Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-07-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ.Καραμανλής: "Βάλαμε τη χώρα στην εποχή των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων"
  • [02] Από σήμερα οι θερινές εκπτώσεις

  • [01] Κ.Καραμανλής: "Βάλαμε τη χώρα στην εποχή των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων"

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα συναντηθεί, το μεσημέρι στις 12:00 με τον πρωθυπουργό της Κροατίας Ιβο Σαναντέρ, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Στους άνδρες και στις γυναίκες της Πυροσβεστικής που "με αυτοθυσία, όπως αποδείχθηκε στην Κρήτη, δίνουν σκληρή μάχη με τις φλόγες", αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ξεκινώντας την ομιλία του στη πρώτη Σύνοδο της νέας Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

    "Τους ευχαριστούμε, είμαστε δίπλα τους", ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και συνέχισε λέγοντας ότι είναι μία μάχη για τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής όλων μας.

    Ζούμε τις συνέπειες των κλιματικών αλλαγών, ανέφερε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε ότι τα καιρικά φαινόμενα ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιών, η μάχη είναι δύσκολη, έχουμε όμως μία μόνο επιλογή. Να δίνουμε καθημερινά αυτή τη μάχη.

    Στη συνέχεια ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι το 7ο τακτικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας είναι σταθμός και αφετηρία, σταθμός που επιβεβαιώνει τις θέσεις του κόμματος και αφετηρία για μία νέα δυναμική πορεία με νέα ταχύτητα.

    Εκφράζουμε την αποφασιστικότητά μας να προχωρήσουμε μπροστά, να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές, να συνεχίσουμε το άνοιγμα στην κοινωνία, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

    Το Μάρτιο του 2004 οι πολίτες επέλεξαν πολιτική αλλαγή, είπε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε "βάλαμε τη χώρα στην εποχή των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων".

    Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Καραμανλής επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ, χωρίς ομως να το κατονομάζει. Οι πολίτες, ανέφερε, απαιτούν καθαρό, υπεύθυνο και τεκμηριωμένο πολιτικό λόγο. Δεν δέχονται τις ύβρεις και τις συκοφαντίες. Απορρίπτουν τις τακτικές της πόλωσης, της οξύτητας και του φανατισμού. Οι φύλακες του χθες προσπαθώντας να παραπλανήσουν, υπόσχονται σήμερα όσα δεν έκαναν στο παρελθόν, χωρίς συγνώμη για τα χρέη και τα ελλείμματα που παρέδωσαν και για το έγκλημα του χρηματιστηρίου.

    Συνέχισε λέγοντας ότι στην προσπάθειά τους να καλύψουν το πολιτικό τους κενό, βλάπτουν τη δημοκρατία. Στην προσπάθειά τους να φανατίσουν πληγώνουν όλους τους Έλληνες. Υπηρετούν τη συντήρηση και τη στασιμότητα. Τα άκρα και τις ακρότητες, κατηγορούν όλους για όσα εκείνοι δεν έπραξαν στο παρελθόν και για όσα ακόμη δεν πράττουν με στόχο την πόλωση και το φανατισμό. Δεν θα τους ακολουθήσουμε ούτε και οι πολίτες, ανέφερε ο κ. Καραμανλής.

    Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι και στην επόμενη τετραετία θα συνεχιστούν με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις. Συνεχίζουμε, ανέφερε, τη μεγάλη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Δημιουργούμε την παιδεία του μέλλοντος που να δίνει ισότιμες ευκαιρίες πρόσβασης στις νέες και στους νέους και να εξασφαλίζει την κοινωνική κινητικότητα. Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση συνεχίζεται και την επόμενη τετραετία, είπε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε ότι η αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος είναι επιτακτική αναγκαιότητα.Σημείωσε ότι είχε προταθεί και από την Αξιωματική Αντιπολίτευση και ότι είναι ένας τομέας όπου κρίνεται η αξιοπιστία όλων.

    Στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στο δημόσιο τομέα λέγοντας ότι "το κράτος είναι ο μεγάλος ασθενής που μας κληροδότησε το χθες". Και πρόσθεσε ότι "δώσαμε λύσεις σε χρόνια προβλήματα, ενισχύσαμε την τοπική αυτοδιοίκηση, απλοποιήσαμε τις διαδικασίες, αντιμετωπίζουμε την γραφειοκρατία, δεν κρύβουμε τα προβλήματα, τα αναδεικνύουμε και τα αντιμετωπίζουμε, είμαστε στη μέση ενός αναφορικού δρόμου, προετοιμάζουμε τη μεγάλη μεταρρύθμιση της διοικητικής δομής".

    Μίλησε ακόμη για τα θέματα διαφάνειας, λέγοντας ότι "πήραμε και συνεχίζουμε να παίρνουμε μέτρα για τη διαφάνεια. Παραπέμψαμε και παραπέμπουμε κάθε επίορκο λειτουργό. Δεν χαριζόμαστε σε κανέναν, δεν κάνουμε εκπτώσεις πουθενά".

    Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησής του, σημειώνοντας "πετύχαμε την έξοδο από την δημοσιονομική επιτήρηση. Έχουμε έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην ευρωζώνη. Αυξήσαμε την απορρόφηση των κοινοτικών πόρων. Υπογράψαμε εθνικής σημασίας ενεργειακές συμφωνίες που καθιστούν την Ελλάδα ενεργειακό δίαυλο".

    Συνέχισε λέγοντας ότι τα αποτελέσματα της πολιτικής αρχίζουν να φαίνονται και αναγνωρίζονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από τους διεθνείς οργανισμούς. Το τουριστικό ρεύμα έχει άνοδο. Οι εξαγωγές αυξήθηκαν, Ο πληθωρισμός είναι στο χαμηλότερο σημείο. Οι ξένες επενδύσεις βρήκαν ξανά το δρόμο για τη χώρα μας, το 2006 δημιουργήθηκαν 70% περισσότερες επενδύσεις απ'ό,τι το 2003. Η ανεργία μειώθηκε κάτω από το 9%. Η απασχόληση αυξήθηκε στο 61%, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

    Στα 3,5 χρόνια που πέρασαν, είπε ακόμη, θεμελιώσαμε ισχυρή οικονομία για να έχουμε ισχυρό κοινωνικό κράτος, με ανθρωποκεντρική ανάπτυξη. "Προετοιμάζουμε την επίλυση του ασφαλιστικού προβλήματος, είναι υποχρέωσή μας προς τους πολίτες", τόνισε ο πρωθυπουργός.

    Πρώτη προτεραιότητά μας είναι το όραμα του οικουμενικού ελληνισμού, ανέφερε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε ότι τον Οκτώβριο η κυβέρνηση θα φέρει στην Ολομέλεια της Βουλής νομοσχέδιο για την ψήφο των ομογενών, είναι χρέος εθνικό και αποτελεί βήμα για την συμμετοχή της ομογένειας στις πολιτικές εξελίξεις.

    Προχωρούμε μπροστά στο δρόμο που οδηγεί την Ελλάδα στο μέλλον. Μακριά από δόγματα και ιδεοληψίες. Είμαστε η παράταξη των μεγάλων και δικαιωμένων εθνικών επιλογών, είμαστε στην πρωτοπορία των χωρών που εργάζονται για να ξαναβρεί η Ευρώπη τον βηματισμό της, ανέφερε ακόμη ο κ. Καραμανλής.

    Κλείνοντας την ομιλία του είπε με έμφαση ότι η κυβέρνηση συνεχίζει στον δρόμο των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων και οτι η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω . "Είμαστε δύναμη των πολιτών, αλλά και δύναμη για τους πολίτες, συναντιόμαστε στον σύγχρονο κοινωνικό κέντρο, στο κέντρο της πολιτικής, είμαστε δύναμη μεταρρύθμισης, δύναμη εμπιστοσύνης", είπε ο πρωθυπουργός.

    Ψηφοφορία για την εκλογή του Πολιτικού Συμβουλίου και του γραμματέα

    Ομόφωνα και δια βοής εκλέχθηκαν από την Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ τα επτά κοινοβουλευτικά μέλη του νέου Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.

    Μετά από πρόταση του προέδρου της Εφορευτικής Επιτροπής Γιάννη Τραγάκη δεν στήθηκε κάλπη για τα κοινοβουλευτικά μέλη, αφού υπήρχαν επτά υποψηφιότητες για ισάριθμες θέσεις.

