Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-06-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η ώρα του Γκόρντον Μπράουν

  • [01] Η ώρα του Γκόρντον Μπράουν

    Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Γκόρντον Μπράουν έγινε σήμερα επίσημα ο νέος ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, τρεις μέρες προτού διαδεχθεί τον Τόνι Μπλερ στην πρωθυπουργία.

    Ο Μπράουν ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για το αξίωμα. Διαδέχεται τον Τόνι Μπλερ, ο οποίος ηγείτο του κόμματος από τον Ιούλιο του 1994.

    Εμφανώς συγκινημένος, ο Τόνι Μπλερ, η αποχώρηση του οποίου συνοδεύτηκε από μακρά χειροκροτήματα, χαιρέτησε στον Γκόρντον Μπράουν "το νέο ηγέτη του Εργατικού Κόμματος".

    Ο Μπλερ εξέφρασε τη χαρά του που το κόμμα πέτυχε μια "σταθερή και διατεταγμένη μετάβαση", προτού σφίξει το χέρι του διαδόχου του.

    Ο Μπράουν αποδέχθηκε τη "στέψη" του η οποία ανακοινώθηκε στη διάρκεια μιας έκτακτης διάσκεψης του κόμματος στο Μάντσεστερ (βορειοδυτική Βρετανία), εκφωνώντας μια ομιλία.

    "Με ταπεινότητα και περηφάνια και με υψηλή αίσθηση καθήκοντος αποδέχομαι το προνόμιο και τη μεγάλη ευθύνη να διευθύνω το κόμμα μας και να αλλάξω τη χώρα μας", είπε.

    "Θα δικαιώσω κάθε μέρα και με κάθε πράξη την εμπιστοσύνη που μου έχετε εναποθέσει", πρόσθεσε, ευχαριστώντας τον Τόνι Μπλερ για την ηγεσία του τα δέκα τελευταία χρόνια.

    Ο μελλοντικός πρωθυπουργός ευχαρίστησε επίσης τον Νιλ Κίνοκ, ο οποίος ηγήθηκε του κόμματος πριν από την ανανέωσή του σε ένα κεντροαριστερό κόμμα από τον Τόνι Μπλερ και τον Γκόρντον Μπράουν.

    Υπογράμμισε την "αναγκαιότητα της αλλαγής" και δήλωσε πως είναι αποφασισμένος να συμβιβάσει "την οικονομική πρόοδο και την κοινωνική δικαιοσύνη".

    Κατά τη σύνοδο, η Χάριετ Χάρμαν, έως τώρα υφυπουργός Δικαιοσύνης, διορίστηκε δεύτερη στην ιεραρχία του κόμματος.

    Η Χάρμαν επικράτησε στον πέμπτο γύρο της ψηφοφορίας του υπουργού Παιδείας Άλαν Τζόνσον, έπειτα από τον αποκλεισμό των άλλων τεσσάρων υποψηφίων, του υπουργού Βόρειας Ιρλανδίας Πίτερ Χάιν, του υπουργού Διεθνούς Ανάπτυξης Χίλαρι Μπερν, της υπουργού άνευ χαρτοφυλακίου Χέιζελ Μπλίαρς και του βουλευτή Τζον Κρούντας.

    Ως ηγέτης του μεγαλύτερου κόμματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ο Μπράουν θα γίνει αυτόματα πρωθυπουργός μετά την αποχώρηση του Τόνι Μπλερ την Τετάρτη. Αναμένεται να προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης από την Πέμπτη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 24 June 2007 - 18:30:16 UTC