Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-10-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συζήτησαν για το Δ'ΚΠΣ Καραμανλής και Σιούφας
  • [02] «Αμεσα αποζημιώσεις στους πλημμυροπαθείς»

  • [01] Συζήτησαν για το Δ'ΚΠΣ Καραμανλής και Σιούφας

    Την κατανομή των πόρων του Δ' ΚΠΣ, ύψους 3,2 δισ. ευρώ, που αφορούν στο Υπουργείο Ανάπτυξης συζήτησε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τον Υπουργό Δημήτρη Σιούφα,τον υφυπουργό Τάσο Νεράντζη και το γενικό γραμματέα του υπουργείου Νίκο Στεφάνου.

    Όπως δήλωσε ο κ.Σιούφας,συζητήθηκαν ειδικότερα οι κατανομές των κονδύλιων που αφορούν στην ενέργεια και τη βιομηχανία και στην κατεύθυνση αυτή θα στηριχθούν οι ενεργειακές υποδομές και τα ενεργειακά δίκτυα και προς την Ιταλία, αλλά και στο πλαίσιο των δικτύων προς την ΝΑ Ευρώπη.

    Επίσης, ο Υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στις ιδιωτικές επενδύσεις, στον τομέα του ηλεκτρισμού, το φυσικό αέριο και ιδιαίτερα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, όπου το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού, όπως είπε, είναι ιδιαίτερο για την ταχύτερη ενταξή τους στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας.

    Θα δοθεί,είπε ο κ.Σούφας, ιδιαίτερη μέριμνα και σε δημοφιλή προγράμματα του υπουργείου,όπως της γυναικείας και της νεανικής επιχειρηματικότητας, προγράμματα που αφορούν στο εμπόριο, τα επαγγέλματα και τις υπηρεσίες.

    Κεντρικό ζητούμενο, ανέφερε ο υπουργός, είναι να υπάρξει ανάπτυξη παντού και ανάπτυξη για όλους.

    Επίσης αναφέρθηκε στην στήριξη των βιομηχανικών υποδομών της χώρας με την ανασυγκρότητηση των συγκεκριμένων περιοχών και τη δημιουργία νέων βιοτεχνικών πάρκων.

    Στη συνάντηση συζητήθηκαν,όπως είπε, και ζητήματα που αναφέρονται στους αγωγούς του φυσικού αερίου και του πετρελαίου και ιδιαίτερα ο αγωγός Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολης.

    Απαντώντας σε ερώτηση για την πόλωση που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες, ανέφερε ότι η πόλωση δεν βοηθάει ποτέ εκείνον που την επιδιώκει γιατί ζημιώνεται ο τόπος και κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι επιδιώκει την πόλωση.

    Σε άλλη ερώτηση εάν υπάρχουν υπουργοί που δεν υποστηρίζουν τους υποψηφίους που στηρίζει η Νέα Δημοκρατία, ο κ. Σιούφας είπε "δεν το πιστεύω αυτό".

    [02] «Αμεσα αποζημιώσεις στους πλημμυροπαθείς»

    Ευθύνες για την απουσία αντιπλημμυρικής θωράκισης καταλόγισε στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και στον νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη για τις πλημμύρες που έπληξαν περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος επισκέφθηκε τις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές στα Βρασνά και στο Σταυρό.

    «Έχει ευθύνη ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής που άφησε υπουργούς του να κόβουν κορδέλες στα μεγάλα έργα, όπως η Εγνατία Οδός, πριν να έχουν τελειώσει, με αποτέλεσμα να έχουμε αυτήν τη μεγάλη πλημμύρα. Έχει ευθύνη ο νομάρχης και η νομαρχία που αντί να χρησιμοποιούν τα χρήματα των φορολογουμένων για αντιπλημμυρικά έργα, πάνε για διαφημίσεις», δήλωσε ο κ.Παπανδρέου κατά την επίσκεψή του στο Σταυρό.

    Ο Γιώργος Παπανδρέου εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους πλημμυροπαθείς και ζήτησε να υπάρξουν άμεσα αποζημιώσεις και να δοθούν ακόμα και προκαταβολές για να περάσουν το χειμώνα όσοι έχουν πληγεί.

    Αμέσως μετά απευθύνθηκε στην υποψήφια νομάρχη Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου που ήταν δίπλα του και της είπε: «Βούλα έχεις πολλή δουλειά μπροστά σου μετά τις εκλογές, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρεις. Με το οργανωτικό σου μυαλό, με το δυναμισμό σου, τη διοικητική σου ικανότητα, είμαι σίγουρος θα αλλάξεις την όψη αυτού του νομού. Ενός νομού που μπορεί να πάει πολύ μπροστά με άξιους ανθρώπους και θα απαλλάξεις το νομό από την αντίληψη της αδιαφάνειας, την αντίληψη της ρουσφετολογίας, την αντίληψη της απαξίωσης και της αδιαφορίας».

    Πρώτος σταθμός του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ήταν σε τμήμα της Εγνατίας Οδού, 2,5 χιλιόμετρα μετά τον κόμβο της Ρεντίνας, όπου έχει καταρρεύσει το οδόστρωμα. Στη συνέχεια επισκέφθηκε τα Βρασνά, τον Άνω και Κάτω Σταυρό όπου μπήκε σε σπίτια πλημμυροπαθών και ενημερώθηκε από τους ιδιοκτήτες τους για τις δύσκολες ώρες που πέρασαν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα. Επισκέφθηκε, επίσης, το δημαρχείο Σταυρού όπου είχε συνάντηση με δημάρχους και εκπροσώπους φορέων της περιοχής.

    Τον Γιώργο Παπανδρέου συνόδευαν οι βουλευτές Χάρης Καστανίδης, Ευάγγελος Βενιζέλος, Άκης Τσοχατζόπουλος, Γιάννης Μαγκριώτης, Βασίλης Γερανίδης, Χάρης Τσιότρας, Γιάννης Τσακλίδης και στελέχη του κόμματος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 12 October 2006 - 14:30:26 UTC