Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-10-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ελληνική ποίηση και μουσική στον ΟΗΕ

  • [01] Ελληνική ποίηση και μουσική στον ΟΗΕ

    Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Ανάν, ευχαριστεί την ελληνική κυβέρνηση και το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης που βοήθησαν «να βρεθούμε όλοι μαζί σβ αυτό το κονσέρτο», το οποίο θα παρουσιαστεί από την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και κορυφαίους καλλιτέχνες στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας).

    Με γραπτό του μήνυμα, ο κ. Ανάν τονίζει ότι «κάθε χρόνο, άντρες και γυναίκες απβ όπου και αν προέρχονται, όπου κι αν ανήκουν, γιορτάζουν την Ημέρα των Ηνωμένων Εθνών», σημειώνοντας: «Αν και τα Ηνωμένα Έθνη είναι ένας Οργανισμός Κρατών, τα δικαιώματα και οι ελευθερίες που προασπίζει και προάγει ανήκουν σε όλους. Για να επιτελέσει την αποστολή του, ο ΟΗΕ χρειάζεται την υποστήριξη όλων των ανθρώπων, όπου και αν βρίσκονται. Κι αυτό ισχύει είτε δίνουμε τη μάχη ενάντια στις ασθένειες και την πείνα, είτε προσπαθούμε να ισχυροποιήσουμε τη δημοκρατία, είτε να προάγουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δικαιοσύνη, είτε αγωνιζόμαστε κατά της τρομοκρατίας, είτε χτίζουμε την ειρήνη, είτε τέλος, προσπαθούμε να κάνουμε τον ΟΗΕ πιο αποτελεσματικό και υπόλογο σβ εκείνους ακριβώς τους ανθρώπους για το καλό των οποίων δημιουργήθηκε και υπάρχει».

    Τη συναυλία αναμένεται να την παρακολουθήσει τόσο ο κ. Ανάν, όσο και άλλοι αξιωματούχοι του ΟΗΕ, εκατοντάδες διπλωμάτες των 192 κρατών-μελών του διεθνούς Οργανισμού, αλλά και παράγοντες της πολιτικής και κοινωνικής ζωής των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας. Την ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

    Η πρόεδρος της 61ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, Sheikha Haya Rashed Al Khalifa, στο δικό της μήνυμα, με αφορμή την αποψινή συναυλία, επισημαίνει ότι «φέτος, το θέμα της Ημέρας των Ηνωμένων Εθνών είναι η Ελιά, παγκόσμιο σύμβολο ειρήνης από τους αρχαίους χρόνους. Είναι, λοιπόν, ευνόητο γιατί δυο κλάδοι ελαίας περιβάλλουν την υδρόγειο στο σύμβολο των Ηνωμένων Εθνών. Έτσι, η Ελιά είναι στο διηνεκές συνδεδεμένη με τον Οργανισμό μας».

    Η πρόεδρος της φετινής συνόδου της Γ.Σ. του ΟΗΕ εκφράζει την ευγνωμοσύνη της προς την κυβέρνηση της χώρας μας, σημειώνοντας ότι «η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, η οποία περιλαμβάνει μερικούς από τους πλέον αναγνωρισμένους μουσικούς και ερμηνευτές, θα αποδώσει στίχους γραμμένους από τους μεγαλύτερους σύγχρονους Έλληνες ποιητές».

    Η ετήσια συναυλία του ΟΗΕ, που παρουσιάζει για πρώτη φορά η Ελλάδα, φέρει τον τίτλο «Ελλάδα: ποίηση στη μουσική». Ο Μεξικάνος λυρικός τενόρος Ρολάντο Βιγιαζόν και τρεις σολίστες από την Ελλάδα, η Φωτεινή Δάρρα, ο Τάσος Αποστόλου και ο Ανδρέας Σμυρνάκης θα ερμηνεύσουν τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Σπύρου Σαμάρα, Δημήτρη Λάγιου και Δημήτρη Παπαδημητρίου, σε ποίηση Ελύτη, Σεφέρη και Καβάφη. Διευθυντές της 62μελής Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ θα είναι ο Ανδρέας Πυλαρινός και ο Στίβε Γουάιτ.

    Την Τρίτη, δόθηκε συνέντευξη Τύπου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάσης, στο Μανχάταν. Στην συνέντευξη Τύπου μίλησαν ο πρόεδρος του Ιδρύματος Αντώνης Παπαδημητρίου, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ, πρέσβης Αδαμάντιος Βασιλάκης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (ΕΡΤ) Χρήστος Παναγόπουλος και ο τενόρος Ρολάντο Βιγιαζόν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 25 October 2006 - 20:30:23 UTC