Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-11-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΣΟΚ - Εκλογή νέου Πολιτικού Συμβουλίου

  • [01] ΠΑΣΟΚ - Εκλογή νέου Πολιτικού Συμβουλίου

    Σημαντικές αλλαγές στην οργανωτική δομή του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να επιφέρει ο Πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου, αλλαγές οι οποίες αναμένεται να επικυρωθούν στην αυριανή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος.

    Οι αλλαγές φθάνουν μέχρι και στην αντικατάσταση της Γραμματέως του κόμματος Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, η οποία θα αναλάβει την ευθύνη της διοργάνωσης του Προγραμματικού Συνεδρίου.

    Στη θέση της κ. Ξενογιαννακοπούλου ο κ. Παπανδρέου θα προτείνει να εκλεγεί ο Νίκος Αθανασάκης, εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος μέχρι σήμερα. Δεν έγινε γνωστό ποιος ή ποια θα αντικαταστήσει τον κ. Αθανασάκη, ούτε αν ο τομέας ενημέρωσης και ο εκπρόσωπος Τύπου θα υπάγονται απευθείας στον Πρόεδρο του κόμματος ή στον Γραμματέα.

    Στην αυριανή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου θα εκλεγεί το νέο Πολιτικό Συμβούλιο, καθώς ο κ. Παπανδρέου, ουσιαστικά, ζήτησε σήμερα τις παραιτήσεις των μελών του οργάνου, προκειμένου να εκλεγούν τα νέα μέλη του. Ο κ. Παπανδρέου προτίθεται να καταθέσει πρόταση για το Πολιτικό Συμβούλιο, αλλά δεν ήταν γνωστό, μέχρι αργά το βράδυ, αν η πρόταση θα περιελάμβανε και τα 20 μέλη του οργάνου ή έναν αριθμό τους. Βέβαιο είναι ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέλει να προχωρήσει σε μερική και όχι συνολική ανασυγκρότηση του οργάνου.

    Ο κ. Παπανδρέου προχωρεί και σε ανασύνθεση του Συντονιστικού Οργάνου, το οποίο μετονομάζει σε Κοινοβουλευτικό Συμβούλιο, το οποίο θα λειτουργεί υπό τον Γραμματέα της Κ.Ο. Δημήτρη Ρέππα.

    Επίσης δημιουργείται ένα άτυπο όργανο, υπό τον κ. Παπανδρέου, το οποίο θα συνεδριάζει μια φορά την εβδομάδα και θα ασχολείται με τα θέματα πολιτικής επικαιρότητας. Στο όργανο αυτό θα μετέχουν ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου, ο Γραμματέας Επικοινωνίας, ο υπεύθυνος Προγράμματος και ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

    Θα δημιουργηθεί επίσης Επιτροπή Προγράμματος, επικεφαλής της οποίας θα είναι η κ. Διαμαντοπούλου, υπό την προϋπόθεση ότι θα εκλεγεί, αύριο, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, στη νέα του σύνθεση.

    Η σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού κράτησε όσο χρειάσθηκε ο κ. Παπανδρέου να αναφερθεί στις αλλαγές που προτίθεται να προχωρήσει και να κάνει έναν σύντομο απολογισμό της πορείας του ΠΑΣΟΚ από τις εκλογές του 2004 μέχρι σήμερα.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι μετά τις εκλογές του 2004, οι δύο στόχοι του Κινήματος ήταν να διατηρηθεί η ενότητά του και ο δεύτερος να κατανοήσει τα αίτια μιας τόσο σοβαρής ήττας.

    Αναφέρθηκε και στις πρόσφατες εκλογές της Αυτοδιοίκησης τονίζοντας ότι η ΝΔ επιχείρησε να δώσει ένα κλίμα δικής της νίκης, εκμεταλλευόμενη και το 42%.

    Παρόλα αυτά, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, ο κόσμος γυρνά την πλάτη στη ΝΔ και ζητά από εμάς να τον πείσουμε ότι είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε. Και απαντώντας σε όσα ακούγονται σχετικά με την ικανότητα του ΠΑΣΟΚ να κυβερνήσει, ανέφερε ότι οι χειρότερες στιγμές του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, ήταν πού καλύτερες από όλες τις στιγμές της ΝΔ.

    Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε κρίσιμο σταθμό την αυριανή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου και θα είναι ο πρώτος σταθμός μιας νέας πορείας του Κινήματος, με δεύτερο σταθμό το Προγραμματικό Συνέδριο και τρίτο τις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν.

    Επίσης ζήτησε από τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, υπό τη νέα του σύνθεση, να ενισχύσουν τις τρεις προτεραιότητες του κόμματος, με μάχες μέσα και έξω από τη Βουλή.

    Σε δήλωσή της, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του πολιτικού Συμβουλίου η, μέχρι σήμερα Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τόνισε πως από οποιαδήποτε θέση κι αν βρίσκεται, είναι στρατευμένη εναντίον της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 30 November 2006 - 19:30:22 UTC