Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-11-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Ενίσχυση της κυβερνητικής σταθερότητας χωρίς να θίγεται η αναλογικότητα»

  • [01] «Ενίσχυση της κυβερνητικής σταθερότητας χωρίς να θίγεται η αναλογικότητα»

    Ομόφωνα εγκρίθηκε από την Κυβερνητική Επιτροπή, η οποία συνεδρίασε το πρωί υπό την προεδρία του πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, η εισήγηση του υπουργού Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλου για την τροποποίηση του ισχύοντος εκλογικού νόμου.

    Ο κ.Παυλόπουλος τόνισε, μετά τη συνεδρίαση, ότι στόχος του νέου εκλογικού νόμου είναι "η ενίσχυση της κυβερνητικής σταθερότητας χωρίς να θίγεται η αναλογικότητα ως προς τη δύναμη των μικρότερων κομμάτων".

    Συγκεκριμένα, είπε, προτείνεται η ενίσχυση της προσαύξησης των εδρών του πρώτου κόμματος κατά 50 έδρες, από 40 που προβλέπει ο ισχύων εκλογικός νόμος. Ο υπουργός διευκρίνισε ότι η προσαύξηση αυτή δίδεται μόνο σε αυτοτελές κόμμα και όχι σε συνασπισμό κομμάτων. Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι επιτρέπεται η σύμπραξη κομμάτων, αλλά, όπως είπε, δεν πριμοδοτείται με το "μπόνους" των επιπλέον εδρών.

    Επίσης, ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι στις τροποποιήσεις περιλαμβάνεται και η ποσόστωση για τη συμμετοχή των γυναικών στα ψηφοδέλτια των κομμάτων στις εθνικές εκλογές, κατά το 1/3 των υποψηφίων βουλευτών.

    Ο νέος εκλογικός νόμος θα κατατεθεί στη Βουλή πριν τις εορτές των Χριστουγέννων.

    Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργος Σουφλιάς, επανέλαβε τη θέση του υπέρ του γερμανικού μοντέλου ως μέσου εξυγίανσης του πολιτικού συστήματος, αλλά επανέλαβε ότι ως μέλος της κυβέρνησης θα ψηφίσει τον εκλογικό νόμο.

  • ** Μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής ο κ. Κ.Καραμανλής είχε συνεργασία με την υπουργό Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη.

  • ** Με θέμα την κατάθεση του Προϋπολογισμού του 2008 θα συνεδριάσει το απόγευμα, υπό τον πρωθυπουργό, το Υπουργικό Συμβούλιο. Αμέσως μετά ο προϋπολογισμός θα κατατεθεί στη Βουλή και θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου του υπουργού Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφη.

    Αποζημίωση 3.000 ευρώ στους πλημμυροπαθείς

    Αποζημίωση 3.000 ευρώ θα λάβουν οι πλημμυροπαθείς αντί για το προνοιακό επίδομα των 670 ευρώ που ισχύει με βάση τη νομοθεσία. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, η σχετική διαδικασία θα γίνει από το υπουργείο Υγείας και ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Κωνσταντόπουλος θα καθορίσει, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ποιοι είναι οι δικαιούχοι.

    Το ποσό αυτό θα κατατεθεί άμεσα με βάση τη διαδικασία που ακολουθήθηκε και για τους πυροπαθείς. Όσοι δεν είναι πλημμυροπαθείς, όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών, δεν δικαιούνται το συγκεκριμένο ποσό. Ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε ότι το ποσό αυτό θα καταβληθεί εφάπαξ και πως στόχος είναι να αποφευχθούν οι παλαιότερες γραφειοκρατικές διαδικασίες και γι' αυτό θα ακολουθηθεί η διαδικασία που εφαρμόστηκε και για τους πυροπαθείς.

    Επίσης, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι η κατάσταση στον ποταμό Έβρο, λόγω της συνεχιζόμενης αύξησης των νερών του, βρίσκεται σε οριακό σημείο και γι' αυτό ήδη αναχώρησε για την περιοχή κλιμάκιο της ΕΜΑΚ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 20 November 2007 - 13:30:29 UTC