Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-09-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σήμερα η τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών
  • [02] Κ.Καραμανλής:"Θα συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις"
  • [03] Γ. Παπανδρέου: "Οι γυναίκες πυλώνας του ΠΑΣΟΚ"
  • [04] Α.Παπαρήγα: "Κριτήριο η καθημερινότητα"
  • [05] Αλαβάνος:"Ανάδειξη κοινωνικών προβλημάτων"

  • [01] Σήμερα η τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών

    Στις 9.00 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί το ντιμπέιτ των έξι πολιτικών αρχηγών, το οποίο θα μεταδοθεί σε διακαναλική σύνδεση από το Ραδιοτηλεοπτικό Μέγαρο της ΕΡΤ και θα διαρκέσει τρεις ώρες.

    Ο Κώστας Καραμανλής , ο Γιώργος Παπανδρέου, η Αλέκα Παπαρήγα, ο Αλέκος Αλαβάνος, ο Γιώργος Καρατζαφέρης και ο Στέλιος Παπαθεμελής θα απαντήσουν στις ερωτήσεις της Ολγας Τρέμη (MEGA) , της Ελλης Στάη (ALPHA), του Νίκου Χατζηνικολάου (ALTER), του Νίκου Ευαγγελάτου (ANT1), του Αιμίλιου Λιάτσου (STAR) και του Αλέξη Παπαχελά (ΣΚΑΙ) ενώ συντονίστρια θα είναι, με απόφαση των δημοσιογράφων, η Μαρία Χούκλη (ΝΕΤ).

    Κάθε δημοσιογραφος θα υποβάλλει σε κάθε αρχηγό μια ερώτηση διάρκειας 30 δευτερολέπτων με την δυνατότητα διευκρινιστικής ερώτησης διάρκειας 20 δευτερολέπτων και ο κάθε αρχηγός θα έχει 90 δευτερόλεπτα στη διάθεση του για να απαντήσει. Συνολικά δηλαδή θα υπάρξουν 36 ερωτήσεις και απάντησεις.

    Οι πολιτικοί αρχηγοί θα απαντήσουν σε ερωτήσεις μοιρασμένες σε έξι θεματικές ενότητες: Εξωτερική πολιτική, Οικονομία, Δημόσια Διοίκηση, Παιδεία, Κοινωνική Πολιτική και Γενικά Πολιτικά Θέματα.

    [02] Κ.Καραμανλής:"Θα συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις"

    ``Δεν είναι τώρα η ώρα για αρνητική ψήφο``, τόνισε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής στην πρώτη του προεκλογική ομιλία στο Κερατσίνι, στη Β' Πειραιά σε μια περιφέρεια που είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου και που, όπως είπε, η πολιτεία πρέπει να σκύψει με περισσότερο ενδιαφέρον.

    Ο Πρωθυπουργός τόνισε "ακούμε και παίρνουμε τα μηνύματα των πολιτών. Οι πολίτες έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις από εμάς. Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν πικρίες, δεν είναι όμως τώρα η ώρα για αρνητική ψήφο. Η άρνηση δεν οδηγεί παρά σε αδιέξοδα. Το ζητούμενο τώρα είναι τα θετικά βήματα που χρειάζεται η χώρα. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι μια κυβέρνηση που να μπορεί να παίρνει αποφάσεις και να υλοποιεί γρήγορα και με αποφασιστικότητα τις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος".

    Ο κ. Καραμανλής είπε πως είμαστε στην τελική ευθεία για τις εκλογές και πως τώρα είναι η ώρα των πολιτών, των συγκρίσεων, της απόφασης. Τόνισε πως ο τόπος βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή και πως είναι ανάγκη να συνεχιστούν με πιο γρήγορους ρυθμούς, με μεγαλύτερη τόλμη οι τομές που χρειάζεται η χώρα. ``Για να πετύχουμε πρόοδο και ευημερία για όλους, οφείλουμε να προχωρήσουμε με ακόμη πιο γρήγορους ρυθμούς, πιο τολμηρά, σε πιο βαθιές αλλαγές``, ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Αναφερόμενος στις πρόσφατες πυρκαγιές είπε πως η εθνική αυτή δοκιμασία, οι νεκροί μας, οι άνθρωποι που έχασαν το σπίτι και το βιός τους βαραίνουν την ψυχή κάθε Έλληνα, τονίζοντας πως αυτός είναι ο λόγος που οφείλουμε να κατευθύνουμε όλες τις δυνάμεις μας στο έργο της άμεσης στήριξης και της ανασυγκρότησης.