    Τα επτά κοινοβουλευτικά μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου είναι: Προκόπης Παυλόπουλος, Γιώργος Βουλγαράκης, Μαριέτα Γιαννάκου, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Φάνη Πάλλη- Πετραλιά, Βύρων Πολύδωρας και Δημήτρης Σιούφας.

    Για τα μη κοινοβουλευτικά μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου διεξήχθη ψηφοφορία καθώς υπάρχουν δέκα υποψήφιοι για επτά θέσεις. Υποψήφιοι ήταν: Εμ. Καλοκαιρινός, Δημ. Κοντός, Κώστας Κωστούλας, Χαράλαμπος Μανιάτης, Αγγελος Μοσχονάς, Ντόρα Μπακογιάννη, Δημήτρης Πανοζάχος, Φεβρωνία Πατριανάκου, Δημήτρης Τσιγκούνης και Σέργιος Τσίφτης.

    Με 403 ψήφους σε σύνολο 525 επανεξελέγη γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Λευτέρης Ζαγορίτης. Ο αντίπαλός του κ. Θεόδωρος Δαμιανός, πήρε 87 ψήφους ενώ υπήρξαν και 35 άκυρα και λευκά.

    Στις εκλογές για τα επτά εξωκοινοβουλευτικά μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου πρώτη ήταν η κα Ντόρα Μπακογιάννη με 310 ψήφους και ακολουθούν οι κ.κ. Κώστας Κωστούλας με 209 ψήφους, Δημήτρης Πανοζάχος με 191, Σέργιος Τσίφτης 187, Δημήτρης Κοντός 178, Μπάμπης Μανιάτης 177 και η κα Φεβρωνία Πατριανάκου, με 112 ψήφους, η οποία εξελέγη λόγω της ποσόστωσης που ισχύει για τις γυναίκες.

    [02] Από σήμερα οι θερινές εκπτώσεις

    Ξεκινούν σήμερα οι θερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι την 31 Αυγούστου. Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία Λιανικού Εμπορίου, είναι υποχρεωτικό ν΄αναγράφεται σε όλα τα προϊόντα και η τιμή προ της έκπτωσης.

    Οδηγίες του ΚΕΠΚΑ στους καταναλωτές

    Συμβουλές στους καταναλωτές για να αποφύγουν τις παγίδες των εκπτώσεων δίνει με ανακοίνωση του το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕ.Π.ΚΑ.)

    Το ΚΕ.Π.ΚΑ. επισημαίνει ότι οι καταστηματάρχες είναι υποχρεωμένοι να αλλάζουν τα προϊόντα τα οποία παρουσιάζουν ελάττωμα και αγοράστηκαν την περίοδο των εκπτώσεων, εκτός αν ο καταναλωτής έχει ενημερωθεί ότι το προϊόν είναι σε προσφορά, λόγω του συγκεκριμένου ελαττώματος.

    Κάθε είδος πρέπει να «φέρει» δύο τιμές ή την τιμή που ίσχυε πριν την έκπτωση και στο ίδιο καρτελάκι το ποσοστό της έκπτωσης.

    Οι καταναλωτές πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα τις ενδείξεις ενιαίας έκπτωσης στις βιτρίνες των καταστημάτων, καθώς, σύμφωνα με το ΚΕ.Π.ΚΑ, δεν αφορούν όλο το εμπόρευμα του καταστήματος και λειτουργούν σαν «κράχτες».

    Το ΚΕ.Π.ΚΑ συμβουλεύει τους καταναλωτές να επισκεφθούν την αγορά και πριν τις εκπτώσεις για να έχουν τη δυνατότητα να συγκρίνουν τις τιμές.

    Για περισσότερες πληροφορίες και καταγγελίες κάθε μορφής «πλασματικής» έκπτωσης ή τυχόν προβλημάτων, οι καταναλωτές μπορούν να απευθυνθούν στο ΚΕ.Π.ΚΑ. στο τηλέφωνο 2310 233-333, από τις 9πμ έως τις 2.30μμ για τα μέλη της καταναλωτικής οργάνωσης και από τις 12.30μμ έως τις 2.30μμ για τα μη μέλη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 15 July 2007 - 22:30:27 UTC