Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-06-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ομιλία του πρωθυπουργoύ στην προσυνεδριακή συνδιάσκεψη της ΝΔ για την Οικονομία
  • [02] "Συνεχιζόμενη συγκάλυψη για τα ομόλογα"
  • [03] Το δήμο Αρτέμιδος επισκέπτεται η Α.Παπαρήγα
  • [04] Αλαβάνος:"Αγεφύρωτες οι διαφορές με το ΠΑΣΟΚ"

  • [01] Ομιλία του πρωθυπουργoύ στην προσυνεδριακή συνδιάσκεψη της ΝΔ για την Οικονομία

    Στην Πάτρα συνεχίζεται η διαδικασία των προσυνεδριακών συνδιασκέψεων της Νέας Δημοκρατίας, με αντικείμενο την οικονομία. Στην Αχαϊκή πρωτεύουσα μεταβαίνει το πρωί ο πρωθυπουργός προκειμένου να μιλήσει στη συνδιάσκεψη.

    Το απόγευμα θα αναχωρήσει για την Κωνσταντινούπολη για να λάβει μέρος στις εργασίες του Οργανισμού Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου, που αρχίζουν τη Δευτέρα.

    Σημαντικό βήμα για την ΕΕ χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, τη συμφωνία που επιτεύχθηκε για τη νέα Συνταγματική Συνθήκη, μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις και διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες, μεταξύ των 27 ηγετών των χωρών μελών της Ένωσης,

    Ο κ. Καραμανλής, σε συνέντευξη Τύπου τα ξημερώματα, τόνισε ότι εγκρίθηκε η εντολή, η οποία αποτελεί βάση για την Διακυβερνητική Διάσκεψη, την οποία θα συγκαλέσει σύντομα η Πορτογαλική προεδρία.

    Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι δικαιώθηκαν οι κόποι όλων και ιδίως της γερμανικής προεδρίας, η οποία εργάστηκε ως την τελευταία στιγμή για να βρεθεί λύση στα σημαντικά προβλήματα που είχαν προκύψει.

    Κερδισμένο είναι το πνεύμα της ενωμένης Ευρώπης, παρά τον σκεπτικισμό που αναπτύσσουν ορισμένοι, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι στην ΕΕ οι συμβιβασμοί είναι αναγκαίοι και μερικές φορές χρήσιμοι.

    Ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες, αλλά τόνισε ότι η συμφωνία αποτελεί σταθερό βήμα προς τα εμπρός, βήμα προς το μέλλον.

    Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι τόσο η Ελλάδα αλλά και άλλες χώρες που είχαν επικυρώσει τη συνταγματική συνθήκη, έπαιξαν ενεργό ρόλο στις προσπάθειες να βρεθεί λύση και να βγεί η Ένωση από το τέλμα στο οποίο βρισκόταν τα τελευταία δύο χρόνια.

    Ταυτόχρονα, είπε ο κ. Καραμανλής, σταθήκαμε αλληλέγγυοι και στους εταίρους που είχαν προβλήματα. Ανάμεσα στα στοιχεία της νέας συνθήκης είναι, όπως είπε ο πρωθυπουργός, το γεγονός ότι δημιουργούνται προϋποθέσεις για ενιαία εξωτερική φωνή της Ένωσης με τον Ύπατο εκπρόσωπο, για αυξημένες αρμοδιότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, των Εθνικών Κοινοβουλίων και των πολιτών καθώς και για ενιαία νομική προσωπικότητα της Ένωσης.

    Ακόμα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι αντιμετωπίζονται ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών, που αφορούν, μεταξύ άλλων, στις δημόσιες υπηρεσίες, στην ενέργεια, στην πολιτική προστασία, στην κοινωνική συνοχή κ.α.

    Ο κ. Καραμανλής συνεχάρη την Κύπρο και τη Μάλτα για την ένταξή τους από την 1/1/2008 στη ζώνη του ευρώ, που κατ'ουσίαν σημαίνει, όπως είπε, ότι εντάσσονται στον σκληρό πυρήνα της ζώνης του ευρώ.

