Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-10-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου για τη συνταγματική αναθεώρηση
  • [02] Συνεδριάζουν δάσκαλοι και καθηγητές

  • [01] Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου για τη συνταγματική αναθεώρηση

    Η πορεία της οικονομίας θα συζητηθεί το πρωί κατά τη διάρκεια της συνεργασίας που θα έχουν στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη.

    Στο μεταξύ η συνταγματική αναθεώρηση και οι εργασίες της σχετικής Επιτροπής της Βουλής, συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Εσωτερικών, τον αντιπρόεδρο της Βουλής Γ.Τραγάκη και τους βουλευτές Αργύρη Καρρά και Πάνο Παναγιωτόπουλο.

    Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος ανέφερε ότι θα πρέπει να υπάρξει συναινετικό κλίμα για την αναθεώρηση όπως προβλέπει και το Σύνταγμα, σημειώνοντας ό,τι από τη συζήτηση που γίνεται στην Επιτροπή υπάρχει συναίνεση σε πολλά πράγματα. Ζήτησε, όμως, να μην συνδέεται το σημαντικό θέμα της Αναθεώρησης με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, υπογραμμίζοντας ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της θητείας της κυβέρνησης.

    Ο κ. Τραγάκης ανέφερε ότι οι εργασίες της Επιτροπής της Βουλής για την Αναθεώρηση θα ολοκληρωθούν στις 31 Ιανουαρίου και θα ακολουθήσουν δυο ψηφοφορίες με διαφορά ενός μηνός.

    Απαντώντας σε ερώτηση εάν μετά τις ψηφοφορίες ανοίγει ο δρόμος για πρόωρες εκλογές, ο κ. Τραγάκης υπογράμμισε ότι "κανένας δεν λέει κάτι τέτοιο".

    Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος, απηύθυνε εκκληση στους δασκάλους να επιστρέψουν στα σχολεία.

    Ανέφερε ότι είναι λάθος η αντίληψη που διαμορφώθηκε ότι άφησε αιχμές κατά της υπουργού Παιδείας με πρόσφατες δηλώσεις του, σημειώνοντας ότι η κ. Γιαννάκου προσπαθεί να κάνει το καλύτερο και έχει κάνει τις απαραίτητες κινήσεις για διάλογο και συνεννόηση, ενώ πρόσθεσε πως πρέπει να πέσουν οι τόνοι καθώς όπως σημείωσε "με οδοφράγματα, ΜΑΤ και οξύτητα δεν λύνονται τα προβλήματα".

    Ο κ. Παναγιωτόπουλος, υπογράμμισε ακόμα ότι κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα η ελληνική οικογένεια με τα σχολεία κλειστά και σημείωσε ότι οι απεργοί πρέπει να επιστρέψουν στα σχολεία και να ξεκινήσει εκτεταμένος διάλογος.

    Οπως είπε ο πρώην υπουργός στις επόμενες συνεδριάσεις θα συζητηθεί το άρθρο 16 το οποίο σχετίζεται με την Παιδεία και η κυβέρνηση στοχεύει στη συναίνεση.

    Συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

    Από τα μέσα Νοεμβρίου θα αρχίσουν να καταβάλλονται οι προκαταβολές των επιδοτήσεων στους αγρότες δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Μπασιάκος, μετά από συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, κατά την οποία συζήτησαν τις εξελίξεις στον τομέα ευθύνης του.

    Ο κ. Μπασιάκος ανέφερε πως η καταβολή των προκαταβολών σε αντίθεση με προηγούμενες χρονιές που δίνονταν το επόμενο έτος θα γίνει υπό την προϋπόθεση ότι οι νομαρχίες και οι ενώσεις έχουν κάνει τον έλεγχο που προβλέπεται και έχουν οι αγρότες καταθέσει τα πλήρη παραστατικά που προβλέπονται από την Κοινοτική νομοθεσία.

    Επίσης έγινε συζήτηση για τα έργα που υλοποιούνται στο πλαίσιο του Γ'ΚΠΣ τόσο για υποδομές όσο και για εγγειοβελτιωτικά έργα.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τους κτηνοτρόφους και το γάλα, ο κ. Μπασιάκος είπε ότι η κυβέρνηση πρόσφατα υπενθύμισε και επιβεβαίωσε με τους κτηνοτρόφους τα 26 μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί και σημείωσε πως δεν υπάρχουν άλλα συμβατά μέτρα με τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ενωσης που μπορούν να ληφθούν.

    Με τους εκτεταμένους ελέγχους και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που υπάρχουν θα στηριχθεί το εισόδημα των κτηνοτρόφων, πρόσθεσε ο κ. Μπασιάκος.

    Επίσης ανέφερε ότι και κατά τη χθεσινή συνάντηση με το Ρώσο πρωθυπουργό επιβεβαιώθηκε ότι η Ρωσία ενδιαφέρεται να εισάγει ελληνικό ποιοτικό κρασί. Το δοκίμασε ο Ρώσος πρωθυπουργός, είπε ο υπουργός, κατά τη διάρκεια του χθεσινού δείπνου και του άρεσε πολύ. Πρόσθεσε ακόμη ότι το θέμα αυτό θα συζητηθεί με το Ρώσο ομόλογό του κατά την επικείμενη επίσκεψή του στη Μόσχα.

    [02] Συνεδριάζουν δάσκαλοι και καθηγητές

    Σήμερα οι τοπικές ενώσεις των δασκάλων και των καθηγητών αποφασίζουν για τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων.

    Ειδικότερα η διδασκαλική ομοσπονδία προτείνει νέα 4ημερη απεργία από τη Δευτέρα μέχρι την Πέμπτη, αφού την Παρασκευή τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω των δημοτικών εκλογών. Επίσης η ΟΛΜΕ πρότεινε 48ωρη απεργία για τη Δευτέρα.

    Παράλληλα τη Δευτέρα θα συνεδριάσει το συνδικαλιστικό όργανο των πανεπιστημιακών καθηγητών με θέμα τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

    Η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου απηύθυνε από τη Βουλή έκκληση στους δασκάλους να γυρίσουν στα σχολεία και όλα, όπως είπε, μπορούμε να τα συζητήσουμε. Δεν μπορούμε, τόνισε, να μιλάμε μόνο για τα χρήματα και να γίνεται σύγκριση μισθών με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες εάν δεν λάβουμε υπόψη και πόσο χρόνο εργάζονται οι εκπαιδευτικοί εκεί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 7 October 2006 - 4:30:26 UTC