Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-11-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Παρίσι αύριο ο Γ.Παπανδρέου
  • [02] Παγκόσμια Ημέρα κατά της Βίας των Γυναικών
  • [03] Γέννηση "εμβρύου μέσα σε έμβρυο"

  • [01] Στο Παρίσι αύριο ο Γ.Παπανδρέου

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα μεταβεί αύριο στο Παρίσι, ύστερα από πρόσκληση της Σεγκολέν Ρουαγιάλ.

    Ο κ. Παπανδρέου θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό στο Συνέδριο που πραγματοποιείται για την επίσημη ανακήρυξη της κας Σεγκολεν Ρουαγιάλ ως υποψήφιας του Σοσιαλιστικού Κόμματος στις Προεδρικές Εκλογές της Γαλλίας το 2007.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε χθές με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και συζήτησαν σχετικα με το νέο κρατικό προϋπολογισμό.

    Ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί τις προσεχείς ημέρες με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ανά περιφέρεια με το ίδιο αντικείμενο συζήτησης.

    [02] Παγκόσμια Ημέρα κατά της Βίας των Γυναικών

    Με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας σε βάρος των γυναικών,ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος απηύθυνε μήνυμα στο οποίο αναφέρει ότι η βία κατά των γυναικών αποτελεί την πιο ακραία μορφή διάκρισης και άνισης μεταχείρισης των γυναικών. Επισημαίνει πως το φαινόμενο στις ημέρες μας παρουσιάζει έξαρση σε παγκόσμιο επίπεδο .Ωστόσο αποτελεί και προβλημα που θίγει τον πυρήνα της Δημοκρατίας και του πολιτισμού.

    «Το υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης έχει θέσει ως προτεραιότητα της πολιτικής του, στον τομέα της ισότητας των ευκαιριών γυναικών και ανδρών, τόσο την πρόληψη όσο και την καταστολή της βίας σε βάρος των γυναικών. Ένα σημαντικό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση ήταν η ψήφιση, για πρώτη φορά, ειδικού νόμου για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας, που υπήρξε προϊόν συνεργασίας μας με το υπουργείο Δικαιοσύνης.

    Αλλά και, περαιτέρω, συνεχής μέριμνά μας είναι η ενίσχυση των διοικητικών δομών και μηχανισμών ως κατεξοχήν μέτρου αρωγής και υποστήριξης των θυμάτων -ενδοοικογενειακής και μη - βίας. Ήδη αυξήθηκαν τα Συμβουλευτικά Κέντρα του ΚΕΘΙ στην Περιφέρεια, ενώ επεκτάθηκαν, με τον νέο Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, οι αρμοδιότητες των πρωτοβάθμιων ΟΤΑ στον τομέα της λειτουργίας υπηρεσιών συμβουλευτικής στήριξης των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και η δημιουργία ξενώνων/καταφυγίων για την προσωρινή φιλοξενία τους. Στο αμέσως προσεχές διάστημα προχωρούμε στην πρόβλεψη, στο πλαίσιο του νέου Κώδικα Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, της δυνατότητας δημιουργίας ξενώνων υποδοχής και φιλοξενίας θυμάτων και από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις.

    Παράλληλα, έχει ληφθεί ειδική πρόνοια για τις γυναίκες που έχουν πέσει θύματα εμπορίας ανθρώπων (trafficking), τόσο σβ επίπεδο προστασίας όσο και σβ επίπεδο υποστήριξης και προώθησης στην εργασία, καθώς και για τα ανήλικα θύματα βίας. Ομως η καταπολέμηση των διακρίσεων σε βάρος των γυναικών δεν επιτυγχάνεται μόνο μέσα από τη διαμόρφωση του αναγκαίου θεσμικού πλαισίου. Προϋποθέτει την ευαισθητοποίηση όλων μας για την αντιμετώπιση ενός προβλήματος που δεν είναι απλώς πρόβλημα των γυναικών, αλλά άπτεται της ίδιας της ανθρώπινης αξίας και αξιοπρέπειας, καθώς και του επιπέδου παιδείας και πολιτισμού μας, ενώ η διαιώνιση και η έκτασή του υπονομεύουν την ουσία της κοινωνικής συνοχής».

    [03] Γέννηση "εμβρύου μέσα σε έμβρυο"

    'Ενα αγόρι γεννήθηκε στην Χιλή με ένα έμβρυο στο στομάχι του, σε μια σπάνια περίπτωση γέννησης ενός "εμβρύου μέσα σε έμβρυο", κατά την οποία το ένα δίδυμο παιδί παγιδεύεται μέσα στο άλλο στην διάρκεια της εγκυμοσύνης και συνεχίζει να αναπτύσσεται μέσα στο σώμα του.

    Στην διάρκεια μιας εξέτασης στην μητέρα του παιδιού λίγο πριν γεννήσει, την 15η Νοεμβρίου, στη νότια πόλη Τεμούκο της Χιλής, γιατροί παρατήρησαν το έμβρυο, μήκους 10 εκατοστών, μέσα στο στομάχι του αγοριού. Είχε αναπτύξει άκρα και, εν μέρει, σπονδυλική στήλη, αλλά δεν είχε κεφάλι και καμμία πιθανότητα επιβίωσης, ανέφεραν.

    Μετά την γέννηση του αγοριού, το νεογέννητο χειρουργήθηκε και το έμβρυο αφαιρέθηκε από το στομάχι του. Το αγόρι, που δεν έχει ακόμη ονομασθεί, αναρρώνει στο νοσοκομείο Ερνάν Ενρίκες του Τεμούκο.

    Η Μαρία Αντζέλικα Μπελμάρ, στέλεχος του νοσοκομείου, είπε, αναφερόμενη στις περιπτώσεις αυτές, ότι "είναι πολύ σπάνιες" και "καταγράφονται σε μόλις μία ανά τουλάχιστον 500.000 γεννήσεις", προσθέτοντας ότι οι καταγεγραμμένες τέτοιες περιπτώσεις παγκοσμίως είναι λιγότερες από 90.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 25 November 2006 - 7:30:26 UTC