Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-08-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Παπανδρέου: «Άφησαν την Ελλάδα ανοχύρωτη»

  • [01] Γ. Παπανδρέου: «Άφησαν την Ελλάδα ανοχύρωτη»

    « Άφησαν την Ελλάδα ανοχύρωτη», τόνισε στο μήνυμα που απηύθυνε στον ελληνικό λαό ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος αύριο θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια για να επαναθέσει το θέμα της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών.

    Επανάληψη ανεπαρκών ημίμετρων, χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης όσα ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Επικρατείας Θόδωρος Ρουσόπουλος.

    Τα μέτρα αυτά, ανέφερε ο κ. Ραγκούσης, προέρχονται από μία κυβέρνηση η οποία δεν είναι σε θέση να μιλήσει για την επόμενη μέρα, καθώς όφειλε να συντονίσει τον κρατικό μηχανισμό,ώστε να μην αναγκαστεί να πάρει μέτρα για την επόμενη μέρα.

    Δεν έχουμε κατάσταση σεισμού, τόνισε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι οι πυρκαγιές μπορούσαν να έχουν εντοπιστεί έγκαιρα και ο κρατικός μηχανισμός όφειλε και μπορούσε να εμποδίσει την εξάπλωσή τους. "Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν", ανέφερε ο κ. Ραγκούσης και απέδωσε τις ευθύνες για την παράλυση, όπως είπε, του κρατικού μηχανισμού στην κυβέρνηση.

    Επίσης, ο κ. Ραγκούσης αμφισβήτησε τα στοιχεία για τους αριθμούς των πυρκαγιών, που έδωσε ο κ. Ρουσόπουλος, αναφεροντας ότι τα στοιχεία του ήταν παραποιημένα. Ειδικότερα, ο κ. Ραγκούσης έκανε λόγο για άνευ προηγουμένου κοροϊδία από την πλευρά της κυβέρνησης, όταν επιλέγει να συγκρίνει τις πυρκαγιές μιας μέρας, ενός έτους, με τις πυρκαγιές της αντίστοιχης μέρας, ενός προηγούμενου έτους.

    Επίσης, ο κ. Ραγκούσης αμφισβητώντας τα στοιχεία του κ. Ρουσόπουλου είπε ότι οι πυρκαγιές με βάση τα επίσημα στοιχεία του υπουγείου Δημόσιας Τάξης το 2006 ήταν 8.874, το 2005 ήταν 9.181, το 2004 ήταν 9.866, το 2003 ήταν 9.117 , το 2002 ήταν 8.683, το 2001 ήταν 13.817 και το 2000 ήταν 14.021.

    Ο Γιάννης Ραγκούσης τόνισε ότι με βάση την ενημέρωση του κ. Ρουσόπουλου προκύπτει ένα πολύ σοβαρό θέμα ενημέρωσης. Και αναφέρθηκε σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Βραδυνή" της 10/7 του 2000, όπου αναφεροταν ότι το Σαββατοκύριακο 8 - 9 του μηνός εκείνου του έτους ξέσπασαν 200 πυρκαγιές ανά την επικράτεια, ενώ την επόμενη μέρα, σε μία μόνο ώρα, ξέσπασαν άλλες 25.

    Επέκρινε τον Θ. Ρουσόπουλο και την κυβέρνηση ότι δεν έκαναν καμία αναφορά στους νεκρούς των πυρκαγιών των τελευταίων ημερών, επισημαίνοντας ότι παλαιότερα με έναν ή δύο νεκρούς από πυρκαγιές δονούνταν η χώρα.

    Και πρόσθεσε ότι είναι αδιανόητο σήμερα οι 63 νεκροί να μην είναι για την κυβέρνηση στατιστικό δεδομένο.

    Σχολιάζοντας εξ άλλου την αναφορά στις δηλώσεις Φρατίνι, ο Γ. Ραγκούσης ανέφερε ότι ο Ιταλός επίτροπος αναφερεται σε οικοδομική κερδοσκοπία και πρόσθεσε ότι το ίδιο ακριβώς λέει και το ΠΑΣΟΚ όταν κατηγορεί την κυβέρνηση για την αναμόχλευση του άρθρου 24 του συντάγματος, η οποία θεωρεί ότι επαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στους εμπρησμούς του τελευταίου διαστήματος.

    Το ερώτημα, τόνισε ο κ. Ραγκούσης, δεν είναι αν υπάρχουν εμπρηστές, αλλά αν υπάρχει κράτος και αποδείχθηκε φέτος ότι το κράτος ηττάται από τους εμπρηστές.

    Επέκρινε τον Θ. Ρουσόπουλο ότι αφήνει να υφέρπει η φημολογία περί ασύμμετρων απειλών, την οποία χαρακτήρισε εφεύρημα της κυβέρνησης, καθώς δεν μπορεί να αναλάβει τις ευθύνες της και επιχειρεί να κοροϊδέψει το λαό.

    Αντί ο κ. Ρουσόπουλος μέσα από τον επικοινωνιακό και πολιτικό πανικό της κυβέρνησης να λέει όλα αυτά, καλύτερα να στείλουν τους υπουργούς στα μέτωπα των πυρκαγιών, να συντονίσουν το έργο της αντιμετώπισής τους και να αφήσουν κατά μέρος τα επικοινωνιακά παιχνίδια.

    Είναι αδιανόητο, είπε,ο κ. Ρουσόπουλος να αρνείται να πει έστω και μία λέξη στοιχειώδους αυτοκριτικής και να ζητήσει μια ελάχιστη συγνώμη. Αυτό, τόνισε, αποπνέει και εκπροσωπεί ένα αποκρουστικό ήθος για τον έλληνα πολίτη.

    Ο Γιάννης Ραγκούσης αναφέρθηκε και στην επαναφορά του κ. Ρουσόπουλου σε ρόλο κυβερνητικού εκπροσώπου, τονίζοντας ότι η απόφαση του πρωθυπουργού έσπασε μια θεσμικού χαρακτήρα συμφωνία, που θέλει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να είναι υπηρεσιακός και όχι κομματικός.

    Δεν μας ενοχλεί, πρόσθεσε, η ανάκτηση αρμοδιοτήτων από τον κ. Ρουσόπουλο, όμως πρεπει να τονίσουμε ότι πρόκειται για θεσμικό ατόπημα, το οποίο υποδηλώνει ότι ο κ. Κ. Καραμανλής και η κυβέρνηση έχουν χάσει το όριο και σημείωσε ότι ήδη έχει ορκιστεί υπηρεσιακός κυβερνητικός εκπρόσωπος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 27 August 2007 - 20:30:19 UTC