    Ο πρωθυπουργός απαντώντας σε ερώτηση, εάν με τη σημερινή απόφαση οδηγούμαστε σε μια πιο ισχυρή Ευρώπη, τόνισε ότι είναι ένα σημαντικό βήμα η σημερινή συμφωνία, υπογραμμίζοντας ότι όλοι θα πρέπει να αναλογιστούν που βρισκόταν η Ευρώπη τα δύο τελευταία χρόνια, καθώς ουσιαστικά ήταν σε κρίση και σε αδιέξοδο.

    Ο κ. Καραμανλής είπε χαρακτηριστικά "θα θέλαμε εμείς και πολλοί άλλοι να μην γίνουν αλλαγές, αλλά έτσι προχωράει η Ευρώπη" και τόνισε ότι τα βασικά συμφωνηθέντα, το πλαίσιο του ευρωσυντάγματος παραμένουν.

    Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις μεταξύ των εταίρων για το πόση Ευρώπη θέλει ο καθένας και επανέλαβε τη θέση του ότι η Ελλάδα θέλει περισσότερη Ευρώπη. Σε κάθε περίπτωση, τόνισε, επιτεύχθηκε συμφωνία, που είναι μία καλή συμφωνία και ένα βήμα προς τα εμπρός.

    Σε ότι αφορά τις πολύωρες διαβουλεύσεις και διαπραγματεύσεις, ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι η εικόνα μέχρι το απομεσήμερο δεν ήταν αισιόδοξη και όπως σημείωσε δεν ήταν μια εικόνα τακτικών χειρισμών, αλλά δυσκολιών που έπρεπε να ξεπεραστούν.

    Ο πρωθυπουργός απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετικά με τη στάση της Πολωνίας και πως ξεπεράστηκε το πρόβλημα, σημείωσε ότι δεν ήταν εύκολος ο συμβιβασμός, καθώς πολλές χώρες είχαν επιφυλάξεις. "Έπρεπε να διαλέξουμε ή τα σπάμε με μία χώρα ή εξαντλούμε τα περιθώρια για μια λύση".

    Ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι η Ελλάδα συνέδραμε αποφασιστικά και ο ίδιος είχε ενεργό πρωτοβουλία προς τη γερμανική προεδρία, ώστε να κάνει ακόμη μια προσπάθεια για να βρεθεί λύση.

    Πάντως, ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι με βάση και την εμπειρία της Συνόδου Κορυφής, ο ίδιος είναι πεπεισμένος ότι αφενός πρέπει να προχωρήσει η Διακυβερνητική Διάσκεψη και αφετέρου θα πρέπει "να κινηθούμε με τους άλλους εταίρους που θέλουν περισσότερη Ευρώπη στην κατεύθυνση των ενισχυμένων συνεργασιών".

    Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι στο κείμενο "υπάρχει εποικοδομητική σύνταξη και φρασεολογία". Σε ότι αφορά τη χάρτα θεμελιωδών δικαιωμάτων ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι αυστηρά στο κείμενο της μεταρρυθμιστικής συνθήκης δεν προβλέπεται να είναι, αλλά θα είναι κοινή δήλωση των τριών οργάνων της Ένωσης και θα έχει νομική δεσμευτικότητα ακριβώς όπως την είχε. Δεν θέλω να πω ότι πολλές από τις συμβιβαστικές λύσεις που επετεύχθησαν είναι διακοσμητικές. Θα ήταν ίσως υπερβολικό να χρησιμοποιήσω αυτή την έκφραση αλλά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι καταβλήθηκε προσπάθεια πέραν των όποιων ουσιαστικών επανεκτιμήσεων ή αναθεωρήσεων σε μικρό ποσοστό. Φραστικά από πλευράς εικόνας να διευκολυνθούν εκείνες οι χώρες που είχαν πρόβλημα.

    Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι δύο χώρες που βρίσκονται στον πυρήνα της Ένωσης, η Γαλλία και η Ολλανδία απέρριψαν με δημοψήφισμα τη συνταγματική συνθήκη. Έπρεπε λοιπόν, πρόσθεσε, να καταβληθεί κάθε προσπάθεια, να διευκολυνθούν. Επιπλέον, σημείωσε ο κ. Καραμανλής εκτός από αυτές τις δύο χώρες υπήρχαν και άλλες χώρες που είχαν προβλήματα.

