Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-12-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σήμερα η συνάντηση Πάπα-Χριστόδουλου
  • [02] Αυξάνονται οι χρήστες στο διαδίκτυο

  • [01] Σήμερα η συνάντηση Πάπα-Χριστόδουλου

    Με τον Πάπα Βενέδικτο 16ο συναντάται σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Βατικανό.

    Σκοπός της επίσκεψης αυτής είναι η ενίσχυση των δεσμών και της συνεργασίας εν αμοιβαία αγάπη των δύο Εκκλησιών μας και η ενθάρρυνση των προσπαθειών μας για την ειρήνη και την ενότητα μεταξύ μας, επειδή ο κόσμος απαιτεί από τις χριστιανικές μας Εκκλησίες να συνεργαστούν για την παγίωση της ειρήνης, της δικαιοσύνης και της αγάπης στις ανθρώπινες κοινωνίες, δήλωσε ο κ.κ.Χριστόδουλος κατά την αφιξή του στο αεροδρόμιο της Ρώμης.

    Ο αρχιεπίσκοπος σημείωσε ότι η επίσκεψή του στο Βατικανό και οι συνομιλίες που θα έχει με τον Πάπα και τους λοιπούς εκπροσώπους της Αγίας Εδρας δεν αποσκοπούν σε δογματικά θέματα, αλλά στη συνεργασία των Εκκλησιών όπως επιτάσσει η ιστορία, ώστε οι Εκκλησίες να συμβάλλουν για να αποφευχθούν μεγαλύτερα δεινά για την ανθρωπότητα, που φαίνονται ότι επέρχονται.

    Αναφερόμενος στη σημερινή συνάντηση που θα έχει με τον Πάππα Βενέδικτο 16ο τόνισε ότι θα ανταλλάξουν ασπασμό αγάπης αλλά και σκέψεις επί των ζητημάτων που ενδιαφέρουν.

    «Είμεθα βέβαιοι», πρόσθεσε ότι «οι επαφές που θα έχουμε και με τα ανώτατα στελέχη του Βατικανού θα συμβάλλουν στην στερέωση της κοινής μας επιθυμίας για περισσότερη αγάπη και συνεργασία σε τομείς που άπτονται των συγχρόνων κοινωνικών αναγκών και προβλημάτων».

    Στο αεροδρόμιο τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών υποδέχθηκαν ο καρδινάλιος Βάλτερ Κάσπερ, ο νούντσιος της Αγίας Εδρας στην Ελλάδα Επίσκοπος Κοβενέι, ο πρώην νούντσιος Πόλ Τάμπετ, ο μητροπολίτης Ιταλίας Γενάδιος και οι πρέσβεις της Ελλάδας στη Ρώμη Αναστάσιος Μητσιάλης και στο Βατικανό Σταύρος Λυκίδης.

    Από την πλευρά του ο καρδινάλιος Βάλτερ Κάσπερ επισήμανε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συναντάται με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών. Γνωριζόμαστε, είπε, πολλά χρόνια και οι σχέσεις μας συσφίχθηκαν με την επίσκεψη του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β΄ στην Αθήνα. Εκτοτε οι σχέσεις των δύο Εκκλησιών έχουν βελτιωθεί κατά πολύ. Οι εκκλησίες μας μπορούν να συμβάλλουν να αποφευχθούν κρίσεις και αντιπαραθέσεις στον κόσμο υπέρ της εγκαθίδρυσης δικαιοσύνης και αγάπης μεταξύ των λαών και ο καρδινάλιος Κάσπερ κατέληξε αναμένουμε με χαρά την αυριανή συνάντηση που γίνεται σε σχέση αγάπης και συλαλληλίας . Είμαστε αποφασισμένοι να πορευόμαστε μαζί . Θα είμαστε μαζί . Θα πορευόμαστε προς όφελος των πιστών και της Εκκλησίας.

    [02] Αυξάνονται οι χρήστες στο διαδίκτυο

    Δεν είμαστε τόσο εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο όσο οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι, όμως το χρησιμοποιούμε όλο και περισσότερο σύμφωνα με έρευνες της AGB και τελούσαν υπό την αιγίδα του Παρατητηρίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας.

    Συγκεκριμένα, το 25% του πληθυσμού αναζητά πληροφορίες και ενημέρωση. Επίσης, το 61% το χρησιμοποιεί ως εργαλείο εργασίας, το 64,1% για email/chat και λιγότεροι για αγορές, ταξίδια και διασκέδαση.

    Σύμφωνα με τις έρευνες προκύπτει ότι είναι χαμηλή αναλογικά η χρήση του Ιντερνετ από γυναίκες (24% των χρηστών) έναντι των ανδρών (76%), όπως και των ατόμων άνω των 50 ετών (8%), ενώ οι οπαδοί του μέσου είναι οι νέοι 25-34 (41,3%) και οι έχοντες ηλικία 35-44 ετών (26,8%).

    Ποσοστό 90% των χρηστών συνδέονται καθημερινά, κυρίως από το σπίτι (59,9%) και τον χώρο εργασίας (36,9%).

    Ως προς τον τρόπο σύνδεσης με το Ιντερνετ, διαπιστώνεται αύξηση των οικιακών συνδέσεων ADSL, αν και η Ελλάδα εξακολουθεί να υστερεί ως προς τις συνδέσεις υψηλής ταχύτητας (άνω των 512 kbps), έναντι άλλων ευρωπαϊκών χωρών και ΗΠΑ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 14 December 2006 - 9:30:29 UTC