Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-12-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Αλαβάνου με ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ
  • [02] Σήμερα η συνάντηση Πάπα-Χριστόδουλου
  • [03] Η Αθήνα υποδέχεται τα Χριστούγεννα

  • [01] Συνάντηση Αλαβάνου με ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

    Με τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ συναντάται το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

    Η κυβέρνηση προχωρεί στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, που δεν ανήκει στη Ν.Δ., αλλά στους Έλληνες πολίτες, τόνισε χθες ο κ. Αλέκος Αλαβάνος. Το Πανεπιστήμιο με το άρθρο 16. Τον ΟΤΕ, την πιο κερδοφόρα ελληνική δημόσια επιχείρηση, με την απαράδεκτη τροπολογία. Την Αγροτική Τράπεζα. Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

    Η ελληνική κοινωνία, αντίθετα, χρειάζεται πολιτικές για την αντιμετώπιση της ανεργίας -ιδιαίτερα για τους νέους- τη μείωση της ακρίβειας, την ανάπτυξη.

    Ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς στηρίζει τους εργαζόμενους στους αγώνες τους, υπογράμμισε ο κ. Αλέκος Αλαβάνος.

    [02] Σήμερα η συνάντηση Πάπα-Χριστόδουλου

    Με τον Πάπα Βενέδικτο 16ο συναντάται σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Βατικανό.

    Σκοπός της επίσκεψης αυτής είναι η ενίσχυση των δεσμών και της συνεργασίας εν αμοιβαία αγάπη των δύο Εκκλησιών μας και η ενθάρρυνση των προσπαθειών μας για την ειρήνη και την ενότητα μεταξύ μας, επειδή ο κόσμος απαιτεί από τις χριστιανικές μας Εκκλησίες να συνεργαστούν για την παγίωση της ειρήνης, της δικαιοσύνης και της αγάπης στις ανθρώπινες κοινωνίες, δήλωσε ο κ.κ.Χριστόδουλος κατά την αφιξή του στο αεροδρόμιο της Ρώμης.

    Ο αρχιεπίσκοπος σημείωσε ότι η επίσκεψή του στο Βατικανό και οι συνομιλίες που θα έχει με τον Πάπα και τους λοιπούς εκπροσώπους της Αγίας Εδρας δεν αποσκοπούν σε δογματικά θέματα, αλλά στη συνεργασία των Εκκλησιών όπως επιτάσσει η ιστορία, ώστε οι Εκκλησίες να συμβάλλουν για να αποφευχθούν μεγαλύτερα δεινά για την ανθρωπότητα, που φαίνονται ότι επέρχονται.

    Αναφερόμενος στη σημερινή συνάντηση που θα έχει με τον Πάππα Βενέδικτο 16ο τόνισε ότι θα ανταλλάξουν ασπασμό αγάπης αλλά και σκέψεις επί των ζητημάτων που ενδιαφέρουν.

    «Είμεθα βέβαιοι», πρόσθεσε ότι «οι επαφές που θα έχουμε και με τα ανώτατα στελέχη του Βατικανού θα συμβάλλουν στην στερέωση της κοινής μας επιθυμίας για περισσότερη αγάπη και συνεργασία σε τομείς που άπτονται των συγχρόνων κοινωνικών αναγκών και προβλημάτων».

    Στο αεροδρόμιο τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών υποδέχθηκαν ο καρδινάλιος Βάλτερ Κάσπερ, ο νούντσιος της Αγίας Εδρας στην Ελλάδα Επίσκοπος Κοβενέι, ο πρώην νούντσιος Πόλ Τάμπετ, ο μητροπολίτης Ιταλίας Γενάδιος και οι πρέσβεις της Ελλάδας στη Ρώμη Αναστάσιος Μητσιάλης και στο Βατικανό Σταύρος Λυκίδης.

    Από την πλευρά του ο καρδινάλιος Βάλτερ Κάσπερ επισήμανε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συναντάται με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών. Γνωριζόμαστε, είπε, πολλά χρόνια και οι σχέσεις μας συσφίχθηκαν με την επίσκεψη του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β΄ στην Αθήνα. Εκτοτε οι σχέσεις των δύο Εκκλησιών έχουν βελτιωθεί κατά πολύ. Οι εκκλησίες μας μπορούν να συμβάλλουν να αποφευχθούν κρίσεις και αντιπαραθέσεις στον κόσμο υπέρ της εγκαθίδρυσης δικαιοσύνης και αγάπης μεταξύ των λαών και ο καρδινάλιος Κάσπερ κατέληξε αναμένουμε με χαρά την αυριανή συνάντηση που γίνεται σε σχέση αγάπης και συλαλληλίας . Είμαστε αποφασισμένοι να πορευόμαστε μαζί . Θα είμαστε μαζί . Θα πορευόμαστε προς όφελος των πιστών και της Εκκλησίας.

    [03] Η Αθήνα υποδέχεται τα Χριστούγεννα

    Χρώμα Χριστουγέννα από σήμερα στο κέντρο της Αθήνας. Στις 6.30 το απόγευμα ο δήμαρχος της πόλης Θ.Μπεχράκης θα ανάψει τα φώτα του μεγάλου χριστουγεννιάτικου δέντρου.

    Η πλατεία στολίζεται, φωτίζεται και μεταμορφώνεται φέτος σε μια «Πόλη Παιχνιδιού» . διατηρώντας το «γλυκό» της χαρακτήρα. Φέτος εκτός από τα «γλυκά» σπιτάκια θα φιλοξενηθούν, η γειτονιά του Αϊ Βασίλη και το εργαστήρι του, για ατέλειωτο παιχνίδι με τους παραμυθένιους ήρωες και τα μικρά ξωτικά του. Μικρά «κουκλίστικα» ζαχαροπλαστεία σε μια γειτονιά ανανεωμένη, που ξέρει όμως να κρατά τις παραδόσεις και το μεγάλο καρουσέλ - αντίκα για μικρά και ?μεγάλα παιδιά.

    Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου και ώρα 13:00 εγκαινιάζεται «Η Γειτονιά των Ευχών» στην Πλατεία Κοτζιά, όπου όλοι μπορούν να γράψουν και να στείλουν τις ευχές τους, το βράδυ να ακούσουν μουσικά συγκροτήματα από όλο τον κόσμο και βέβαια ένα όμορφο καρουσέλ για τους μικρούς Αθηναίους.

    Στο Σύνταγμα, στην Πλατεία Κοτζιά, στο Ζάππειο, αλλά και στην Κυψέλη, στο Παγκράτι, στο Θησείο και στους Αμπελοκήπους, έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις , που θα μεταφέρουν τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας.

    Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων υπάρχει αναλυτικά στην ιστοσελίδα www.christmasinathens.gr, ενώ πληροφορίες παρέχονται και στη «Γραμμή του Δημότη» στο τηλ. 195.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 14 December 2006 - 7:30:25 UTC