    Ο κ. Καραμανλής απαντώντας σε άλλη ερώτηση εάν η Ελλάδα εξέφρασε δυσαρέσκεια για τη λύση που βρέθηκε, απάντησε αρνητικά , ενώ τέλος υπογράμμισε ότι η Ένωση μετά από μακρά περίοδο διαβούλευσης αφουγκράστηκε τους πολίτες και τους φορείς της για να προχωρήσει στη σημερινή απόφαση.

    Ο κ. Καραμανλής συνεχάρη προσωπικά την Καγκελάριο της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ για τις προσπάθειες που κατέβαλε για την απόφαση αυτή.

    [02] "Συνεχιζόμενη συγκάλυψη για τα ομόλογα"

    Ανέβασε τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση, στο θέμα των ομολόγων, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας απόψε σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης.

    Ο κ.Γ.Παπανδρέου κατονόμασε για πρώτη φορά ως εγκεφάλους του σκανδάλου των ομολόγων, τους κυρίους Αλογοσκούφη, Δούκα και Κουρή.Επίσης, αναφέρθηκε και στην διάρρηξη των γραφείων του νομικού συμβούλου της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ αποδίδοντάς την ευθέως σε κάποιους που έχουν εμπλοκή στο σκάνδαλο των ομολόγων.

    Χαρακτηριστικά ανέφερε "ενώ μέχρι τώρα είχαμε συγκάλυψη τώρα έχουμε και διάρρηξη".Οι ένοχοι πρόσθεσε "δεν ωροδούν μπροστά σε τίποτα".Επανέλαβε, επίσης, απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό οτι "η συνεχιζόμενη συγκάλυψη δημιουργεί νέες πολιτικές και ποινικές ευθύνες".

    Ο κ.Γ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση οτι ενώ ισχυριζόταν οτι δεν βρήκε χρήματα στα ταμεία, βρήκε χρήματα για να αγοράσει πανάκριβα την εταιρεία "Γερμανός" να εξαγοράσει την "Π&Κ Χρηματιστηριακή" και την τουρκική τράπεζα FINANSBANK. Απο όλες αυτές τις συναλλαγές πρόσθεσε κάποιοι κέρδισαν αλλά έχασε ο Ελληνας φορολογούμενος.

    Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση οτι μετά την απογραφή η δεύτερη πράξη της ήταν η ευνοϊκή φορολόγηση των κερδών των επιχειρήσεων, παράλληλα με την αύξηση του ΦΠΑ στο 19%.

    Την ώρα που οι τραπεζίτες διπλασίασαν τα κέρδη τους, πρόσθεσε, ο κ.Καραμανλής μείωνε το ποσοστό φορολόγησης των κερδών τους και προχωρούσε σε χαριστική διευθέτηση του ασφαλιστικού τους φορτώνοντας νέα χρέη στο ΙΚΑ.

    Δίνοντας το συμπέρασμα του για τα τρία χρόνια οικονομικής διαχείρισης της κυβέρνησης της ΝΔ ο κ.Παπανδρέου τόνισε ότι "μετά απο 4 χρόνια αφήνουν πίσω τους φτώχεια ,ακρίβεια, ανεργία και ανασφάλεια".

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέκτεινε την κριτική του και στο επικείμενο πρόγραμμα της ΝΔ, όπως το ΠΑΣΟΚ το αντιλαμβάνεται μέσα απο την κυβερνητική πρακτική και τις συζητήσεις για το μέλλον.

    Ο κ.Παπανδρέου ανέφερε ότι η ΝΔ έχει αναλάβει και άλλες δεσμεύσεις, τις οποίες προτίθεται να εφαρμόσει αν κερδίσει τις εκλογές.

