Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-11-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Ομάν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας

  • [01] Στο Ομάν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας συνοδευόμενος από στελέχη της κυβερνήσεως και κλιμάκιο επιχειρηματιών έφθασε σήμερα νωρίς το απόγευμα (τοπική ώρα) στο Μουσκάτ του Ομάν, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στην περιοχή.

    Ο Κάρολος Παπούλιας με την επίσκεψή του το Σαββατοκύριακο στο σουλτανάτο του Ομάν και το επόμενο τριήμερο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ολοκληρώνει την αραβική περιοδεία που είχε ξεκινήσει τον περασμένο Μάιο, όταν είχε επισκεφθεί το Κατάρ, το Μπαχρέιν και τη Σαουδική Αραβία, με στόχο την εκ νέου αναθέρμανση των σχέσεων της Ελλάδος με τον αραβικό κόσμο, μια πολιτική την οποία, άλλωστε, είχε προωθήσει και ως υπουργός των Εξωτερικών.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε σε δήλωσή του ότι η περιοχή αυτή έχει ιδιαίτερη γεωπολιτική σημασία και η Ελλάδα έχει με αυτήν ιστορικούς δεσμούς.

    Ο κ. Παπούλιας ως στόχους του ταξιδιού του περιέγραψε την ανάπτυξη των σχέσεων της χώρας μας με το Ομάν στον εμπορικό, τον οικονομικό και πολιτιστικό τομέα και γενικότερα δήλωσε ότι προσδοκά μια πολύπλευρη και πολυσχιδή ανάπτυξη των σχέσεων της Ελλάδας με το Ομάν.

    Αμέσως μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο του Μουσκάτ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στο ανάκτορ αλ Αλάμ, στην είσοδο του οποίου τον υποδέχθηκε ο ηγέτης της χώρας σουλτάνος Καμπούς Μπεν Σαΐντ, ενώ τιμές απέδιδε παρατεταγμένο έφιππο άγημα από περίπου 100 άλογα και ιππείς.

    Το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακαθήσει σε επίσημο δείπνο που θα του παραθέσει ο σουλτάνος, με τον οποίο αύριο θα έχει επίσημες συνομιλίες.

    Αύριο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί το ιερό τέμενος του Μουσκάτ, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κάτω Βουλής του σουλτανάτου. Στο πλαίσιο της προεδρικής επισκέψεως στο Ομάν θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί επιχειρηματικό φόρουμ Ελλήνων και Ομανών επιχειρηματιών και θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των επιμελητηρίων των δύο χωρών.

    Αύριο το βράδυ, θα παρουσιασθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το κατασκευαστικό έργο "Blue City", που είναι ένα παραθεριστικό θέρετρο και την πρώτη φάση κατασκευής του έχει αναλάβει κοινοπραξία της τεχνικής εταιρίας ΑΚΤΩΡ με την τουρκική κατασκευαστική ENKA.

    Πέραν των επιχειρηματιών, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδεύουν ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο υφυπουργός των Εξωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης και οι υφυπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών Χρήστος Φώλιας και Πέτρος Δούκας, οι οποίοι θα έχουν διμερείς επαφές με στόχο την προώθηση των διμερών σχέσεων Αθηνών - Μουσκάτ στους τομείς της αρμοδιότητάς τους, με Ομανούς ομολόγους τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 25 November 2006 - 13:30:21 UTC