Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-12-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΚΕ: Αποδυνάμωση του δικομματισμού

  • [01] ΚΚΕ: Αποδυνάμωση του δικομματισμού

    "Μπορούμε, έχουμε τη δύναμη, να κάνουμε το 2008 χρονιά λαϊκής αντεπίθεσης, για την απόκρουση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων που απαιτούν οι ανάγκες του κεφαλαίου, για τα σύγχρονα δικαιώματα της λαϊκής οικογένειας, για τη λαϊκή εξουσία", τονίζει σε μήνυμά της, "μήνυμα αισιοδοξίας και εμπιστοσύνης στις εργάτριες, τους εργάτες, στις νέες και τους νέους των λαϊκών οικογενειών, στα μικρομεσαία στρώματα της πόλης και της υπαίθρου",η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ.

    Η Κεντρική Επιτροπή επισημαίνει ότι η ενίσχυση του κόμματος στις εκλογές με την ταυτόχρονη αποδυνάμωση των κομμάτων της δικομματικής εναλλαγής αποτελεί ένα βήμα που πρέπει να διευρυνθεί και προσθέτει ότι "η επιτυχία της πρόσφατης απεργίας κατά των αντιασφαλιστικών μέτρων της κυβέρνησης της ΝΔ που σφραγίστηκε από τις μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις του ΠΑΜΕ,είναι στοιχεία που περιέχουν δυναμική".

    Και τούτο διότι "δυσκολεύουν τον κυβερνητικό σχεδιασμό, ανησυχούν την πλουτοκρατία και τους μηχανισμούς της. Δείχνουν ότι ο μόνος δρόμος για να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής των εξελίξεων είναι η δυναμική παρέμβαση του ίδιου του εργατικού κινήματος με την ανάπτυξη των αγώνων, της κοινωνικής συμμαχίας και την πολιτικοποίηση των στόχων του".

    Το ΚΚΕ στο μηνυμά του υπογραμμίζει:

    "Κάθε σενάριο, είτε στήριξης του δικομματισμού ή μετεξέλιξής του σε διπολισμό, στοχεύει να προστατεύσει την αντιλαϊκή πολιτική, τον πολιτικό συσχετισμό που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Να αποτρέψει τη λαϊκή χειραφέτηση και ριζοσπαστικοποίηση. Έχει αποδειχτεί, σε όλη την Ευρώπη, ότι οι κυβερνήσεις που υπηρετούν τον «ευρωμονόδρομο», είτε οι κεντροδεξιές είτε οι κεντροαριστερές, είναι το ίδιο επικίνδυνες για τα λαϊκά συμφέροντα. Παντού προωθούν αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, στις εργασιακές σχέσεις, στην Παιδεία. Έχουν τον ίδια ταξική πυξίδα, την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου.

    Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη μικρομεσαία αγροτιά, όλα τα λαϊκά στρώματα, να αποδυναμώσουν αποφασιστικά τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, καθώς και τα κόμματα που προσφέρονται ως ζεύγη να συμβάλλουν σε κυβερνητικά σχήματα και συμμαχίες που προστατεύουν την αντιλαϊκή διακυβέρνηση. Να απορρίψουν τα χρεοκοπημένα ιδεολογήματά τους. Το σύγχρονο ταυτίζεται με το δίκιο των εργαζομένων, με την κάλυψη των λαϊκών αναγκών και όχι με τις ανάγκες των μονοπωλιακών ομίλων.

    Το ΚΚΕ καλεί όλο λαό να παλέψει κατά των επικίνδυνων ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και ανταγωνισμών και της συμμετοχής της χώρας μας σε αυτούς, όπως της ανεξαρτητοποίησης του Κόσσοβου, της «Νέας Μέσης Ανατολής», που επαναχαράζουν τα σύνορα, αποσταθεροποιούν και δημιουργούν νέες εστίες για επεμβάσεις και πολέμους κατά των λαών.

    Το 2008 το ΚΚΕ συμπληρώνει 90 χρόνια δράσης για το δίκιο του λαού και την κοινωνική πρόοδο. Οπλισμένο με την εμπειρία και τα διδάγματα σκληρών ταξικών αναμετρήσεων απευθύνεται με επιστημονική γνώση στην εργατική τάξη και στις υπόλοιπες λαϊκές δυνάμεις: Μπορούμε με την κοινωνική μας συμμαχία να γίνουμε δύναμη ανατροπής και εξουσίας για ριζικές αλλαγές στο κράτος και στην κοινωνία".

    Εκδήλωση για τα παιδιά των μεταναστών

    Γιορτινή εκδήλωση για τα παιδιά των μεταναστών, με μουσικοχορευτικά δρώμενα, παραμύθια και δώρα από τον Αη Βασίλη, πραγματοποίησε στην αίθουσα "Γιάννης Ρίτσος" στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι, η κομματική οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ .

    Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό η Γενική Γραμματέας Αλέκα Παπαρήγα ενώ το παρόν έδωσαν και στελέχη του κόμματος με τα δικά τους παιδιά.

    "Το ΚΚΕ έχει υποχρέωση,το 2008,να βοηθήσει την εργατική τάξη στην Ελλάδα ώστε να συνειδητοποιήσει ότι δεν συμπεριλαμβάνει μόνο έλληνες αλλά και μετανάστες",τόνισε, μεταξύ άλλων, η κα Παπαρήγα.

    Και συμπλήρωσε:

    "Επιθυμούμε να έρθει η στιγμή να γυρίσετε στις πατρίδες σας. Όχι επειδή δεν σας θέλουμε εδώ, αλλά επειδή θα έχουν δημιουργηθεί οι κατάλληλες συνθήκες για να σας δεχθούν εκείνες πίσω".

    Μετά το χαρετισμό της ΓΓ αναγνώσθηκαν παραμύθια,εμφανίστηκε χορευτικό συγκρότημα και μοιράστηκαν δώρα στα παιδιά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 31 December 2007 - 5:30:19 UTC