    Ο κ. Καραμανλής επεσήμανε πως η κυβέρνηση έλαβε άμεσα μέτρα παρακάμπτοντας γραφειοκρατικές αγκυλώσεις δεκαετιών και πως σε λίγα μόνο εικοσιτετράωρα καλύφθηκαν οι άμεσες πρώτες ανάγκες των συμπολιτών μας. Μάλιστα τόνισε πως όσα έγιναν αμέσως μετά το κακό, από μόνα τους δεν επαρκούν και πως υπάρχει πολύ και δύσκολο έργο μπροστά. ``Κάνουμε και θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας ώστε οι τοπικές κοινωνίες να ξανασταθούν στα πόδια τους, οι νέες και οι νέοι στις πληγείσες περιοχές να παραμείνουν στους τόπους τους``, επεσήμανε ο κ. Καραμανλής και δήλωσε βέβαιος ότι από αυτή τη δοκιμασία οι νομοί που επλήγησαν μπορούν να αναγεννηθούν και να μπουν σε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης που θα δώσει την ευκαιρία στις παραγωγικές δυνάμεις των περιοχών αυτών να βγουν πιο δυναμικά μπροστά.

    ``Οφείλουμε όλοι να αναζητούμε τα θετικά μηνύματα και τέτοια μηνύματα υπάρχουν. Είναι η συστράτευση ολόκληρης της κοινωνίας ολόκληρου του έθνους``, πρόσθεσε με έμφαση ο κ. Καραμανλής λέγοντας πως αναδείχθηκε ένας νέος πατριωτισμός που ενισχύει την αισιοδοξία του για το μέλλον. Μάλιστα είπε ότι έχει πάρει το μήνυμα των πολιτών λέγοντας πως η ενότητα και η ομοψυχία των Ελλήνων αυτές τις μέρες είναι τεράστιο κεφάλαιο που οφείλουμε όλοι να το διαφυλάξουμε και δεσμεύτηκε ότι δεν θα ακολουθήσει όσους προκαλέσουν ή όσους εκτοξεύσουν, όπως είπε χαρακτηριστικά, ύβρεις ή κραυγές λαϊκισμού και δημαγωγίας. ``Την πόλωση και την οξύτητα την επιδιώκουν όσοι βρίσκονται σε πολιτικό αδιέξοδο. Ο λαϊκισμός και η δημαγωγία είναι αποδείξεις αδυναμίας. Οι κραυγές και ύβρεις δεν μας αποπροσανατολίζουν, επιδίωξη μας είναι να ενώνουμε δυνάμεις``.

    Στα χρόνια που πέρασαν βάλαμε τις βάσεις για δυναμική, ισόρροπη, διατηρήσιμη, ανθρωποκεντρική ανάπτυξη. Στο κέντρο της πολιτικής μας ήταν και είναι πάντα ο άνθρωπος. Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένες τις αντοχές της Οικονομίας, ανάμεσα στβ άλλα:

    - Αυξήθηκε, το αφορολόγητο όριο για τα νοικοκυριά και μειώνονται σταδιακά οι συντελεστές φορολόγησης.

    - Καταργήθηκε ο ΛΑΦΚΑ και επιστρέφονται τα ποσά που παρακρατούνταν από τις κυβερνήσεις του χθες.

    - Δημιουργήθηκε Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για τη στήριξη των ανέργων μεγαλύτερης ηλικίας, σε περιοχές με ιδιαίτερα προβλήματα.

    Πρώτη προτεραιότητα στη δεύτερη κυβερνητική θητεία που διεκδικούμε είναι η περαιτέρω ανάπτυξη και η εδραίωση ουσιαστικά κοινωνικού Κράτους, ικανού να στηρίζει εκείνους που έχουν πραγματικά ανάγκη.

    - Συγκροτείται άμεσα Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής.

    - Χορηγείται, από τις αρχές του 2008, το πολυτεκνικό επίδομα στις τρίτεκνες οικογένειες.

    - Καταβάλλεται, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις μας, η νέα αύξηση στο Επίδομα Ανεργίας, το ΕΚΑΣ και τις συντάξεις του ΟΓΑ.

    - Καθιερώνεται Κατώτατη Εθνική Σύνταξη

    Επίσης, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο έργο της κυβέρνησης σε αυτά τα 3,5 χρόνια. Μιλώντας για την οικονομία επεσήμανε τη μείωση τη ελλείμματος, τη δημιουργία 200.000 νέων θέσεων εργασίας, τον περιορισμό της ανεργίας, ενώ μιλώντας ειδικότερα για τον Πειραιά και την ευρύτερη περιοχή αναφέρθηκε αναλυτικά στα έργα που έχουν γίνει και είπε ότι στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης στο διάστημα που ακολουθεί είναι:

    - Η αναδάσωση του όρους Αιγάλεω

    - η ολοκλήρωση του οδικού άξονα Πειραιάς - Δραπετσώνα - Κερατσίνι

    - η κατασκευή Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου στο Κερατσίνι.