    Μεταξύ αυτών των δεσμεύσεων που ανέλαβε να εφαρμόσει η ΝΔ είναι, κατά τον κ.Παπανδρέου, η μεγαλύτερη αύξηση των εμμέσων φόρων,η διευκόλυνση της απολύσεων,η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και του κατώτατου μισθού,η επιβολή διδάκτρων στα Πανεπιστήμια,η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και η μείωση των συντάξεων ως ποσοστού του μισθού.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε και πάλι τον πρωθυπουργό και τη ΝΔ οτι προεκλογικά διατύπωναν πάντα ένα κινδυνολογικό λόγο, είχαν πάντα έτοιμη τη λάσπη και την σκανδαλολογία, ενώ υπενθύμισε ότι η ΝΔ δεν ψήφισε στην Βουλή καμμία σύμβαση για μεγάλο έργο.

    Επίσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έδωσε ψίχουλα ως αποζημίωση στους πλημμυροπαθείς της περιοχής απο τις περσινές θεομηνίες ,ενώ δεν έγιναν και τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας που υπόσχονταν οι υπουργοί μπροστά στις κάμερες.

    Εκανε λόγο για τέσσερα χρόνια αναπτυξιακής παρακμής και οικολογικών καταστροφών καθώς και για καταστροφή της λίμνης του Λαγκαδά και της Βόλβης, εξαιτίας του οτι ο βιολογικός καθαρισμός που έχει κατασκευάσει το ΠΑΣΟΚ δεν λειτουργεί.

    Επίθεση για το θέμα αυτό εξαπέλυσε και εναντίον του νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη τον οποίο κατηγόρησε ότι όταν ανέλαβε καθήκοντα το 2003 ανέστειλε την εφαρμογή του σχεδίου διάσωσης της λίμνης που είχε χρημτοδοτηθεί απο το Ταμείο Συνοχής της ΕΕ.

    Στη νομαρχία πρόσθεσε φέρονται σαν να έχουν ήδη αποδεχθεί τον θάνατο της λίμνης.Καταλόγισε επίσης στον κ.Ψωμιάδη οτι ανέχεται την καθημερινή ανεξέλεγκτη διάθεση των βιομηχανικών αποβλήτων στην λίμνη αλλά και σε όλα τα επιφανειακά και υπόγεια νερά της περιοχής."Πόσα πρόστιμα έχει εκδώσει για αυτά η νομαρχία Θεσσαλονίκης?" ρώτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τον κ.Ψωμιάδη.

    Ταυτόχρονα ο κ.Παπανδρέου καταλόγισε προκλητική απάθεια στην σοβαρή κρίση που πλήττει την μεταποίηση σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα.Ο ίδιος ως πρωθυπουργός υποσχέθηκε οτι θα διαθέτει ετησίως το 5% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος για δημόσιες επενδύσεις.

    Επίσκεψη Γ.Παπανδρέου στη Βεργίνα

    Αυστηρή προειδοποίηση στην ΠΓΔΜ, να εγκαταλείψει την αδιαλλαξία και να συμβάλει στην εξεύρεση ονόματος κοινής αποδοχής, έστειλε σήμερα, από τη Βεργίνα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή και τους τάφους του Φιλίππου.

    Ο κ.Γ. Παπανδρέου αφού αναφέρθηκε στις προσπάθειες να επιτευχθεί η ενδιάμεση συμφωνία, τόνισε ότι "θεωρούμε αδιανόητο ότι μια γειτονική χώρα μπορεί να κάνει πράξεις αλυτρωτικού χαρακτήρα, όπως η ΠΓΔΜ. Θεωρούμε αδιανόητες πράξεις, ανακοινώσεις, δηλώσεις που αμφισβητούν την ενδιάμεση συμφωνία".

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε επίσης ότι "η λύση του προβλήματος πρέπει να γίνει με τρόπο αμοιβαία αποδεκτό και το όνομα που θα συμφωνηθεί να είναι για κάθε διεθνή χρήση".

    "Ο εθνικισμός είναι κακός σύμβουλος", τόνισε και πρόσθεσε ότι "από εδώ στέλνουμε το μήνυμα ότι πρέπει να υπάρξει σεβασμός του διεθνούς δικαίου".

