Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-01-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων"

  • [01] "Συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων"

    Με θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης θα ασχοληθεί η κυβερνητική επιτροπή που συνεδριάζει στις 11.00 το πρωί, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού. Στη συνέχεια θα συνέλθει το ΚΥΣΕΑ.

    Στις 2.30 το μεσημέρι θα αναχωρήσει για το Στρασβούργο, όπου αύριο θα μιλήσει στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.Επίσης, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Rene Van Der Linden (Palais de l βEurope), τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Terry Davis και με τον Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Thomas Hammarberg.

    Το 2007 θα είναι χρονιά ορόσημο για την ανώτατη εκπαίδευση, τόνισε χθες ο πρωθυπουργός μιλώντας στην κοπή της πίτας του Τομέα γυναικών της ΝΔ.Ο κ. Καραμανλής είπε ότι χρειάζονται ακόμα μεγαλύτερες και βαθύτερες αλλαγές ωστόσο απαιτείται μεγαλύτερη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων για να προωθηθούν.

    Στο θέμα πάντοτε της Παιδείας ο πρωθυπουργός τόνισε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί η ανάπτυξη ντεφάκτο καταστάσεων στην δημόσια εκπαίδευση. Η Ελλάδα δεν έχει άλλο καιρό για χάσιμο, υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι ο συντηρητισμός δεν μπορεί να συνεχίζεται. Αναφερόμενος στις αντιδράσεις είπε ότι οι απόπειρες οξύτητας προδίδουν φοβίες και συντηρητικά αδιέξοδα.

    Μιλώντας γενικότερα για την κυβερνητική πολιτική, ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι όσα έχουν συμφωνηθεί με τους πολίτες υλοποιούνται και θα υλοποιηθούν μέχρι το τέλος της τετραετίας. Δίνοντας το πολιτικό του στίγμα επανέλαβε ότι η Νέα Δημοκρατία εκφράζει το σύγχρονο κοινωνικό και πολιτικό κέντρο. Ακολούθως είπε ότι έχουν γίνει ολοκληρωμένες παρεμβάσεις για τη βελτίωση της ζωής των γυναικών και ανέφερε ειδικότερα το νόμο για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας.

    Συνάντηση του πρωθυπουργού με Γ.Αλογοσκούφη-Ν.Γκαργκάνα

    Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Νίκο Γκαργκάνα, είχε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

    Ο κ. Γκαργκάνας δήλωσε ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για θέματα που αφορούν την Τράπεζα της Ελλάδας, σημειώνοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη και η αναδιοργάνωση της Τράπεζας. Επίσης, ανέφερε ότι ενημέρωσε τον κ. Καραμανλή για τις διεθνείς οικονομικές εξελίξεις, καθώς και για τις εξελίξεις στη ζώνη του ευρώ, "όπως τις βλέπουμε στην Φρανκφούρτη", καθώς ο ίδιος είναι μέλος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

    Επίσης, παρουσίασε στον πρωθυπουργό τις εκτιμήσεις της Τράπεζας της Ελλάδας για την ελληνική οικονομία, ενώ τόνισε ότι βρίσκεται στην τελική φάση ολοκλήρωσης και η έκθεση για την Νομισματική πολιτική, την οποία θα υποβάλει στη Βουλή και το υπουργικό συμβούλιο.

    Ο υπουργός Οικονομίας σημείωσε ότι ο κ. Γκαργκάνας ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για θέματα της αρμοδιότητάς του, υπογραμμίζοντας ότι η Τράπεζα της Ελλάδας λειτουργεί ανεξάρτητα από την κυβέρνηση και σημειώνοντας ότι ενόψει της γενικής συνέλευσης της Τράπεζας τον Απρίλιο, ο κ. Γκαργκάνας θα παρουσιάσει και την γενική του έκθεση για την πορεία της οικονομίας.

    Ο κ. Αλογοσκούφης απαντώντας σε ερώτηση εάν θα γίνουν αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, είπε "καμία ανακοίνωση καινούργια δεν υπάρχει γι' αυτό το ζήτημα, γνωρίζετε ότι σε όλα τα θέματα η κυβέρνηση κάνει πλήρη και αναλυτικό διάλογο με τους ενδιαφερόμενους και δεν τίθεται κανένα θέμα τιμολογίων αυτή τη στιγμή".

    Σε άλλη ερώτηση εάν εκτιμά ότι θα γίνουν πρόωρες εκλογές, ο κ. Αλογοσκούφης είπε "η συζήτηση αφορούσε στην οικονομία και εκεί θα περιοριστώ".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 23 January 2007 - 5:30:09 UTC