    - η επαναλειτουργία των σύγχρονων τμημάτων επειγόντων περιστατικών του Γενικού Κρατικού της Νίκαιας

    - η ολοκληρωμένη αστική ανάπλαση της περιοχής των Προσφυγικών στο Κερατσίνι

    - η απομάκρυνση των γυναικείων φυλακών του Κορυδαλλού και η απόδοση μεγάλου τμήματος των φυλακών στους δημότες

    - η ολοκλήρωση των έργων αποχέτευσης στη Σαλαμίνα

    Πρόγραμμα περιοδειών του κ.Καραμανλή

    Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ανακοίνωσε το πρόγραμμα των προεκλογικών συγκεντρώσεων στις οποίες θα μιλήσει ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής.

    Συγκεκριμένα ο κ. Καραμανλής το μεσημέρι της Παρασκευής θα επισκεφθεί τα Γρεβενά και αργότερα την Κοζάνη.

    Το βράδυ της Παρασκευής,ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στις Σέρρες και το Σαββατοκύριακο θα ευρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ.

    Ο Κώστας Καραμανλής θα μιλήσει το βράδυ της Κυριακής στη Λάρισα, τη Δευτέρα στο Ηράκλειο της Κρήτης, την Τρίτη στο Αγρίνιο, την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη και θα κλείσει με την ομιλία του στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στην Αθήνα την προσεχή Παρασκευή.

    [03] Γ. Παπανδρέου: "Οι γυναίκες πυλώνας του ΠΑΣΟΚ"

    "Βρισκόμαστε μπροστά σε μια κρίσιμη καμπή: ή θα αφήσουμε να μας διαλύσει αυτή η πρωτόγνωρη εθνική τραγωδία που αντιμετωπίσαμε ή θα προχωρήσουμε όλοι μαζί συγκροτημένα, με σχέδιο στην εθνική αναγέννηση", τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για τις γυναίκες στο Κλειστό Γυμναστήριο Περιστερίου "Ανδρέας Παπανδρέου".

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι τώρα καλούμαστε για να αλλάξουμε ώστε να πάει η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός μπροστά καθώς η νέα αλλαγή είναι εθνική επιταγή. Επίσης ο κ. Παπανδρέου είπε ότι πρέπει να ανατρέψουμε την αδυναμία της σημερινής πολιτείας να προστατέψει τις ζωές, τις περιουσίες και τα σπίτια των συμπολιτών μας, αλλά και να ανατρέψουμε το διασυρμό της πατρίδας μας διεθνώς από τους ανεύθυνους χειρισμούς της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι πρέπει να υπερβούμε κάθε λογική κομματικής διαχείρισης της τραγωδίας και στέλνοντας ένα μήνυμα στους πληγέντες εξέφρασε τη δέσμευσή του ότι ο ίδιος ως πρωθυπουργός θα υπερβεί κάθε κομματική διαχείριση του πόνου.

    "Στις 16 Σεπτέμβρη τελειώνει το εμπόριο ελπίδας", ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι την περασμένη Κυριακή στον Πύργο παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εθνικής αναγέννησης το οποίο αποτελεί πυξίδα για τη βιώσιμη και ισσόροπη ανάπτυξη που επιθυμεί το ΠΑΣΟΚ για όλη την Ελλάδα, ενώ δεν παρέλειψε και αναφορά στην πόλη πρότυπο με το όνομα "Νέα Ολυμπία" την οποία το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί να οικοδομήσει στις κατεστραμμένες περιοχές.

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η χώρα έχει ανάγκη από ένα νεο πατριωτισμό ο οποίος δεν σημαίνει μόνο υπεράσπιση των συμβόλων, αλλά και διασφάλιση του μέλλοντος για τις νέες γενιές.