    Ο κ.Γ. Παπανδρέου επέκρινε, εξάλλου, την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης και τον πρωθυπουργό για τους χειρισμούς του στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, χαρακτηρίζοντάς τον "παρατηρητή" και "συνεχώς αιφνιδιαζόμενο". Και πρόσθεσε ότι "όπως ο Ανδρέας Παπανδρέου, μετά την κυβέρνηση Μητσοτάκη, με πολύ προσπάθεια αντιμετώπισε, με την ενδιάμεση συμφωνία την λανθασμένη πολιτική της τότε κυβέρνησης, έτσι κι εμείς με την κυβέρνηση του κ. Καραμανλή, θα αναλάβουμε μια συστηματική εξωτερική πολιτική, για να υπερασπιστούμε αποτελεσματικά τα εθνικά μας δίκαια".

    Ο κ. Παπανδρέου έφθασε το απόγευμα στη Βεργίνα όπου έγινε δεκτός από κατοίκους της περιοχής και τον Δήμαρχο Νίκο Παπαποστόλου, ο οποίος του δώρισε αντίγραφο της χρυσής λάρνακας του Φιλίππου.

    Τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ξενάγησε στο Μουσείο της Βεργίνας η αρχαιολόγος κ. Αγγελική Κοταρίδη.

    Στο βιβλίο των επισκεπτών του Μουσείου ο κ. Παπανδρέου έγραψε: "Συγκλονίζομαι, ως Έλληνας, όπως σίγουρα συγκλονίζεται ο κάθε πολίτης του κόσμου, ανακαλύπτοντας τον πλούτο του πολιτισμού και το μεγαλείο των ανθρώπων της Μακεδονίας μας.Συγχαρητήρια σ΄ εκείνους που εργάστηκαν για την ανακάλυψη, συντήρηση και ανάδειξη αυτής της ιστορικής για την ανθρωπότητα εποχής και του υπέροχου αυτού Μουσείου".

    Επίσκεψη στο Βελβενδό Κοζάνης

    Τo μεσημέρι ο κ. Παπανδρέου επισκέφθηκε τον συνεταιρισμό ροδακινοπαραγωγών Βελβενδού Κοζάνης, όπου οι αγρότες τον υποδέχθηκαν με το σύνθημα «Γιώργο γερά, να πέσει η δεξιά».

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε ότι «ο κύκλος της ΝΔ έκλεισε» και ότι αυτό είναι το συμπέρασμά του από τις πολλές περιοδείες που έχει κάνει σε όλη τη χώρα. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «είναι δίπλα-δίπλα με τα καρτέλ και τους μεσάζοντες, και απέναντι στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους».

    Η πολιτική της κυβέρνησης, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, είχε ως αποτέλεσμα να εκτοξεύονται οι τιμές στο ράφι και να καταβαραθρώνονται στο χωράφι. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ο ίδιος είπε πολλά ψέματα στους αγρότες, πριν τις εκλογές του 2004 και ότι μετά τις εκλογές ξέχασε τις υποσχέσεις του.

    Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι, με το νέο αναπτυξιακό νόμο, υποβάθμισε στη ββ κατηγορία αναπτυξιακών κινήτρων, καταδικάζοντάς στην υπανάπτυξη.

    Σήμερα δεν τους πιστεύει κανένας πια, τόνισε, γιατί και πάλι «μόνο ανασφάλεια και ψεύτικες υποσχέσεις μπορούν να δώσουν».

    Ο κ. Παπανδρέου υποσχέθηκε ότι ο ίδιος και ως πρωθυπουργός, θα είναι συμπαραστάτης στον αγώνα των αγροτών. «Θα είμαι συμπαραστάτης, φίλος και συνεταίρος του αγρότη στην προσπάθειά του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε τη δεύτερη μέρα της περιοδείας του από το δήμο Γόργιανης και την κοινότητα Κηπουριού, όπου οι κάτοικοι τον υποδέχθηκαν με μουσικά όργανα, ενώ τον έραιναν με ροδοπέταλα. Στη συνέχεια σχηματίστηκε κύκλος χορού, με τον κ. Παπανδρέου να συμμετέχει, ο οποίος εισήλθε στην πλατεία του χωριού, υπό τους ήχους των μουσικών οργάνων.

