Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-10-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Ηράκλειο ο Γ.Παπανδρέου

  • [01] Στο Ηράκλειο ο Γ.Παπανδρέου

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου μεταβαίνει σήμερα στο Ηράκλειο της Κρήτης και θα επισκεφθεί τα γραφεία του υποψηφίου δημάρχου και του νομάρχη. Αύριο το βράδυ ο κ. Παπανδρέου θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο λιμάνι των Χανίων.

    Επίθεση στην κυβέρνηση

    Οξεία επίθεση κατά της κυβέρνησης την οποία κατηγόρησε για λαφυραγώγηση του κράτους και εξαπάτηση του λαού, εξαπέλυσε από του βήματος της Βουλής κατά τη διάρκεια ανάπτυξης επερώτησης του κόμματός του για τη χρηματοδότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενόψει των εκλογών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

    Στην ομιλία του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε και εναντίον του πρωθυπουργού, λέγοντας πως "όταν μιλάει ο κ. Καραμανλής για σεβασμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εννοεί την εφαρμογή μεθόδων και αντιλήψεων που αποτελούν βαθιά παράδοση της παράταξής του: Παρεμβάσεις με κάθε αθέμιτο μέσο στις τοπικές εκλογές, με εκφοβισμούς, με καθυστερήσεις οικονομικών ελέγχων, που αφορούν «γαλάζιους» δημάρχους, με ανοχή παράνομων μεταδημοτεύσεων. Αποδεικνύει καθημερινά ότι η μηδενική ανοχή στις παρανομίες ισχύει μόνο για τους άλλους, αλλά όχι για τους «ημέτερους» και τους εκλεκτούς».

    Ο κ. Γ. Παπανδρέου επέκτεινε την κριτική του και σε άλλους τομείς, όπως η εισοδηματική και φορολογική πολιτική λέγοντας πως "αντί να δώσει η κυβέρνηση επίδομα στους δασκάλους χαρίζει στους μεγαλομέτοχους 200 επιχειρήσεων εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, χαρίζει σε 15.000 ανθρώπους που δηλώνουν εισοδήματα πάνω από 100.000 ευρώ συνολικά 100.000.000 ευρώ με τη φορολογική μεταρρύθμιση".

    Αναφέρθηκε, εκ νέου, στην υπόθεση των υποκλοπών και υποστήριξε ότι «η πολιτική της κυβέρνησης του κ. Κ. Καραμανλή είναι αδιέξοδη και επικίνδυνη: Όταν μιλάει για διαφάνεια και για δικαιοσύνη, εννοεί, βεβαίως, να κρύβει και να προστατεύει τους υπαίτιους των υποκλοπών, να κλείνει την υπόθεση άρον-άρον καθώς οι αποκαλύψεις συνεχίζονται, καταστρατηγώντας βασικές έννοιες της κοινοβουλευτικής μας δημοκρατίας».

    Ο κ. Παπανδρέου στάθηκε επίσης και στο ζήτημα των συνεντεύξεων για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, τονίζοντας πως «όταν μιλά η ΝΔ και ο κ. Καραμανλής για αξιοκρατία, εννοεί τη γαλάζια συνέντευξη,να ρωτάμε τους νέους το όνομα της αδελφής τους ή την ποδοσφαιρική τους ομάδα. Κοροϊδεύετε τους νέους ανθρώπους. Εξευτελίζετε τους νέους ανθρώπους. Διαπαιδαγωγείτε τους νέους ανθρώπους στο χειρότερο παζάρι,το παζάρι της συνείδησής τους?».

    «Αξιοκρατία δεν υπάρχει. Αξία δεν υπάρχει. Δημόσιο συμφέρον δεν είναι η προτεραιότητά σας. Όλα αυτά θυμίζουν ότι υπάρχει άλλος δρόμος. Είναι ο δρόμος της κοινωνικής δικαιοσύνης που ξεκίνησε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Είναι ο δρόμος που έφερε πιο κοντά τη χώρα μας στην Ευρώπη, που προώθησε ο Κώστας Σημίτης. Είναι ο δρόμος μιας δίκαιης κοινωνίας που ανοίγουμε εμείς τώρα ως ΠΑΣΟΚ. Είναι ο δρόμος της αξιοπρέπειας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ για το Ιντερνετ

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο του υποψηφίου Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Σκανδαλίδη, στο πλαίσιο της παρουσίασης της πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ για ελεύθερη ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο.

    To ΠΑΣΟΚ, αναλαμβάνει αυτήν την πρωτοβουλία, για φθηνό και γρήγορο Διαδίκτυο για όλους, η οποία προσφέρει εντελώς δωρεάν πρόσβαση στο Διαδίκτυο με ασύρματη σύνδεση.

    Στην κατεύθυνση αυτή δημιουργεί τους «Ηλιότοπους», μία πύλη στη γνώση, την επικοινωνία και τη σύγχρονη τεχνολογία, που εγκαθίστανται, σε περισσότερα από 50 σημεία, μέχρι στιγμής, σε όλη την Ελλάδα, hotspots, δηλαδή παρόχους wi-fi, ασύρματης υψηλής πιστότητας σύνδεσης με το διαδίκτυο εντελώς δωρεάν.

    Οι «Ηλιότοποι» εγκαθίστανται αρχικά στα εκλογικά κέντρα υποψηφίων συνδυασμών Νομαρχών και Υπερνομαρχών που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ καθώς και συνδυασμών μεγάλου αριθμού Δημάρχων. Μετά τις εκλογές, οι «Ηλιότοποι» θα λειτουργήσουν -σε μεγαλύτερο ακόμη αριθμό- στις τοπικές, δημοτικές και νομαρχιακές Οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ.

    Ο χρήστης με μια απλή διαδικασία θα προμηθεύεται εντελώς δωρεάν κωδικό πρόσβασης που θα του δίνει την δυνατότητα απεριόριστης, σε χρόνο και σε όγκο μεταφοράς δεδομένων, σύνδεσης στο Διαδίκτυο


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 7 October 2006 - 6:30:21 UTC