    Αναφερόμενος στις γυναίκες ο κ. Παπανδρέου είπε ότι αυτές σήμερα απολαμβάνουν σημαντικές κατακτήσεις και δικαιώματα ως αποτέλεσμα των αγώνων του γυναικείου κινήματος, αλλά και του προοδευτικού θεσμικού πλαισίου που καθιέρωσαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, τόνισε όμως ότι σήμερα οι γυναίκες υφίστανται τα βάρη της πολιτικής της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

    Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για κατακτήσεις των γυναικών που υποχωρούν και για προοδευτικά νομοθετικά μέτρα που αλλοιώνονται και αλλάζουν και πρόσθεσε ότι με την πολιτική της η ΝΔ κατάργησε τον προσωπικό και οικογενειακό χρόνο των γυναικών, εξάντλησε τις εργαζόμενες στις τράπεζες με τη διεύρυνση και ελαστικοποίηση του ωραρίου, κατάργησε κεκτημένα ασφαλιστικά δικαιώματα, οδήγησε χιλιάδες γυναίκες σε ανεργία με το μαζικό κλείσιμο επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, ενώ το ίδιο συνέβη και με τις μικρές οικογενειακές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις χωρίς καμία πρόνοια και προγράμματα επανένταξης των άνεργων γυναικών στην απασχόληση.

    Επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η ΝΔ διέλυσε τις κοινωνικές δομές που στηρίζουν τη γυναίκα και την οικογένεια, αποδυνάμωσε τα ολοήμερα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς, ενώ προβάλλοντας στον πολιτικό της λόγο τον δήθεν σεβασμό στις παραδόσεις αναπαρήγαγε την άνιση κατανομή των ρόλων των δύο φύλων στην προσωπική, ιδιωτική και δημόσια ζωή βάζοντας πάλι τις γυναίκες στο περιθώριο.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι οι γυναίκες αποτελούν κεντρικό πυλώνα της πορείας του ΠΑΣΟΚ και τόνισε ότι σήμερα προτεραιότητα για το κίνημα αποτελεί η εξειδίκευση των πολιτικών του ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν οι νεες γυναίκες στην αγορά εργασίας. Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, πρώτον απαντάται το θέμα της ισότητας μέσα στην οικογένεια με την πλήρη κάλυψη των αναγκών φύλαξης των βρεφών και νηπίων με το διπλασιασμό εντός τετραετίας των βρεφονηπιακών σταθμών, με την επέκταση του ολοήμερου σχολείου και νηπιαγωγείου σε όλα τα σχολεία της χώρας, με την εφάπαξ παροχή 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται με την κατάθεση 1000 ευρώ από το κράτος για κάθε παιδί σε εθνικό επενδυτικό λογαριασμό και με την πρόβλεψη ώς το 2012 όλα τα παιδιά να απολαμβάνουν τρεις ώρες αθλητισμού την εβδομάδα.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι στο πρόγραμμα του κινήματος προβλέπεται η ελάφρυνση της οικογένειας από τις δαπάνες για παιδεία και υγεία, η ελάφρυνσή της από τον περιορισμό της κερδοσκοπίας στην αγορά και τη δίκαιη αναδιανομή του εισοδήματος, αλλά και η ενίσχυση με ειδικά κίνητρα των νέων ζευγαριών που θέλουν να μείνουν σε ορεινές νησιωτικές καθώς και φθίνουσες και μειονεκτικές περιοχές. Επίσης ο κ. Παπανδρέου είπε ότι στο πρόγραμμα προβλέπεται η βελτίωση των συνθηκών εργασίας για τις γυναίκες και πρώτα πρώτα η είσοδός τους στην αγορά εργασίας με μία σειρά μέτρων όπως τη δυνατότητα απασχόλησης για τέσσερα συνεχή έτη για νέους και νέες με πλήρη ασφάλιση και κλιμακούμενη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών.

    Επίσης ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για θεσμοθέτηση της κοινωνικής εργασίας για απασχόληση των μακροχρόνια ανέργων άνω των 55 ετών. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε επίσης λόγο για αναβάθμιση του ρόλου των γυναικών στην πολιτική, τονίζοντας ότι πέρα από το πλαίσιο για την ισότητα, χρειάζεται να καταθέσουν η γυναίκες τη δική τους εμπειρία καθώς αυτή στοχεύει σε έναν ανθρώπινο κόσμο.

    Επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπενθύμισε τη συμμετοχή των γυναικών σε όλα τα επίπεδα της οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ αλλά και το γεγονός ότι οι γυναίκες ήταν εκείνες που κατέλαβαν κορυφαίες θέσεις του κινήματος όπως τη θέση του γραμματέα , αλλά και τις πρώτες θέσεις στα ψηφοδέλτια επικρατείας και ευρωεκλογών.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας ότι η κυβέρνηση της ΝΔ φεύγει αφήνοντας πίσω της ένα θλιβερό απολογισμό με την ακρίβεια να καλπάζει, το Εθνικό Σύστημα Υγείας να καταρρέει, τη δημόσια εκπαίδευση να διαλύεται, τα ασφαλιστικά ταμεία να είναι λεηλατημένα, την επαρχία να μαραζώνει και το περιβάλλον να καταστρέφεται, ωστόσο εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι στις 17 Σεπτεμβρίου με τη νίκη του ΠΑΣΟΚ η Ελλάδα γυρίζει σελίδα.

