Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-08-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευθύνες στην κυβέρνηση επιρρίπτει ο Γ. Παπανδρέου

  • [01] Ευθύνες στην κυβέρνηση επιρρίπτει ο Γ. Παπανδρέου

    Σοβαρές ευθύνες στην κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε ότι "μετέτρεψε την Ελλάδα σε ανοχύρωτη Πολιτεία", επέρριψε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας του στις πληγείσες περιοχές της Πελοποννήσου. Τόνισε ότι "με αυτή την κυβέρνηση, δεν μπορεί να αισθάνεται σιγουριά και ασφάλεια ο Έλληνας πολίτης".

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε όλες σχεδόν τις περιοχές και διαμόρφωσε προσωπική εικόνα για την κατάσταση.

    Εμφανώς κουρασμένος, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος, αφού από τις Σέρρες πήγε κατευθείαν στις πυρόπληκτες περιοχές, ο κ. Παπανδρέου στη δήλωσή του τόνισε ότι αυτό που διέκρινε στα πρόσωπα των ανθρώπων που επλήγησαν, ήταν ο φόβος η ανασφάλεια, η αγανάκτηση, η οργή η απόγνωση και ο πόνος.

    Όπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου οι άνθρωποι των περιοχών που επισκέφθηκε, "αισθάνονται ακόμα αβοήθητοι και ανήμποροι".

    Το ερώτημα για τους κατοίκους αυτών των περιοχών, όπως είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είναι ένα μεγάλο "γιατί", το οποίο αφορά στο γιατί εκδηλώθηκαν οι πυρκαγιές, γιατί να χαθούν ανθρώπινες ζωές, γιατί να καταστραφούν οι περιουσίες τους και τα όμορφα δάση τους.

    Ο κ. Παπανδρέου καταλόγισε στο κράτος "έλλειψη συντονισμού, ολιγωρία, αναποτελεσματικότητα και εγκληματική αμέλεια στη χρηματοδότηση της πρόληψης". Ως αιτία όλων αυτών των αρνητικών δεδομένων, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε τη "βάναυση κομματικοποίηση και πελατειακή αντίληψη των Σωμάτων Ασφαλείας και της πυρόσβεσης".

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "καλλιέργησε τις προσδοκίες σε άνομα συμφέροντα και καταπατητές" με την προσπάθειά της "να αλλάξει το άρθρο 24 του Συντάγματος" για την προστασία των δασών. Επίσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τροπολογίες που κατέθεσε στη Βουλή "προσπάθησε να νομιμοποιήσει αυθαίρετα και να παραδώσει τα παράλια και τα νησιά στην υπερεκμετάλλευση".

    Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι "αρνήθηκε την εθνική συνεννόηση και συνεργασία για την από κοινού αντιμετώπιση της μεγαλύτερης οικολογικής καταστροφής στην ιστορία της Ελλάδας".

    Πιο ανησυχητική όλων, ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε τη στάση της κυβέρνησης, την οποία κατηγόρησε ότι "αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της και παριστάνει το θύμα". Μια ακόμα κατηγορία του κ. Παπανδρέου κατά της κυβέρνησης ήταν εκείνη που αφορά στην προσπάθεια της κυβέρνησης "να μιλά με υπονοούμενα για συνομωσίες και οργανωμένα σχέδια, για να συγκαλύψει τις ευθύνες της".

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε την κυβέρνηση "να μιλήσει συγκεκριμένα", πράττοντας το καθήκον που έχει κάθε κυβέρνηση και να αναλάβει τις ευθύνες της.

    Δηλώσεις Γ. Ραγκούση μετά τη σύσκεψη με τον Γ. Παπανδρέου για τις πυρκαγιές

    Εικόνα ακυβέρνητης πολιτείας παρουσιάζει η χώρα και αυτό το βιώνουν όλοι οι ελληνες και οι ελληνίδες, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης και πρόσθεσε ότι έχουμε εικόνα ενός κρατικού μηχανισμού, ασυντόνιστου και ακαθοδήγητου από την κυβέρνηση.

    Η σημερινή ημέρα, τόνισε ο κ. Ραγκούσης, είναι ακόμα πιο βαριά και ζούμε και βλέπουμε γεγονότα που κανένας δεν θέλει να βλέπει και δεν αντέχει να πιστέψει.

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι σήμερα απειλείται η ζωή και αλλων συμπολιτών μας και παραλληλα καταστρέφεται η Αρχαία Ολυμπία, η ιστορία και ο πολιτισμός μας. Κινδυνεύουν, πρόσθεσε, εγκλωβισμένοι και υπογράμμισε ότι είναι αδιανόητο να θρηνήσουμε και αλλα θύματα.

    Η κυβέρνηση, τόνισε ο Γιάννης Ραγκούσης, οφείλει να προστατέψει τους συνανθρώπους μας και την ιστορία μας.

    Ο Γιάννης Ραγκούσης επανέφερε την πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου και άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης για σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κάτι που, όπως είπε, επιβάλλεται να δεχθεί ο Κώστας Καραμανλής λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης.

    Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, πρέπει να καταλήξει σε δύο αποφάσεις: Πρώτον στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των πυρκαγιών, κάτι που, όπως είπε ο κ.Ραγκούσης, δεν έγινε μέχρι σήμερα και δεύτερον στην άμεση κινητοποίηση των δυνάμεων του Ελληνισμού.

  • ** Απόψε ο Γ. Παπανδρέου μεταβαίνει στην Ηλεία και τη Δευτέρα στις 2 μμ συγκαλεί το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 26 August 2007 - 20:30:19 UTC