Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-11-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΣΟΚ: Αμεσες λύσεις για τους πλημμυροπαθείς

  • [01] ΠΑΣΟΚ: Αμεσες λύσεις για τους πλημμυροπαθείς

    Τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο θα επισκεφθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου, το μεσημέρι.

    Κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ, επισκέφθηκαν τις πληγείσες από τις πρόσφατες πλημμύρες περιοχές της Πελοποννήσου και της Θράκης.

    Οι βουλευτές Δημήτρης Ρέππας, Γιάννης Μανιάτης και Παναγιώτης Μπεγλίτης επισκέφτηκαν την Αρκαδία και, συγκεκριμένα, περιοχές της Φαλαισίας και της Μεγαλόπολης.

    Εξέφρασαν την αλληλεγγύη του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου στους πολίτες των περιοχών που έχουν πληγεί και ανέλαβαν τη δέσμευση, να προβάλουν και να υποστηρίξουν τα αιτήματα, για την αποκατάσταση μιας ομαλής, κοινωνικής και παραγωγικής λειτουργίας.

    Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μετά την ενημέρωσή τους και από τους τοπικούς Δημάρχους και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, τόνισαν, μεταξύ άλλων, τα εξής:

    α) Πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η μελέτη και η κατασκευή των αντιπλημμυρικών έργων, αφού βρισκόμαστε μπροστά στην πρόκληση νέων προβλημάτων από τις αναμενόμενες κατά τη χειμερινή περίοδο βροχοπτώσεις. Παραλλήλως, πρέπει να γίνουν τα απαραίτητα τεχνικά, οδικά και άλλα έργα, για να μην «νεκρωθούν» τα χωριά που επλήγησαν.

    β) Πρέπει να δοθούν αποζημιώσεις στους πληγέντες και να υποστηριχθεί με κάθε τρόπο η ομαλή επιστροφή τους στους κανονικούς ρυθμούς, πριν την καταστροφή.

    γ) Ιδιαιτέρως, πρέπει η πολιτεία να φροντίσει τους αγρότες, που έχουν υποστεί ζημιά, λόγω καταστροφής, τόσο της παραγωγής τους, όσο και του φυτικού και ζωικού κεφαλαίου τους.

    δ) Πρέπει να εφαρμοστεί πρόγραμμα άμεσης πρόληψης, με τον επιμελή καθαρισμό χειμάρρων και ποταμών, ιδιαιτέρως του Αλφειού, αλλιώς, είναι βέβαιο ότι μια νέα ανάλογη νεροποντή θα προκαλέσει ανθρώπινα θύματα.

    Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ανέλαβαν τη δέσμευση να συμβάλουν με κάθε τρόπο στην αμεσότερη και αποτελεσματικότερη εφαρμογή προγραμμάτων, για την υποστήριξη των κατοίκων και των περιοχών που επλήγησαν.

    Οι βουλευτές Γιάννης Μαγκριώτης, Γιάννης Δριβελέγκας και Γιώργος Ντόλιος, επισκέφθηκαν τις πληγείσες περιοχές του Νομού Ροδόπης.

    Αφού ενημερώθηκαν, στην Νομαρχία, για τις καταστροφές και τα μέτρα που προτείνουν οι τοπικοί φορείς, από τον Νομάρχη Ροδόπης, Άρη Γιαννακίδη, τους τοπικούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Αχμέτ Χατζηοσμάν και Γιώργο Πεταλωτή και, τους Δημάρχους των περιοχών που έχουν πληγεί, επισκέφθηκαν στην συνέχεια τα χωριά του Δήμου Αιγείρου και Ιάσμου, που κυρίως έχουν πληγεί.

    Οι βουλευτές τόνισαν ότι βρίσκονται στην Ροδόπη, με εντολή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Α. Παπανδρέου, την αλληλεγγύη και την υποστήριξη του οποίου μετέφεραν, όπως και την δέσμευση πως, το ΠΑΣΟΚ, θα υπερασπιστεί και θα απαιτήσει άμεση λύση στα αιτήματα των κατοίκων της Ροδόπης, που έχουν πληγεί, από τις πλημμύρες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 21 November 2007 - 5:30:35 UTC