    [04] Α.Παπαρήγα: "Κριτήριο η καθημερινότητα"

    "Οι εργαζόμενοι δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από το "ντιμπέιτ", ούτε μπορεί και πρέπει να καθορίσουν την στάση τους από την εικόνα των πολιτικών αρχηγών στην τηλεόραση", δήλωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα μιλώντας σε εργαζόμενους στον δήμο Πειραιά.

    Η κ. Παπαρήγα υπογράμμισε ότι κριτήριο για την ψήφο, είναι η ζωή και όχι τα λόγια. Είναι η καθημερινότητα, το βιοτικό επίπεδο, η δουλειά, το εισόδημα, η σύνταξη, η Παιδεία, η Υγεία, το φυσικό και πνευματικό και πολιτιστικό περιβάλλον, είναι η πολιτική της Ελλάδας στα Βαλκάνια, στην Μέση Ανατολή, στην Ευρώπη παντού.

    Επίσης, πρόσθεσε , κριτήριο ψήφου πρέπει να είναι ολόκληρη η εικοσαετία, εξηγώντας ότι μόνο έτσι μπορεί να σταθμιστεί η ψήφος σωστά και κατέληξε:

    "Το ΚΚΕ 20 χρόνια τώρα σταθερά κάνει σωστή πρόγνωση, συμβάλει στην οργάνωση των αγώνων και πάνω από όλα πιστεύει ότι νόμος είναι το δίκιο του εργάτη. Από αυτή τη θέση αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα και των εργατών και των άλλων λαϊκών στρωμάτων της πόλης και της υπαίθρου".

    [05] Αλαβάνος:"Ανάδειξη κοινωνικών προβλημάτων"

    Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να αναδείξει τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας μας δήλωσε ο κ. Α. Αλαβάνος ο οποίος περιόδευσε χθες διαδοχικά τις εγκαταστάσεις των Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων στην κατασκευαστική βάση του Πειραιά και το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

    Ο κ. Αλαβάνος μιλώντας στους εργαζόμενους του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας, τόνισε ότι η παράταξή του δεν μπορεί να συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι οι λίγες ημέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές, θα κυριαρχούνται από τις ψευτοπαροχές του πρωθυπουργού ή από τη σύνθεση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε ο κ. Αλαβάνος, θέλει να αναδείξει τα κοινωνικά προβλήματα και αναφερόμενος στο Νοσοκομείο Νίκαιας, που όπως είπε είναι το μεγαλύτερο των Βαλκανίων, σημείωσε ότι βρήκε "μια παθολογική κατάσταση".

    Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι το νοσοκομείο έχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού που φθάνει μέχρι και το 30%, ενώ επεσήμανε ότι το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών δεν λειτουργεί από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και έκανε λόγο για εγκατάλειψη του συστήματος υγείας.

    Νωρίτερα κατά την περιοδεία του στις εγκαταστάσεις των Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων ο κ. Αλαβάνος μιλώντας στους εργαζόμενους επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, ανέφερε ότι "γίνεται η μεγαλύτερη και πιο άθλια ίσως προσπάθεια εξαγοράς ψήφων που έχουμε δει τις τελευταίες προεκλογικές περιόδους", ενώ κατηγόρησε και το ΠΑΣΟΚ για "πλειστηριασμό υποσχέσεων".

    Μιλώντας για το ασφαλιστικό ο κ. Αλαβάνος κατηγόρησε τόσο τον πρωθυπουργό όσο και τον κ. Παπανδρέου λέγοντας ότι "δεν έχουν δικαίωμα ο μεν Καραμανλής να λέει ψέματα για το ασφαλιστικό, ότι δεν θα ανοίξει, ότι όλα θα μείνουν τα ίδια κλπ, και όταν διαβάσει κανείς πίσω από τις γραμμές υπάρχουν άλλες θέσεις και ο κ. Παπανδρέου να λέει ότι θα ανοίξει το ασφαλιστικό μετά τις εκλογές, κι ότι δεν μπορούμε να το ανοίξουμε. Κι εμείς ρωτάμε, γιατί με αυτά τα κρυφά χαρτιά ή με αυτές τις γενικές κουβέντες αντιμετωπίζουν το ασφαλιστικό;"


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 6 September 2007 - 4:30:36 UTC