    Στο χαιρετισμό που απηύθυνε στους κατοίκους ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι είναι έτοιμος να εφαρμόσει το πρόγραμμα του Κινήματος, «μέχρι την τελευταία του λέξη», αλλά διευκρίνισε ότι «δεν τάζει λαγούς με πετραχήλια».

    Υποσχέθηκε, πάντως, ότι θα πάρει χρήματα από τους πλούσιους για να τα δώσει στους φτωχούς, καθώς, όπως τόνισε, η κυβέρνηση της ΝΔ έκανε τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους. «Αλλά ο λαός θα αποσύρει την υπογραφή του στις επόμενες εκλογές», ανέφερε, ενώ επέκρινε την κυβέρνηση και για το ζήτημα των ομολόγων.

    Επίσης τόνισε ότι πρέπει να σταματήσει η αδικία σε βάρος της Περιφέρειας, σε βάρος της οποίας αναπτύσσεται η πρωτεύουσα.

    Καθ' οδόν προς το Βελβενδό ο κ. Παπανδρέου σταμάτησε, για λίγο, στη γέφυρα του Γρεβενίτη ποταμού, στην Εγνατία οδό, η οποία παραδόθηκε στην κυκλοφορία το τελευταίο διάστημα. Σε σύντομη δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στη σημασία του έργου της Εγνατίας, το οποίο, όπως δήλωσε, αποτελεί την εγγύηση της αξιοπιστίας του Κινήματος.

    [03] Το δήμο Αρτέμιδος επισκέπτεται η Α.Παπαρήγα

    Το δήμο Αρτέμιδος στο νομό Αττικής θα επισκεφθεί σήμερα η γγ του ΚΚΕ Α.Παπαρήγα. Η γγ του ΚΚΕ θα έχει συνάντηση με γυναίκες στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου στη Λεωφόρο Βραυρώνος, ενω θα περιοδεύσει στην αγορά.

    Η κ.Παπαρήγα αναφερόμενη στη συμφωνία για τη Νέα Ευρωπαϊκή Συνθήκη είπε:"Οι διαβουλεύσεις και οι διαξιφισμοί γίνονται όχι για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, αλλά για το πώς η πλουτοκρατία της κάθε χώρας θα μοιράσει την πίτα". "Τα λαϊκά προβλήματα έμειναν έξω από τη συζήτηση", σημείωσε και προέβλεψε ότι όσο διευρύνεται η ΕΕ τόσο θα δημιουργούνται φυγόκεντρες δυνάμεις και προσωρινές συμμαχίες. Τόνισε ότι αυτή η «λυκοφιλία» και η «εσωτερική αντιπαλότητα» πρέπει να αξιοποιηθούν από τα λαϊκά κινήματα . Οι λαοί και οι κυβερνήσεις τους δεν έχουν κοινά συμφέροντα, κατέληξε.

    [04] Αλαβάνος:"Αγεφύρωτες οι διαφορές με το ΠΑΣΟΚ"

    Τον Αγιο Νικόλαο Κρήτης επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΝ Α.Αλαβάνος, ο οποίος θα έχει συνάντηση με το δήμαρχο της πόλης και φορείς της περιοχής.

    "θέλουμε μια τέτοια μετεκλογική παρουσία που να αναδειχθούμε σε κινητήρα εκρητικών αλλαγών στο πολιτικό σύστημα" τονίζει σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

    Προσθέτει οτι δεν του λέει τίποτα η ψήφος ελεημοσύνης στον ΣΥΝ, ενω αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συνεργασίας του με το ΠΑΣΟΚ, επισημαίνει οτι υπάρχουν αγεφύρωτες διαφορές. Στο ερώτημα αν ο ίδιος θα παραιτηθεί απο την ηγεσία του κόμματος σε περίπτωση μη εκλογής του στη βουλή, απαντά...μηστηριωδώς "θα με κρίνουν οι σύντροφοί μου αλλά θα κριθώ και μόνος μου".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 24 June 2007 - 6:30:19 UTC