Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-10-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΚΕ και ΣΥΝ για τα αποτελέσματα των εκλογών

  • [01] ΚΚΕ και ΣΥΝ για τα αποτελέσματα των εκλογών

    Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα με δήλωσή της απέρριψε επικρίσεις ότι το κόμμα της υποστήριξε συνδυασμούς που υποστήριξαν άλλα κόμματα, αντίθετα έκανε λόγο για "συγκοινωνούντα δοχεία" μεταξύ της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ αλλά και του Συνασπισμού.

    Η κ. Παπαρήγα υπογράμμισε ότι το συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα μετά και τον δεύτερο γύρο είναι αρνητικό για λαό, λόγω των υψηλών ποσοστών που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι των δύο μεγάλων κομμάτων, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι το σύστημα των δύο γύρω οδηγεί σε γενικευμένο φαινόμενο συναλλαγής.

    Η Γραμματέας του ΚΚΕ αναφέρθηκε σε περιοχές όπου επικράτησαν ψηφοδέλτια που υποστηρίχθηκαν από το κόμμα της, την Κομμουνιστική Επανίδρυση, το ΔΗΚΚΙ και την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, ωστόσο σημείωσε ότι τα οριστικά συμπεράσματα θα εξαχθούν από τα όργανα του κόμματος και μετά από αναλυτική μελέτη των εκλογικών αποτελεσμάτων.

    Η κ. Παπαρήγα υπερασπίστηκε την απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ για λευκό ή άκυρο στον δεύτερο γύρο όπου αναμετρόνται υποψήφιοι του δικομματισμού τονίζοντας ότι το ΚΚΕ επιμένει σε αρνητική ψήφο και πολιτική συμπεριφορά έναντι του δικομματισμού.

    Η Γραμματέας του ΚΚΕ αναφερόμενη στα υψηλά ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων είπε ότι από μία άποψη αυτή είναι και μια θετική πλευρά των εκλογών υπό την έννοια ότι θα υπάρξει συνειδητοποίηση με στόχο να σπάσει ο δικομματισμός. Η κ. Παπαρήγα τέλος τόνισε ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει με αισιοδοξία των αγώνα του, παρά τη μεγάλη ισχύ του δικομματισμού.

    ΣΥΝ: Διαμορφώνεται ένα εναλλακτικό αυτοδιοικητικό ρεύμα

    Ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών σβ ότι αφορά στους υποψηφίους που στήριξε το κόμμα του, εμφανίσθηκε με δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος.

    Ο κ. Αλαβάνος συνεχάρη τις νέες δημοτικές και νομαρχιακές αρχές και ζήτησε να κινηθούν ενωτικά και συσπειρωτικά και να σηκώσουν το ανάστημά τους στην κεντρική εξουσία για τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τις κοινωνίες τους.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ επεσήμανε πως το κόμμα του με τη συνεργασία εναλλακτικών, αριστερών δυνάμεων πέτυχε να εκλέξει τους δημάρχους που υποστήριξε στη Νέα Σμύρνη, την Καισαριανή, το Ελληνικό, τη Νέα Φιλαδέλφεια και την Κερατέα, τονίζοντας πως διαμορφώνεται ένα εναλλακτικό αυτοδιοικητικό ρεύμα.

    Και συνεπώς , είπε, οι εκλεγέντες με την υποστήριξη του ΣΥΝ έχουν μεγάλες ευθύνες έναντι των πολιτών στις οποίος θα πρέπει να ανταποκριθούν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 22 October 2006 - 22:30:19 UTC