Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-07-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο «10ο Ετήσιο Συμπόσιο της Σύμης» ο Γ.Παπανδρέου

  • [01] Στο «10ο Ετήσιο Συμπόσιο της Σύμης» ο Γ.Παπανδρέου

    Την αμέριστη συμπαράσταση του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο το οποίο, όπως τόνισε, περνάει πάλι κρίσιμες στιγμές εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου μιλώντας απόψε στην έναρξη των εργασιών του "Συμποσίου της Σύμης", το οποίο φέτος διεξάγεται στην Πάρο.

    Ως χαρακτριστικό πράδειγμα των κρίσιμων στιγμών που περνάει το Οικουμενικό Πατριαρχείο και του δύσκολου περιβάλλοντος στο οποίο κινείται ο Πατριάρχης Βαθρολομαίος, ο κ. Παπανδρέου ανάφερε τη χθεσινή ματαίωση της συναυλίας του Γιώργου Νταλάρα στην Κωνσταντινούπολη.

    Παράλληλα, ο κ.Παπανδρέου, άφησε αιχμές κατά της επίσημης πολιτικής της χώρας, τονίζοντας ότι "σε τέτοιες στιγμές η Ελλάδα δεν πρέπει να σιωπά".

    Αυτές τις μέρες, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η στήριξη μας πρέπει να εκδηλώνεται πιο άμεσα και να είναι πιο ορατή.

    Ζήτησε, επίσης, από την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Οικουμενικού Πατριαρχείου τόσο στο πλαίσιο της ΕΕ όσο και των συναντήσεων και συζητήσεων που έχει η Ένωση με την Τουρκία.

    Ο κ.Παπανδρέου αναφέρθηκε και στα πλήγματα που δέχθηκε η χώρα το τελευταίο διάστημα με τις πυρκαγιές, καθώς το βασικό θέμα του φετινού συμποσίου είναι το περιβάλλον. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι όχι μόνον δεν ανέλαβε τις ευθύνες της για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά ήταν απούσα, ενώ μεγέθυνε προβλήματα που παρουσιάσθηκαν ή δημιούργησε και νέα.

    Το ΠΑΣΟΚ, τόνισε ο κ.Παπανδρέου, "ως κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη να αποκαταστήσει τις ζημιές, να αποζημιώσει τους πληγέντες, αλλά κυρίως να δημιουργήσει και πάλι τις υποδομές και τις συνθήκες ασφάλειας του πολίτη και της περιουσίας του".

    Το φετινό συμπόσιο της Σύμης είναι αφιερωμένο στον Γιάννη Διακογιάννη, εμπνευστή του Συμποσίου, τον δημοσιογράφο που χάθηκε πρόσφατα.

    Η επιλογή του περιβάλλοντος ως βασικού θέματος του Συμποσίου, όπως ανέφερε ο κ.Παπανδρέου, έγινε για να αναδειχθεί ως ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για την Ελλάδα, αλλά και ως ένα πλεονέκτημα στον προγραμματικό λόγο του ΠΑΣΟΚ. Επίσης, ανέφερε ότι το συμπόσιο θα συμβάλλει ουσιαστικά στην περαιτέρω διαμόρφωση των προγραμματικών θέσεων του ΠΑΣΟΚ.

    Στην Πάρο βρίσκονται για να πάρουν μέρος στις εργασίες του συμποσίου, μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Εσθονίας Τομάς Ιλβες, ο Κεμάλ Ντερβίς πρώην υπουργός οικονομίας της Τουρκίας και η Ιπέκ Τζεμ δημοσιογράφος και κόρη του αείμνηστου υπουργού εξωτερικών της Τουρκίας.

    Νωρίτερα ο κ.Παπανδρέου είχε συνάντηση με τοπικά κομματικά στελέχη όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε ο εκλογικός σχεδιασμός σε τοπικό επίπεδο.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι αυτό το καλοκαίρι δεν πρέπει να πάει ούτε μια μέρα χαμένη και πρόσθεσε ότι πρέπει να συνεχισθεί ο διάλογος για την τελική διαμόρφωση των περιφερειακών προγραμμάτων. Επίσης αναφέρθηκε στην περιοχή και τα προβλήματα της, μεταξύ των οποίων το σπουδαιότερο είναι ο τουρισμός.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 15 July 2007 - 20:30:14 UTC