Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-09-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Παπανδρέου: «Οι γυναίκες πυλώνας του ΠΑΣΟΚ»
  • [02] Τηλεοπτική αναμέτρηση με έξι πολιτικούς αρχηγούς

  • [01] Γ. Παπανδρέου: «Οι γυναίκες πυλώνας του ΠΑΣΟΚ»

    "Βρισκόμαστε μπροστά σε μια κρίσιμη καμπή: ή θα αφήσουμε να μας διαλύσει αυτή η πρωτόγνωρη εθνική τραγωδία που αντιμετωπίσαμε ή θα προχωρήσουμε όλοι μαζί συγκροτημένα, με σχέδιο στην εθνική αναγέννηση", τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου παρουσιάζοντας απόψε το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για τις γυναίκες στο Κλειστό Γυμναστήριο Περιστερίου "Ανδρέας Παπανδρέου".

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι τώρα καλούμαστε για να αλλάξουμε ώστε να πάει η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός μπροστά καθώς η νέα αλλαγή είναι εθνική επιταγή. Επίσης ο κ. Παπανδρέου είπε ότι πρέπει να ανατρέψουμε την αδυναμία της σημερινής πολιτείας να προστατέψει τις ζωές, τις περιουσίες και τα σπίτια των συμπολιτών μας, αλλά και να ανατρέψουμε το διασυρμό της πατρίδας μας διεθνώς από τους ανεύθυνους χειρισμούς της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι πρέπει να υπερβούμε κάθε λογική κομματικής διαχείρισης της τραγωδίας και στέλνοντας ένα μήνυμα στους πληγέντες εξέφρασε τη δέσμευσή του ότι ο ίδιος ως πρωθυπουργός θα υπερβεί κάθε κομματική διαχείριση του πόνου.

    "Στις 16 Σεπτέμβρη τελειώνει το εμπόριο ελπίδας", ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι την περασμένη Κυριακή στον Πύργο παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εθνικής αναγέννησης το οποίο αποτελεί πυξίδα για τη βιώσιμη και ισσόροπη ανάπτυξη που επιθυμεί το ΠΑΣΟΚ για όλη την Ελλάδα, ενώ δεν παρέλειψε και αναφορά στην πόλη πρότυπο με το όνομα "Νέα Ολυμπία" την οποία το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί να οικοδομήσει στις κατεστραμμένες περιοχές.

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η χώρα έχει ανάγκη από ένα νεο πατριωτισμό ο οποίος δεν σημαίνει μόνο υπεράσπιση των συμβόλων, αλλά και διασφάλιση του μέλλοντος για τις νέες γενιές.

    Αναφερόμενος στις γυναίκες ο κ. Παπανδρέου είπε ότι αυτές σήμερα απολαμβάνουν σημαντικές κατακτήσεις και δικαιώματα ως αποτέλεσμα των αγώνων του γυναικείου κινήματος, αλλά και του προοδευτικού θεσμικού πλαισίου που καθιέρωσαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, τόνισε όμως ότι σήμερα οι γυναίκες υφίστανται τα βάρη της πολιτικής της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

    Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για κατακτήσεις των γυναικών που υποχωρούν και για προοδευτικά νομοθετικά μέτρα που αλλοιώνονται και αλλάζουν και πρόσθεσε ότι με την πολιτική της η ΝΔ κατάργησε τον προσωπικό και οικογενειακό χρόνο των γυναικών, εξάντλησε τις εργαζόμενες στις τράπεζες με τη διεύρυνση και ελαστικοποίηση του ωραρίου, κατάργησε κεκτημένα ασφαλιστικά δικαιώματα, οδήγησε χιλιάδες γυναίκες σε ανεργία με το μαζικό κλείσιμο επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, ενώ το ίδιο συνέβη και με τις μικρές οικογενειακές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις χωρίς καμία πρόνοια και προγράμματα επανένταξης των άνεργων γυναικών στην απασχόληση.

    Επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η ΝΔ διέλυσε τις κοινωνικές δομές που στηρίζουν τη γυναίκα και την οικογένεια, αποδυνάμωσε τα ολοήμερα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς, ενώ προβάλλοντας στον πολιτικό της λόγο τον δήθεν σεβασμό στις παραδόσεις αναπαρήγαγε την άνιση κατανομή των ρόλων των δύο φύλων στην προσωπική, ιδιωτική και δημόσια ζωή βάζοντας πάλι τις γυναίκες στο περιθώριο.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι οι γυναίκες αποτελούν κεντρικό πυλώνα της πορείας του ΠΑΣΟΚ και τόνισε ότι σήμερα προτεραιότητα για το κίνημα αποτελεί η εξειδίκευση των πολιτικών του ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν οι νεες γυναίκες στην αγορά εργασίας. Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, πρώτον απαντάται το θέμα της ισότητας μέσα στην οικογένεια με την πλήρη κάλυψη των αναγκών φύλαξης των βρεφών και νηπίων με το διπλασιασμό εντός τετραετίας των βρεφονηπιακών σταθμών, με την επέκταση του ολοήμερου σχολείου και νηπιαγωγείου σε όλα τα σχολεία της χώρας, με την εφάπαξ παροχή 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται με την κατάθεση 1000 ευρώ από το κράτος για κάθε παιδί σε εθνικό επενδυτικό λογαριασμό και με την πρόβλεψη ώς το 2012 όλα τα παιδιά να απολαμβάνουν τρεις ώρες αθλητισμού την εβδομάδα.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι στο πρόγραμμα του κινήματος προβλέπεται η ελάφρυνση της οικογένειας από τις δαπάνες για παιδεία και υγεία, η ελάφρυνσή της από τον περιορισμό της κερδοσκοπίας στην αγορά και τη δίκαιη αναδιανομή του εισοδήματος, αλλά και η ενίσχυση με ειδικά κίνητρα των νέων ζευγαριών που θέλουν να μείνουν σε ορεινές νησιωτικές καθώς και φθίνουσες και μειονεκτικές περιοχές. Επίσης ο κ. Παπανδρέου είπε ότι στο πρόγραμμα προβλέπεται η βελτίωση των συνθηκών εργασίας για τις γυναίκες και πρώτα πρώτα η είσοδός τους στην αγορά εργασίας με μία σειρά μέτρων όπως τη δυνατότητα απασχόλησης για τέσσερα συνεχή έτη για νέους και νέες με πλήρη ασφάλιση και κλιμακούμενη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών.

    Επίσης ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για θεσμοθέτηση της κοινωνικής εργασίας για απασχόληση των μακροχρόνια ανέργων άνω των 55 ετών. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε επίσης λόγο για αναβάθμιση του ρόλου των γυναικών στην πολιτική, τονίζοντας ότι πέρα από το πλαίσιο για την ισότητα, χρειάζεται να καταθέσουν η γυναίκες τη δική τους εμπειρία καθώς αυτή στοχεύει σε έναν ανθρώπινο κόσμο.

    Επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπενθύμισε τη συμμετοχή των γυναικών σε όλα τα επίπεδα της οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ αλλά και το γεγονός ότι οι γυναίκες ήταν εκείνες που κατέλαβαν κορυφαίες θέσεις του κινήματος όπως τη θέση του γραμματέα , αλλά και τις πρώτες θέσεις στα ψηφοδέλτια επικρατείας και ευρωεκλογών.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας ότι η κυβέρνηση της ΝΔ φεύγει αφήνοντας πίσω της ένα θλιβερό απολογισμό με την ακρίβεια να καλπάζει, το Εθνικό Σύστημα Υγείας να καταρρέει, τη δημόσια εκπαίδευση να διαλύεται, τα ασφαλιστικά ταμεία να είναι λεηλατημένα, την επαρχία να μαραζώνει και το περιβάλλον να καταστρέφεται, ωστόσο εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι στις 17 Σεπτεμβρίου με τη νίκη του ΠΑΣΟΚ η Ελλάδα γυρίζει σελίδα.

    [02] Τηλεοπτική αναμέτρηση με έξι πολιτικούς αρχηγούς

    Εξι πολιτικοί αρχηγοί θα λάβουν μέρος στο ντιμπέιτ που θα πραγματοποιηθεί αύριο, στις 9 το βράδυ και θα μεταδοθεί σε διακαναλική σύνδεση. Τις ερωτήσεις θα υποβάλλουν έξι δημοσιογράφοι, ενώ θα υπάρχει ένας συντονιστής δημοσιογράφος.

    Ο Κώστας Καραμανλής , ο Γιώργος Παπανδρέου, η Αλέκα Παπαρήγα, ο Αλέκος Αλαβάνος , ο Γιώργος Καρατζαφέρης και ο Στέλιος Παπαθεμελής θα απαντήσουν στις ερωτήσεις της Ολγας Τρέμη(MEGA) , της Ελλης Στάη (ALPHA), του Νίκου Χατζηνικολάου(ALTER), του Νίκου Ευαγγελάτου(ANT1), του Αιμίλιου Λιάτσου(STAR) και του Αλέξη Παπαχελά (ΣΚΑΙ) ενώ συντονιστής θα είναι ,με απόφαση των δημοσιογράφων, η Μαρία Χούκλη (ΝΕΤ).

    Κάθε δημοσιογραφος θα υποβάλλει σε κάθε αρχηγό μια ερώτηση διάρκειας 30 δευτερολέπτων με την δυνατότητα διευκρινιστικής ερώτησης διάρκειας 20 δευτερολέπτων και ο κάθε αρχηγός θα έχει 90 δευτερόλεπτα στη διάθεση του για να απαντήσει. Συνολικά δηλαδή θα υπάρξουν 36 ερωτήσεις και απάντησεις.

    Οι πολιτικοί αρχηγοί θα απαντήσουν σε ερωτήσεις μοιρασμένες σε έξι θεματικές ενότητες:

    Εξωτερική πολιτική, Οικονομία, Δημόσια Διοίκηση, Παιδεία, Κοινωνική Πολιτική και Γενικά Πολιτικά Θέματα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 5 September 2007 - 20:30:23 UTC