΤΕ Ανωγείων στις Γωνιές Ηρακλείου που έγινε στις 5 Μαρτίου του 2007 και κατά την οποία επιτέθηκαν σε δύο άτομα με βαριοπούλες και "καλάσνικοφ".

    Στους κατηγορούμενους αποδίδεται επίσης η κλοπή του ΑΤΜ της Παγκρήτριας Τράπεζας στις 31 Μαρτίου στο Δαρό Ηρακλείου, καθώς και η αρπαγή ενός ακόμη ΑΤΜ στις 8 Απριλίου στο Γάζι. Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, οι οκτώ κατηγορούνται ότι στις 31 Μαρτίου έκλεψαν το ΑΤΜ της Alpha Βank που βρισκόταν στο κατάστημα ΜΑΚΡΟ του Ηρακλείου. Επίσης, κατηγορούνται για την κλοπή στις 15 Αυγούστου του ΑΤΜ στην ΑΤΕ του Κρουσώνα, καθώς και για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αφού πυροβόλησαν έναν περαστικό.

    Τέλος, στους ίδιους αποδίδεται και η απόπειρα κλοπής μηχανήματος ΑΤΜ από την ΑΤΕ του Κρουσώνα στις 25 Σεπτεμβρίου.

    Από την παράνομη δραστηριότητά τους οι δράστες είχαν αποκομίσει το ποσό των 267.000 ευρώ.

    [04] Ο γιος της Μπεναζίρ Μπούτο στην ηγεσία

    Το κόμμα της δολοφονημένης Πακιστανής ηγέτιδας της αντιπολίτευσης Μπεναζίρ Μπούτο αποφάσισε να μετάσχει στις εκλογές, με ηγέτη τον 19χρονο γιο της, Μπιλαουάλ ως διαδόχου της στην ηγεσία του κόμματος και του πατέρα του ως συμπροέδρου.

    Ο άλλος ηγέτης της αντιπολίτευσης και πρώην πρωθυπουργός, Ναουάζ Σαρίφ, που αρχικά ειχε αναφέρει ότι θα μποϋκοτάρει τις εκλογές, δήλωσε ότι θα αναθεωρήσει τη άποψή του, εάν το Λαικό Κόμμα του Πακιστάν της Μπούτο πάρει απόφαση συμετοχής στην εκλογική διαδικασία.

    Στο μεταξύ, η Εκλογική Επιτροπή του Πακιστάν θα αποφασίσει αύριο Τρίτη αν θα αναβληθούν ή όχι οι γενικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τις 8 Ιανουαρίου, δήλωσε σήμερα κυβερνητικός αξιωματούχος.

    "Ζητήσαμε από τις επαρχιακές κυβερνήσεις και τους εκλογικούς αξιωματούχους στις περιφέρειες αναφορές για την κατάσταση που επικρατεί. Θα τις έχουμε μέχρι το βράδυ και θα αποφασίσουμε αύριο", δευκρίνισε ο γραμματέας της επιτροπής Κανουάρ Ντιλσάντ., δήλωσε σήμερα κυβερνητικός αξιωματούχος.

    "Ζητήσαμε από τις επαρχιακές κυβερνήσεις και τους εκλογικούς αξιωματούχους στις περιφέρειες αναφορές για την κατάσταση που επικρατεί. Θα τις έχουμε μέχρι το βράδυ και θα αποφασίσουμε αύριο", δευκρίνισε ο γραμματέας της επιτροπής Κανουάρ Ντιλσάντ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 31 December 2007 - 9:30:25 UTC